Czekoladowy ( ale nie słodki ) sos mole pochodzi z kuchni meksykańskiej. W połączeniu z mięsem drobiowym doskonale się sprawdza. Składniki 4 piersi kurczaka świeża kolendra Sos: 2 łyżki oliwy 2 cebulki dymki 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g rodzynek 2 goździki 3 czubate łyżki kakao chili w proszku mielony kumin Przygotowanie Na patelni rozgrzałem oliwę
R'n'G Kitchenłyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru warstwa biała 1 op serka Mascarpone 1 cytryna 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny pół szkl wrzątku posypka Delecta posypka o smaku mango posypka czekoladowa Spód; Herbatniki wkładamy do blendera i miksujemy, dodajemy masło i miksujemy jeszcze raz. Powstałą masą wyklejamy dno tortownicy śr ok 23 cm. Warstwa malinowa : wodę mieszamy z żelatyną, dodajemy
Gotowanie jest łatweogromne szanse wypełnić ta kulinarną pustkę ;) Ja jestem całkowicie przekonana :) Nie zrozumcie mnie źle, wciąż uważam, że nie ma jak chrupiące ciasteczka owsiane, czy te z czekoladowymi drobinkami z przepisu Nigelli, ale te… Te są po prostu prze-pysz-ne!… Continue reading Super łatwe ciastka z czekoladą (bez miksera
brunetkawkuchniNazywam go "koktajlem szczęścia ". Powodów jest kilka, ale najważniejszy to chyba ten, że świetnie zastępuje słodycze, wtedy, gdy ochota na nie jest przeogromna. Słodki ale bez cukru, czekoladowy, ale bez czekolady ! Dodaje energii, zapewnia dobry humor i ławo się go przygotowuje. Jeśli doskwiera Ci zniechęcenie i brak sił - zmiksuje raz dwa, pij i ciesz się słonecznym dniem. Składniki: 1/2 awokado
kolorowotorcikowomusiałam go czym prędzej wypróbować. Ciasto okazało się niesamowicie pyszne i jest zdecydowanie w pierwszej piątce naszych ulubionych ciast:) Lekki, kokosowy biszkopt na samych białkach pokryty jest kremem śmietanowo-czekoladowo- kokosowym. Wierzch wieńczy polewa z białej czekolady. Jak dla nas rewelacja! Na kalorie nie zwracam uwagi i Wam też to radzę:) foremka 24x24cm Ciasto: 3 białka, 70g wiórków
Z miłości do słodkościMąż tak jak i moja ukochana Mamusia i Michaś jest z kwietnia. Także torcik dla Niego musiał być obowiązkowo. Tym razem czekoladowy z pysznym dżemem jagodowym i owocami. Nie za słodki, taki w sam raz. Składniki : * 6 jajek * szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki pszennej * 0,5 szklanki kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * słoiczek dżemu jagodowego * szklanka wrzątku
Magiczne Życie Martyjest w nim smak mocnej kawy i czekolady a wszystko wieńczy idealnie pasujący do tego zestawu smak wiśni w alkoholu. SERNIK KAWOWY z WIŚNIAMI Składniki: spód: 150 g ciastek czekoladowych 100 g masła masa serowa: 500 g sera na sernik (użyła takiego z wiaderka, jest bardziej kremowy) 2 łyżeczki żelatyny 1 tabliczka czekolady 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (najlepiej typu espersso
Bon appetit mon amiemarki VanHouten (działającej od 1828r.!) odznacza się najwyższą jakością i pełnym smakiem prawdziwych, wyselekcjonowanych nasion kakaowca . Jest bardzo intensywne, dzięki czemu wystarczy niewielka ilość, aby nadać napojom i potrawom czekoladowego smaku i aromatu. Doskonale sprawdza się w gorących czekoladach, polewach, domowych czekoladach, wypiekach i innych kakaowych deserach. Pokochałam to kakao za wyśmienity smak , całkowicie różniący się od proszków kakaowych dostępnych
Zdrowie na języku :Pdziś pora by je upiec :-) Zgodnie z obietnicą, nie będę piekła dużego piernika, ale małe serduszka oblane czekoladą. A więc... Teraz będziemy potrzebować ciasta (co oczywiste!), powideł i polewy czekoladowej. Najprostszy sposób to: 5 - 6 łyżek mleka i 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady. Mleko doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i rozpuszczamy. Chwilę podgrzewamy żeby całość zgęstniała
Czary - gary w kuchnimowy o wymyślnych tortach, które wymagają stygnięcia, przekładania i potrzebują czasu by się "przegryźć". Wybrałam więc takie przepisy, których realizacja zajmie Wam dosłownie kilka chwil :-) NAPOLEONKA NA KRAKERSACH CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZY MANNY CIASTO JABŁKOWO - BUDYNIOWE BEZ PIECZENIA TIRAMISU CHATKA PUCHATKA BŁYSKAWICZNA ROLADA Z JABŁKAMI BABKA PIWNA Z KARMELEM I POPCORNEM OPONKI Z SERA RÓŻE KARNAWAŁOWE 3. To co cały
Czary - gary w kuchniużyć lukru, czekolady lub zwyczajnie po upieczeniu posypać cukrem pudrem :-) SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko chcecie, ważne żeby rogaliki Wam smakowały Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto
Czary - gary w kuchnigalaretką, a na nią kładziemy drugi blat biszkoptowy. Całość wstawiam do lodówki by galaretka całkiem zastygła. Następnie wyjmujemy ciasto z tortownicy, górny blat nasączamy sokiem pomarańczowym i oblewamy polewą czekoladową
Czary - gary w kuchnibiałka sycą na długo. Łatwo się smażą. Są kruche i delikatne. Słodkie dzięki odżywce. Pysznie smakują podane z jogurtem i owocami :) Składniki: 2 jajka 1 miarka (25 g) czekoladowej odżywki białkowej Diet Shake (kulturystyka.sklep.pl) Przygotowanie: Wymieszaj/zmiksuj dwa składniki i smaż na suchej patelni z obu stron po ok. 2 minutki :) Podawaj z ulubionymi dodatkami
Zdrowie na języku :Pciasto, wyrównać, posypać pozostałym ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Pozostawić w wyłączonym piekarniku na kilkanaście minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową wg dowolnego przepisu
Praktyczna plProste, bardzo słodkie, idealne, aby zachęcić dzieci do wspólnego pichcenia. Może wtedy będą miały wspólne z rodzicami smaki z dzieciństwa? Ja swoje szyszki przygotowałam w wersji mocno kakaowej, prawie czekoladowej. Uformowałam niewielkie kuleczki zamiast tradycyjnych podłużnych szyszek. I choć u nas w domu nie ma małych dzieci, to te ryżowe kuleczki zniknęły zadziwiająco szybko. Składniki: 50 g masła
Codzienna kuchnia niecodzienna