czekoladowe - 14235 przepisów (strona:498/949)

Tarta ze śliwkami (bez pieczenia) 146

masło, łączymy razem.  Dno i boki formy do tarty (prostokątnej lub okrągłej) szczelnie wykładamy masą ciasteczkami połączonymi z masłem.  Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Krem czekoladowy: 250 g mascarpone  100 g białej czekolady Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując na najniższych obrotach.  Krem przekładamy

bistro mama
Izaura 156

przepis :) To ulubione ciasto mojego brata, dlatego często gości w naszym domu. Przepis ze starego zeszytu mamy, tam zawsze znajduje coś pysznego ;) Izaura to sernik zatopiony w czekoladowym cieście z dużą ilością polewy... Pychotka! Polecam :) Ps. Jeśli ktoś szuka mieszkania w stolicy, polecam deweloper warszawa :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij

Domowa cukiernia Ewy
Gęsty mus czekoladowo-kokosowy :) 198

Taki deser mogłabym jeść chyba codziennie :) Kremowy, a zarazem puszysty, delikatny, rozpływający się w ustach. Takimi słowami opisałabym dzisiejszy przepis - mus czekoladowo-kokosowy . Przepiękny aromat i cudowny, intensywny smak czekolady i kokosa. Użyte w przepisie składniki kokosowe pochodzą z młodego tajskiego kokosa , co powoduje, że przepis jest niezwykle odżywczy, naładowany zdrowymi właściwościami, a do tego smakuje bajecznie :) Składniki (2 porcje

Zdrowie na języku :P
Ciasto Plamka 202

wolnym tłumaczeniu pozwoliłam sobie nazwać ciasto Plamką. Ciasto warte uwagi. Nie spotkałam dotąd podobnego przepisu. Nietypowe a zarazem bardzo smaczne i przypadające do gustu nie tylko amatorom ciast czekoladowych. Gorąco polecam! :)  Plamka  ,,Flecken- kuchen,, Składniki: 4 jajka 200g cukru 74ml oleju słonecznikowego  100g kremówki 30% 200g mąki 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 250g gotowego

Tagebuch po polsku
Lody miętowe 277

najlepsza jest taka o mocnym i intensywnym aromacie. 2 garście listków mięty 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka mleka zagęszczonego słodzonego 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA: 50 g czekolady gorzkiej 1/4 szklanki mleka Należy wybrać ładne, zielone listki mięty. Przełożyć je do kielicha blendera, skropić sokiem z cytryny i wlać około 1/2 szklanki kremówki. Miksować parę

https:KKuchniaMniam
Ciasteczka owsiane jak jeżyki [bez pieczenia] 182

jest coś lepszego na poprawę humoru w ponury, deszczowy dzień niż ZDROWE ciasteczka z polewą czekoladową? Chyba nie. Te ciastka to samo dobro. Odżywcze, dodające energii i pyszne. Na dodatek nie musimy włączać piekarnika - wystarczy włożyć je na chwilę do lodówki. Ja już je uwielbiam! :) Składniki (ok. 17 ciastek): 1 szklanka płatków owsianych (górskich, najlepiej ekologicznych) 1/4 szklanki nasion chia

Powiedz dietom nie
Torcik na zimno z galaretką, mascarpone i borówką amerykańską 156

marzył się mojemu młodemu, który jest fanem galaretek i takich właśnie torcików, lekkich z galaretką i owocami. Obiecałam, zrobiłam i już go nie ma ;)). A torcik, to spód - ciasto czekoladowe, potem śmietana z serkiem mascarpone i galaretką, do tego powrzucane borówki, a góra galaretki i owoce. prosty, szybki, kaloryczny he he, ale smaczny :)). Do torcika wypiliśmy wino Monte Santi

kruche babeczki
Brownie z płynną czekoladą w środku 196

pokruszyć, masło posiekać i rozpuścić w metalowej miseczce, umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą, ostudzić.  Ubić jajka, dodać cukier, miskować. Dodać mąkę, miksować.  Wymieszać z masą czekoladową.  Foremki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.  Masę rozlać do foremek.  Piec 20 minut w 200 stopniach.  Propozycja podania: ciepłe brownie z lodami waniliowymi i owocami

Kuchnia smaków
Dietetyczne Monte z borówkami 217

Przepis na dietetyczne, domowe Monte już znacie. Dzisiejsza wersja tak pięknie się prezentowała, że postanowiłam wrzucić ponownie tą prostą recepturę :) Smacznego! Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego  Składniki na obie warstwy wymieszać w osobnych kubeczkach. Na dno wyłożyć ciemną

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowy pudding chia z truskawkami, migdałami i kokosem 100

smaku! Już nie mogę doczekać się kolejnej, sierpniowej odsłony! Sierpień to mój ukochany miesiąc, moje urodziny już w środę! Cieszę, że to kolejne urodziny, kolejny rok z blogiem kulinarnym! Czekoladowy pudding chia z truskawkami, migdałami i kokosem Składniki: 250 ml mleka 4 łyżki nasion chia 3 - 4 łyżki kakao bez cukru 1 łyżka migdałów 1 łyżka wiórków kokosowych 1 garść

Moja smaczna kuchnia
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 138

makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską zupę cebulową - zapiekankę śniadaniową - pizzę nowojorską - sernik cytrynowy - czekoladowe semifreddo Moim zdaniem... Zanim książka trafiła w moje ręce, myślałam że to będzie zbiór przepisów na jakieś dietetyczne dania - ze składnikami, które ciężko będzie nabyć. Co prawa osobiście lubię mnóstwo

Di gotuje
Piernik staropolski, jeden z najlepszych (cały przepis, krok po kroku) 308

wyjęciu piernika z lodówki, ostrym nożem wyrównałam wszystkie boki odcinając je, a następnie całość przecięłam wzdłuż na dwa podłużne bloki.     Czas na polewę czekoladową:   Składniki: 300 g czekolady (min. 70%) 60 g dobrego masła   (82 %)   Czekoladę roztopiłam w kąpieli wodnej, zdjęłam z gazu i dodałam masło. Wymieszałam i ciepłą polewę

Kuchnia u Krysi
Puszysty sernik z aromatycznym akcentem piernika, pomarańczy i powideł śliwkowych... 137

dużych jajek 90 g masła 2 płaskiej łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 pomarańcza 160 g powideł śliwkowych (najlepsze domowe)                 Składniki na glazurę czekoladowo-piernikową: 200 g cukru 70 g kakao 1 łyżeczka domowej przyprawy do piernika   130 mg śmietanki (30%) 125 g wody 1 pełna łyżeczka żelatyny       Wykonanie ciasta

Kuchnia u Krysi
Strucla z makiem 144

elastyczna zabrałam się z lukrowanie mojej strucli. Za pomocą pędzelka rozsmarowałam lukier na całej powierzchni moich strucli. Na wierzchu rozsypałam orzeszki, kandyzowaną skórkę pomarańczową i polałam roztopiona polewą czekoladową.   Po zastygnięciu lukru mogłam już pokroić struclę. Nie mogłam się doczekać jaka wyszła. Bo zawsze wzorek wewnętrzny jest inny. Wystarczy dodać trochę więcej masy, albo ciasto rozwałkować na inną grubość

Kuchnia u Krysi
Rurki z kremem 182

żółtka 2 jajka 200 g cukru pudru 80 g mąki pszennej tortowej 80 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka   ekstraktu waniliowego   Dodatkowo do dekoracji: cukier puder polewa czekoladowa             Najważniejsze to: f oremki do wypiekania rurek (ja miałam 30 sztuk o długości  9 cm)               Wykonanie

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania