łyżką przekręcić w głąb ciasta. 4. Piec w temp. 175 st. C ok. 50 min do tzw. suchego patyczka. 6. Wierzch babki polukrować lub posypać pudrem lub posmarować polewą czekoladową . – wg. własnego uznania . Smacznego
Pysznosci Babci Basigalaretki i czekolady. Odstwawiamy do wystygnięcia . Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz 3 opakowaniami Śnieżki. Pod koniec ubijania dodajemy 3/4 opakowania wiórków kokosowych. Następnie dodajemy ostudzoną mieszankę czekoladowo -galaretkową , cały czas miksując mikserem na niskich obrotach. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Na dnie formy ułóż ściśle biszkopty i wylej na nie połowę masy śmietankowej. Odstaw do lodówki
Pysznosci Babci Basiostudzić masę. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny. Masę wkładamy w rękaw z szeroką końcówką i wyciskamy do wafla. Tak przygotowane wafle posypujemy startą czekoladą lub polewamy polewą czekoladową Smacznego
Pysznosci Babci BasiPodaję drugi przepis na blok , tym razem CZEKOLADOWY! Prosty i łatwy w przygotowaniu . Może być zapasowym słodkim przysmakiem do kawy na przysłowiową „czarną godzinę” , kiedy niespodziewanie zawita do nas nie zapowiedziany gość ! Możemy go przechowywać wiele dni . Polecam wszystkim SKŁADNIKI : 250 g masła, 250 g cukru kryształu, 40 g kakao Wedel, 100 g czekolady Wedel, 400 g mleka
Pysznosci Babci BasiCoś pysznego! Do tego zdrowego i czekoladowego! Pyszności! Można zjeść całą porcję na raz nawet na kolacji - bez konsekwencji :) Więcej pisać nie będę - spróbujcie sami!* Składniki (1 porcja): - 1 średni upieczony/ugotowany batat - 15g kakao - 100 ml mleka kokosowego - słodzik wg uznania (syrop z agawy, daktyli, namoczone daktyle - co tam lubicie) Batata obrać ze skórki. Miąższ batata oraz pozostałe składniki zmiksować
CookYourselfostudzeniu, już wyglądają przyzwoicie, bo się rozlewają w, w miarę okrągłe ciasteczka, każde o podobnej grubości. Kiedyś w jednym z fast foodów były w sezonie zimowym takie wielkie czekoladowe ciastka. Nie udało mi się dokładnie podrobić oryginału, ale mojej podróbce wersji niczego nie brakuje :) Na całą blachę ciastek o średnicy ok 5 cm: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru
Pora na poraostudzeniu, już wyglądają przyzwoicie, bo się rozlewają w, w miarę okrągłe ciasteczka, każde o podobnej grubości. Kiedyś w jednym z fast foodów były w sezonie zimowym takie wielkie czekoladowe ciastka. Nie udało mi się dokładnie podrobić oryginału, ale mojej podróbce wersji niczego nie brakuje :) Na całą blachę ciastek o średnicy ok 5 cm: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru
Pora na porakoniec wrzucić dobrze odsączoną cukinię, wmieszać ją w ciasto. Ciasto przelać do blaszki, piec ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto można polać polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą
Simply Foodminut w 180 stopniach C, aż do suchego patyczka. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika tylko stopniowo studzić, aby nie opadło. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową, obsypać płatkami migdałowymi. Poczekać, aż stężeje i podawać
Simply Foodzapiekania wysmarowanym masłem.Posypujemy cukrem pudrem i ponownie skrapiamy, ale już teraz tylko aromatem rumowym.Zapiekamy 10 min. w 200st.piekarniku.Pychota. Udekorowałam skórka pomarańczową i mięta a podałam z sosem czekoladowym
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzygotowane z mąki kokosowej idealnie sprawdzą się jako śniadanie o obniżonej zawartości węglowodanów. Są chrupiące, cudownie pachą kokosem i w niczym nie ustępują tym tradycyjnym. Jako dodatek polecam serek czekoladowy z nutą cynamonową lub waniliową. Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów pszennych Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka i zmiksować. Łyżką
Chocolate Muffin Blogpszennej, za to z m ą k ą migdałową i mnóstwem gorzkiej czekolady. Ciasto wyszło niesamowicie wilgotne, aromatyczne i mocno czekoladowe. Serdecznie Wam polecam i życzę smacznego! **** Durante il nostro ultimo weekend ho preparato questa soffice torta con mandorle, cioccolato e pere. Un dolce gustoso, soffice e particolare grazie all'aggiunta della farina
La grande e la piccola cuocazapraszam po przepis na smacznie drożdżowe ślimaczki, u mnie z powidłami węgierkowymi ale tak naprawdę możecie je posmarować tym na co macie ochotę, np. dżemem truskawkowym, marmoladą czy masłem czekoladowym. Takie ciasteczka są świetne do kawki czy herbatki, albo z ciepłym mlekiem na chłodne już wieczory :) W przepisie wykorzystałam powidła węgierkowe od Dagoma . Składniki na około 30 ślimaczków
Zrób to smaczniepresją Wiesława za sernik w wersji pro – dla każdego coś miłego i za to, że nie dała się pokonać złośliwej elektronice ;) Ewelina Świeżyńska za kreatywną dekorację i czekoladowe motylki
CiastkozercyLekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np. Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru
Kuchnia bezglutenowa