niej tahini i olej - dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki połączą się. Studzimy (dobrze jeśli zostanie letnia, będzie łatwiej wymieszać). Amarantus jak najdrobniej miksujemy blenderem i dodajemy do masy czekoladowej. Wyrabiamy masę, a następnie formujemy trufle i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Schładzamy
Czary - gary w kuchniptysie, eklerki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: - Sweet Orange – Ptysie z chrupką - Sama słodycz i szczypta chili – Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym - Marcepanowy Kącik – Ptysie i eklerki - Izioni pyszne smaki – Ptysie - Esmeralda ze smakiem – Eklerki z kremem kawowym i czekoladą - W garach u Gosi – Rurki ze śmietaną - Małgorzata Kluza
mojewypiekiinietylkopudru + 2 łyżki wody (zamiast wody możesz użyć łyżkę wody + łyżkę mleka). Lukier cytrynowy/pomarańczowy: Szklanka przesianego cukru pudru + 2 łyżki soku z cytryny/2 łyżki soku z pomarańczy. Lukier czekoladowy: Szklanka przesianego cukru pudru + 1 łyżka wody + 1 łyżka mleka + łyżeczka dobrego kakao. Lukier różowy/czerwony: Szklanka przesianego cukru pudru + 2 łyżki soku z buraka. Lukier zielony: Szklanka przesianego cukru
Zasmakuj Kuchnikarob i cukier brzozowy. Bez wyrzutów sumienia i zaledwie w kilka możecie zajadać się pysznymi kuleczkami lub jak kto woli - ciasteczkami. Spróbujcie, bo zapewniam, że spodoba się Wam ten czekoladowo-kokosowy smak. (około 45 sztuk) 1 i 3/4 szklanki mąki kokosowej (użyłam z Olejowego Raju ) 1/2 szklanki cukru brzozowego 1 i 3/4 szklanki mleka kokosowego/roślinnego (może być zwykłe
Di gotujeNastępnie wyjmujemy, miksujemy i ponownie mrozimy. (czynność możemy powtórzyć dwa, trzy razy) Wedle upodobania do masy możemy dodawać bakalie, bazylię, miętę, czekoladę (do tych proporcji, aby lody były czekoladowe potrzeba 200 g), owoce itd. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku https://www.facebook.com/BonTonItalia/ – Bon Ton Italia Dziękujemy
Bon Ton ItaliaSkładniki: (na 2 porcje) 1/2 szklanki ryżu pełnoziarnistego (u mnie ryż Uncle Ben's) 70 - 100 g suszonych daktyli 200 ml mleczka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny wiórki czekoladowe lub płatki migdałowe do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie: Ryż opłukać zimną wodą, następnie zalać szklanką zimnej wody i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie zlać wodę i ryż zalać
Kuchcik gotujeJedno z tych słodyczy, które szybko wykonamy z niczego :D czyli coś na nagłego smaka na coś na słodko Puszyste czekoladowe ciacho z płynnym wnętrzem :) Składniki (6 fondantów): 200 g czekolady gorzkiej 120 g masła 5 jajek 85 g cukru 2 łyżki mąki Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić z masłem. Jajka ubić z cukrem. Do jajek dodać przestudzoną czekoladę i 2 łyżki
Malinowo w kuchnigronie koleżanek napić się herbatki nie musisz podawać "zakazanego" ciasta czy jeszcze bardziej przeklętego tortu z bitą śmietaną i tuczącym kremem. Ten Tort kanapkowy do złudzenia wyglądający jak ciasto czekoladowe z kremem jagodowym jest idealny na lunch lub wieczorne spotkanie. To genialna alternatywa. Cieszy oko jak prawdziwy tort, jest zdrowy i do tego dozwolony gdy dbamy o linię. Genialne !!!! Potrzebujesz
Sztuka gotowania w/g Samirysztywno nakładamy ją na konfiturę. Pieczemy około 15-20 minut w temp 150- 150 stopni, do zrumienienia bezy. Po wyjęciu i ostudzeniu , babeczki możemy posypać bezę wiórkami czekoladowymi
WYSPA SZCZĘSLIWACzekoladowy pudding jaglany z dodatkiem orzechów, miodu i aromatycznych przypraw to pyszna i zdrowa przekąska. To smaczny podwieczorek lub słodkie śniadanie. Możemy go zjadać na ciepło i zimno , ciesząc się smakiem i nie przejmując pustymi kaloriami. POTRZEBUJEMY: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka (sojowe lub zwykłe) do ugotowania kaszy 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady kilka orzechów włoskich rozdrobnionych
WYSPA SZCZĘSLIWAChodził za mną od dawna. ...i nie odpuszczał . Smak na piernik. Taki jak kiedyś. Piernik ze śliwkową marmoladą i polewą czekoladową. Smak dzieciństwa i ...świąt. Idealny. Wilgotny i aromatyczny. Drugiego dnia równie pyszny . Nie kruszy się. Polecam:) POTRZEBUJEMY (na podłużną formę keksową 10-25cm) : 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki brązowego cukru (dark musk o vado
WYSPA SZCZĘSLIWAoleju. Na środek każdego placka nakładałam farsz. Zawijałam je kolejno. Posypałam naleśniki startym parmezanem i chwilę podgrzałam w piekarniku. Smacznego! Polecam również naleśniki: ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI KOKOSOWE NALEŚNIKI Z MANGO W SYROPIE POMARAŃCZOWYM Z SYROPEM KLONOWYM I MASCARPONE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM
potrawyregionalneprzygotowała tekst na temat WODY KOKOSOWEJ Przepis na koktajl jest bardzo prosty i szybki do wykonania na jego podstawie zrobiłyśmy jeszcze inne smakowe koktajle z miętą i z likierem czekoladowo malinowym. Pewnie wkrótce wrzucę kolejne przepisy. Na początek zrobiłyśmy koktajl z bananem, ponieważ banan jest dla nas szczególny zawiera dużo magnezu, a my z mamą jesteśmy lekko odmagnezowane. ;) To coś
Lili w kuchnibiałkową. Bardzo szybkie w przygotowaniu, nie raz uratują nas przed sięgnięciem po niezdrowe słodycze :) Składniki: niepełna szklanka płatków owsianych zmielonych bardzo drobno (na mąkę) 2 łyżki kakao 2 łyżki czekoladowej odżywki białkowej np. Iso Whey Zero 2 łyżeczki syropu z agawy lub daktylowego 3 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki łączymy do uzyskania gładkiej masy, która da się formować w rękach
Chocolate Muffin Blogpieczenia, szybko, smacznie i przyjemnie w sam raz na piękny, słoneczny majowy weekend :D A co to takiego? A oto pianka czekoladowo-śmietankowa z galaretką i owocami :) Składniki: 4 jajka 250 g masła 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa owoce (banany, truskawki
Malinowo w kuchni