przez noc. SKŁADNIKI 250ml śmietany 36% ½ puszki mleka skondensowanego, słodzonego 3 czubate łyżeczki dobrej, mocnej kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka dobrej, aromatycznej kawy drobno mielonej opcjonalnie: kawa, karmel i płatki czekoladowe do dekoracji
Karo in the Kitchenkoktajl na bazie wódki z syropem z piwa pszenicznego, majerankiem, cytrusami i bittersem grapefruitowym. Na zakończenie otrzymaliśmy buteleczkę wódki Ostoya starzonej w dębowej beczce po miodzie pitnym w towarzystwie czekoladowej trufli z pudrem truskawkowym i solą wędzoną (pycha!). Na pewno tam wrócę
Kuchnia Bazyliiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: notatnik kulinarny . Pomijając korzenną nutę - ciasteczka urozmaiciłam dodatkiem karobu ( Bakra ) i obtaczaniem ich w różnych cukrach. Czekoladowy akcent i posypki cukrowe (szczególnie ta cynamonowa) okazały się rewelacyjnym pomysłem. Ogólnie rzecz biorąc - ciasteczka wyszły pyyyszniutkie. Od razu urzekły mnie lekko miękkim wnętrzem i cudownym posmakiem miodu. Spróbujcie sami, ponieważ ciastka
Di gotujeKsiążka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii
Tetiisheripieczonymi pomidorami, wietnamską sałatkę z chrupiącym boczkiem, minibabeczki z wołowiną i bekonem i paszteciki z wieprzowiną, jabłkiem i pistacjami aż po francuskie babeczki z malinami, bezowe całuski i tort czekoladowy. Poszukujecie doskonałego przepisu na pyszne danie? W „What Katie ate. Prostej kuchni w dobrym stylu” znajdziecie wiele pysznych różności. Jeśli pragniecie skosztować czegoś bardziej wyszukanego to może skusicie się
Tetiisheribiałka 2 żółtka 3 łyżki mąki - dałam 2 ryżowej i 1 orkiszowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 lub 1/2 łyżeczki stewii, 2 łyżeczki cynamonu i 1 łyżeczka syropu czekoladowego waldenfarms Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka i mąkę oraz pozostałe składniki. Wstawiam w silikonowej formie do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min, 180 stopni. Polewę zrobiłam z gorzkiej czekolady
Tetiisherizmiksować. Wlać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. Ciasto przełożyłam serkiem grani i posypałam pokruszonymi orzechami i malinami. Dodatkowo polałam syropem czekoladowym. Wyszło pysznie :) Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
TetiisheriMoja dzisiejsza propozycja na drugie śniadanie lub kolację, a nawet deser do kawy to czekoladowy jaglany mugcake podany z bananem oraz żurawiną skropiony syropem z agawy. Mugcaki to jedna z moich ulubionych opcji szybkich śniadań. Babeczkę robi się dosłownie w 5 minut :) PRZEPIS 2 całe jajka 2 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki
Tetiisheribudyniem i dolewamy do gotującego się mleka, mieszając. Ciacho po wyjęciu z piekarnika kroimy i uzupełniamy kremem. Nakładamy na wierzch czapeczkę i polewamy/lub nie ulubionym syropem. U mnie czekoladowy Waldenfarms. Niebo!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
Tetiisheriwiórków kokosowych Wszystkie składniki wymieszaj. Przelej do naczynka i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 25-30 min w temperaturze 180 stopni. Kokosankę z borówkami dodatkowo polałam syropem czekoladowym WaldenFarms (do kupienia na zerokalorii.pl) Do kokosanki z malinami dodałam łyżkę fit a'la nutelli :) WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 kokosanka: 467kcal 17B/31T/27W SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu
Tetiisheritwarogu 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100g masła 100g herbatników + 100g wafelków czekoladowych, starta czekolada do posypania Herbatniki i wafelki kruszymy na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Herbatnikami wyklejamy tortownicę. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej
Kocham Czekoladępiekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową. Gotowy piernik studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową. Polewa. W rondlu roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Od razu polewamy nią ciasto i dekorujemy np. rodzynkami. Ja rodzynki dałam
Kocham Czekoladęmielonego twarogu z wiaderka 2 budynie waniliowe 4 torebki cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 5 żółtek 2 łyżki masła 1 duża garść rodzynek 200 – 300 gram wafelków czekoladowych 1 łyżka masła Dodatkowo: puszka masy kajmakowej o smaku orzechowym 1 duża garść słonych orzeszków Do rondla lub garnka dodajemy: twaróg, suche budynie, cukry, żółtka, 2 łyżki masła, rodzynki. Wszystko mieszamy
Kocham Czekoladętwarogu z wiaderka 1 puszka masy krówkowej 3 lub 4 jajka (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 250g wafelków czekoladowych, bez polewy 10-12 cukierków Trufle Wafelki kruszymy na pył. Wafelki wrzucamy do garnka, delikatnie podgrzewamy i wyklejamy tortownicę. Tortownicę wkładamy do lodówki. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę
Kocham Czekoladęśmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy
Kocham Czekoladę