czekoladowe - 14735 przepisów (strona:534/983)

Zakręcona drożdżówka budyniowa 200

cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka tarta do formy Masa budyniowa: 2 budynie o smaku czekoladowym 3 szklanki mleka jeżeli budyń nie jest słodzony to dodatkowo 0,5 szklanki cukru trzcinowego 100 g rodzynek Drożdże pokrusz i utrzyj z łyżką cukru. Mleko podgrzej. Mąkę, jajka, żółtko, olej

Kocham Czekoladę
ŁATWY I NAJLESZY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 157

Piernik z powidłami śliwkowymi i polewą czekoladową To jeden z najlepszych, najłatwiejszych i najszybszych przepisów na piernik jaki dotąd sprawdziłam. Nadaje się nie tylko na święta, ale też na każdą okazję, nawet teraz, kiedy powinny dominować ciasta z sezonowymi owocami. Ja natomiast o tej porze nabrałam ochoty na to właśnie ciasto – co zrobić - i musiałam go w końcu upiec

Calzonella.com
Pocałunek Murzyna, czyli ciasto z makiem, bakaliami i kremową masą 142

mleka (na wolnym ogniu bądź też na parze). Na spód daję ciasto z bakaliami, smaruję połową masy, przykrywam ciastem kakaowy, smaruję pozostałą masą, przykrywam warstwą z makiem i polewam czekoladową polewą. Ciasto gotowe :-) SMACZNEGO! :-) * * * Przy okazji zapraszam wszystkich serdecznie na  ROZDANIE KOSMETYCZNE , w którym do wygrania są 3 zestawy kosmetyków

Wielopokoleniowo
.1232. czy coś może być lepsze niż masło z fistaszków? 196

alfa grupy na Facebooku   :) Produkty, które znalazły się w mojej alfa-paczce :  ~surowe batoniki  LIFEBAR :  morelowy ,  fi gowy ,  wiśniowy ,  kokosowy ,  czekoladowy ~kolejny surowy batonik -   RAW ENERGY   kokosowo-kakaowy ~mini "batoniki" również surowe  BURI BERI   wiśnia  oraz  malina ~ pasta z jagody czarnej leśnej ~ krem z prażonych orzechów

breakfast of dreams
Ciasto z rabarbarem 158

ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 2/3 szkl. cukru  kilka łodyg  rabarbaru 1 łyżka cukru  1 łyżka miodu różne dodatki  Delecta  [płatki czekoladowe, maczek,kuleczki] Rabarbar pokroić na kawałeczki, dodać cukier cukier i miód.Wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka i wymieszać. Dodać obie mąki przesiane razem z proszkiem

Moje domowe kucharzenie
Kruche z rabarbarem i kaszą manną 215

śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego 12 dag kaszki manny 4 - 5 ło dyg rabarbaru szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką

Cynamonowe szczęście
Trufle czekoladowe z amarantusem 174

niej tahini i olej - dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki połączą się. Studzimy (dobrze jeśli zostanie letnia, będzie łatwiej wymieszać). Amarantus jak najdrobniej miksujemy blenderem i dodajemy do masy czekoladowej. Wyrabiamy masę, a następnie formujemy trufle i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Schładzamy

Czary - gary w kuchni
Profiterolki 195

ptysie, eklerki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: - Sweet Orange – Ptysie z chrupką - Sama słodycz i szczypta chili – Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym - Marcepanowy Kącik – Ptysie i eklerki - Izioni pyszne smaki – Ptysie - Esmeralda ze smakiem – Eklerki z kremem kawowym i czekoladą - W garach u Gosi – Rurki ze śmietaną - Małgorzata Kluza

mojewypiekiinietylko
Kuleczki/ciasteczka czekoladowo-kokosowe bez pieczenia (z mąki kokosowej) 333

karob i cukier brzozowy. Bez wyrzutów sumienia i zaledwie w kilka możecie zajadać się pysznymi kuleczkami lub jak kto woli - ciasteczkami. Spróbujcie, bo zapewniam, że spodoba się Wam ten czekoladowo-kokosowy smak. (około 45 sztuk) 1 i 3/4 szklanki mąki kokosowej (użyłam z Olejowego Raju ) 1/2 szklanki cukru brzozowego 1 i 3/4 szklanki mleka kokosowego/roślinnego (może być zwykłe

Di gotuje
Przepis na… – włoskie lody 474

Następnie wyjmujemy, miksujemy i ponownie mrozimy. (czynność możemy powtórzyć dwa, trzy razy) Wedle upodobania do masy możemy dodawać bakalie, bazylię, miętę, czekoladę (do tych proporcji, aby lody były czekoladowe potrzeba 200 g), owoce itd. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku https://www.facebook.com/BonTonItalia/ – Bon Ton Italia Dziękujemy

Bon Ton Italia
Pudding ryżowy z daktylami 215

Składniki: (na 2 porcje) 1/2 szklanki ryżu pełnoziarnistego (u mnie ryż Uncle Ben's) 70 - 100 g suszonych daktyli 200 ml mleczka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny wiórki czekoladowe lub płatki migdałowe do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie: Ryż opłukać zimną wodą, następnie zalać szklanką zimnej wody i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie zlać wodę i ryż zalać

Kuchcik gotuje
Fondant czekoladowy 169

Jedno z tych słodyczy, które szybko wykonamy z niczego :D czyli coś na nagłego smaka na coś na słodko Puszyste czekoladowe ciacho z płynnym wnętrzem :) Składniki (6 fondantów): 200 g czekolady gorzkiej 120 g masła 5 jajek 85 g cukru 2 łyżki mąki Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić z masłem. Jajka ubić z cukrem. Do jajek dodać przestudzoną czekoladę i 2 łyżki

Malinowo w kuchni
Babeczki z konfiturą i bezą 156

sztywno nakładamy ją na konfiturę. Pieczemy około 15-20 minut w temp 150- 150  stopni, do zrumienienia bezy. Po wyjęciu i ostudzeniu , babeczki możemy posypać bezę wiórkami czekoladowymi

WYSPA SZCZĘSLIWA
Czekoladowy pudding jaglany 166

Czekoladowy pudding jaglany z dodatkiem orzechów, miodu i aromatycznych przypraw to pyszna i zdrowa przekąska. To smaczny podwieczorek lub słodkie śniadanie. Możemy go zjadać na ciepło i zimno , ciesząc się smakiem i nie przejmując pustymi kaloriami. POTRZEBUJEMY: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka (sojowe lub zwykłe) do ugotowania kaszy 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady kilka orzechów włoskich  rozdrobnionych

WYSPA SZCZĘSLIWA
Piernik z marmoladą i polewą czekoladową 178

Chodził za mną od dawna. ...i  nie odpuszczał . Smak na piernik. Taki jak kiedyś. Piernik ze śliwkową marmoladą i polewą czekoladową. Smak dzieciństwa i ...świąt. Idealny. Wilgotny i aromatyczny. Drugiego dnia równie pyszny . Nie kruszy się.  Polecam:) POTRZEBUJEMY (na podłużną formę keksową 10-25cm) : 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki brązowego cukru (dark musk o vado

WYSPA SZCZĘSLIWA