czekoladowe - 14735 przepisów (strona:496/983)

Szybki andrut z masłem orzechowym 177

tradycyjny przepis znajdziesz tutaj ), do której zużywano kostkę masła. Dzisiejsze wafle przełożyłam masłem orzechowym, warstwą kwaskowatego dżemu i roztopioną gorzką czekokladą. Ilość warstw z masłem orzechowym musi równoważyć warstwa czekoladowa, by wafel nie był za suchy. Składniki: paczka wafli 1/2 szklanki masła orzechowego 150 g gorzkiej czekolady 75 ml śmietany kremówki 4-5 łyżek kwaskowatego dżemu Wykonanie: w rondelku zagotować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto czekoladowo-migdałowe (Torta tenerina al cioccolato fondente e mandorle) 146

Ciasto czekoladowo-migdałowe to słodycz, która po prostu rozpuszcza si ę  w ustach i nie można poprzestać na zjedzeniu tylko jednego kawałka. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i nie wymaga użycia wielu składników. Wystarczy gorzka czekolada, jaja, cukier, masło i migdały w płatkach, aby wyczarować przepyszne ciasto z zewnątrz

La grande e la piccola cuoca
Sernik czekoladowy 290

Sernik czekoladowy Składniki: Ciasto: margaryna -0,5 kost kakao - 2 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka - 1 szkl i 2 łyżki cukier - 1/4 szkl cukier waniliowy - 1 opak żółtka -2 szt sól - szczypta Masa serowa ser biały - 1,30 kg jogurt grecki - 700 ml rodzynki - 50 g jajka - 10 szt + 2 białka margaryna - 1,5 kost mąka -6 łyżek

Kuchnia Danusi
À Nouche - klimatyczna wegańska kawiarnia w Warszawie 199

niebawem podzielę się z Wami moim przepisem. Nasze słodkie imieninowe szaleństwo zakończyłyśmy ptasim mleczkiem z chia. Był to dość ciekawy deser, który polecam Wam do spróbowania. Między dwiema warstwami czekoladowej galaretki (do przygotowania jej użyto nie żelatyny lecz agaru) słodka masa z nasionami chia. I wiecie co? po tym szaleństwie stwierdziłyśmy, że więcej nie zmieścimy ;) Ale À Nouche urzeka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miodownik (Stefanka) 1206

Ciągle mieszając, dodawać po łyżce masy z kaszy manny. W formie układać na przemian blaty i krem (4 blaty i 3 warstwy kremu). Przygotować polewę według przepisu poniżej. Polewa czekoladowa: 150 g masła 7 łyżek cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 100 g orzechów włoskich W małym rondelku rozpuścić masło z cukrem. Dodać kakao i śmietanę

Bullio
Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką 203

galaretką z dyni.  spód sernika: 200 g herbatników kakaowych  masa serowa: 500 g mielonego twarogu 100 g masła  2 jajka 3/4 szkl. mleka  1 budyń czekoladowy na 3/4 l 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 400 g puree z dyni 2 szkl. wody Okrągłą tortownicę (śred. 24 cm) wyłożyć folią aluminiową

Kolorowa kuchnia Elki
Tort śmietankowo -kokosowy princessa 223

roku przygotowałam dla mamy super torcik o smaku śmietnakowo-kokosowym.Nazwałam do princessa :-)  Tort ten jest dla mnie wyjątkowy, ponieważ postanowiłam zrobić pierwszy raz w życiu czekoladową kokardę do jego ozdobienia i wyszła mi ;-) Także sukces. Pierwszy raz też temperowałam czekoladę :-)  Tort wyglądał bardzo pięknie, super smakował. Był bardzo leciutki.  Ale dość pisaniny przejdźmy to konkretów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 193

piernikowych i orzechowych zapachów w kuchni, do których powoli już się przygotowujemy. Te babeczki można wziąć do szkoły lub pracy na drugie śniadanie, doskonale się też zamrażają :) Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 14-15 szt 100 g miękkiego masła 170 g cukru 2 jajka skórka otarta z jednej sporej pomarańczy 180 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl

Posadzone i zjedzone
Domowy krem czekoladowy bez cukru 261

Dziś mam dla Was bardzo prosty przepis na domowy krem czekoladowy bez dodatku cukru! ;) Jest gęsty, kremowy i po prostu pyszny. Można go używać np. do smarowania naleśników albo chrupkiego pieczywa. Sprawdza się znakomicie, zachęcam! :) Składniki: 140g suszonych daktyli 1-2 łyżki ciemnego, niesłodkiego kakao 3 łyżki mleka (zwykłego lub roślinnego)  Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przez

Czerwona Porzeczka
Kostka bounty 290

minuty mieszając do całkowitego połączenia składników, wsypujemy wiórki i mieszamy przez 10 sekund. Jedną część ciasta wkładamy do blaszki, wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugim blatem. Polewa: odlaną czekoladową część przelewamy do miseczki, wkruszamy czekoladę i roztapiamy całość w kąpieli wodnej. Gotową polewa dekorujemy ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 3 -4 godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto śmietanowe 180

pieczenia. Ciasto wylać do keksówki, naciąć  na środku nożem.Piec około  50 minut (nie otwierać w tym czasie piekarnika). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewę czekoladową

Moje domowe kucharzenie
Brownie maksymalnie czekoladowe 169

dzięki zachodnim kawiarniom, które utworzyły swoje placówki w Polsce. A znacie historię powstania tego ciasta ? Ponoć Pani Brown, bibliotekarka z USA zapomniała dodać proszku do pieczenia do swojego ciasta czekoladowego. Pomimo to podała je swoim gościom. Jakie było jej zdumienie, jak ciasto bardzo im posmakowało. Nie wiem ile prawdy w tej historii :) Ale ja uwielbiam to ciasto ! Jest tak słodkie

Tradycyjna Kuchnia
Makowiec z jabłkami 224

Piec 70 minut w temp. 180 stopni C. Składniki polewy roztopić i mieszać do uzyskania gładkiej i lśniącej konsystencji.  Wys tudzony makowiec wyłożyć z formy i polać polewą czekoladową

Kolorowa kuchnia Elki
kandyzowana skórka pomarańczy 220

minut do momentu, kiedy skórka będzie szklista, a syrop niemal całkowicie wyparuje. Tak przygotowaną skórkę przechowuję w lodówce zamkniętą w słoiku. Dodaję ją do piernika, keksu, sernika czy czekoladowych muffinów

babka w formie
Kakaowe ciastka mumie czyli Hallweenowe poWeekendowe Lakocie odc.136 182

Mumie budzą się do życia...  Pyszne, delikatne, kakaowe ciasteczka z czekoladowymi bandażami :) Przepis znaleziony na stronie Codojedzenia . Kakaowe ciastka mumie 300 g pszennej mąki 200 g zimnego masła 100 g cukru szczypta soli 40 g kakao 1 żółtko 50 g białej czekolady posypka Wszystkie składniki oprócz czekolady wkładamy do misy robota kuchennego. Miksujemy by powstało delikatne ciasto.  Formujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry