czekoladowe - 14735 przepisów (strona:494/983)

Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 183

podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z  sosem czekoladowym Foto Kuchenne wariacje Wraz z Agnieszką z  Talerza pokus , z którą bardzo lubię gotować na warsztatach, bo doskonale się uzupełniamy przy kuchennym blacie, przygotowałyśmy kotleciki z gotowanych ziemniaków

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasteczka! 201

gruby wałek, który kroimy, odcinając nożem okręgi, na okrągłe zrolowane ciasteczka.  Ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy 15-20 minut temp. 160 stopni C, grzanie dół + termoobieg. Masa czekoladowa do oblania rogalików z nadzieniem - czekoladę rozpuść w mikrofali, dodaj śmietanę, wymieszaj na gładką masę, wstaw do mikrofali na 30 sekund, wymieszaj i czynność powtórz jeszcze raz. Gotowe. Masą

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe ciasto z pastą migdałową - bez jajek, wege :) 201

właśnie w poniższym wypieku postanowiłam sprawdzić nowo odkrytą przeze mnie metodę :) Faktycznie, ciasto wyszło bardzo pulchne, mięciutkie. Pięknie wyrosło, choć jest w pełni wegańskie, więc nie ma jajek. Intensywnie czekoladowe, słodziutkie, a pasta migdałowa odgrywa tu główną rolę i wszyscy czym prędzej się do niej dobierają jedząc wypiek :)  Składniki: 150 g mąki pszennej o wyższym typie 50 g cukru

Zdrowie na języku :P
Czekoladowe babeczki z tartej bułki 170

Dzisiaj nadaję do Was z łóżka. Z rozgrzewającą herbatą (z eksperymentalnym syropem) i termometrem u boku. I ostrzegam… dzisiaj jestem bardzo sfrustrowana bo cały mój

gotować!
Warsztaty Lidl z Karolem Okrasą "Kuchnia Polska" 160

należy kroić warzywa, jaką mają mieć wielkość.  Karol pokazywał nam jak samumu w domu wędzić potrawy. A wędzić można bez mała wszystko.  Kacze piersi w sosie czekoladowym Wędzona polędwica z jelenia z salsą.  Przepiękne, perfekcyjne podana polędwica.  Serdecznie dziękuję LIDL i uczestnikom za wspaniałą atmosferę na warsztatach

AZgotuj!
Wanilia 162

łyżką cukru pudru i ¼ łyżki mąki ziemniaczanej (będzie chłonęła wilgoć). Pudru waniliowego używa się głównie do posypywania deserów, ale smak i zapach jest intensywny, więc ja daję do mas czekoladowych i kawowych deserów. Wydać się wam może, że kupienie kilkunastu lasek wanilii jest ekstrawagancją i może zbytkiem, bo przecież mamy cukier wanilinowy i różne olejki zapachowe, które koło wanilii nawet

ladykitchen
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 176

podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne są własnie w tej książce, którą możecie już

Niezły Młynek
Ciasteczka z Nutellą 222

Proste, szybkie w przygotowaniu, mocno czekoladowe ciasteczka z Nutellą i kawałkami orzechów laskowych . Mimo swojej prostoty ciastka są bardzo smaczne i będą stanowić idealny dodatek do codziennej kawy, czy herbaty. Ciasteczka z Nutellą - Składniki: 250 g Nutelli 80 g masła 3 łyżki cukru 230 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody łyżeczka kakao ok. 100 g orzechów laskowych

Słodka Strona
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 176

pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie pyszne, wędzone i zaskakujące w smaku. Dodatkowo

Kuchnia Bon Appetit
Warsztaty – Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą 177

Poza tatarami była też wspaniała zupa grzybowa z pieczonym dorszem oraz bliny w 3 odmianach. Dodatkowo sam Karol Okrasa przygotował dla nas kaczuszkę w sosie czekoladowym oraz polędwicę wołową podwędzaną z pyszną salsą paprykową. Mi szczególnie spodobał się sposób podwędzania potraw i podpalania ich sianem, który na pewno przetestuję niebawem

Marta Gotuje
Szokoladowoł bania (Czekoladowa dynia) 167

wierzchu 14 przepis na 2 porcje 15 pokrójcie 16 będzie 17 podpalcie 18 spalcie 19 włosów 20 wrzućcie 21 rozpuści 22 później 23 przełóżcie 24 salaterek Artykuł Szokoladowoł bania (Czekoladowa dynia) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Jabłecznik z śmietankową pianką 204

połączyć ze śmietaną. Śmietankową piankę nałożyć na galaretkę i ponownie wstawić ciasto do lodówki. Po kilku godzinach chłodzenia wyjąć ciasto z formy i dowolnie udekorować. Ja górę posypałam płatkami czekoladowymi

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowy budyń, pudding jaglany bez glutenu 202

Najlepszy czekoladowy budyń jaglany jaki jadłam. W dwóch wersjach - jeden bardziej wykwintny, drugi - po dodaniu porcji białka, może być jako danie potreningowe. A więc do dzieła :) Składniki: - porcja kaszy jaglanej ugotowanej wg tego przepisu - 50g gorzkiej czekolady dobrej jakości lub 2 czubate łyżki dobrego kakao - 2-3 łyżki syropy z daktyli lub erytrotylu - 250 ml mleka kokosowego I wersja

CookYourself
Pyszne muffinki czekoladowe 183

pyszne muffinki. Smakują dzieciom i dorosłym, dodatkowo do dekoracji ich można poprosić najmłodszych. Mają wtedy zabawy o niemiara. Ja osobiście poprosiłam wnuczkę i wnuka. Byli zachwyceni zabawą. Pyszne muffinki czekoladowe 1 tabliczka mlecznej czekolady 20 dag margaryny 40 dag mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 2 jajka 200 ml mleka Margarynę roztopić

Gotuję Testuję
Ciasto kakaowe z brzoskwiniami 137

masie układamy brzoskwinie, przykrywamy drugą częścią masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pół szklanki cukru. Wykładamy na masę serową, na białka ścieramy na tarce resztę ciasta czekoladowego. Ciasto włożyć do piekarnika i piec ok. 50 minut

Gotuję Testuję