czekoladowe - 14235 przepisów (strona:507/949)

Torcik brownie 207

Wyrazisty w smaku, mocno czekoladowo-orzechowy torcik, który z pewnością zrobi furorę. Można przyozdobić go owocami sezonowymi lub orzechami. Ciasto: 200g czekolady gorzkiej 3 jajka L 140g masła 3/4 szklanki cukru 85g mąki 1 opakowanie cukru waniliowego Krem orzechowy: 200g mascarpone 200g masła orzechowego 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan

Szefowa kuchni
Koktajle 153

Koktajl malinowo-bananowy     Koktajl z nutą ogórka   Koktajl warzywny z burakami i marchewką   A na kaca drink... z kefiru     Koktajl z mango Koktajl czekoladowy E. Wedel        Zielony koktajl z roszponką i truskawkami   Cytrusowy zawrót głowy   Koktajl owocowo-warzywny z truskawkami, szpinakiem i sałatą   Koktajl truskawkowy z mleczkiem

Passions hobbies life
Desery 164

deser truskawkowo-jogurtowy      Pomysł na deser z galaretką   Panna Cotta z musem truskawkowym   Deser lodowy Dame Blanche   Kolorowa galaretka z owocami     Czekoladowy budyń z kaszy manny

Passions hobbies life
Sernik czekoladowy z wiśniami i galaretką 149

kolejny przepis na pyszny serniczek bez pieczenia. Tym razem naszło mnie na czekoladowy. Akurat miałam wiśnie więc dałam je na wierzch pod galaretkę. składniki: masa serowa 700 g zmielonego sera 300 ml śmietanki 30 % 6 łyżek cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników maślanych 120 g masła na wierzch galaretka wiśniowa

Monia miesza i gotuje
Ciasto jamajka 223

Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy (sam proszek, 47 g) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia + dżem malinowy do przełożenia warstwa galaretkowa 3 galaretki o smaku cytrynowym 3 szklanki wrzącej wody

Ugotować
Jagodzianki 161

nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Jogurtowiec z leśnymi owocami 178

łyżeczek żelatyny w proszku 50 ml wody 100 ml śmietanki lub mleka 80 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki soku z cytryny Spód ciasteczkowy 150 g czekoladowych ciastek 100 g rozpuszczonego masła Galaretka owocowa 400 g mieszanych owoców, u mnie jagody, maliny, porzeczki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 4 łyżki cukru 3 łyżki pistacji, grubo pokrojonych Pokrusz

codojedzenia
KAWA MROŻONA Z LODAMI WANILIOWYMI 136

sitku aby pozbyć się fusów. Odcedzoną kawę miksujemy z kostkami lodu, dolewamy mleko, przelewamy do wysokiej szklanki. Wykładamy na wierzch 2 gałki lodów, całość wieńczymy bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Do zrobienia kawy mrożonej użyłam kawy mielonej Cafe Liegeois "Magnifico" (możecie ją zakupić na stronie internetowej PrzyjacieleKawy , która jest mocna, gęsta i aromatyczna. W sam raz dla prawdziwych smakoszy kawy

słodki bratek
Ciasto jogurtowo-śliwkowe z patelni (bez pieczenia) 101

należy zsunąć na talerz i obrócone z powrotem umieścić na patelni.) Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem i udekorować wg uznania.  (Użyłam mi in.: mikro kropli truskawkowej oraz ołówków czekoladowych Twister Marble z Cukieterii .)   (*) Czas ten może być dłuższy/krótszy nawet o 10 minut. Zależy to od kuchenki i gazu. Dlatego należy obserwować ciasto i dopilnować

Di gotuje
Konfitura agrestowa 104

smacznym owocem. Dwa lata temu posadziłam sobie dwa krzaczki i od tej pory, kiedy owoce mam pod ręką wykorzystuję je w mojej kuchni. Na blogu znajdziecie również  czekoladowe ciasto z agrestem  i  ciasto drożdżowe z owocami lata .   Konfitura agrestowa Czas przygotowania: 120 minut + czas oczekiwania Składniki: 1000 g czerwonego agrestu 350 g cukru opcjonalnie

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasteczka kokosowe z czekoladą 113

wykrawać z niego dowolne kształty. (Można uformować kulki, które należy mocno spłaszczyć.) Otrzymane ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde z nich powtykać kropelki czekoladowe. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 15-17 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Mus pomarańczowy 149

naprawdę dzisiejszy dzień minął pod znakiem pomarańczy i mandarynek, toteż teraz zajadam się pysznymi musami (również czekoladowym ). Inspiracją, oprócz pomarańczy zalegających w koszyku z owocami, był  ten przepis.  Proporcje na 3 małe lub 2 średnie porcje.  Duża szklanka to 400 ml. 1 pomarańcza 2 łyżki soku pomarańczowego 1/3 dużej szklanki śmietanki 30% 1 białko 1 łyżka cukru

Czerwony Gupik
Mus czekoladowo-pomarańczowy 162

drugi z musów pomarańczowych/mandarynkowych ( oryginalny przepis ). Ten jest bardzo lekki i puszysty, a w dodatku czekoladowy. Nie mogę się zdecydować, który jest lepszy: ten czy śmietankowy . Proporcje na 1 porcję. 40 gram czekolady deserowej 1 mandarynka/mała pomarańcza 1 jajko Zagotować wodę i wlać na dno miski. Czekoladę włożyć do kubka i kubek włożyć do miski. Pomarańczę rozkroić, wycisnąć

Czerwony Gupik
Muffinki czekoladowe 168

turbo-czekoladowe. I nie mają nic wspólnego z czereśniami, które są dekoracją. Jak to muffiny - są banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Jedno co, to nie za bardzo urosły przy pieczeniu. Zakładam, że to przez obecność ciężkich kawałków czekolady. Z podanych proporcji wychodzi 5 dużych muffinek, 6 małych i 15 malusich z formy do pralinek (zostało mi ciasta i musiałam

Czerwony Gupik
Batoniki z płatków śniadaniowych 102

Mogą być zrobione z dowolnych płatków. W oryginalnym przepisie  są zrobione z miodowych kółeczek, u mnie - czekoladowe. Najdłuższą częścią przepisu jest oczekiwanie na schłodzenie w lodówce. Doskonale smakują polane jogurtem, niezwykle słodkie. :) 2 szklanki płatków śniadaniowych 1/3 szklanki mąki ryżowej 3 łyżki masła 4 łyżki miodu 1/4 łyżeczki soli jogurt Masło i miód włożyć do rondla i podgrzać tylko

Czerwony Gupik