czekoladowe - 14735 przepisów (strona:495/983)

Testowanie produktów Monte 190

domu, którzy także wyrazili pozytywną opinię o produkcie. Zwracali uwagę na pyszne i delikatne ciasto, otulające masę kanapki. Kanapka Monte Snack od Zott: to delikatny biszkopt wypełniony mlecznym oraz czekoladowo-orzechowym kremem. Produkt należy przechowywać w temperaturze +4 °C do +8 °C. W sprzedaży od maja 2014 roku. Sugerowana cena detaliczna: 1.49 zł (w sklepach

Gotuję Testuję
Test Monte z dodatkami, projekt od trnd.com 163

spotkania rodzinnego jako deser. Wszyscy zachwalali. Otrzymałam tylko jedną opinię, iż serek jest za słodki. Pozostałe osoby opowiadały się w samych superlatywach. Pozwolę sobie przytoczyć kilka opinii:  - "Znakomity czekoladowy deser, a dodatek w postaci orzechów i musli sprawia iż zakochałam się w nim. Doskonale nadaje się także do zjedzenia osobno serek, a osobno dodatki" . - "Babciu, pyszny serek, mogę spróbować

Gotuję Testuję
Ciasto czekoladowe z marchewki i bakalii. 197

należy  ciasto wyjąć z formy. Główne składnik, a więc  bakalie i marchewka daje sporo wilgoci i to może być powodem odparowania się ciasta. Ciasto jakie jest? Mocno czekoladowe, to przez kawę i kakao. Delikatne, słodkie, wilgotne i dzięki bakaliom bez konserwantów Helio   zdrowe i wzbogacone o dobre cukry i błonnik. Kilka razy już  powtarzałam, jak grzeszyć

Dieta moja pasja
Bez pieczenia -truskawki z czekoladą biszkoptami otoczone. 154

cukru, ale wiadomo biszkopty są słodkie, śmietanka też powinna być słodka, a więc tyle wystarczy. Ciasto, a może powinnam napisać deser? Nieważne, smakuje jak puszysta, delikatna truskawkowa pianka z czekoladową wkładką

Dieta moja pasja
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 151

szybko popłynie. Tortownicę (20 cm) wykładamy połamanymi krakersami. Powierzchnia jest dość mała, a więc taką mozaiką  dużo łatwiej zapełnić okrągły spód. Wykładamy  około 40 % masy, którą przykrywamy czekoladowymi ciastkami. I znów 40 % masy i na sam koniec warstwa krakersów, które pokrywamy resztą kremu i posypujemy wiórkami. Wstawiamy do lodówki aby ciastka naszły wilgocią. Najlepiej wstawić

Dieta moja pasja
Sernik na czekoladowym spodzie. 187

więc widzicie, wszystko zależy od naszej wyobraźni,  ale jedno jest pewne, ciasto jest bardzo efektowne. A dzięki śmietanie delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. I do tego ten czekoladowy, wilgotny i puszysty spód, tandem doskonały. Blaszkę z takim ciastem wstawiamy do piekarnika ( 50 stopni) podkręcamy do 180 stopni i pieczemy około 80 - 90 min. Po wyłączeniu piekarnika zostawiamy

Dieta moja pasja
Lamingtony vel kudłacze 223

ciekawymi i pysznymi ciastkami . Podobno pochodzą z Australii gdzie początkowo robiono je z niewykorzystanego, nieco suchego biszkoptu żeby się nie zmarnował. Okazało się, że obtoczenie go w rzadkiej polewie czekoladowej, która pozwoli ciastu zwilgotnieć jest doskonałym sposobem na recykling obeschniętego ciasta. Całości dopełniają wiórki kokosowe, które sprawiają wrażenie kudłatego futerka na powierzchni ciastek. I dlatego też lamingtony mają jeszcze inną

Smaczna Pyza
Ciasto marchewkowo-buraczane z orzechami. 172

łyżką. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka,moje ciasto piekło się około 5o minut. Ciasto polewamy lukrem lub polewa czekoladową, ja polukrowałam gotowym lukrem Dr. Oetkera. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pomysł na… placki z serka wiejskiego 156

Cudownie proste i smaczne. Smakują idealnie zarówno na wytrawnie, np. z łososiem, jak i na słodko z konfiturą lub owocami. Po dodaniu kakao robią się cudownie czekoladowe. Uniwersalne placki z serka wiejskiego :)   Na 4 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 szt jajko 1-3 łyżki mąki (dowolnej) Serek mieszamy z jajkiem i dodajemy tyle mąki, aby ciasto było gęste

Kucharzyca
Ciasto „Cycki Murzynki” 237

masłem. Dodajemy po łyżce budyniu. Ostudzony biały biszkopt smarujemy dżemem i na to kładziemy biszkopt makowo-kokosowy Następnie smarujemy kremem i układamy biszkopty moczone w alkoholu Przegotowujemy polewę czekoladową. Cukier puder rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy masło i podgrzewamy do połączenia składników.  Dodajemy kakao  kakao i dokładnie mieszamy. Lekko podgrzewamy. Polew wylewamy na biszkopty. Każdy biszkopt dekorujemy rodzynką

W kuchennym oknie Ewy
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ 197

Kiedy zobaczyłam zdjęcia tego pysznego ciasta na blogu  ilovebake  wiedziałam, że koniecznie muszę wypróbować przepis. Wilgotne, mocno czekoladowe, z pięknie lśniącą polewą ... uwielbiam takie ciasta :-) Troszkę obawiałam się, czy za sprawą  dodania 2 szklanek cukinii nie będę miała niespodzianki w postaci ... zakalca. Na szczęście nie.  Ciasto długo zachowuje świeżość, nie jest przesłodzone, więc wszystkim łasuchom polecam

Walijskie Pichcenie
Ciasto bananowe z białą czekoladą 281

masy wsypać startą na tarce czekoladę, wymieszać szpatułką i przelać do formy. Piec na środkowej półce piekarnika około 30 minut. Gotowe ciasto ostudzić i udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową

Passions hobbies life
Mus czekoladowy 264

uczta dla podniebienia. Składniki 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 1 łyżka masła 2 łyżki wody 3 łyżki śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru … Czytaj dalej Mus czekoladowy

czarrna od kuchni
Ciasto cytrynowe 370

cytryny i aromatem waniliowym. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok 55-60 min. w temp. 170 st. C do suchego patyczka. Ciasto polać polewą czekoladową. Cukier puder i kakao wsypać do rondelka. Zalać 3 łyżkami wrzątku. Chwilę podgrzać do połączenia składników. Zdjąc z ognia i dodać 1-2 łyżki masła/margaryny oraz 1 łyżkę śmietany

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto wiewiórka 202

foremki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok 40-50 minut (do suchego patyczka). 5. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Kuchnia domowa Ani