przejściu na weganizm stało się to niemożliwe z wiadomych powodów. Na długi czas zapomniałem o tym dyskomforcie, aż wczoraj nagle na mnie spłynęła ochota zjedzenia go w towarzystwie czekoladowego makaronu i malin. Co prawda nie ma co się oszukiwać, że jest to 1:1 makaron z białym serem , który pamiętam. Bardziej makaron z masą sernikową. Mi jednak to zupełnie
BlendmanBabeczki bananowo-czekoladowe z orzechami włoskimi O masakra! Te babeczki są tak pyszne, że zjadłam ich 11 z 12... Niestety teraz się trzy razy zastanowię, zanim spontanicznie coś upiekę :) A wszystko przez to, że nie lubię jeść dojrzałych bananów. Następnym razem zrobię szejka... No bo sorry, ale jak można zjeść JEDENAŚCIE babeczek? W dwa dni! A właściwie prawie w jeden
Kraina Tysiąca Smakówmożna podmienić na ulubione przyprawy, skórkę z owoców cytrusowych, czy cząstki owoców. Ten przepis potraktuj jako pomysł i stwórz samodzielnie swój ulubiony budyń jaglany! Chociaż nie ukrywam, że ta czekoladowo-waniliowa wersja ze śliwkami jest przepyszna! ;) * SKŁADNIKI na 2-4 porcji 200 g kaszy jaglanej 300 ml śmietanki kokosowej (zebranej z góry z puszki po mleku) 4 łyżki syropu klonowego
Food Squaremleka 60-70 ml oleju Dodatkowo: 8 łyżeczek dżemu/konfitury/marmolady/powideł (1 łyżeczka na jedną babeczkę; u mnie powidła śliwkowe) cukier puder do posypania (można zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi. (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia
Di gotujetermoobiegu) w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i wystudzić. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem polać polewą czekoladową i można posypać wiórkami. Po ostudzeniu drugiego dnia na półmisku
Z notatnikarazem - a za rok już porcelanowa rocznica :) Świętowaliśmy tym razem bawiąc się iluzją optyczną w piwnicach galerii królewskich w magicznym świecie 3D World Magii, oj była zabawa, którą zakończyliśmy czekoladowym fondue palce lizać ... Jeszcze do 3 kwietnia 2016 roku można przejść się szlakiem iluzji optycznej bawiąc się przy tym w piwnicach galerii królewskich Les Galeries Saint-Hubert na Expo
Z notatnikaDzisiaj na stole mojej siostry Moniki zagościło bardzo smaczne czekoladowe ciasto, a do tego bardzo szybkie w przygotowaniu i idealne do popołudniowej kawki. Co więcej jest to jej pierwsze ciasto, więc nie ma prawa nie wyjść :) Składniki: 300 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mąki 1 łyżeczka
Z notatnikasmaku wafli z dzieciństwa - wafli czekoladowych. Oj tak, z nazwy suche, ale w ustach rozpływają się niczym czekolada. Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: 2 opakowania wafli 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 5 łyżek kakao 1/3 szklanki wody 7 łyżek mleka w proszku Sposób przygotowania: Kostkę margaryny, 1 szklankę cukru, 1/3 szklankę wody i 5 łyżek kakao
Z notatnikasię nie przypaliły. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i dodać do nich rozdrobnioną czekoladę. Stopioną z jabłkami słoninę należy przetrzeć przez sito i dodać do masy jajeczno-czekoladowej. Wszystkie składniki wymieszać i poczekać do ostygnięcia masy. Gotowa pasta najlepiej sprawdza się z białym chlebkiem i ciepłym mlekiem
Z notatnikaMuffinki czekoladowe są dobre na każdą okazję:) Jednak tym razem chciałam je troszkę urozmaicić. W lodówce znalazł się biały ser i tak powstały babeczki z serową wkładką Są delikatne i bardzo smaczne, a przy tym niezbyt słodkie 50 min 10 sztuk składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody szczypta soli niepełna szklanka cukru 1/2 szklanki wody 1/3 szklanki kakao
Ania i Marcin gotująkawałkami słodko-słonych czekoladek każdemu poprawi nastrój w brzydkie jesienne popołudnie. Spróbujcie koniecznie. SERNIK z REESE'S Składniki: (forma 24cm) spód: 300 g ciastek czekoladowych 150 g masła masa serowa: 750 g sera (najlepiej już przemielonego,ale nie tego z wiaderka) 200 g cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 3 łyżki
Bon appetit mon amiejesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy? Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Masło z orzechów włoskich
Moja smaczna kuchniaPora na aromatyczną kawę ze spienionym mlekiem, bez cukru z wiórkami czekoladowymi. :) A jak jest u was, pijecie codziennie kawę? Jaka jest wasza ulubiona? Ja po prostu uwielbiam jej aromat, smak i chwile przy niej spędzone. Z dobrą książką w ręku. W moim przypadku akurat są to teraz książki kulinarne. :) Myślę że warto w tym zabieganym dniu
Mój pomysł nasię komponuje. Jeśli mam więcej czasu na sesję, to wybieram kompozycję otwartą (temat kompozycji mogę opisać w osobnym poście jeśli byście chcieli). Zdjęcie przedstawia ciasto marchewkowe z polewą czekoladową, jak widzicie na fotografii jest wiele proposów nawiązujących do tematyki ciasta. Nic na zdjęciu nie znajduje się przypadkowo. Całość powinna wyglądać bardzo naturalnie i dawać odbiorcy efekt
SMYKWKUCHNIpomysł na pyszne śniadanie lub zdrowy deser SKŁADNIKI 1 torebka kaszy jaglanej, mleko, 3 łyżki wiórek kokosowych, ciasteczka czekoladowe , cukier do smaku WYKONANIE Kaszę płuczemy, zalewamy mlekiem, słodzimy do smaku, gotujemy do miękkości, osączamy z nadmiaru mleka. Kaszę mieszamy z wiórkami kokosowymi, dosładzamy cukrem do smaku. Na dnie pucharków układamy pokruszone ciasteczka, wykładamy warstwę kaszy, maliny, kładziemy resztę kaszy
słodki bratek