czekoladowe - 14735 przepisów (strona:513/983)

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową 187

przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków. 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jabłko 4 łyżki masy krówkowej, u mnie czekoladowa 1 jajko do smarowania 1. Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową. 2. Ciasto francuskie kroimy na 6 dużych kwadratów. Na środek każdego kładziemy przygotowane wcześniej nadzienie. Składamy za przeciwległe

Szefowa kuchni
DOMOWE MASŁO ORZECHOWE – idealne! 151

jest jedna z tych rzeczy, które mogłabym jeść codziennie i jeszcze sobie dopisać w CV jako jedno z zainteresowań! Ale nie mówię teraz o takich Nutellach , Snickersach i innych czekoladowych kremach, ale o takim prawdziwym maśle orzechowym! Zjadam je na kanapki, dodaję do zupy dyniowej , do wegetariańskich burgerów a nawet dań inspirowanych kuchnią indyjską . Zawsze smakuje rewelacyjnie i świetnie się

Ostra na Słodko
Gościłam w Radiu Katowice i opowiadałam o swoich pasjach 114

Katowice . Opowiadałam o swoich pasjach, zwłaszcza o fotografowaniu dań i blogowaniu. Dziękuję za zaproszenie! Zapraszam do posłuchania! Podczas wywiadu wspomniałam o dwóch przepisach, które znajdziesz na blogu: Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Składniki: 400 g jeżyn, świeże lub mrożone 2 łyżki kakao bez cukru 1 łyżeczka nasion chia cukier do smaku woda Przygotowanie: Do garnuszka dodajemy jeżyny i odrobinę wody

Moja smaczna kuchnia
Lekki deserek czekoladowy z Fitlovebox 201

jeszcze nie zna tych wspaniałych pudełek z niespodzianką niech koniecznie zajrzy na stronę https://fitlovebox.pl . Wśród produktów z pudełka był orkisz ekspandowany, który wykorzystałam do przygotowania deseru. DESEREK CZEKOLADOWY Składniki : - 40 g orkiszu ekspandowanego, - 60 g gorzkiej czekolady, - 60 g masła orzechowego 100% ( przepis ), - 40 g oleju kokosowego nierafinowanego. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Dodać masło

Zgrabne Gotowanie
Czekoladowy biszkopt z karmelizowanymi gruszkami 221

pogodą. Owoce są soczyste i dojrzałe. Dziś proponuje ciasto z karmelizowanymi gruszkami. Nie jest one ciężkie, bo pozbawione kremów i maślanych mas.  Delikatne gruszki swietnie komponują się z czekoladowym biszkoptem.  Składniki:  Biszkopt: (blaszka wielkości 26cm x 40cm)  -125g cukru kryształ  -80g mąki tortowej  -40g kakao -5 jajek  Karmelizowane gruszki

Smakuj życie!
Sałatka grecka 178

gustu; jeśli otrzyma fetę w grubych kawałkach, łatwiej jest ją odłożyć). Składniki (na 2 porcje): 1-2 ogórki 5 pomidorów (u mnie mieszanka odmian czerwonych i czarnych, zwanych również czekoladowymi) papryka (u mnie pomarańczowa dla koloru) czerwona cebula (pomijam, gdy robię tę sałatkę do pracy) dwie garści oliwek (użyłam zielonych i czarnych, choć zwykle w Grecji używa się ciemnych

Weekendy w domu i ogrodzie
Oszukany sernik ze śliwkami 248

delikatnej śmietankowej pianki, soczystych śliwek i chrupiącego kakaowego ciasta. Ciasto naprawdę warte wypróbowania. Polecam :) Ciasto kakaowe: 2,5 szkl maki pszennej 1 i 1/3 szkl cukru 2 op. budyniu czekoladowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g margaryny 5 żółtek 2 łyżki śmietany 18% Masa śmietankowa: 5 białek 1,5 szkl cukru 500 ml śmietany 18% 1 budyń

