mąka pszenna - 20 dag mąka ziemniaczana- 20 dag jajka - 4 szt margaryna - 25 dag cukier - 20 dag mak - 20 dag proszek do pieczenia 2 łyżeczki mleko - 1/3 szkl polewa czekoladowa tłuszcz do formy bułka tarta do formy płatki migdałowe Margarynę dobrze utrzeć, dodawać stopniowo po jajku, następnie cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko i suchy mak. Dobrze razem
Camilla w kuchnikremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami Magdalena Ciasteczkowy shake bananowy Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda
Magiczne Życie Martybyłam w posiadaniu bezcukrowych czekolad postanowiłam jakoś to połączyć. I tak szybko i sprawnie przygotowałam placuszki owsiane z dodatkiem białej czekolady. Bardzo smaczne i pożywne śniadanie z akcentem czekoladowej słodyczy :) Wspominałam, że nie znajdziesz tu ani grama cukru? :D Składniki: 40 g mąki owsianej 10 g otrębów owsianych 5 g nasion chia 1 łyżka erytrolu lub innego słodzidła 1 jajko
Zdrowie na języku :PPamiętacie pyszne ciasto czekoladowe bez użycia miksera?Z tej samej masy można zrobić cudowne babeczki z solonymi orzechami i migdałami .Mniam. Składniki: na 10 babeczek 160 g mąki pszennej 175 ml śmietany 18 % 100 g masła 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru trzcinowego 2 jajka 2 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Ladylaura.Składniki: biszkopty podłużne (28 sztuk) 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml gorącej wody 2 opakowania budyniu czekoladowego 250 g masła lub margaryny 1/2 litra mleka 2 łyżki syropu barmańskiego o smaku rumu z czekoladą np. firmy Victoria`s 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżka ciemnego kakao 30 - 40 dag wiśni Dodatkowo: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie
Ciastka - domowe słodkościznikają jeszcze prędzej. Gorąco polecam :) Ten przepis jest bazowy, można do niego dodawać różne dodatki jak płynne, tak i suche np. zmielone mango, białą czekoladę, zmielone truskawki, orzechy, batoniki czekoladowe. Należy tylko przestrzegać proporcji. Wilgotne nie więcej 250 g, a suche do 600 g (wszystko zależy od waszych upodobań) :) Lody mleczne - przepis: Składniki: Puszka słodzonego mleka skondensowanego (400 g) (Przepis
Kuchnia Łukaszamiodu i podduszamy kilka minut. W drugim małym garnuszku roztapiamy czekoladę z olejem lub śmietaną. W pojemniczku lub słoiczku układamy warstwowo: nasiona chia+ wiśnie+jogurt+nasiona chia+polewa czekoladowa. SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAdeser na bazie pełnoziarnistych ciasteczek SKŁADNIKI 1 banan, 6 szt. herbatników zbożowych , 4 łyżeczki nutelli, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki ajerkoniaku, jagody, ziarna granatu, rurki czekoladowe do dekoracji WYKONANIE Banana obieramy, kroimy w plasterki. Ciastka kruszymy. Na dnie pucharków układamy banany, na przemian polewamy jogurtem oraz nutellą, wierzch posypujemy ciasteczkami, polewamy ajerkoniakiem, posypujemy owocami
słodki bratekbyć bez cukru? Jak się okazuje TAK ! :) Cukier jest zastępowany dietetycznymi substancjami słodzącymi, niekiedy bezkalorycznymi takimi jak: stewia , ksylitol , erytrol i maltitol . Firmą zajmującą się sprzedażą takich bezcukrowych wyrobów czekoladowych jest Mercatare . W ofercie marki znajdują się produkty naturalne i ekologiczne, rekomendowane dla diabetyków jak i osób będących na diecie bezglutenowej. Oprócz czekolad znajdziecie także inne pyszne smakołyki, a także
Zdrowie na języku :Ppieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w 190 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione). Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem, udekorować karmelem lub polewą czekoladową. Pistacje (i nie tylko) dobrej jakości i w ekonomicznych opakowaniach możecie nabyć tu - klik
Di gotujeOpis: Brownie to wyśmienite ciasto czekoladowe. Ciasto to jest typowe dla kuchni amerykańskiej, ale jest coraz popularniejsze również w Polsce. Brownie przyjmuje formę płaskiego ciasta. Najczęściej podawane jest na ciepło lub na zimno w postaci małych kwadracików. Klasyczne brownie składa się z czekolady deserowej, masła, cukru, mąki oraz chrupiących orzechów. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 100g mąki pszennej 200g cukru
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepodgrzać. Ciepłą, ale nie gorącą, quinoę blendujemy razem z ciepłą wodą, miodem i olejem arachidowym. Uzyskaną masę mieszamy z roztopioną czekoladą i ponownie miksujemy. Powstały w ten sposób gęsty czekoladowy krem nakładamy do pucharków i odstawiamy do przestudzenia. Polecam wstawić na godzinę do lodówki, aby deser nabrał konsystencji musu. Gdy już się schłodzi posypujemy go uprażonymi orzechami arachidowymi i ozdabiamy
Quinoa Raz!Ostatni weekend był ponury i deszczowy, idealny na spędzanie go w fotelu z książką i czymś pysznym do picia, najlepiej czymś czekoladowym :) A co może być lepszego od połączenia czekolady i mięty? Składniki: pół szklanki ugotowanej białej quinoy 150 ml mleka 2 łyżki kakao mały pęczek mięty 2 łyżki miodu Wykonanie: Miętę myjemy, obieramy listki, wkładamy je do blendera
Quinoa Raz!Coś pysznego! Do tego zdrowego i czekoladowego! Pyszności! Można zjeść całą porcję na raz nawet na kolacji - bez konsekwencji :) Więcej pisać nie będę - spróbujcie sami!* Składniki (1 porcja): - 1 średni upieczony/ugotowany batat - 15g kakao - 100 ml mleka kokosowego - słodzik wg uznania (syrop z agawy, daktyli, namoczone daktyle - co tam lubicie) Batata obrać ze skórki. Miąższ batata oraz pozostałe składniki zmiksować
CookYourselfubijamy jajka z cukrem na puszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł
Kolejny blog o gotowaniu