Tydzień temu naszło mnie na słodką tartę. Niestety leń mnie dopadł i nijak nie chciało mi się piec spodu, dlatego posłużyłam się herbatnikami. Dodatek waniliowo-czekoladowego kremu i truskawek dopełnił całości. Czas na zrobienie to jakieś 45 minut, chłodzenie najlepiej kilka godzin, więc jak się uprzecie to jeszcze na wieczór możecie takie pyszności zajadać :) A ja idę zrobić kolejne
Kuchnia w czekoladzieużycia maszynki. Zobaczcie, to dziecinnie proste Składniki: 0,5 litra mleka 1 duże opakowanie śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 6 żółtek laska wanilii 1/3 szklanki cukru likier czekoladowy DALKOWSKI Wykonanie: Mleko,śmietanę i mleko skondensowane razem mieszamy. Zagotowujemy, dodając wanilię. Żółtka ucieramy z cukrem. Do tak przygotowanej masy jajecznej dodawać stopniowo ostudzoną masę mleczną.Mieszamy, podgrzewamy, studzimy
Z Majeczką w kuchniBiszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki
Pyszności SłodkościProste ciasteczka owsiane z lekką cytrynową nutą i dużą ilością czekoladowych drobinek, które rozpływają się w ustach... Możecie użyć dowolnej substancji słodzącej np. miodu, ksylitolu, erytrolu, ewentualnie cukru trzcinowego. Mąkę owsianą można przygotować samemu w domu lub kupić gotową. Zapraszam :) Składniki: 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła orzechowego skórka otarta z połowy cytryny pół tabliczki gorzkiej
Chocolate Muffin BlogUwielbiam ciasta z dodatkiem maku, a już za takimi w całości wykonanymi z maku wręcz przepadam. Torcik po upieczeniu jest bardzo wilgotny, ciężki od maku, a polewa czekoladowa wspaniale podkreśla jego smak. Podany gościom zawsze znika jako pierwszy z pośród innych ciast. Tego ciasta nie może zabraknąć na żadnej większej uroczystości w moim domu. Przepis na torcik makowy pochodzi
Kuchcik gotujeproducenta oraz fanpage na Facebook : http://www.rawandhappy.eu/ Dzięki współpracy z firmą „Raw and Happy” otrzymałam do przetestowania: Gryczanki – zdrowa przekąska dostępna w 3 wspaniałych smakach (miodowe, czekoladowe, owoce leśne) , oparta o kaszę gryczaną. Idealne do pochrupania w pracy, na spacerze, a także jako dodatek do zdrowych śniadań. RAWNELLO – pyszne, naturalnie słodkie kulki z żurawiną. Wolne
Słodkie okruszkiprzełożyć do blendera, dodać cukier i zmiksować na gładką masę. Kremówkę ubić na sztywno i stopniowo dodawać zmiksowane banany- dokładnie wymieszać. Następnie do masy lodowej dodać 3-4 łyżki czekoladowych kuleczek i wyciśnięty sok z pomarańczy. Masę przełożyć do misy maszynki do lodów i dalej postępować według jej instrukcji. Lody przełożyć do pojemnika i zamrozić. Smacznego
Krakowskie smaki Anirazem znowu ja przygotowałam muffinki czekoladowe. Powstały one na specjalną okazję odwiedzin jednej miłej Asi przy akompaniamencie drugiej miłej Asi Rozsmakowałyśmy się w „mokrych” muffinkach z dodatkiem konfitury truskawkowej i domieszką bananów, mniam :* 45 minut 16 sztuk składniki: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże banany 200 g mąki
Ania i Marcin gotująCzekoladowe słodkości, pyszne kajmakowe rarytasy. Nie można sobie wyobrazić smaku, trzeba je zrobić i skosztować czego polecam wam naprawdę ochoczo . Składniki: mąka pszenna 2 szklanki masło 200 g jajka 3 szt ksylitol pół szklanki czekolada rozpuszczona ciemna 150 g błonnik kakaowy 1 łyżka ( kakao) kajmak 200 g proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki soda 1/2 łyżeczki Wykonanie
Różowa kuchniakruszonkę rozsypać (równomiernie) na dużej blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 10-15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie w małych miseczkach/szklaneczkach ułożyć warstwę ciepłej kruszonki, krem czekoladowy i ponownie kruszonkę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Di gotujerodzinie, na prostokątny sernik czarno-biały mówiło się „sernik królewski” lub „warszawski”. Charakterystyczną cechą takiego sernika było ciemne ciasto czekoladowe (kakaowe) ścierane na tarce o grubych oczkach. Serniki takie są znane chyba każdemu pokoleniu, gdyż często pojawiały się na stołach (i wciąż pojawiają) z okazji różnych uroczystości (chrzciny, komunia, urodziny, imieniny, święta). Chyba w każdym domu
Moja Delicjamleczną na spód i przykrywamy wierzchem. Wstawiamy do lodówki na 1-2h żeby się scaliło. Recipe Notes Ciasto można posmarować dżemem przed przełożeniem kremem. Można też wykonać polewę czekoladową rozpuszczając czekoladę gorzką z 3-4 łyżkami wody lub mleka
Kucharzycatemperaturze 180 stopni. Na ciasto nakładamy masę. 3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego
Pyszności Słodkościbiszkoptów i polewamy sosem karmelowym, następnie wykładamy gruszki. Gruszki przykrywamy warstwą ricotty, i posypujemy orzechami. Proces powtarzamy do wyczerpania składników. 7. Wierzch dekorujemy ubitym serkiem mascarpone i posypujemy wiórkami czekoladowymi
vaniliowoczekoladowaschłodzić w lodówce, Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć, śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić dowolnie.... Śmietanę przełożyłam do miseczek pomocą końcówki cukierniczej który jest dołożony do "Domowych słodkości : http://www.kolekcjaslodkosci.pl
Camilla w kuchni