Bardzo szybko się je robi, bardzo szybko znikają. Ciasteczka z dodatkiem kremu czekoladowego to coś idealnego dla łasuchów. Jakiś czas temu kremy dostałam w paczce od Lidl Polska i wykorzystałam do ciasteczek. Oczywiście użyłam też niezawodnej mąki od Kłos Pol. Wyszło pysznie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniNadzwyczajne czekoladowe ciasteczko;) Bardzo proste do wykonania... dosyć sporych rozmiarów. Zdecydowanie moj faworyt wśród ciastek. Smakują nam bardziej niż cisteczka orzechowe;) Składniki: 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka brązowego cukru 1 szklanka miękkiego masła 2 łyżeczki wanili lub ekstraktu 2 jajko 2 i 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki
Anioły w kuchniCiasto Marysieńka- czekoladowy biszkopt, pyszny placek orzechowy, a do tego smaczny kremem budyniowym. Kto nie jadł, ten koniecznie musi spróbować :) Przepis zaczerpnęłam z książki ciasta Siostry Anastazji. W oryginalnym przepisie z żółtek jaj (które zostaną z placka orzechowego) robi się budyń, ja jednak poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotowego budyniu w proszku,a 4 żółtka które mi zostały
Aga w kuchnipokazać w jakim celu go robiłam mianowicie do przełożenia andrutów. Sam kajmak jest bardzo słodki dlatego dla zminimalizowania tej słodyczy wafle na przemiennie przełożyłam kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym. Składniki: domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) lub puszka gotowego kajmaku słoik dżemu truskawkowego 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady andruty Przygotowanie: Rozpuścić
Amatorka kuchennaskomponowałam sama, a znalazły się w niej: Kawa Świeża Pomarańcza Rozpuszczalna Kawa Śliwkowa Arabica Ziarno Kawa Piernik Ze skórką Pomarańczy Rozpuszczalna Kawa Piernik Rozpuszczalna Kawa Creme Brulee Rozpuszczalna Kawa Czekoladowo Miętowa Arabica Ziarno Ostropest Plamisty Ziarno Ostropest Plamisty Mielony Catuaba Wiśnie Suszone Imbir Kandyzowany Kostka Aloes Suszony Kandyzowany Pestki Moreli Gorzkie Orzechy Pecan Orzechy Brazylijskie Kasza Bulgur Pomidory Suszone
Gotowanie i blogowanierozpływa się w ustach. Składniki: (tortownica 22cm) 3 żółtka 120g zimnego masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g mąki 4 łyżki maku opakowanie budyniu czekoladowego konfitura z czarnego bzu Zimne masło zagniatamy szybko z żółtkami, makiem, cukrem, proszkiem do pieczenia i mąką. Formujemy dwa rulony, jeden kawałek ciasta wsadzamy do zamrażarki, a drugi
Gotowanie i blogowanienasączamy go resztą ponczu. Lekko dociskamy. W rondelku podgrzewamy 200g kremówki, dodajemy pokruszoną tabliczkę czekolady (użyłam z orzeszkami) i mieszamy do uzyskania gładkiej czekolady. Ciasto oblewamy przygotowaną polewą czekoladową, wstawiamy do lodówki. Po 20 minutach dekorujemy wierzch ciasta małymi różyczkami, wkładamy ponownie do lodówki na około 4 godziny. Najlepiej na całą
Gotowanie i blogowanieparmeńskiej po aromatyczne salami. Do tego rozmarynowe paluszki grissini i przekąska gotowa. Amatorom słodyczy polecam zakup kilku słoiczków kandyzowanych wiśni w syropie. Totalna rozpusta w połączeniu z czekoladowym ciastem... A potem tylko dolce far niente. Zapraszam do odwiedzenia: gazetka tygodnia włoskiego od 19.10 strona internetowa Lidl fanpage Lidl
Gotowanie i blogowaniesami oceńcie. Wiem jedno...tort z dokładkami znikł w mgnieniu oka. Jak go przygotować? Spód: -około 300 gramów przygotowanych sucharów, rozgniecionych na drobno -około 900 gramów kremu orzechowo-czekoladowego; można użyć na przykład Nutelli. Krem wraz z sucharami mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy do tortownicy, dokładnie wyrównujemy i uciskamy. Wkładamy do lodówki. Krem pomarańczowy: -5 pomarańczy -2 kubki mleka
BaRepasZostało mi troszke truskawek z wczorajszego budyniu z kaszy jaglanej, także dziś zrobiłam dla niej i dla niego takie oto śniadanie, omlet czekoladowy z płatkami jaglanymi, serkiem białym i owocami. Boziuuu aby to kiedyś zostało mi dobrze wynagrodzone :) Składniki: 2 jajka 2 łyżki płatków jaglanych 5 łyżek mleka łyżka miodu 1 banan 2 łyżki serka białego 2 łyżki
Bike By LifeBardzo smaczne ciasto czekoladowe, zbliżone smakiem i strukturą nieco do długo dojrzewającego piernika. Ciasto powstało z potrzeby wykorzystania gorzkiej (90% kakao) czekolady, która do jedzenia była po prostu za gorzka. Ogólnie lubię czekolady deserowe gorzkie, ale tej byłam w stanie zjeść tylko kostkę i to dzieliłam ją na 3 razy. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, nabiera wtedy odpowiedniego smaku
Kuchcik gotujetemu na urodziny syna. Nie miałam jak dotąd okazji, by Wam go zaprezentować. To nie pierwszy tort z masą chałwową na blogu, poprzedni był z wiśniami, również w wersji czekoladowej. Zapraszam... Składniki na 1 biszkopt (należy upiec dwa): 4 jajka 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 2/3 szklanki cukru 2 łyżki oleju szczypta soli Nasączenie: 2/3 szklanki mocnej słodzonej
Czerwień i błękitpianę z białek. Dodajemy do masy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy ziarenka z laski wanilii. Do drugiej czekoladę. Do długiej foremki typu keksówka, wylewamy masę czekoladową. Układamy gruszki (obrane i pokrojone na ćwiartki bądź ósemki), na wierzch wylewamy masę waniliową. Całość pieczemy przez 55-60 minut w temp 185 stopni C. Grzanie dół przez
SMYKWKUCHNIwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Blok czekoladowy - to klasyka. Jest pyszny, ale ma dwie wady: cena mleka granulowanego i zbyt duża kaloryczność. A żeby tak mleko w proszku zamienić na granulowane, a herbatniki zastąpić czymś zdrowszym? Użyłam pszenicy prażonej , która jest źródłem błonnika, żelaza i magnezu. Co prawda nadal to bomba energetyczna, jednak poczucie winy - odrobinę mniejsze. Blok
Di gotujedrobnego do wypieków 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 50 ml oleju drylowane wiśnie z kompotu ( ze słoika o poj. 900ml) duży budyń czekoladowy z cukrem przyrządzony według przepisu na opakowaniu ( na 750 ml mleka) Piekarnik rozgrzać do temp. 170 stopni C (termoobieg 150 stopni C). Blachę o wymiarach 32x24 cm wyłożyć papierem
Maślane ciasteczko