czekoladowe - 14735 przepisów (strona:493/983)

Dżem z dyni 157

kwasy tłuszczowe, więc warto przygotować z niej trochę zapasów na zimę. Dżem lub puree z dyni  idealnie sprawdzi się jako dodatek do różnych ciast i deserów np.  czekoladowe ciasto z dynią  lub  ciasto dyniowo-mandarynkowe . Składniki: 3 kg dyni 1/2 kg cukru sok z 1 pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1 kg jabłek

talerz przyjemności
Trójkolorowy sernik matcha 207

uzyskamy pożądany efekt. Nagrzewamy piekarnik do 170C. Naczynie żaroodporne( ew. blachę) napełniamy wodą. Kładziemy w niej tortownice i pieczemy około 70-80 min. Studzimy najlepiej cała noc. Dekorujemy polewą czekoladową z dodatkiem orzechów włoskich.  Wszystkie produkty można znaleźć w sklepie  www.biogo.pl - serdecznie polecam

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Domowe kakao 128

Tego napoju nie trzeba reklamować, zna go i lubi niemal każdy. Nie ma nic wspanialszego niż rozpoczęcie dnia od ciepłego kubka kakao, dobrze jest też zakończyć dzień tym czekoladowym napojem, który uwielbiają nie tylko najmłodsi. Często, nazywany przez dzieci "magicznym napojem" smakuje zwłaszcza w okresie jesienno - zimowym. Smaczny solo, ale po dodaniu cynamonu, kardamonu, chilii, wanilii czy kurkumy, rozpieszcza nasze

Moja smaczna kuchnia
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn " Daria Ładocha - recenzja 177

pesto i mozzarellą :-) Obiady oto kilka propozycji : polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, błyskawiczna zupa rybna z dodatkiem krewetek lub czerwona fasola w paście tandoori :-) Desery: ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, pyszny makaron z ricottą, miodem i migdałami, wegańskie muffiny z malinami i borówkami, batony mocy i inne.  Kolacje: zupa krem z białej rzodkiewki

kruche babeczki
Czekoladowe ciastka z fasoli 140

sprawdzą. Co do oleju kokosowego , to proponowałbym go używać ze względów nie tylko technologicznych, ale też zdrowotnych. Jeśli jednak nie masz go w domu, możesz ewentualnie użyć innego. Artykuł Czekoladowe ciastka z fasoli pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 11.11.2016r. 181

Cytrynowa babka piaskowa Joanna  Błyskawiczna sałatka z awokado, oliwkami, pomidorami i mixem sałat Małgorzata  Ciastka francuskie z korzennym miodem, gruszkami i orzechami nerkowca Katarzyna  Ciasto czekoladowo- kawowo- kokosowe Marta Schab duszony z pieczarkami   A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień

Magiczne Życie Marty
Prosty chlebek bananowy 207

Przelewamy ciasto do keksówki, na wierzchu układamy plasterki bananów i pieczemy około godziny, do suchego patyczka. Może się okazać, że zostanie wam trochę ciasta, wtedy możecie usmażyć małe placuszki czekoladowo-bananowe, też pycha! Post Prosty chlebek bananowy pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Piernik przekładany bitą śmietaną. 171

jedną z nich rozsmaruj bitą śmietanę , przykryj drugą połową ciasta , lekko dociśnij. Odstaw w chłodne miejsce, aby śmietana całkiem stężała. następnie posyp ciasto cukrem pudrem lub oblej polewą czekoladową , pokrój na kawałki. Podawaj na małych talerzykach do kawy lub herbaty

Przepisy i porady kulinarne
WEGAŃSKIE BROWNIE Z FASOLI 153

wyrzutów sumienia mojemu dziecku.  Do jego wykonania zainspirował mnie przepis z książki "Super odporność" dra J. Fuhraman'a. Zmodyfikowałam nieco składniki i dodałam polewę. Wszyscy je uwielbiamy za czekoladowo-karmelowo-waniliowy smak. Polecam! Składniki na formę 20x20 cm + 15 trufli: Ciasto:  9 szklanek ugotowanej czarnej fasoli (4 szklanki suchej fasoli), 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki

Jeść, by żyć w zdrowiu
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI BEZ JAJEK I MLEKA 194

będzie najlepsza. Mniejsze naleśniki łatwiej przewrócić na drugą stronę. Podajemy na słodko z owocami, bitą śmietaną kokosową, itp., lub na słono z ulubionym farszem. Dziś u nas  - z czekoladowym tahini (przepis wkrótce). Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
ZDECYDOWANIE NAJPYSZNIEJSZE CZEKOLADKI DOMOWEJ ROBOTY 186

karobem i wanilią. Połowę masy wylewamy na spód foremek na lód. Wkładamy na kilka minut do zamrażalnika. Następnie wyciągamy i nakładamy po pół łyżeczki masła, zalewamy pozostałą masą czekoladową. Ponownie umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Czekoladki wyciągamy z foremki i rozpływamy się w rozkoszy spożywając wszystkie

Jeść, by żyć w zdrowiu
BEZGLUTENOWA WEGAŃSKA SZARLOTKA Z BYDYNIEM I KRUSZONKĄ 176

łyżki do budyniu, 8 łyżek oleju kokosowego, 100 ml zimnej wody, 10 jabłek, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 1 łyżeczka cynamonu, 1 opakowanie ekologicznego budyniu bezglutenowego (u mnie czekoladowy, ale świetnie sprawdzi się waniliowy), 500 ml mleka roślinnego, u mnie kokosowe własnej roboty (40g płatków kokosowych + 600 ml wody). Wykonanie: Mąki mieszamy w ksylitolem, dodajemy olej, wodę i zagniatamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Czekoladowy piernik z powidłami wg Aleex 149

coś dobrego. Wybrałam przepis z kwestii smaku , ale nieco go zmodyfikowałam. Nie chciałam ciasta z owocami, zależało mi, by wypiek miał wyrazisty, korzenny smak. I takie ciasto upiekłam: mocno czekoladowe, dość ciężkie, korzenne. Doskonałe na poprawę nastroju w ciemny, listopadowy wieczór. Polecam. Składniki: • 200 g masła • 190 g cukru pudru • 4 jajka • 190 g mąki • 20 g przyprawy do piernika

W mojej kuchni
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 137

podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem czekoladowym Warsztaty z Lidl'em charakteryzują się miłą atmosferą i profesjonalnym podejściem.  Stół pięknie nakryty polskimi, polnymi kwiatami. Ciepli i uśmiechnięci ludzie. W powietrzu można było wyczuć magiczny zapach cofnięcia

Z Kuchni Do Kuchni
piernik staropolski 211

kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym  przepis tutaj ,przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim stole ---- Maria Lemnis i Henryk Vitry

w mojej kuchni