czekoladowe - 14235 przepisów (strona:526/949)

Naleśniki ryżowe – bezglutenowe 281

ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem. Gdy mamy ochotę na coś bardziej słodkiego – z kremem czekoladowo-orzechowym, masłem orzechowym lub z syropem klonowym. Możemy używać takich dodatków, jak do tradycyjnych naleśników. Ja tym razem przesmażyłam przez 10 minut dwa pokrojone jabłuszka z cynamonem i cukrem waniliowym

Poezja smaku
Marysieńka 187

cukru i 4 łyżkami masła. Dodać 4 łyżki kakao  i dokładnie wymieszać.  Złożyć ciasto: blat biszkoptowy-połowa kremu-placek orzechowy-reszta kremu-blat biszkoptowy. Całość polać polewą czekoladową.  Gotowe

Tagebuch po polsku
Pancakes – niedzielne,amerykańskie,śniadanko 206

dzieci wczorajszą wieczorną dyskusją wymogły na mnie coś nowego . Czy było trudno ? Absolutnie nie , na pewno nie raz jeszcze zrobię je na śniadanie , cudnie smakowały z miodem i sosem czekoladowym , a co dopiero jak zaczną się owoce sezonowe . Pyszne będą z truskawkami , miodem i jogurtem.. Mniam . Polecam , naprawdę świetne danie , na śniadanie " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Muffinki podwójnie czekoladowe. 165

jajka  3 łyżki cukru (dałam brązowy) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Przestudzić, dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Masę czekoladową i ubitą pianę połączyć mikserem (na wolnych obrotach) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć porcję ciasta (ok. 2 łyżek). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec

zadanie-gotowanie
Mazurek kajmakowy 463

krupczatki 1 szklanka cukru pudru 2/3 kostki margaryny 2 zółtka  2-3 łyżki śmietany 18% (gdy ciasto nie będzie się kleiło) szczypta soli Dodatkowo: 200 g kajmaku polewa czekoladowa bakalie (płatki migdałowe, orzechy, morele, itp.) Przygotowanie: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części (mniejszą i większą), wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Większe ciasto wyjąć z lodówki

Malinowo w kuchni
Brownie recipe that I love and so will your loved one 202

cake in a separate, paper muffin liner and package in a nice confectionery style box. Enjoy with your loved one. Chcesz przeczytać po polsku? Kliknij tu: “Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca

Food Polka
Makaronikowe cake pops 143

mlecznej czekolady Blanche .  Składniki: 100 g białek (z około 3 jajek) 110 g zmielonych migdałów  200 g cukru pudru 50 g cukru  zielony barwnik spożywczy  Czekoladowe ganache: 225 g  mlecznej czekolady Blanche 180 ml śmietany kremówki 30 g pasty pistacjowej (można przygotować samodzielnie*) Wykonanie: Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały

Malinowe Pocałunki
Ryżowe placki z ricotty 191

Ryżowe /bezglutenowe/ placki (pancakes) z ricotty i jogurt grecki, domowy sos czekoladowy Placuszki same w sobie są bez cukru. Rozpusta, a teraz czas na naukę.  byle do egzaminu. Przepis: / 1 porcja lub 2 mniejsze / własny 40 g mąki ryżowej 100 g ricotty  2 łyżki jogurtu (u mnie grecki) jajko Ricottę, jajko, jogurt i mąkę wymieszać bądź zmiksować. Rozgrzać

tost z dżemem
Torcik cytrynowy z kremem śmietanowo - mascarpone - cytrynowym. 160

soku z cytrynek Eterno   1 łyżka likieru cytrynowego 3 śmietany fix Do dekoracji : żółta posypka waflowa Sempre   kulki karmelowo kakaowe Sempre   storczyki małe Sempre   serduszka czekoladowe  Do nasączenia : 4 łyżki przegotowanej wody  1 łyżka słodkiego soku z cytrynek  Tortownica o średnicy 20 cm  Wykonanie : Białka ubić  z cukrem i cukrem waniliowym

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik jeżynowy 170

Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 1 hr 20 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr Czas całkowity 1 hr 20 min Spód 300 g czekoladowych ciastek degistve 80 g masła Sernik 700 g twarogu 250 g mascarpone 400 g jeżyn 200 g cukru pudru* 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch 330 g śmietany

Wędrówki po kuchni
Frużelina z owoców leśnych i gruszek 217

cukru. Było kwaskowate. Jako deser sam w sobie pycha, ale ciut za kwaśne. Chociaż Zuzi bardzo smakowało, a podobno dzieci nie lubią kwaśnego... Planuję jednak użyć tej frużeliny do czekoladowych  babeczek, więc bardziej słodkie być nie może. Z czekoladą świetnie się skomponuje. Dlatego ilość cukru uzależnij od przeznaczenia frużeliny, owoców, z których ją przygotujesz i od własnych upodobań smakowych

Anioszek w kuchni
rafaello na herbatnikach kakaowych 332

odrobinie wrzątku. Na herbatniki wyłożyć jedną czwartą masy i przykryć kolejnymi ciastkami. Przekładać aż będą po cztery warstwy ciastek i cztery warstwy masy. Ostatnią warstwę kremu kokosowego posypać wiórkami czekoladowymi i pozostałym kokosem. Odstawić do schłodzenia, kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Murzynek z bananami wg Aleex 190

ciasto. Zastanawiałam się, czy będzie im smakować, ale obawy były niepotrzebne. Już zniknął spory kawałek i jestem przekonana, że do jutrzejszego wieczora zostaną po nim tylko okruszki. Wybrałam ciasto czekoladowe, ponieważ czekolada jest doskonała na jesienne, ponure dni. Może wam także będzie smakować? Polecam. Składniki: • 2 szkl. mąki • 1 szkl. cukru • 1 szkl. mleka • 1 szkl. oleju • 1 czubata łyżeczka

W mojej kuchni
Kukułeczka wg Aleex 127

Spodni blat ciasta włożyć z powrotem do formy, posmarować połową ubitej śmietanki, na śmietance ułożyć warstwę biszkoptów wypukłą stroną ku górze. 9. Na biszkopty delikatnie wylewać ostudzoną masę czekoladową, następnie wyłożyć pozostałą śmietankę. Wyrównać warstwę i przykryć drugim blatem. 10. Wierzch posypać kakao. Ciasto przykryć i odstawić w chłodne miejsce. 11. Podawać z filiżanką kawy. Smacznego

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję