czekoladowe - 14735 przepisów (strona:520/983)

Czekoladowo-migdałowa panna cotta z konfiturą śliwkową. 179

Kolejna odsłona popularnej Panna cotty, która już dwukrotnie była prezentowana na moim blogu. Dziś przyszedł czas by zaprezentować wam czekoladową wersję tego deseru. Czekolada koniecznie ciemna w połączeniu z śmietanką i ekstraktem migdałowym...a na dodatek dla kontrastu i podbicia smaku domowa konfitura z śliwek węgierek. Co prawda sezon śliwkowy dopiero się rozpoczyna, ale z pewnością warto wykorzystać te owoce

vaniliowoczekoladowa
Ciasto zebra z masą kryształową 198

żelatyny 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa Polewa: 100 gram masła 3 łyżki kakao 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki oleju Dodatkowo: Wiórki czekoladowe Forma 25x40 cm. Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając wlewamy olej oraz gazowaną wodę, stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto

Bajeczna Kuchnia
Brownie czekoladowe 274

Marzyło mi się od dawna takie tradycyjne, pyszne, mocno czekoladowe brownie. Najlepiej z malinami. I ostatnio doceniłam się sama za cały trud pracy i zrobiłam sobie takie słodkie cudeńko. Smakowało wybornie :) Wiem, że to potężna bomba kaloryczna, ale raz na jakiś czas można zaszaleć :) Składniki: (na blaszkę 23x23cm) 400g czekolady (u mnie 2 gorzkie, mleczna i z orzechami) 100g mąki

Cakes By Kejt
Malinowe trufle 180

malin, cukier i sok z cytryny zmiksować i zagotować, następnie przetrzeć przez sito, by usunąć pestki. Przetarte maliny, aromat malinowy i zmielone biszkopty dodać do przestudzonej masy czekoladowej, wymieszać i odstawić do lodówki, by masa delikatnie stężała i zrobiła się lekko plastyczna.  W dłoniach uformować trufle wkładając do każdej jedną malinkę. By maliny nie rozmazywały się przy formowaniu trufli

In my kitchen
Słodkie Środy - Budyń śmietankowy z musem agrestowym z malinami 174

Domowy budyń, który jest powrotem do lat dzieciństwa - pamiętacie jego smak ? :) Ja do dziś wracam z uśmiechem do smaków, które przywołują te piękne wspomnienia.... Moja Mama najbardziej lubiła budyń czekoladowy jednak w sezonie letnim czarowała nas serwując klasyczny smak z owocami. A swoją drogą, czemu by tak nie zanurzyć w gorącym budyniu kostki czekolady ? Bawmy się smakiem i czarujmy swoje

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Cukiniowe ciasteczka czekoladowe 133

się, że cukiniowe wypieki są niezwykle mięciutkie i “mięsiste”. W smaku nie da się w żaden sposób wyczuć cukinii, za to mocno wyczuwalna jest czekolada. […] Artykuł Cukiniowe ciasteczka czekoladowe pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Mocno śliwkowy piernik z kaszy jaglanej 210

Ciężki, wilgotny, czekoladowy piernik z kaszy jaglanej. Nie zawiera cukru. Można się nim bezkarnie objadać nie tylko w święta 🙂 Moje dzieci bardzo lubią pierniki i pierniczki. Ten piernik z jaglanki spotkał się ze szczególnym zachwytem: korzenny i wilgotny, przepełniony suszonymi śliwkami i przełożony powidłem w smaku niczym nie ustępuje klasycznym piernikom. Coś czuję, że […] Artykuł Mocno śliwkowy piernik

Wiszniówka
Wafle (pischinger) z masą kakaową. 316

pewno wielu poznało w dzieciństwie wafel przełożony słodką masą. Można go zrobić z masą budyniową, kajmakową czy czekoladową z dodatkiem mleka w proszku. Jednak ja najbardziej lubię pischingier kakaowy. Wafle są szybkie w przygotowaniu, ale równie szybko znikają ;) Składniki: 1 opakowanie wafli  250 g masła lub margaryny  4 łyżki kakao 1 szklanka drobnego cukru 1/2 szklanki mleka

Symfonia smakowa
Czekoladowe mufinki z cukinią 167

czubate łyżki słodkiego kakao  2 jajka  1/3 szkl. oleju rzepakowego  100 g startej, młodej cukinii (jeszcze przed odciśnięciem z wody)  pełna garść kropelek czekoladowych [ czekolada starta na tarce]  Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru wody.W osobnych miskach wymieszać suche i mokre składniki. Do suchych

Moje domowe kucharzenie
Przepisy konkursowe- kasza w roli głównej- GŁOSOWANIE 178

włoskimi 2.  Cukinia nadziewana farszem z białą kaszą gryczaną, indykiem i warzywami 3.  Deser jaglano – owocowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Gofry z kaszy jaglanej 5.  Jagielnik czekoladowo- kokosowy 6.  Jaglany placek z rabarbarem 7.  Kasza orkiszowa pod pierzynką 8.  Kotlety z kaszy gryczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 9.  Krupnik na gęsich pipkach

Tradycyjna Kuchnia
Owocowa pychota na upalny dzień 111

powoli, przechylając lekko szklankę i lejąc delikatnie po ściance.  Pychotka! Gorąco polecam na gorący dzień i nie tylko. Taka słodkość potrafi poprawić humor jak nic! Prawie jak rozpustnie czekoladowe ciastko

Pichceniomania
Deser czekoladowy (dietetyczny) 339

Desery to słodkości, których nie potrafię pominąć :) Dzisiaj zachęcam do przygotowania "odchudzonej" wersji czekoladowego deseru. Do przyrządzenia będziecie potrzebować tylko kilku składników. Taki deser przypadnie do smaku osobom będących na diecie jak i fanom lekko galaretowatych/musowych słodkości.  Składniki na 2-3 porcje: 1 szklanka mleka (250 ml) 1 mały jogurt naturalny (200 g) 2,5 łyżki miodu

Ugotować
BAJECZNE TARTALETKI Z MALINAMI 149

szkl. cukru, szczypta soli, 2 łyżeczki ciemnego kakao, 2 łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem: 300 ml śmietanki 36%, 150 g czekolady bajecznej (nadziewana wafelkami i orzeszkami) Dodatkowo: maliny, czekoladowe perełki   WYKONANIE Ciasto : mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy

słodki bratek
Kruche tarteletki z musem czekoladowym i jagodami 186

Dziś ciasta nie ma ale za to są pyszne tarteletki z musem czekoladowym i jagodami. Mus jakiego użyłam to gotowa mieszanka, którą miesza się z mlekiem i chłodzi. Mus tak jak i wiele innych super produktów możecie kupić tutaj , ja mam go w ramach wspólpracy. Mus jest bardzo smaczny ale jak dla mnie za slodki. Ale ogólnie tarteletki ze świeżymi

Ewa w kuchni
Wegańska panna cotta z pieczonymi brzoskwiniami 173

dobro. Dzisiejszy deser jest banalnie prosty i szybki do przygotowania, a do tego niezwykle efektowny i śmiało możesz go trzymać w lodówce przez kilka dnia. Jeżeli wczorajszy deser (lawa czekoladowa) to był „orgazm kulinarny” to dzisiejszy jest „niebo w gębie”. Ideał na letnie dni. Składniki na 4-6 porcji w zależności od wielkości miseczek

greenscarf