czekoladowe - 14235 przepisów (strona:478/949)

Miodownik z nutellą 291

złoty kolor. Krem: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 20 dag masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny, do smaku pół słoika nutelli  lub innego kremu czekoladowego tabliczka czekolady  kilka łyżek mleka Kaszę przeznaczoną na krem gotujemy na mleku i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem i nadal ucierając dodajemy zimną kaszę, pod koniec ucierania dodajemy

Cynamonowe szczęście
Kakaowo-orzechowe ciasteczka z ciecierzycy 172

możecie użyć puszkowanej) - jeden duży banan - proszek do pieczenia - 2 łyżki mąki owsianej - łyżka stewi ( lub inny słodzik np. syrop klonowy) - 2-4 łyżki mleka - łyżka masła orzechowego Część czekoladowa: - 3 łyżeczki kakao - rządek utartej gorzkiej czekolady Część orzechowa: - dodatkowa łyżka masła orzechowego - naturalny ekstrakt waniliowy  - pokruszone ulubione orzechy  Wykonanie: Wszystkie składniki na masę podstawową wrzucamy do miski

Gawron w rosole
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 466

wiórkami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Z foremki wykroiłam 12 dużych porcji. Jedna to 400 kcal. Powrót lata – maliny w roli głównej Maliny z własnej naturalne plantacji Maliny na czekoladowym spodzie Ciasto serwowane na drewnianej desce dębowej Ciacho nie tylko na lato Smacznego!!! Źródło wpisu: blog I love Bake Zapisz Zapisz

Relaxtime
Kalendarz adwentowy 171

ewent. najpierw należy zadanie odnaleźć za pomocą mapy lub zagadki. Moje dzieciaki uwielbiają i z niecierpliwością czekają na nowy dzień :) Nasz tegoroczny kalendarz adwentowy:  1. Mapa skarbów+ Odnajdźcie czekoladowy kalendarz adwentowy!  2. Pokolorujcie obrazek świąteczny ( szopka, mikołaj )  3. Przygotujcie i zanieście smakołyk dla ptaków  4. Ulepcie z modeliny ozdoby na choinkę: Ciastka, gwiazdę betlejemską, bałwanka, pingwinka

Atlas Smaków
Wizyta w fabryce czekolady E.Wedel 161

height: 1em;" /> Jednak fajnie było przenieść się w świat dzieciństwa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Był to niesowity, słodki i czekoladowy dzień. Dziękuję marce Wedel za możliwość wzięcia udziału w słodkich warsztatach Post Wizyta w fabryce czekolady E.Wedel pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Naleśniki mojego dzieciństwa 191

cukru. Tak samo jest z konsystencją i dodaniem ilości śmietany. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy kremówkę (bez ubijania) Smażymy nasze naleśniki, smarujemy serem i polewamy ciepłym sosem czekoladowym posypując na koniec na bogato wiórkami kokosowymi. Ja dorzuciłam jeszcze klika płatków migdałów do dekoracji. Naleśniki są przepyszne i bardzo syte!  Polecam wszystkim mamą :) ponieważ każde dziecko kocha czekoladę

W Moim Magicznym Domu
Ciasteczka ciecierzycowo-amarantusowe w czekoladzie 126

skończy :)  Składniki na 6 ciastek: 4 łyżki mąki z ciecierzycy 4 łyżki mąki z amarantusa 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki masła orzechowego Polewa czekoladowa: 4 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka stewii w proszku 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Mąki wsypujemy do miski, dodajemy miód i masło orzechowe. Olej kokosowy roztapiamy i dolewamy do miski

Czarnawisienka
Placuszki z budyniem 171

powierzchni ciasta zaczną się robić bąbelki, wtedy przełożyć na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie domowej roboty dżem z brzoskwini i płatki czekoladowe

Simply Food
Ciasto bez pieczenia z mascarpone 56181

smakiem. Składniki: (na foremkę 10 cm x 30 cm) 500 g serka mascarpone (2 opakowania) 400 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 150 g herbatników pełnoziarnistych 200 g herbatników kakaowych lub czekoladowych  1 łyżka naturalnego kakao 4 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka alkoholu 50 g płatków migdałowych Przygotowanie: 200 ml śmietany ubić z 2 łyżkami cukru pudru, następnie

Kuchcik gotuje
Chlebek piernikowy 204

masła 100 g mąki 100 g zmielonych migdałów 150 g posiekanej czekolady szczypta soli skórka otarta z jednej cytryny szczypta cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do piernika do dekoracji: polewa czekoladowa, prażone posiekane migdały do formy: masło i bułka tarta Przygotowanie: żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy ze szczyptą soli

Niezły Młynek
Pierniczki z marmoladą (jak alpejskie) 621

nagrzanym wcześniej do 180 stopni około 8-10 minut (w zależności od wielkości i grubości, na jaką udało się nam rozwałkować ciasto. Studzimy na kratce. Możemy je oblać polewą czekoladową lub lukrem - zyskają na smaku. RADA: Powidła powinny być bardzo gęste, smak dowolny, ale najlepiej śliwkowy lub inny kwaśny

Kolorowy Przepisownik
OMNI Superfoods - mieszanka do smoothie :) 165

garścią jagód jest jeszcze pyszniejsze. Kolejnym smacznym pomysłem na OMNI jest wymieszanie go z napojem roślinnym, ale czymś posłodzonym lub naturalnie bardzo słodkim. Wówczas smoothie wychodzi bardzo dobre, słodkie, czekoladowe, z pianką

Zdrowie na języku :P
Piernikowe muffinki z pomarańczą 191

Piec w 180 st.C przez ok. 20 minut do momentu, gdy muffinki ładnie wyrosną, a z piekarnika wydobywać się będzie piękny korzenny aromat. Upieczone wyjąć, a po wystudzeniu udekorować czekoladowym lukrem (1-2 łyżeczki naturalnego kakao rozpuścić w mleku, dodać cukier puder i wymieszać do otrzymania gęstego lukru. W razie potrzeby dolać mleka). Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
ambrozja- składany sernik z bezą 260

opakowania budyniu waniliowego  2 łyżki cukru 300 g masła  na bezę:  6 białek 1 szklanka cukru dodatkowo: 400 g gęstych powideł śliwkowych 2 łyżki polewy czekoladowej (opcjonalnie, można pominąć) Blaty miodowe: sodę rozpuścić w mleku. Wszystkie składniki zagnieść szybko, podzielić na połowę. Każdą rozwałkować  i upiec na papierze do pieczenia. Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik japoński z 3 składników (z białą czekoladą, bez mąki) 128

białej czekolady (u mnie taka - klik i taka - klik ) 6 jajek Opcjonalnie: okrągłe biszkopty na spód cukier puder do posypania ozdoby z Cukieterii (cukrowe tulipany, gwiazdki i zielone wiórki czekoladowe ) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (*) i pozostawić do ostudzenia. (Nie może ponownie stężeć.) W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę, a ser utrzeć z żółtkami. Następnie do masy serowej należy

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania