czekoladowe - 14235 przepisów (strona:527/949)

Fit ptyś 226

budyniem i dolewamy do gotującego się mleka, mieszając. Ciacho po wyjęciu z piekarnika kroimy i uzupełniamy kremem. Nakładamy na wierzch czapeczkę i polewamy/lub nie ulubionym syropem. U mnie czekoladowy Waldenfarms. Niebo!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Fit kokosanki 176

wiórków kokosowych Wszystkie składniki wymieszaj.  Przelej do naczynka i wstaw do nagrzanego piekarnika.  Piecz 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Kokosankę z borówkami dodatkowo polałam syropem czekoladowym WaldenFarms (do kupienia na zerokalorii.pl) Do kokosanki z malinami dodałam łyżkę fit a'la nutelli :) WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 kokosanka: 467kcal 17B/31T/27W SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu

Tetiisheri
Sernik krówkowy, wersja beta 136

twarogu 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100g masła 100g herbatników + 100g wafelków czekoladowych, starta czekolada do posypania Herbatniki i wafelki kruszymy na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Herbatnikami wyklejamy tortownicę. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej

Kocham Czekoladę
Czekoladowa kostka piernikowa 194

piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową. Gotowy piernik studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową. Polewa. W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. rodzynkami. Ja rodzynki dałam

Kocham Czekoladę
Sernik gotowany ze słoną orzechową nutą 126

mielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych 1 łyżka masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym 1 duża garść słonych orzeszków Do rondla lub garnka dodajemy: twaróg, suche budynie, cukry, żółtka, 2 łyżki masła, rodzynki. Wszystko mieszamy

Kocham Czekoladę
Sernik truflowy 151

twarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę

Kocham Czekoladę
Sernik Michałek 154

śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy   Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy

Kocham Czekoladę
Zakręcona drożdżówka budyniowa 155

cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka tarta do formy Masa budyniowa: 2 budynie o smaku czekoladowym 3 szklanki mleka jeżeli budyń nie jest słodzony to dodatkowo 0,5 szklanki cukru trzcinowego 100 g rodzynek Drożdże pokrusz i utrzyj z łyżką cukru. Mleko podgrzej. Mąkę, jajka, żółtko, olej

Kocham Czekoladę
ŁATWY I NAJLESZY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 125

Piernik z powidłami śliwkowymi i polewą czekoladową To jeden z najlepszych, najłatwiejszych i najszybszych przepisów na piernik jaki dotąd sprawdziłam. Nadaje się nie tylko na święta, ale też na każdą okazję, nawet teraz, kiedy powinny dominować ciasta z sezonowymi owocami. Ja natomiast o tej porze nabrałam ochoty na to właśnie ciasto – co zrobić - i musiałam go w końcu upiec

Calzonella.com
Pocałunek Murzyna, czyli ciasto z makiem, bakaliami i kremową masą 121

mleka (na wolnym ogniu bądź też na parze). Na spód daję ciasto z bakaliami, smaruję połową masy, przykrywam ciastem kakaowy, smaruję pozostałą masą, przykrywam warstwą z makiem i polewam czekoladową polewą. Ciasto gotowe :-) SMACZNEGO! :-) * * * Przy okazji zapraszam wszystkich serdecznie na  ROZDANIE KOSMETYCZNE , w którym do wygrania są 3 zestawy kosmetyków

Wielopokoleniowo
.1232. czy coś może być lepsze niż masło z fistaszków? 173

alfa grupy na Facebooku   :) Produkty, które znalazły się w mojej alfa-paczce :  ~surowe batoniki  LIFEBAR :  morelowy ,  fi gowy ,  wiśniowy ,  kokosowy ,  czekoladowy ~kolejny surowy batonik -   RAW ENERGY   kokosowo-kakaowy ~mini "batoniki" również surowe  BURI BERI   wiśnia  oraz  malina ~ pasta z jagody czarnej leśnej ~ krem z prażonych orzechów

breakfast of dreams
Ciasto z rabarbarem 136

ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 2/3 szkl. cukru  kilka łodyg  rabarbaru 1 łyżka cukru  1 łyżka miodu różne dodatki  Delecta  [płatki czekoladowe, maczek,kuleczki] Rabarbar pokroić na kawałeczki, dodać cukier cukier i miód.Wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka i wymieszać. Dodać obie mąki przesiane razem z proszkiem

Moje domowe kucharzenie
Kruche z rabarbarem i kaszą manną 187

śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego 12 dag kaszki manny 4 - 5 ło dyg rabarbaru szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką

Cynamonowe szczęście
Trufle czekoladowe z amarantusem 142

niej tahini i olej - dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki połączą się. Studzimy (dobrze jeśli zostanie letnia, będzie łatwiej wymieszać). Amarantus jak najdrobniej miksujemy blenderem i dodajemy do masy czekoladowej. Wyrabiamy masę, a następnie formujemy trufle i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Schładzamy

Czary - gary w kuchni
Profiterolki 162

ptysie, eklerki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: - Sweet Orange – Ptysie z chrupką - Sama słodycz i szczypta chili – Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym - Marcepanowy Kącik – Ptysie i eklerki - Izioni pyszne smaki – Ptysie - Esmeralda ze smakiem – Eklerki z kremem kawowym i czekoladą - W garach u Gosi – Rurki ze śmietaną - Małgorzata Kluza

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania