czekoladowe - 14235 przepisów (strona:520/949)

Deser z truskawkami i białą czekoladą 853

cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Wymieszać aż galaretka się rozpuści i wystudzić. Chłodną masę truskawkową wylać na mus czekoladowy i ponownie schłodzić, aż obie masy będą zwarte, najlepiej na kilka godzin

My simple kitchen
Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami 158

ciasto do kawy! Ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła lub margaryny 100 g cukru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Szczypta soli Krem: 1 budyń o smaku czekoladowym (40 g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 100 g marcepana Dodatkowo: 250 g truskawek Ciasto: Na stolnicy łączymy ze sobą mąkę, cukier oraz szczyptę soli

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka owsiane czekoladowo-kokosowe (chrupiące) 166

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Już Wam wspominałam, że uwielbiam ciasteczka owsiane , więc obowiązkowo i regularnie goszczą w mojej kuchni. Te są pyszne, chrupiące, czekoladowo-kokosowe... Po prostu obłędne w smaku i kuszące cudownym aromatem! Zresztą sami spróbujcie, bo składniki na ciasteczka są łatwo dostępne, a samo ich przygotowanie -  niezwykle proste i bardzo szybkie

Di gotuje
BRZOSKWINIOWY SŁONECZNIKOWIEC 240

kolejna inspiracja od niej. Podaję dwie wersje biszkoptu, pierwszy w wersji pszennej (taki jak otrzymałam od Lali) i drugi w wersji orkiszowej, taki jak ja przygotowałam. Bazowałam na biszkopcie czekoladowym . Piekłam w ciemnej blaszce o wym. 37,5x24,5cm Składniki biszkoptu pszennego: - 6 jaj (osobno białka i żółtka) - 1 szklanka cukru (można dać 3/4 szklanki) - 1 szklanka mąki tortowej (można

Smaczne Zdrowe
Ciasto z truskawkami bez pieczenia - na ciasteczkowym spodzie, z jogurtem greckim, mlekiem kokosowym i likierem 470

Przepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna warstwa jogurtowa z likierem i do tego truskawki w galaretce. Pychotka! :) SKŁADNIKI:  (blacha 23x33 cm) Spód ciasteczkowy: 2 op. ciastek Hitów czekoladowych Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl likieru (kokosowego

Kto ugości moich gości?
Jaglane ciastko z mikrofali z domowym dżemem truskawkowym 142

jako deser. Podałam z domowym dżemem truskawkowym przygotowanym przez Mamę :) Składniki: 250 ml mleka 6 łyżek płatków jaglanych 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki odżywki białkowej o smaku ciasteczek czekoladowych lub innej Składniki zmiksować, wylać do silikonowej foremki i piec w mikrofali 3-5 minut w zależności od mocy. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe ptasie mleczko 197

pudełku. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania: smakuje podobnie, tylko.. dużo lepiej 🙂   Jest wiele przepisów na ptasie mleczko (głównie na ciasta), ale ten jest […] Artykuł Czekoladowe ptasie mleczko pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
3 pomysły na wakacyjne desery ze świeżych owoców 166

wersja popularnego deseru. Latem, kiedy nie masz czasu ani ochoty na pieczenie ciast, podaj swoim bliskim sernik na zimno z ulubionymi owocami zalanymi kolorową galaretką. Deser można udekorować wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałów lub polać sosem waniliowym, który podkreśli smak delikatnego musu. Aby uzyskać odpowiednią konsystencję i najlepszy smak sernika na zimno, warto zamówić dobrej jakości nabiał, najlepiej twarożek lub serek

Kuchcik gotuje
Domowy popcorn z masłem i serem, papryką i czekoladą | 3 rodzaje 196

ostygnie. Popcorn o smaku paprykowym mielona słodka papryka sól odrobina cukru pudru Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i posypujemy nimi popcorn – przez sitko. Mieszamy. Popcorn o smaku czekoladowym mleczna czekolada listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='ziaren kukurydzy oleju masło starty ser cheddar mielona słodka papryka sól odrobina cukru pudru mleczna czekolada'; document.write(" "); Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli

Kuchnia Bazylii
Galaretka z truskawkami 180

lodówki by galaretka stężała. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Na galaretkę pokruszyć 3-4 bezy, nałożyć szprycą bitą śmietanę i udekorować listkiem mięty, truskawką i czekoladową rurką.  Porcja na 4 kieliszki

Ala piecze i gotuje
Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych 102

dół na środkowej półce do 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 180C i piecz jeszcze około 25 minut. Moja rada: Możesz tę słodkość podać w towarzystwie lodów, polewy czekoladowej lub bitej śmietany. Czasem można słodko poszaleć:) Smacznego słodkiego

Zasmakuj Kuchni
Omlet kakaowy z ciasteczkowym kremem i truskawkami 143

ciasteczkowym (LOVE!) i mnóstwem truskawek. Czy może być lepiej? Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia + jogurt naturalny wymieszany z odżywką białkową o smaku czekoladowych ciasteczek, truskawki Rozgrzewamy patelnię. Miksujemy do połączenia wszystkich składników. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Po 2-3 minutach przewracamy na drugą stronę i pieczemy

Chocolate Muffin Blog
Zebra z truskawkami i coca colą. 99

ciasta upiekłam w prostokątnej formie.Ciasto piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka ( moje piekło się 35/ 40 minut).Letnie ciasto można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, jak wolicie:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Lody kokosowe z masłem orzechowym, w wersji fit, super gładkie, wegańskie 127

Kolejna odsłona lodów, tym razem w wersji z masłem orzechowym, kolejny raz podobnie jak czekoladowe, lody wychodzą obłędnie kremowe i przepyszne i do tego możemy mieć pewność, że są o wiele bardziej zdrowszą alternatywą dla kupnych lodów i nadają się idealnie dla wegan, osób uczulonych na laktozę, czy ograniczającej w diecie tłuszcze zwierzęce, wystarczy wymieszać składniki i je zamrozić

zdrowa vege kuchnia
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 169

Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków z truskawkami, czekoladą i kruszonymi migdałami Książka w księgarniach do kupienia od 8 czerwca

WojnaNaSmaki.pl