czekoladowe - 14735 przepisów (strona:498/983)

Cynamonowo - czekoladowy krem gryczany. 140

KORZENNY KREM GRYCZANY /przepis własny/ 70 g płatków gryczanych 150 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Winter wonne Tee ) 250 ml mleka kokosowo - czekoladowego szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego bio 1 łyżka gorzkiego kakao 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa 3 łyżki puree z dyni + chipsy jabłkowe bio śliwka  figa sos waniliowy przyprawa bio  Alles Liebe

Poranek na słodko
imprezowe sówki 178

składniki: 6 dowolnych muffinek, najlepiej kakaowych lub czekoladowych 12 okrągłych ciasteczek z białym nadzieniem 16 szt. kolorowych cukiereczków a la lentilki (trzy przekrawamy na pół /dzióbki/) ok. 50 – 100 g roztopionej czekolady wykonanie: Każde ciasteczko rozdzielamy na dwie części (z białą masą i bez). Dwa ciasteczka z masą przyklejamy za pomocą czekolady do muffinki. Ciasteczka bez masy przekrawamy

Domowy Smak Jedzenia
Zielony koktajl 238

robota illumina firmy Russell Hobbs.  Idealnie sprawdzają się w mojej kuchni. I gotowe 💕 Zielony koktajl #1 💚 💚 ✅ banan   ✅ baby szpinak   ✅ kiwi   ✅ mleko kokosowe   ✅ izolat i czekoladowe brownie @myproteinpl 😋 Zielone smoothie #2 💚 💚   ✔ 1 banan  ✔ 1/2 awokado   ✔ garść szpinaku baby   ✔ mleko kokosowe  ✔ izolat kokosowy Biotech

Tetiisheri
Babka piaskowa kokosowa 186

Jest to proste ciasto, a właściwie babka kokosowa krojona na kromki. Ciasto ze sporym dodatkiem wiórków kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa

Posadzone i zjedzone
Domowe zdrowe Oreo 165

międzyczasie przygotuj nadzienie: do blendera wrzuć wszystkie składniki: nerkowce, roślinne mleko, syrop klonowy, sok z cytryny oraz olej kokosowy i zmiksuj wszystko na białą, jednolitą masę. Przekładaj nią gotowe czekoladowe dyski.  Najlepiej będzie, jeżeli ciasteczka zostaną zjedzone od razu, jeżeli jednak tak się nie stanie, należy je przechowywać w zamrażarce

Roślinna - blog wegański
Dyniowa babka na Halloween 242

stworzyły nienachalną, a jednocześnie oczywistą dekorację. Czarno-pomarańczowy lukier subtelnie podkreślił kolory babki, a kosteczki nie pozostawiają złudzeń - kochamy świętować Halloween. Babka jest cudownie wilgotna (dzięki dodatkowi dyni), smakuje czekoladowo i naprawdę ciężko jest się od niej oderwać. W dodatku długo zachowuje świeżość, więc nawet jeśli nie uda jej się zjeść od razu, spokojnie poczeka, aż apetyt znowu nadejdzie. Udekorować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki z ciecierzycy 250

naleśniki posmaruj je tym, na co akurat masz smaka. Ja wcześniej podałem Ci przykład mojego wczorajszego podania, ale już nie raz jadłem z masłem orzechowym i dżemem czy kremem czekoladowym. Artykuł Naleśniki z ciecierzycy pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Ciasto dyniowe bez pieczenia 186

najmniejszych obrotach. w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy na przemiennie warstwę herbatników i masę dyniową do wyczerpania składników. Wierzch ciasta ozdabiamy pokruszonymi ciastkami. Ciasto można dodatkowo udekorować polewą czekoladową tworząc tzw. "esy floresy". Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: ok. 45 minut plus chłodzenie Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Zdrowe słodkości od Pulsin :) 200

słodką przekąskę dla osób trenujących, chcących schudnąć i potrzebujących szybkiej energii :) Niemalże wszystkie batony są wegańskie, jedynie jeden wariant jest wegetariański. Aktualnie dostępnych jest 5 smaków. RECENZJA TUTAJ SUROWE CZEKOLADOWE BROWNIE Wegańskie, surowe batoniki, w których nie znajdziesz nabiału, soi, glutenu, cukru rafinowanego i GMO. Bogate w naturalne składniki, które dostarczą Ci energii i utrzymają ją przez dłuższy czas

Zdrowie na języku :P
Idealny biszkopt czekoladowy/kakaowy 204

przepisach, ale tej wielkości po raz pierwszy i chciałam dodać w osobnym przepisie, aby ułatwić Wam znalezienie podstawowego przepisu. Uwielbiam ten biszkopt, nawet bardziej od jasnego, Uwielbiam wszystko, co czekoladowe, ostatnio to ubóstwiam. :) Jednak można śmiało pominąć dodatek czekolady w składzie. Wtedy wyjdzie po prostu pyszny kakaowy biszkopt. Można też dać jej nieco więcej, tak do 30-40 g. Muszę

Anioszek w kuchni
Czekoladowe ciasto buraczane 181

Dziś mam dla Was wspaniałe, mocno czekoladowe i bardzo wilgotne ciasto z dodatkiem buraków. Tak tak, to nie błąd, w środku są buraki ;) Ale nie martwcie się, są absolutnie niewyczuwalne. Dodatkowym atutem ciasta jest to, że długo zachowuje świeżość, chociaż nie wiem, czy będzie Wam dane się o tym przekonać ;) Polecam serdecznie ;)  Składniki:  50 g kakao

Czerwona Porzeczka
81 pomysłów na ciepłe kolacje 449

Crumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Domowy kisiel truskawkowy Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem

Moja smaczna kuchnia
Babka limonkowa (bez miksera) 180

limonki 175 g margaryny 3 jajka klasy M 1 szklanka cukru Lukier: sok z 1/2 cytryny 3-4 łyżeczki cukru pudru polecam posypać po wierzchu babkę pomarańczowymi wiórkami czekoladowymi Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, składniki mieszamy łyżką. Następnie dodajemy cukier, 3 łyżeczki cukru wanilinowego,skórkę z dwóch limonek startą

Słodkie okruszki