czekoladowe - 14235 przepisów (strona:479/949)

Sernik japoński z 3 składników (z białą czekoladą, bez mąki) 119

białej czekolady (u mnie taka - klik i taka - klik ) 6 jajek Opcjonalnie: okrągłe biszkopty na spód cukier puder do posypania ozdoby z Cukieterii (cukrowe tulipany, gwiazdki i zielone wiórki czekoladowe ) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (*) i pozostawić do ostudzenia. (Nie może ponownie stężeć.) W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę, a ser utrzeć z żółtkami. Następnie do masy serowej należy

Di gotuje
Kalendarz adwentowy – odrobina hygge na co dzień 167

skład niż typowy produkt z supermarketu. Producenci tego cuda twierdzą. że myprotein ma więcej białka niż węglowodanów.   Inne opcje Na tym się nie kończy, jeśli nie chcemy kalendarza czekoladowego. Możemy zrobić sobie wersję kosmetyczną, czyli do każdego woreczka schować jakiś drobiazg np. lakier do paznokci czy mały krem. Jeśli chcemy coś jeszcze prostszego, to możemy zrobić lub kupić tradycyjny

Ugotowane pozamiatane
Słodka Kuchnia Polska Pawła Małeckiego w Lidl 158

Ucierane ciasto z jabłkami grójeckimi, oponki serowe i piernik. Paweł dzielił się z nami swoją wiedzą.  Uczył nas jak ozdobić piernik powidłami śliwkowymi, masą marcepanową i polewą czekoladową.  Uwielbiam taką lekcję pokazową.  Do ucieranego ciasta można dać każde owoce, ale uwaga na owoce, które puszczają dużo soku. Może powstać zakalec ostrzega Paweł Małecki.  Przepyszne oponki

AZgotuj!
Babka z nadzieniem czekoladowo-cynamonowym 122

Rewelacyjna w smaku babka. Delikatna, z pysznym, lekko wilgotnym nadzieniem czekoladowo-cynamonowym. Zachwyci niejedną osobę. Idealnie sprawdzi się również na Świąteczny stół. SKŁADNIKI Na babkę: 130 ml letniej wody 30 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej typ 500 50 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 żółtka 1 jajko szczypta soli 130 g masła w temperaturze pokojowej dodatkowo: mąka

Passions hobbies life
Czekoladowa Panna Cotta 185

Dziś pyszny, aromatyczny deser, który powoli przypomina już o nadchodzących świętach – czekoladowa panna cotta. Do tego prażone orzechy laskowe, domowa skórka pomarańczowa i granat :) Przygotowałam go w małych słoiczkach o pojemności 125 ml (pół szklanki), wyszło mi 7 porcji. Możecie wykorzystać dowolne miseczki, szklanki lub pucharki na lody Składniki: 600 ml śmietany kremówki 100 ml mleka 100 g gorzkiej

Ciastkozercy
Ciastka pomarańczowo-czekoladowe 85

masła • 1 szklanka mąki pszennej • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia • 3/4 szklanki cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 1 jajko • 1 paczka płatków czekoladowych 80 g • 100 g skórki pomarańczowej Wykonanie: • Połączyć suche składniki. • Masło zetrzeć na tarce, dodać do mąki razem z jajkiem i zagnieść ciasto. • Podzielić

To co kocham
Sernik z piernikami i polewą śmietanowo-cynamonową 112

masłem. Piekarnik nagrzać do 240 st.C. • 3/4 masy serowej wylać do tortownicy, rozłożyć na serze pierniczki wypukłością z lukrem do dołu, a polewą czekoladową do góry. • Na pierniczki wylać resztę masy serowej. Podniosą się one do góry, ale będą przykryte warstwą sera. • Wstawić do 240 st.C

To co kocham
Babeczki Czarny Las 87

wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi cukiereczkami

To co kocham
Sernik z czekoladą Piegusek 88

czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych groszków czekoladowych, dostępne jako posypka Spód • 250 g herbatników owsianych Digestive z czekoladą • 1 łyżka kakao • 2 łyżki masła • 1 łyżka rumu Wykonanie: • Dno i boki tortownicy o średnicy

To co kocham
Babka marmurkowa 93

nagrzanym piekarniku do 160 st.C. • Sprawdzić patyczkiem, jeśli mokry to jeszcze dopiec 10 minut. • Dekorować według uzania. U mnie biały lukier i groszki czekoladowe. Lukier: • 1 szklanka cukru pudru • 2 łyżki soku z cytryny Ucierać, aż zrobi się gładki, gęsty lukier. Jeśli będzie za gęsty, dodać soku z cytryny. Babkę można również polać

To co kocham
Likier Czekoladnica 101

sezonu! Ten likier musiałam chować sama przed sobą… no i nie udało się, zniknął w oka mgnieniu, bo za dużo było chętnych. Mocno czekoladowy, aksamitny i bardzo gęsty… z koleżanką jadłyśmy go łyżeczką, aby nie stracić ani kropelki. Idealny polepszacz nastroju i rozweselacz, po którym nie boli głowa! Składniki

To co kocham
Tort Mrowisko 113

Delikatnie zmrożoną czekoladę deserową zetrzeć na tarce na cienkich i grubych oczkach. • Wierzch tortu posypać startą czekoladą, usypać kilka kopczyków. • Udekorować listkami, migdałami i patyczkami czekoladowymi

To co kocham
Masa cukrowa do ozdabiania ciast 110

oniemiałam, bo takie cudeńka leżały sobie w mojej kuchni. Musiały więc pojawić się na blogu jako niewątpliwa ozdoba. Ciasto na  muffinki może być dowolne, Monika zrobiła czekoladowe jak na czekoladożercę przystało. Składniki: • 1,5 łyżeczki glukozy • 1,5 łyżeczki żelatyny • 25 ml gorącej wody • 350 – 400 g cukru pudru • barwniki spożywcze, kakao Wykonanie: • Żelatynę wymieszać

To co kocham