czekoladowe - 14735 przepisów (strona:482/983)

Pralinki/trufle mocno czekoladowe z płatków śniadaniowych 172

okazały się wielkim hitem i częstą, słodką przekąską. Zmieniam tylko dodatki! Wersja z wiórkami i pomarańczą to moja ulubiona - spróbujcie sami! (około 30-35 sztuk) 150g gorzkiej czekolady 80g czekoladowych płatków śniadaniowych (u mnie Mlekołaki - Choco Muszelki z Lubelli ) Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych (u mnie Helio ) 2 łyżki skórki pomarańczowej (u mnie Helio ) Czekoladę roztopić w rondelku

Di gotuje
Ekspresowe Ciasto Makowe Z Bakaliami 247

łyżeczki proszku do pieczenia 125 gr mąki pszennej 165 gr śmietany  18 % 80 gr rodzynek (może tez być żurawina) 40 gr orzechów 80 gr skórki kandyzowanej Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady cukrowe złote kuleczki do ozdoby Wszystkie Składniki Powinny Mieć temperaturę

Gotowanie...to proste !
PIERNIK LAST MINUTE 579

garnuszku umieść połamaną na kostki czekoladę, kremówkę oraz masło. Podgrzewaj lekko całość do rozpuszczenia. Ostudzony piernik przekrój wzdłuż na pól i przełóż go powidłami śliwkowymi. Następnie wierzch polej polewą czekoladową. Przechowuj go szczelnie zawiniętego w torebce maksymalnie przez 7 dni. Gotowe!   Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI 180

Roku. Francuska świąteczna kłoda do złudzenia przypomina polską roladę. Tradycyjna bûche de Noël jest przełożona kremem maślanym, ale dzisiaj zastępują ją często lżejsze kremy i musy o przeróżnych smakach: czekoladowym, waniliowym, owocowym, kasztanowym, tiramisu i wielu innych. Bûche de Noël występuje również w lżejszym wydaniu-   rolady lodowej. Mało kto robi świąteczną roladę samodzielnie, bo jej wykonanie jest dość czasochłonne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Omlet zapiekany z malinami i bananem 220

dodaję najczęściej. Białka mają różnorodne smaki, a dzięki szerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni

Tetiisheri
ŚWIĄTECZNY PIERNIK 225

łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka 4 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki kakao 1/2 op. przyprawy do piernika kilka śliwek suszonych (drobno pokroić) rodzynki orzechy włoskie Dodatkowo: powidła śliwkowe polewa czekoladowa odrobina lukru + zielony barwnik WYKONANIE Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, margarynę, sodę i resztę składników. Mieszamy dokładnie, wylewamy na formę (11x38 cm). Pieczemy

słodki bratek
Piernikowa Inka z kawowym sernikiem 230

wlej go do kielich blendera. Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na mus. Przelej do szklanki i ciesz się pysznym smakiem piernikowej kawy zbożowej. Kawowy sernik (składniki): 100 g herbatników czekoladowych 50 g masła 1 kg serka twarogowego (z wiaderka) 4 jajka 5 łyżek miodu (wg uznania) 2 łyżeczki kawy Inki Klasycznej rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody 4 łyżki mąki

Kulinarna (nie)codzienność
Czekoladowy sernik na miodowniku 508

szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 100 g masła 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżka śmietany szczypta soli parę łyżek dżemu pomarańczowego SERNIK CZEKOLADOWY: 1 kg twarogu kilkakrotnie zmielonego 1/3 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki mleka w proszku 200 g czekolady białej POMARAŃCZOWA GALARETKA: 1 galaretka pomarańczowa 1 1/2 szklanki wody 1 szklanka

https:KKuchniaMniam
Kruche ciasteczka pomarańczowo-cynamonowe 172

przez 15 minut. Piec w temperaturze 180ºC przez około 12-14 minut, do lekkiego zezłocenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z masłem. Wystudzone ciasteczka maczać w niej aby utworzyć czekoladowy brzeg. Pozostawić na kratce do stwardnienia polewy

Pyry na Gaz
Ciasto porzeczkowo-kajmakowe 458

dałam 1 łyżeczkę) Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego ok. 350- 400g dżemu z czarnych porzeczek ok. 280g herbatników 100g nutelli (lub innego kremu orzechowo- czekoladowego) kakao Sposób przygotowania: Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz.. Po ugotowaniu pozostawić puszkę do całkowitego ostygnięcia

Cukiernia Pychotki
Muffinki świąteczne z gruszką i czekoladą! 186

czekolady mlecznej - 1/2 czekolady gorzkiej - 4 łyżki mleka - 1 czubata łyżka kakao - 1-2 łyżki wody Całość doprowadź do wrzenia, ale nie gotuj. Płyn po połączeniu przyjmie formy masy czekoladowej. Oblej nią obficie babeczki. Dodatkowo do dekoracji użyłam pianek w kształcie choinek, możesz użyć dowolnych bądź orzechów, migdałów czy bakalii, a nawet pierniczków wbitych w muffinki. Smacznego! Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Wegańskie i ekologiczne słodycze od Bio-Kraina :) 200

masa kakaowa  *  nierafinowany cukier trzcinowy  *  orzechy laskowe (10%)  *  tłuszcz kakaowy  *  wanilia  Czy Wy to widzicie? Tylko pięć składników tworzy tą czekoladową rozkosz dla podniebienia :) Czekolada zawiera minimum 71% masy kakaowe, więc faktycznie jest gorzka, co odzwierciedla dokładnie jej smak. Jest słodka, ale z wyczuwalną charakterystyczną goryczką. Orzechów laskowych jest nawet sporo

Zdrowie na języku :P
30 pomysłów na prezenty pod choinkę 2043

Łyżeczki na szpilkach 22. Tablica mini z wiadomością 23. Akrobatyczna obieraczka 24. Retro kubki 25. Twarzowy kubek 26. Naklejana tablica z kredą 27. Fotokubek 28. Foremki na tortille 29. Czekoladowe fondue 30. Kieliszkowy kufel

Tradycyjna Kuchnia
Leśna Inka 242

wsypujemy inkę mieszamy, przykrywamy rondelek, zostawiamy na 10 minut aby kawa przeszła aromatem przypraw, przecedzamy przez sitko, rozlewamy do szklanek, dosadzamy miodem, wlewamy likier i mieszamy. Dekorujemy bitą śmietaną , czekoladowymi choineczkami i śniegowymi płatkami z opłatka.  Natychmiast podajemy. Smacznego! Przepis dodaję do konkursu organizowanego przez Inkę   na Durszlaku  Trzymajcie kciuki

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka imbirowe świąteczne 235

małe, kuszące słodkości były zbawieniem. Wracając do ciastek… Ciasteczka imbirowe są małe z dodatkiem świeżego imbiru i czekolady. Do środka dodałam perłowy cukier, który niewinnie wynurza się z czekoladowej otchłani. Ciastka są pyszne, lekko ostre i aromatyczne! Imbir i czekolada to świetna para, mocno powiązana ze świętami. Ciasteczka imbirowe Składniki: na 22 ciasteczek 50 g cukru 85 g czekolady

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania