 Tort Red Velvet urodzinowy 344
Tort Red Velvet urodzinowy 344temperaturze pokojowej. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i ostudź. Zmiksuj masło z ostudzoną czekoladą. W osobnej misce zmiksuj serek z cukrem pudrem. Dodaj po łyżce serowej masy do czekoladowego kremu stale miksując. Montowanie tortu. Umieść pierwszy placek na talerzu. Rozsmaruj połowę owocowego musu, przykryj drugim plackiem. Posmaruj placek białym kremem serowym i przykryj kolejnym plackiem. Rozsmaruj resztę musu i przykryj
codojedzenia Kakaowy mus z awokado 246
Kakaowy mus z awokado 246Kakaowy mus bez dodatku mleka. Bazą jest surowe, dojrzałe awokado. Mus jest bardzo czekoladowy, gładki i gęsty. Jedno awokado wystarczy na dwie małe porcje. Maliny możemy zastąpić dowolnymi owocami. Trochę kalorycznie, ale jednak zdrowo. Polecam! Inspiracja "River Cottage light & easy" Hugh Fearnley - Whittingstall składniki - 2 porcje 1 bardzo dojrzałe awokado 1,5 łyżki kakao
Stare Gary Podsumowanie roku 2016 – Instagram 193
Podsumowanie roku 2016 – Instagram 193pierwszy na stałe zagościły w naszym jadłospisie. Polecam bo niezwykle fajnie wyglądają, a smak też niczego sobie. Przepis jest tutaj. Następne zdjęcie prezentuje badzo smaczny tort czekoladowo-malinowy przyrządzony specjalnie na urodziny dla teścia. Przepisu niestety na blogu nie znajdziecie. Kiedyś na pewno naprawimy ten błąd:) Zdjęcie parówek z żółtym serem i sosem pomidorwym również podbiło Wasze serca :) Weekendowe wypieki
Kolizje Smaków Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 373
Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 373dobre źródło skrobi. Dla zwolenników ciast z posypkami, proponuję zwykły cukier puder. ja normalnie podaję ten sernik w wersji gołej, jednak tym razem mój sernik ze zdjęcia ma polewę czekoladową. Zostało mi po smarowaniu pierniczków czekolady i nie bardzo było co z nią zrobić. Padło na użycie jej w serniku. Mąż się skrzywił i zapowiedział, że najwyżej będzie ostentacyjnie odłupywał
Mieszam w Garnku Ciasto mleczna kanapka. 238
Ciasto mleczna kanapka. 238razem, a jak się ładnie połączą, odstawiamy aż lekko zacznie tężeć. Wtedy wylewamy na na ciasto i kręcimy łyżką po powierzchni robiąc wzorki przypominające marmurek. Jest mlecznie? Jest! Jest czekoladowe ciasto? Jest! A że lubię skróty, to i w tym przypadku nie ma ubijania, długiego miksowania. Jest do tego lekko wilgotne, aromatyczne i w ogóle przepyszne. Tylko robić
Dieta moja pasja makowe roladki w masie serowej 234
makowe roladki w masie serowej 234masy serowej, przykrywamy ją ciastem z rolad, na nim rozsmarowujemy pozostałą cz. masy i przykrywamy drugim blatem. Całość możemy delikatnie obciążyć deseczką. Gdy ciasto stężeje polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu s. Anastazji z małymi zmianami
Domowy Smak Jedzenia Kostka karmelowa z czekolada i pistacjami czy poWeekendowe Lakocie odc.143 186
Kostka karmelowa z czekolada i pistacjami czy poWeekendowe Lakocie odc.143 186ciasto: 175 g zimnego masła 300 g maki pszennej 50 g drobnego cukru karmel: po 250 g cukru trzcinowego jasnego i masła 100 ml guinnessa 300 ml śmietany 36 % czekoladowa polewa: 300 g dobrej gorzkiej czekolady 30 g masła Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Foremkę o wielkości 20 na 30 cm smarujemy masłem. Składniki ciasto zagniatamy na kruszonkę a następnie
Dzieje kuchennej Wiewióry Piernikowy kopiec z orzechami i daktylami 205
Piernikowy kopiec z orzechami i daktylami 205mieszamy do rozpuszczenia. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie łączymy ją ze śmietanką, do uzyskania kremowej konsystencji. Polewę od razu przekładamy na wierzch ciasta i ją rozsmarowujemy. Ozdoby czekoladowe należy przygotować wcześniej. Ciasto można ozdobić np. choinkami z białej czekolady. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, przekładamy do rękawa cukierniczego i na papierze do pieczenia robimy dowolne wzory. Można
Moniki Smakołyki Torcik z piernika staropolskiego 194
Torcik z piernika staropolskiego 194dekoracji torcika – małe choinki i reniferki • 1 słoiczek powideł śliwkowych wymieszany z 5 łyżkami likieru anyżkowego lub pomarańczowego • 200 g gotowej masy marcepanowej • śnieżynki opłatkowe Polewa czekoladowa • 2 czubate łyżki miękkiego masła • po 2 łyżki cukru, kakao i wody Wykonanie: • Blaty piernikowe przełożyć powidłami śliwkowymi. Jedna warstwa to rozwałkowana i przycięta masa
To co kocham Torcik bakaliowy 210
Torcik bakaliowy 210kandyzowanej skórki z cytryny – 1/2 szklanki płatków migdałowych – 5 łyżek brandy – 3 łyżki dżemu z pomarańczy – 1/2 łyżeczki cynamonu Polewa czekoladowa – 1 czekolada gorzka – 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie – Wymieszać wszystkie składniki farszu. – Tortownicę wyłożyć jednym blatem z piernika staropolskiego i wstawić do piekarnika nagrzanego
To co kocham bożonarodzeniowy piernik 255
bożonarodzeniowy piernik 255piernik Korzenne przyprawy, miód, orzechy i czekoladowa polewa. To właśnie z tym kojarzy mi się świąteczny piernik. A jeżeli dodamy do ciasta suszonych moreli to smak gotowego wyrobu będzie wręcz niezrównany. składniki 2,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki miodu 100 ml oleju 100 g orzechów włoskich 150 g suszonych moreli 1 kieliszek koniaku 1 tabliczka czekolady
Miód i pieprz Delikatny sernik z rodzynkami 232
Delikatny sernik z rodzynkami 232odchodzić od foremki. Sernik zostawiamy jeszcze kilka minut w wyłączonym, uchylonym piekarniku. Gdy całkiem ostygnie zdejmujemy obręcz z formy, oprószamy sernik cukrem pudrem. Brzegi zdobimy połamanymi w dłoniach rurkami czekoladowymi. Na środek układamy np. słodkie kwiatki. Smacznego
Słodkie okruszki Delicjusz 1172
Delicjusz 1172pół. Na jedną część wykładamy połowę masy budyniowej, na to kładziemy delicje (czekoladą do dołu) i drugą część masy. Całość przykrywamy drugą połową biszkopta. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową
Zainspirowana w kuchni Makowiec na biszkopcie 594
Makowiec na biszkopcie 594przy lekko uchylonych drzwiczkach), a gdy wystygnie, wyjmujemy je odwracając na drugą stronę (biszkopt powinien być na dole). Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą (np. czekoladową, kakaową, kajmakową). Ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi lub kolorową posypką. Post Makowiec na biszkopcie pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 317
Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 317białkiem, posypujemy siekanymi migdałami i pieczemy w piekarniku przez ok. 40-45 minut aż się ładnie zarumieni. Studzimy na kratce. Smarujemy białym lukrem zwanym też królewskim i posypujemy groszkami czekoladowymi. Smacznego! The post Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię