czekoladowe - 14735 przepisów (strona:507/983)

Ciastka lane, rozlane 203

ostudzeniu, już wyglądają przyzwoicie, bo się rozlewają w, w miarę okrągłe ciasteczka, każde o podobnej grubości. Kiedyś w jednym z fast foodów były w sezonie zimowym takie wielkie czekoladowe ciastka. Nie udało mi się dokładnie podrobić oryginału, ale mojej podróbce  wersji niczego nie brakuje :) Na całą blachę ciastek o średnicy ok 5 cm: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru

Pora na pora
Ciasto z cukinią 183

koniec wrzucić dobrze odsączoną cukinię, wmieszać ją w ciasto. Ciasto przelać do blaszki, piec ok. godziny w temp. 180 stopni C.   Po upieczeniu ciasto można polać polewą czekoladową lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą

Simply Food
Babka piaskowa 163

minut w 180 stopniach C, aż do suchego patyczka. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika tylko stopniowo studzić, aby nie opadło. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową, obsypać płatkami migdałowymi. Poczekać, aż stężeje i podawać

Simply Food
Gofry kokosowe z twarożkiem czekoladowym i malinami 169

przygotowane z mąki kokosowej idealnie sprawdzą się jako śniadanie o obniżonej zawartości węglowodanów. Są chrupiące, cudownie pachą kokosem i w niczym nie ustępują tym tradycyjnym. Jako dodatek polecam serek czekoladowy z nutą cynamonową lub waniliową. Składniki: 3 białka  2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów pszennych Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka i zmiksować. Łyżką

Chocolate Muffin Blog
Migdałowo-czekoladowe ciasto z gruszkami bez mąki (Torta con mandorle, cioccolato e pere senza farina) 147

pszennej, za to z m ą k ą  migdałową i mnóstwem gorzkiej czekolady. Ciasto wyszło niesamowicie wilgotne, aromatyczne i mocno czekoladowe. Serdecznie Wam polecam i życzę smacznego! **** Durante il nostro ultimo weekend ho preparato questa soffice torta con mandorle, cioccolato e pere. Un dolce gustoso, soffice e particolare grazie all'aggiunta della farina

La grande e la piccola cuoca
DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI Z POWIDŁAMI WĘGIERKOWYMI 141

zapraszam po przepis na smacznie drożdżowe ślimaczki, u mnie z powidłami węgierkowymi ale tak naprawdę możecie je posmarować tym na co macie ochotę, np. dżemem truskawkowym, marmoladą czy masłem czekoladowym. Takie ciasteczka są świetne do kawki czy herbatki, albo z ciepłym mlekiem na chłodne już wieczory :) W przepisie wykorzystałam powidła węgierkowe od  Dagoma . Składniki na około 30 ślimaczków

Zrób to smacznie
Wyniki konkursu na sernik 166

presją Wiesława za sernik w wersji pro – dla każdego coś miłego i za to, że nie dała się pokonać złośliwej elektronice ;) Ewelina Świeżyńska za kreatywną dekorację i czekoladowe motylki

Ciastkozercy
Sernik na zimno z truskawkami na bezglutenowym spodzie 146

Lekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np.  Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe świąteczne Tiramisu 125

serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mocnej czarnej kawy 50 ml amaretto lub brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby   Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując na puszysty krem. Kawę osłodź i wymieszaj z alkoholem. Biszkopty zanurzaj w kawie i układaj

Kuchnia bezglutenowa
Muffiny gryczane reniferki - bez glutenu, mleka i jaj 145

Muffinki z mąki gryczanej - bez glutenu, mleka i jaj. Smaczne i delikatne. Najlepsze z polewą czekoladową. Bardzo chętnie jedzone przez dzieci. SKŁADNIKI: 100 g mąki gryczanej Nutrifree  70 g ksylitolu  1 łyżeczka proszku bezglutenowego  2 łyżeczki gorzkiego kakao  3 łyżki oleju rzepakowego  150 g napoju roślinnego (np.  napój ryżowy)  bezglutenowe precelki, cukrowe oczka

Kuchnia bezglutenowa
Ciasteczka czekoladowo - owsiane z dyni 192

pieczenia  0,5 łyżeczki sody oczyszczonej  1 łyżeczka cynamonu  1/4 łyżeczki imbiru  1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej  1/4 łyżeczki soli  1 szklanka wiórki czekoladowe 250 g gorzkiej grubo siekanej czekolady Przygotowanie: W misce mieszamy suche składniki, następnie dodajemy puree z dyni i wszystko ze sobą łączymy. Formujemy ręcznie ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej pergaminem

Niezły Młynek
Czekoladowe muffiny z gruszką. 141

ekspresowo a to chyba wystarczy aby Was zachęcić do ich przygotowania. Składniki na około 10 sztuk; 15 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 torebka budyniu czekoladowego 5 dag cukru (lub więcej) 2 jajka pół szklanki mleka 6-7 łyżek oleju 1 duża gruszka Przygotowanie; Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki sypkie tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier

Radość kipiąca uśmiechem.
Babeczki na 9 sposobów 212

Muffinki troszkę inaczej, bo z drożdżowego ciasta. Wytrawne muffinki z szynką i pastą jajeczną Ciekawy pomysł na kolację. Muffiny kawowo-waniliowe z czereśniami Czereśnie można zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami. Czekoladowe muffinki z czekoladą Coś dla wielbicieli czekolady. Kawowe muffinki z figami Pyszne połączenie kawowego smaku z figami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Quinoa pudding. Zdrowy pudding czekoladowy na bazie komory ryżowej. 251

Dziś zapraszam Was na coś pysznego i zdrowego – quinoa pudding. Zdrowy pudding czekoladowy na bazie quinoa (komosy ryżowej), to mój hit ostatnich dni. Jem go zamiast budyniu. Idealny na deser i śniadanie. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. A przygotujecie go dosłownie w kilka minut. Nic tylko jeść i to bez wyrzutów sumienia Quinoa biała (inaczej komosa

Słodkie okruszki
Czekoladowe naleśniki z białym serem, bitą śmietaną i truskawkami 154

sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Czekoladowe naleśniki z białym serem, bitą śmietaną i truskawkami Składniki – naleśniki (8 sztuk): Jajko – 1 sztuka Mleko – 150ml Woda gazowana – 150ml Mąka pszenna razowa – 150g Mąka pszenna – 50g Kakao naturalne

Kuchnia Bon Appetit