zmieniałam. Brownie powstało w całości odwzorowane z oryginalnego przepisu. Jakie są nasze odczucia...? Ciasto jest bardzo smaczne, mocno czekoladowe tak jak przystało na brownie. Niestety jak dla nas za słodkie. Następnym razem dodamy mniej cukru. Składniki: - 200g masła - 300g gorzkiej czekolady - 3 jajka - 2/3 szklanki cukru (wersja ze zmniejszoną ilością
Pan i Pani Smith w kuchniChyba nie znam osoby, która nie lubiłaby czekoladowych ciast. Lato to idealny na nie czas - dzięki dostępnym teraz sezonowym owocom możemy przełamać słodki smak czekolady czymś kwaskowym. Moje ulubione połączenie to czekolada i maliny. Przepis poniżej to nieco zmodyfikowana wersja klasycznego brownie - z dodatkiem zmielonych migdałów i wiórków kokosowych
Milion SmakówSERNIK Z SOLONYM KARMELEM I FIGAMI, a do tego czekoladowy... Artykuł SERNIK Z SOLONYM KARMELEM I FIGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKolejna propozycja prostych domowych lodów. Tym razem wersja bananowo-czekoladowa czyli po prostu zamrożone banany zmiksowane z kakao. Prawda że proste? składniki: 4 dojrzałe banany 2 łyżki kakao 8 łyżek śmietanki 30 % Banany obrać, pokroić w plasterki. Przełożyć do pojemnika i zamrozić. Gdy banany będą już zamrożone przełożyć do rozdrabniacza. Dodać śmietankę i zmiksować na gładki krem. Następnie dodać kakao
Monia miesza i gotujewszędzie ale ostatnio widziałam w moim rejonie, że jeszcze sporo ich jest na jagodzinach. Maliny też się świetnie sprawdzą ale ja mam z borówkami. I do tego pyszny sos czekoladowy/ Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnisię lekko mdłym smakiem. Cała magia polega na odpowiednim doborze pozostałych składników. Możemy zrobić pastę kanapkową z papryką, czosnkiem i sokiem z limonki, a możemy też spróbować słodkiego musu czekoladowego, przypominającego Nutellę. Ten zielony owoc to naprawdę wszechstronne cudo, któremu zdecydowanie warto dać szansę. Po więcej informacji odsyłam Was do wpisu, w którym wyjaśniam jak wybrać dobre awokado oraz podaje
Powiedz dietom nieWyrazisty w smaku, mocno czekoladowo-orzechowy torcik, który z pewnością zrobi furorę. Można przyozdobić go owocami sezonowymi lub orzechami. Ciasto: 200g czekolady gorzkiej 3 jajka L 140g masła 3/4 szklanki cukru 85g mąki 1 opakowanie cukru waniliowego Krem orzechowy: 200g mascarpone 200g masła orzechowego 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan
Szefowa kuchniKoktajl malinowo-bananowy Koktajl z nutą ogórka Koktajl warzywny z burakami i marchewką A na kaca drink... z kefiru Koktajl z mango Koktajl czekoladowy E. Wedel Zielony koktajl z roszponką i truskawkami Cytrusowy zawrót głowy Koktajl owocowo-warzywny z truskawkami, szpinakiem i sałatą Koktajl truskawkowy z mleczkiem
Passions hobbies lifedeser truskawkowo-jogurtowy Pomysł na deser z galaretką Panna Cotta z musem truskawkowym Deser lodowy Dame Blanche Kolorowa galaretka z owocami Czekoladowy budyń z kaszy manny
Passions hobbies lifekolejny przepis na pyszny serniczek bez pieczenia. Tym razem naszło mnie na czekoladowy. Akurat miałam wiśnie więc dałam je na wierzch pod galaretkę. składniki: masa serowa 700 g zmielonego sera 300 ml śmietanki 30 % 6 łyżek cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników maślanych 120 g masła na wierzch galaretka wiśniowa
Monia miesza i gotujeSkładniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g) 1 budyń czekoladowy (sam proszek, 47 g) 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia + dżem malinowy do przełożenia warstwa galaretkowa 3 galaretki o smaku cytrynowym 3 szklanki wrzącej wody
Ugotowaćnagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego
Zasmakuj Kuchniłyżeczek żelatyny w proszku 50 ml wody 100 ml śmietanki lub mleka 80 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki soku z cytryny Spód ciasteczkowy 150 g czekoladowych ciastek 100 g rozpuszczonego masła Galaretka owocowa 400 g mieszanych owoców, u mnie jagody, maliny, porzeczki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 4 łyżki cukru 3 łyżki pistacji, grubo pokrojonych Pokrusz
codojedzeniasitku aby pozbyć się fusów. Odcedzoną kawę miksujemy z kostkami lodu, dolewamy mleko, przelewamy do wysokiej szklanki. Wykładamy na wierzch 2 gałki lodów, całość wieńczymy bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Do zrobienia kawy mrożonej użyłam kawy mielonej Cafe Liegeois "Magnifico" (możecie ją zakupić na stronie internetowej PrzyjacieleKawy , która jest mocna, gęsta i aromatyczna. W sam raz dla prawdziwych smakoszy kawy
słodki brateknależy zsunąć na talerz i obrócone z powrotem umieścić na patelni.) Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem i udekorować wg uznania. (Użyłam mi in.: mikro kropli truskawkowej oraz ołówków czekoladowych Twister Marble z Cukieterii .) (*) Czas ten może być dłuższy/krótszy nawet o 10 minut. Zależy to od kuchenki i gazu. Dlatego należy obserwować ciasto i dopilnować
Di gotuje