Smakołyki Asi
Owsianka czeko- śliwka! 125

Pamiętacie przepis na czeko- śliwkę, który dwa lata temu zawojował cały Internet? Smażone długo śliwki z dodatkiem gorzkiej czekolady lub kakao, bez cukru i innych dodatków. Idealny fit krem czekoladowy, na kanapki, jako nadzienie naleśników lub jako dodatek do... owsianki! Polecam wypróbować przepis, szczególnie w zbliżające się chłodne, jesienne poranki. Składniki (na 2 porcje): 7 łyżek płatków owsianych 3/4 szklanki

Mango Papaja
kostki czekoladowo-piernikowe z marmoladą 156

blaszka ciasta zamieniła się w pojedyncze piernikowe kostki. Ciasto ma dodatek czekolady więc jeśli ktoś nie lubi pierników, może pominąć dodatek przyprawy do piernika, wtedy kostki będą po prostu czekoladowe.  *foremka 23*23 czyli 9 dużych kostek Składniki: na ciasto: 150 g masła 150 g mąki tortowej Lubella 6 jajek 150 g czekolady deserowej lub gorzkiej 150 g cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szyszki z orkiszu ekspandowanego (ciastka) 178

zimnej patelni umieścić olej kokosowy, ksylitol i kakao. Wszystko razem podgrzać (na minimalnym ogniu) - energicznie mieszając do całkowitego połączenia się składników. Dodać orkisz i dokładnie go wymieszać, tak aby czekoladowy olej dokładnie porył wszystkie ziarenka. Całość przełożyć do niewielkich foremek (*) i schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. (Olej zastygnie i połączy ziarna orkiszu.)  (*) Orkisz można też przełożyć

Di gotuje
Batoniki owsiane pełne zdrowia 204

płynnego miodu 2 jajka rozbełtane lub piana ubita z 2 białek 2-4 łyżki stołowe oleju migdałowego lub oleju arachidowego lub oleju kokosowego opcjonalnie: 2-3 łyżki posypki czekoladowej i 2 łyżki likieru Amaretto Uwaga : jako składników możemy też użyć innych suszonych owoców  (moreli, śliwek, żurawiny) oraz dowolny rodzaj orzechów i ziaren (dynia, pestki słonecznika, sezam). Przygotowanie Orzechy posiekać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Brownies z kaszy jaglanej 240

kaszą jaglaną, słodzone miodem, bez cukru. Poleciła mi je moja bratowa :) i dziękuję. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu i bardzo proste. W smaku nie za słodkie, bardzo wilgotne, czekoladowe. Płatki migdałowe i orzechy przypieką się z wierzchu i będą przyjemnie chrupały. Bardzo polecam…. (inspiracja ze strony kaszomania )     Brownies z kaszy jaglanej Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej – 100g

Mała Cukierenka
Muffiny z borówkami i polewą z białej czekolady 181

wysokości, posypać ok. 2 łyżkami jagód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut. Po przestudzeniu polać polewą. Polewa: roztopić czekoladę z mlekiem, dodać jogurt, wymieszać. Polać babeczki czekoladową polewą i posypać resztą jagód

Calzonella.com
CZEKOLADOWE KOKOSANKI 194

Jeśli lubicie czekoladę i kokos to połączenie jest dla Was. Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku czekoladowe kokosanki to jedne z moich ulubionych słodyczy. Dzieciaki je uwielbiają. Spróbujcie a z pewnością również je polubicie. POTRZEBUJEMY: 200 g czekolady gorzkiej 60 % 2 białka (zimne) 1/2 szklanki drobnego cukru 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli 1/3 łyżeczki olejku waniliowego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciastka z karobem (czekoladowe) 166

zastąpić kakao, lecz ja aktualnie muszę je ograniczyć (ze względu na alergię). Co prawa wpłynie to na smak ciasteczek, lecz zapewniam, że obie wersje smakują rewelacyjnie. Kakaowa jest bardziej czekoladowa i lekko gorzka. Natomiast karob nadaje im delikatnego i subtelnego smaku. Po za tym posiada wieleee wartości zdrowotnych i warto go włączyć do swojej diety. Idealnie sprawdzi się w przypadku

Di gotuje