Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Przepis na : deser

Składniki (na 10 porcji) - 20 daktylii (ok. 100g), - 2 łyżki orzechów laskowych (ok. 20g), - łyżeczka kakao (ok. 5g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wodą i moczymy co najmniej 1 h. 2. Prażymy orzechy i rozdrabniamy. 3. Miksujemy daktyle i mieszamy z orzechami i kakao. Krem czekoladowy jest bogaty w: - magnez (pochodzący z orzechów), który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych, - błonnik pokarmowy (pochodzący z daktyli), który daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 12 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję