Miodowe ciasto przekładane kremem z kaszy manny. Ciasto jest pracochłonne (trzeba upiec oddzielnie każdy blat) i robi się je dość długo, ale myślę że od czasu do czasu warto. Trzeba je przechowywać w lodówce najlepiej co najmniej dwa dni, żeby odpowiednio zmiękło. Przepis jest na bardzo dużą blachę (23 x 33 cm). Ciasto: 800 g mąki pszennej (+ do podsypywania) 200 g cukru pudru 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g zimnego masła 5 łyżek miodu 4 jajka szczypta soli Miód rozpuścić i przestudzić. Mąkę przesiać z cukrem pudr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...