minutek. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 st.C. Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, a te jeszcze na talarki. Na przestudzonym czekoladowym spodzie ułożyć ciasno talarki z jabłek. Jabłka zalać jeszcze gorącym budyniem, wyrównać. Wierzch posypać startym ciastem. Ciasto piec w 180 st.C przez ok. 45-50 minut
Nastoletnie WypiekaniePiekłam już wiele różnych serników, ale ten z dynią po raz pierwszy. Od dziś mój ulubiony. Kremowy, wilgotny z lekko słonym spodem i sosem czekoladowo-miętowym . To prawdziwa uczta dla zmysłów :) Tak sobie myślę, że gdybym miała cukiernię to byłby w czołówce oferowanych tam wypieków. Dynia przez swój łagodny i delikatny smak zyskała miano nijakiej. I coś w tym jest
zadanie-gotowaniesię , że coś wyjdzie nierówno, potem ciasto będzie polane polewą i niedoskonałości zostaną zakryte. :-) Ciasto w folii wsadzamy na noc do lodówki. Następnego dnia ściągamy folię, polewamy ciasto polewą czekoladową, i posypujemy jakąś posypką czy czym chcemy:-) Ciasto jest pyszne, może nie wygląda idealnie, ale u mnie w domu skończyło sie pierwsze :-) Pyszne, proste POLECAM :-) !!! SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukwaśnej śmietany -1 łyżka cukru waniliowego -2 jajka -3/4 szkl cukru -4 łyżki roztopionego masła -dodatkowo 1 jajko do posmarowania rogalików i dowolne nadzienie-czekolada w kostkach, krem czekoladowy, powidła itp. drożdże zasypujemy cukrem i czekamy aż się rozpuszczą i będą płynne. Do płynnych drożdży dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę, dodajemy resztę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupolecam :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI: *Na dużą blaszkę BISZKOPT -6 jajek -3/4 szklanki mąki pszennej tortowej -3/4 szklanki cukru -2 duże łyżki kakao -1 budyń czekoladowy 40g -2 łyżeczki proszku do pieczenia PONCZ -3/4 szkl wody -sok z 1/2 cytryny -5 łyżek wódki -3 łyżki cukru MASA ŚMIETANOWA - 750ml śmietany 30% -2 śmietan-fixy -3 łyżki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutortowej PONCZ -0,5 szklanki przegotowanej wody -5 łyżek wódki -1 łyzka cukru MASA NUTELLA -700ml śmietany 36% -1 łyżka cukru pudru -3 łyżki nutelli lub innego czekoladowego kremu DODATKOWO -1 szklanka orzechów-do obtaczania boków tortu -ozdoby Najpierw przygotowujemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżki cukru waniliowego -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -4 żółtka -3/4 szklanki mąki -250g masła lub margaryny -1,5 paczki herbatników kakaowych (np Bonitki) CZEKOLADOWA PIANKA -2 kubeczki śmietany 30% po 330g -1 czekolada gorzka 100g min 60% kakao -2 łyżeczki kakao -4 płaskie łyżki cukru pudru -troszkę czekolady do posypania ciasta (można odłamać
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokulubi. najczęściej przygotowuje się to ciasto na różnego rodzaju imprezy rodzinne, czy święta. Mowa oczywiście o miodowniku :-) Wspaniałe ciasto, składające się z 4 spodów przełożonych kremem, a wszystko polane czekoladową polewą i posypane orzechami. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, nie za słodkie, wręcz idealne. Udaje się zawsze,nie musi długo leżeć by zmięknąć, jest super już na drugi
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudużą blaszkę CIASTO -6 jajek -3/4 szklanki cukru -cukier waniliowy -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 czubata łyżka mąki pszennej tortowej -1 czubata łyżka kakao -3 budynie czekoladowe po 40g KREM -300g chałwy waniliowej -2 budynie śmietankowe po 40g -1 litr mleka -1,5 łyżki cukru -1 cukier waniliowy -1 płaska łyżka mąki pszennej -250g masła
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudużą blaszkę BISZKOPT -5 jajek -0,5 szklanki cukru -cukier waniliowy -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 czubata łyżka mąki pszennej tortowej -1 czubata łyżka kakao -2 budynie czekoladowe po 40g ROLADY -2,5szkl maki -3 jajka -0,5 szkl cukru -3 łyżki miodu (może być sztuczny) -1,5 łyżeczki sody -100g margaryny -powidła śliwkowe -zmielone orzechy włoskie KREM
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucukru pudru -3 śmietan-fixy -kwaśny dżem bez kawałków owoców, ja użyłam domowych powideł, można też użyć dżemu jagodowego lub porzeczkowego. I coś do dekoracji :-) ja użyłam truskawek oraz czekoladowych kuleczek. KREM Z litra mleka odlewamy 0,5 szklanki, i dodajemy do niej resztę składników oprócz margaryny. Miksujemy. Wylewamy na gotujące się mleko.Mieszamy aż zgęstnieje, studzimy. Masło lub margarynę miksujemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudługość jest ważna, więc pod tym względem metrowiec bije na głowę inne ciasta :-) Składa się z delikatnego ciasta jasnego oraz ciemnego, są one przełożone masą i oblane pyszną polewą czekoladową i posypane orzechami. Zapraszam na metrowca SKŁADNIKI KEKSÓWKA O WYMIARACH 30x110x7 długość 30, szerokość 11, wysokość 7cm CIASTO BIAŁE -4 jajka -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułatwo można się uzależnić! Na co dzień awokado ląduje na moim omlecie – plasterki awokado i szczypta soli to mój prawdziwy comfort food, od święta robię z niego czekoladowy krem do smarowania, ale ostatnio przekonałam się także do wersji pieczonej i to tę przygotowałam dzisiaj dla Was! Jestem zwolenniczką awokado w wersji nieprzetworzonej, ale wspomniana pieczona forma jest idealnym sposobem
Fill The BowlIdealnie się sprawdzą do niedzielnej , popołudniowej kawy .Rozpływają się w ustach ,są szybkie w przygotowaniu i mega czekoladowe .Nie zwlekaj !. Składniki: 200 g mascarpone 200 g sera kremowego typu Philadelphia 200 g gorzkiej czekolady ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka ,oddzielić żółtka od białek 0,5 szklanki cukru łyżka gorzkiego kakao Sery mieszamy z cukrem i żółtkami .Dodajemy rozpuszczoną czekoladę ,kakao
Ladylaura.mnie w domu ciasto czekoladowe zawsze chętnie zjadane
Ugotujmy Coś