czekoladowe - 14235 przepisów (strona:487/949)

À Nouche - klimatyczna wegańska kawiarnia w Warszawie 158

niebawem podzielę się z Wami moim przepisem. Nasze słodkie imieninowe szaleństwo zakończyłyśmy ptasim mleczkiem z chia. Był to dość ciekawy deser, który polecam Wam do spróbowania. Między dwiema warstwami czekoladowej galaretki (do przygotowania jej użyto nie żelatyny lecz agaru) słodka masa z nasionami chia. I wiecie co? po tym szaleństwie stwierdziłyśmy, że więcej nie zmieścimy ;) Ale À Nouche urzeka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Miodownik (Stefanka) 1134

Ciągle mieszając, dodawać po łyżce masy z kaszy manny. W formie układać na przemian blaty i krem (4 blaty i 3 warstwy kremu). Przygotować polewę według przepisu poniżej. Polewa czekoladowa: 150 g masła 7 łyżek cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 100 g orzechów włoskich W małym rondelku rozpuścić masło z cukrem. Dodać kakao i śmietanę

Bullio
Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką 174

galaretką z dyni.  spód sernika: 200 g herbatników kakaowych  masa serowa: 500 g mielonego twarogu 100 g masła  2 jajka 3/4 szkl. mleka  1 budyń czekoladowy na 3/4 l 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 400 g puree z dyni 2 szkl. wody Okrągłą tortownicę (śred. 24 cm) wyłożyć folią aluminiową

Kolorowa kuchnia Elki
Tort śmietankowo -kokosowy princessa 188

roku przygotowałam dla mamy super torcik o smaku śmietnakowo-kokosowym.Nazwałam do princessa :-)  Tort ten jest dla mnie wyjątkowy, ponieważ postanowiłam zrobić pierwszy raz w życiu czekoladową kokardę do jego ozdobienia i wyszła mi ;-) Także sukces. Pierwszy raz też temperowałam czekoladę :-)  Tort wyglądał bardzo pięknie, super smakował. Był bardzo leciutki.  Ale dość pisaniny przejdźmy to konkretów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 160

piernikowych i orzechowych zapachów w kuchni, do których powoli już się przygotowujemy. Te babeczki można wziąć do szkoły lub pracy na drugie śniadanie, doskonale się też zamrażają :) Babeczki czekoladowo - pomarańczowe 14-15 szt 100 g miękkiego masła 170 g cukru 2 jajka skórka otarta z jednej sporej pomarańczy 180 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl

Posadzone i zjedzone
Domowy krem czekoladowy bez cukru 222

Dziś mam dla Was bardzo prosty przepis na domowy krem czekoladowy bez dodatku cukru! ;) Jest gęsty, kremowy i po prostu pyszny. Można go używać np. do smarowania naleśników albo chrupkiego pieczywa. Sprawdza się znakomicie, zachęcam! :) Składniki: 140g suszonych daktyli 1-2 łyżki ciemnego, niesłodkiego kakao 3 łyżki mleka (zwykłego lub roślinnego)  Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przez

Czerwona Porzeczka
Kostka bounty 259

minuty mieszając do całkowitego połączenia składników, wsypujemy wiórki i mieszamy przez 10 sekund. Jedną część ciasta wkładamy do blaszki, wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugim blatem. Polewa: odlaną czekoladową część przelewamy do miseczki, wkruszamy czekoladę i roztapiamy całość w kąpieli wodnej. Gotową polewa dekorujemy ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki na około 3 -4 godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto śmietanowe 151

pieczenia. Ciasto wylać do keksówki, naciąć  na środku nożem.Piec około  50 minut (nie otwierać w tym czasie piekarnika). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewę czekoladową

Moje domowe kucharzenie
Brownie maksymalnie czekoladowe 142

dzięki zachodnim kawiarniom, które utworzyły swoje placówki w Polsce. A znacie historię powstania tego ciasta ? Ponoć Pani Brown, bibliotekarka z USA zapomniała dodać proszku do pieczenia do swojego ciasta czekoladowego. Pomimo to podała je swoim gościom. Jakie było jej zdumienie, jak ciasto bardzo im posmakowało. Nie wiem ile prawdy w tej historii :) Ale ja uwielbiam to ciasto ! Jest tak słodkie

Tradycyjna Kuchnia
Makowiec z jabłkami 193

Piec 70 minut w temp. 180 stopni C. Składniki polewy roztopić i mieszać do uzyskania gładkiej i lśniącej konsystencji.  Wys tudzony makowiec wyłożyć z formy i polać polewą czekoladową

Kolorowa kuchnia Elki
kandyzowana skórka pomarańczy 187

minut do momentu, kiedy skórka będzie szklista, a syrop niemal całkowicie wyparuje. Tak przygotowaną skórkę przechowuję w lodówce zamkniętą w słoiku. Dodaję ją do piernika, keksu, sernika czy czekoladowych muffinów

babka w formie
Kakaowe ciastka mumie czyli Hallweenowe poWeekendowe Lakocie odc.136 144

Mumie budzą się do życia...  Pyszne, delikatne, kakaowe ciasteczka z czekoladowymi bandażami :) Przepis znaleziony na stronie Codojedzenia . Kakaowe ciastka mumie 300 g pszennej mąki 200 g zimnego masła 100 g cukru szczypta soli 40 g kakao 1 żółtko 50 g białej czekolady posypka Wszystkie składniki oprócz czekolady wkładamy do misy robota kuchennego. Miksujemy by powstało delikatne ciasto.  Formujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jesienne ciastka - grzybki 338

składanie grzybków to prawdziwa frajda. Trudniej jest przekonać najmłodszych, że trzeba czekać całą noc, żeby grzybki były naprawdę smaczne. Wtedy na pocieszenie pozostaje wylizywanie miski z kremem i polewą czekoladową. Składniki (na ok.15 grzybków) 200 g masła 3 szklanki mąki 2 łyżki cukru pudru 200 g kwaśnej śmietany 1 jajko 1 łyżka maku Na krem: 1 budyń waniliowy 2 szklanki

Kulinarne Inspiracje
Ciasto pijak z galaretką 6156

moja zmieniona wersja "pijaka". Polewę czekoladową zamieniłam na cytrynową galaretkę i dzięki temu ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy

Ala piecze i gotuje
Sernik gotowany z czekoladowym kajmakiem (na herbatnikach) 932

serka na serniki z wiadereczka 4 jajka 200 g masła 1 szkl domowego cukru waniliowego 3 budynie śmietankowe 3/4 szkl mleka Dodatkowo: ok 550 g herbatników pełnoziarnistych puszka kajmaku czekoladowego 3-4 łyżki płatków migdałowych do posypania Masa sernikowa: do dużego garnka z grubym dnem dodać pokrojone w nieduże kawałki masło, ser, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewać na niedużym ogniu

Smakołyki Asi