TARTA CYTRYNOWA Z MIĘTĄ

TARTA CYTRYNOWA Z MIĘTĄ

TARTA CYTRYNOWA Z MIĘTĄ

spód: 150g ciasteczek / czekoladowe herbatniki i ciasteczka owsiane 80g masła 2 łyżki miodu krem : 4 średnie cytryny otarta skórka z cytryny 6 żółtek 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% 200g masła 82% tłuszczu 2 łyżki  mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Ciasteczka mielimy na pył. Dodajemy miód i roztopione wcześniej masło. Całość mieszamy. Wykładamy na formę do tarty. Ważne jest aby mocno dociskając ciasteczka do dna i ścianek. Tak przygotowany spód wkładamy do lodówki. Cytrynę należy sparzyć we wrzątku. Następ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.