Ciasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe
NA MOIM TALERZUSkładniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10 dag posiekanych orzechów włoskich 1/3 … Czytaj dalej Kostka z truskawką
czarrna od kuchniokoło 40 min. w 180 stopniach. Ciasto wystudzić. W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową
Moje domowe kucharzeniezawiera żadnych niepotrzebnych chemicznych składników, które możemy spotkać w ich sklepowej wersji :) Składniki (6 sztuk): 100 g masła orzechowego z orzechów nerkowca 75 g czekoladowej odżywki białkowej (u mnie waniliowa z 2 łyżeczkami kakao) 1,5 łyżki płynnego miodu 45g płatków owsianych górskich 2-4 łyżki wody Przygotowanie: Masło orzechowe wymieszać z miodem, odżywkę
Malinowo w kuchniCzekoladowy makaron ... może i banalne ale jakie smaczne z truskawkami i bitą śmietaną :) Nie będzie tu przepisu :) Danie było smaczne i tyle w temacie
Gotowanie jest łatweLubicie kremy? Takie gęste, słodkie, czekoladowe... w stylu słynnej Nutelli? :) Mam dzisiaj dla Was przepis na jeden z najzdrowszych i jednocześnie najsmaczniejszych deserów. Do jego wykonania nie potrzebujecie wielu składników, a samo jego przygotowanie także nie zabiera wiele czasu. Ot, trochę kaszy, banan, olej kokosowy i niewielki dodatek kakao - wszystko zmiksowane na gładką, kremową masę. Bo siła tkwi w prostocie
Kuchnia EllieTruskawki i czekolada mmmm.... Chyba nie ma lepszego połączenia. Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na czekoladowe muffiny z bitą śmietaną i truskawkami. Ja się zakochałam - a wy? :) Na 12 muffinek potrzebujemy: 225 g przesianej mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 200 ml mleka 50 ml oleju 1 posiekaną tabliczkę czekolady mlecznej
Kolejny blog o gotowaniuporcję) 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub opcjonalnie zbożowej (w zależności jak mocną lubimy kawę) szklanka truskawek łyżeczka nasion chia (można pominąć) 2 łyżeczki cukru 100ml śmietanki kremówki wiórki czekoladowe do posypania Sposób przygotowania: Kawę zaparzamy gorącą wodą. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy i miksujemy na gładko z łyżeczką cukru. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno
Pyry na Gazczas ubijać. Dodać na końcu aromat migdałowy i amaretto. Zmiksować. Placki przełożyć masą i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto można polać delikanie polewą z czekolady, wywijając na wierzchu czekoladowe esy - floresy. Najlepiej smakuje na drugi dzień i później, kiedy amaretto i migdały uwolnią swe nuty zapachowo - smakowe. Smacznego! fot. Izabela Magdalena PS. Przepis pochodzi od Doroty
Kuchnia smakówWitajcie Kochani po dość długiej nieobecności. Prezentujemy Wam dziś na szybko zrobione muffinki z wyraźnymi nutami cytryny, doskonale skomponowane z kawałkami białej czekolady, która rozpływa się w ustach. Czekoladowy aksamit na języku sprawia, że całość jest idealna. Taka, jaka ma być. Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady kuchniasmakow.blogspot.com Składniki na ok. 16 sztuk 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru
Kuchnia smakówsmutku i radości, czas zakasać rękawy i wziąć się do pracy. A na blogu dziś wytwór twórczej kreatywności Agnieszki, który umknął mi i zaplątał się w mailach. Pudding czekoladowy bez cukru Jego zalety: - szybki w przygotowaniu, - zdrowy, - zadowoli Wasze kubki smakowe. www.kuchniasmakow.blogpost.com 1 dojrzałe avokado 2 banany 2 - 3 łyżki ciemnego kakao Avokado obieramy
Kuchnia smakówsię w ustach... N ie narzekający.... C zas umilający..... S wary łagodzący.... R ozpieszczający.... R ozluźniający i relaksujący.... Z mysły dopieszczający.... P ozytywnie działający.... S-T-O-P! Blok czekoladowy z wiśniami. www.kuchniasmakow.blogspot.com Przepis: 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 szklanki mleka w proszku 1 paczka herbatników pettit berry posiekane orzechy włoskie
Kuchnia smakówschłodonego oleju kokosowego - 60 -70 ml ciepłego mleka - 3 schłodzone żółtka - 1 białko - stewia (ewentualnie 3 duże łyżki miodu) - 3 łyżki rodzynek - 1 łyżka proszku budyniowego o smaku czekoladowym lub kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: Płatki gryczane zalej ciepłym mlekiem i odstaw na 20 minut. Schłodź w lodówce przez 20 minut. Mąkę owsianą i gryczaną połącz
SMYKWKUCHNIdeser, szybki i prosty wg przepisu Olgi Smile. Budyń tak mi się spodobał że teraz często go robię zmieniając tylko owoce. Zamiast owoców wystarczy dodać kakao i będzie budyń czekoladowy. Deser robi się szybko a smakuje wybornie, idealny deser na lato. Można podawać na zimno i ciepło, polecam. Budyń wiśniowo - ryżowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSłyszałam od wielu osób, że blok czekoladowy, to smak ich dzieciństwa. Ja mam inne wspomnienia, ale mimo to, postanowiłam zrobić taki blok dla rodziny. Bardzo nam posmakował, a, że dodałam bardzo, bardzo dużo bakalii od spodu nie chciał aż związać. Blok zniknął tak szybko, że zostały po nim tylko okruszki ;) Składniki: 250g masła (prawdziwego, 82- 83% tłuszczu) 3 łyżki mleka
Cakes By Kejt