Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe bez cukru Masa : 2 budynie śmietankowe 3 / 4 szklanki cukru 1 kostka margaryny z masłem np. Kasia(250 g) 1 / 2 litra mleka 3/4 szklanki wiórków kokosowych Posypka: czekolada gorzka (8 kostek) wiórki kokosowe (1 - 1,5 łyżeczki
Ciastka - domowe słodkościpobiegłam na rynek Łazarski po gruszki i kilka innych produktów i przystąpiłam do zabawy. Tak gotowanie jest dla mnie zabawą. Mamy jesień już przecież październik, więc padło na ciasto czekoladowe z gruszkami. Ostatnio gdzieś zobaczyłam zdjęcie gdzie całe gruszki były zanurzone w cieście i wymyśliłam sobie, że też takie chcę u siebie na blogu. Proporcje na keksówkę o wielkości
Emskie Smakiml/waniliowy, cukier 1/2 szklanki, budyń waniliowy 3 opakowania, jajka 6 sztuk "L", mleko skondensowane słodzone 1 puszka, śmietana w proszku Snieżka 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza że biszkopty są w nieładzie po upieczeniu = do misy
W Mojej Kuchni Lubięmleka w proszku herbatniki, wafle, bakalie Do mleka i cukru dodajemy margarynę i rozpuszczamy. Następnie dodajemy mleko w proszku, herbatniki, wafle i bakalie. Blok czekoladowy: 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 1 kostka margaryny 2 łyżki kakao mleko w proszku herbatniki Do mleka z cukrem dodajemy margarynę i gotujemy. Następnie w mleku
Pyszności SłodkościCzekoladowe i puchate. Słodziutkie i mięciutkie. Odżywcze i sycące. Po prostu pycha! Oprócz zalet smakowych należy zaznaczyć szybkość ich przygotowania - wystarczy przełożyć składniki do NutriBullet , zmiksować i gotową masę usmażyć w formie placuszków :) Prosto, szybko, smacznie i zdrowo :) A na samym dole wpisu czeka na Was niespodzianka :) Składniki ( 5 placuszków ): 60 g płatków owsianych 1 mały banan 2 białka
Zdrowie na języku :PPRZYGOTOWANIE POLEWY: W rondelku rozpuść masło, dodaj wodę, śmietanę, pokruszoną czekoladę, kakao i cukier. Całość ciągle mieszaj rózgą - trzepaczką. Masę gotujemy na małym ogniu około 3 minut. Gdyby masa czekoladowa była zbyt gęsta (powinna cieniutkim strumieniem spływać z łyżki) to dodaj po prostu łyżkę wody lub dwie, i ponownie zagotuj. Ciepłą czekoladą polej ciasto. Poczekaj 15 minut aby zastygła
SMYKWKUCHNIcieście jest majonez. Bez obaw! Jest absolutnie niewyczuwalny w smaku, a nadaje ciastu wilgotnej, kremowej konsystencji; do tego rozpuszczona czekolada i właściwie po upieczeniu, w środku mamy czekoladowego zakalca....czyli, jak na brownie przystało! :D Do dzieła, niech koniec lata będzie bardzo malinowy! :) Brownie z malinami ( na bazie majonezu) z sosem malinowym Potrzebujesz: Na ciasto: 40 g mąki
Kuchnia w Słońcu Skąpanazmiksuj. 3. Do masy dosyp pomarańczowego pyłku i mielonych goździków. 4. Żurawinę pokrój na nieco mniejsze kawałki, to samo zrób z białą czekoladą ( ok. 4 mniejsze kawałki z jednej czekoladowej kostki) 5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z ciastem. 6. Napełnij ciastem foremki do muffin i piecz przez ok. 20min w 180*C z termoobiegiem. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanakoktajl będzie w tym starciu, jak świetlny miecz Jedi! Wspomoże koncentrację i ogólne samopoczucie, co ułatwi pokonanie umysłowych Szturmowców na 5! Czas na wzmocnienie ciała, ducha i umysłu! :D Czekoladowo- malinowy koktajl na szpinaku Potrzebujesz: 80g świeżych liści szpinaku 120g mrożonych (lub świeżych) malin 1/2 dojrzałego awokado 4 łyżeczki miodu 1,5 łyżki kakao 1 łyżka otrąb gryczanych 500ml
Kuchnia w Słońcu Skąpanałyżką wody. Całość: 1. Na wystudzony spód ciasta wyłóż dżem. 2. Wylej ciepłą ( nie gorącą!) kokosową piankę na warstwę dżemu i odstaw do stężenia. 3. Mazurka ozdób polewą czekoladową i płatkami migdałów. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanatruskawek Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj mascarpone na gładką masę- odstaw do ostudzenia. 2. Białko ubij na sztywno i wymieszaj delikatnie z ostudzoną masą czekoladową. 3. Liście mięty poszatkuj najdrobniej, jak możesz i domieszaj do masy. 4. Przygotuj 4 niewielkie naczynia ( kokilki/ słoiczki) i na dno każdego ułóż po 3 pokrojone truskawki. 5. Przykryj truskawki
Kuchnia w Słońcu Skąpanapaski będą wyraźne (tak jak u mnie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 16oº C i pieczemy ok. 60 minut. Gorące ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową. Zebra należy do bardzo efektownych wizualnie, a zarazem bardzo prostych ciast. Puszysta i wilgotna dzięki użyciu oleju. Piekłam z 1,5 porcji powyższych składników, w dużej prostokątnej blaszce, o wymiarach 39cm
mojewypiekiinietylkoprzepis na babeczki, które chętnie jemy na drugie śniadanie . Są wilgotne (bo z cukinią), nie za słodkie i pożywne, dzięki rodzynkom i orzechom. Cukinii do babeczek, ani do ciasta czekoladowego nie obieram ze skórki i nie usuwam pestek. Staram się wybrać nieduże sztuki mające około 20 cm długości. Babeczki z cukinią, orzechami i rodzynkami około 15 sztuk źródło Cake Bible
Posadzone i zjedzoneTort migdałowy z kremem czekoladowym zachwyci nie jedno podniebienie i będzie wspaniałym zwieńczeniem każdego przyjęcia. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, krem: 3 żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć), 3 pełne łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, 200 g czekolady deserowej, maliny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówjesienne poranki nie ma złotego środka... chyba, że jest to pełna miseczka ciepłej, kremowej jaglanki. Czekoladowa wersja smakuje jeszcze lepiej niż klasyczna na mleku. Jest bardziej aromatyczna przez dodanie szczypty cynamonu. Jako dodatki podałam kawałki gruszki i ekspandowaną kaszę jaglaną zwaną potocznie poppingiem. Składniki: 3 łyżki płatków jaglanych 1 szklanka mleka - 150 ml 1 łyżeczka kakao szczypta cynamonu kawałki gruszki
Chocolate Muffin Blog