KORZENNY KREM GRYCZANY /przepis własny/ 70 g płatków gryczanych 150 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Winter wonne Tee ) 250 ml mleka kokosowo - czekoladowego szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego bio 1 łyżka gorzkiego kakao 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa 3 łyżki puree z dyni + chipsy jabłkowe bio śliwka figa sos waniliowy przyprawa bio Alles Liebe
Poranek na słodkoskładniki: 6 dowolnych muffinek, najlepiej kakaowych lub czekoladowych 12 okrągłych ciasteczek z białym nadzieniem 16 szt. kolorowych cukiereczków a la lentilki (trzy przekrawamy na pół /dzióbki/) ok. 50 – 100 g roztopionej czekolady wykonanie: Każde ciasteczko rozdzielamy na dwie części (z białą masą i bez). Dwa ciasteczka z masą przyklejamy za pomocą czekolady do muffinki. Ciasteczka bez masy przekrawamy
Domowy Smak Jedzeniarobota illumina firmy Russell Hobbs. Idealnie sprawdzają się w mojej kuchni. I gotowe 💕 Zielony koktajl #1 💚 💚 ✅ banan ✅ baby szpinak ✅ kiwi ✅ mleko kokosowe ✅ izolat i czekoladowe brownie @myproteinpl 😋 Zielone smoothie #2 💚 💚 ✔ 1 banan ✔ 1/2 awokado ✔ garść szpinaku baby ✔ mleko kokosowe ✔ izolat kokosowy Biotech
TetiisheriJest to proste ciasto, a właściwie babka kokosowa krojona na kromki. Ciasto ze sporym dodatkiem wiórków kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa
Posadzone i zjedzonemiędzyczasie przygotuj nadzienie: do blendera wrzuć wszystkie składniki: nerkowce, roślinne mleko, syrop klonowy, sok z cytryny oraz olej kokosowy i zmiksuj wszystko na białą, jednolitą masę. Przekładaj nią gotowe czekoladowe dyski. Najlepiej będzie, jeżeli ciasteczka zostaną zjedzone od razu, jeżeli jednak tak się nie stanie, należy je przechowywać w zamrażarce
Roślinna - blog wegańskistworzyły nienachalną, a jednocześnie oczywistą dekorację. Czarno-pomarańczowy lukier subtelnie podkreślił kolory babki, a kosteczki nie pozostawiają złudzeń - kochamy świętować Halloween. Babka jest cudownie wilgotna (dzięki dodatkowi dyni), smakuje czekoladowo i naprawdę ciężko jest się od niej oderwać. W dodatku długo zachowuje świeżość, więc nawet jeśli nie uda jej się zjeść od razu, spokojnie poczeka, aż apetyt znowu nadejdzie. Udekorować
Pożeraczka, czyli raz adobrzenaleśniki posmaruj je tym, na co akurat masz smaka. Ja wcześniej podałem Ci przykład mojego wczorajszego podania, ale już nie raz jadłem z masłem orzechowym i dżemem czy kremem czekoladowym. Artykuł Naleśniki z ciecierzycy pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmannajmniejszych obrotach. w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy na przemiennie warstwę herbatników i masę dyniową do wyczerpania składników. Wierzch ciasta ozdabiamy pokruszonymi ciastkami. Ciasto można dodatkowo udekorować polewą czekoladową tworząc tzw. "esy floresy". Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: ok. 45 minut plus chłodzenie Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarysłodką przekąskę dla osób trenujących, chcących schudnąć i potrzebujących szybkiej energii :) Niemalże wszystkie batony są wegańskie, jedynie jeden wariant jest wegetariański. Aktualnie dostępnych jest 5 smaków. RECENZJA TUTAJ SUROWE CZEKOLADOWE BROWNIE Wegańskie, surowe batoniki, w których nie znajdziesz nabiału, soi, glutenu, cukru rafinowanego i GMO. Bogate w naturalne składniki, które dostarczą Ci energii i utrzymają ją przez dłuższy czas
Zdrowie na języku :Pprzepisach, ale tej wielkości po raz pierwszy i chciałam dodać w osobnym przepisie, aby ułatwić Wam znalezienie podstawowego przepisu. Uwielbiam ten biszkopt, nawet bardziej od jasnego, Uwielbiam wszystko, co czekoladowe, ostatnio to ubóstwiam. :) Jednak można śmiało pominąć dodatek czekolady w składzie. Wtedy wyjdzie po prostu pyszny kakaowy biszkopt. Można też dać jej nieco więcej, tak do 30-40 g. Muszę
Anioszek w kuchniDziś mam dla Was wspaniałe, mocno czekoladowe i bardzo wilgotne ciasto z dodatkiem buraków. Tak tak, to nie błąd, w środku są buraki ;) Ale nie martwcie się, są absolutnie niewyczuwalne. Dodatkowym atutem ciasta jest to, że długo zachowuje świeżość, chociaż nie wiem, czy będzie Wam dane się o tym przekonać ;) Polecam serdecznie ;) Składniki: 50 g kakao
Czerwona PorzeczkaCrumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Domowy kisiel truskawkowy Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem
Moja smaczna kuchnialimonki 175 g margaryny 3 jajka klasy M 1 szklanka cukru Lukier: sok z 1/2 cytryny 3-4 łyżeczki cukru pudru polecam posypać po wierzchu babkę pomarańczowymi wiórkami czekoladowymi Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, składniki mieszamy łyżką. Następnie dodajemy cukier, 3 łyżeczki cukru wanilinowego,skórkę z dwóch limonek startą
Słodkie okruszki