czekoladowe - 14235 przepisów (strona:517/949)

Dietetyczne batoniki kokosowe princessa 656

pomysłu jak przygotować odchudzoną Princessę, aż w końcu znalazłam. Batoniki są mocno kokosowe, chrupiące i uzależniające. Jestem pewna, że je pokochacie! Na blogu możecie znaleźć też wersję karmelową i czekoladową - wszystkie w 100% legalne!  Składniki: 4 wafle ryżowe naturalne 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka miodu 30 g odżywki białkowej biała czekolada - kokos (opcjonalnie) 3 łyżki wiórków kokosowych

Chocolate Muffin Blog
OMLET CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI 207

truskawki, 250 ml śmietany 30 lub 36 % (mocno schłodzonej) ubitej na sztywno z 1 łyżką cukru pudru WYKONANIE SOS TRUSKAWKOWY : Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i miksujemy z cukrem. OMLET CZEKOLADOWY : Białka bardzo dokładnie oddzielamy od żółtek. Mąkę i kakao przesiewamy do miski. Mieszamy. Białka ubijamy do momentu, gdy piana zrobi się sztywna ( na tym etapie należy uważać, aby nie przebić

cool and minty
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 144

Ciasto jest puszyste, delikatne i jednocześnie wilgotne. Trzymane pod przykryciem nie traci świeżości przez około 4-5 dni. Wykończyłam je perfekcyjną polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. Dzięki temu polewa nie kruszy się podczas krojenia i lśni, tak , że można się w niej przeglądać ;-)  Babkę możecie upiec w podłużnych foremkach keksowych,  w formie na muffiny lub w klasycznej foremce

cool and minty
PIERNIK Z MARCHEWKĄ, ORZECHAMI PEKAN i MASĄ MARCEPANOWO-ŚLIWKOWĄ 143

masło. Mieszamy do połączenia składników w jednolitą i aksamitną masę. Po całkowitym ostudzeniu, piernik kroimy na pół i przekładamy masą  marcepanowo-śliwkową.  Wierzch złożonego piernika dekorujemy polewą czekoladową

cool and minty
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI 153

Miękkie i wilgotne czekoladowe muffinki z chrupiącą skorupką na wierzchu i orzechami włoskimi w środku. Super szybkie do zrobienia, ładnie wyrastają i długo zachowują świeżość. Ciasta wychodzi dużo i  jest dosyć rzadkie, dzięki czemu do jednej papilotki  nakładamy nawet 4-5 łyżek masy. Jednak bez obaw, podczas pieczenia ciasto nie wypływa z formy, lecz mocno rośnie w górę

cool and minty
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 217

przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  Na upały polecam też inne moje ciasta i desery bez pieczenia, m.in.: - błyskawiczne babeczki z kremu rafaello - pyszny blok czekoladowy - jaglany makowiec

Smakuje zdrowo
proste ciasto czekoladowe 177

Proste ciasto dla tych, którzy nie lubią mas i kremów. Jest wilgotne, ma mocno czekoladowy smak i długo pozostaje świeże. Polecam je podać ze świeżymi sezonowymi owocami lub konfiturą. Doskonały wypiek do popołudniowej herbatki w środku tygodnia.  Składniki na foremkę 23 cm: na ciasto: 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 104

się jako przekąska lub pożywne śniadanie. Polecam, szczególnie w sezonie kiedy dostępne są nasze pyszne, polskie truskawki! Na blogu jest również przepis na clafoutis  w wersji czekoladowej z czereśniami, które jest równie pyszne! Serdecznie zapraszam. Składniki (na 2-3 porcje): 50 gram mąki orkiszowej typ 2000 20 gram mąki migdałowej 3 jajka 100 ml mleka migdałowego szczypta

Mango Papaja
Bezglutenowy tort czekoladowo-kokosowy 219

Dziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie

Kuchenne Wariacje
Tarta z agrestem i kremem czekoladowym 175

pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżka zimnej wody MASA AGRESTOWA: 800 g agrestu 1/2 szklanki cukru 2 szklanki wody 1 galaretka agrestowa 2 budynie śmietankowe KREM CZEKOLADOWY: 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 100 g czekolady białej 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki wody Zimne masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Można również zmiksować w malakserze. Dodać

https:KKuchniaMniam
BABKA MARMURKOWA 150

Babka marmurkowa to klasyk wśród babek, nie wymaga wielkich umiejętności i mało kiedy nie wychodzi. Babkę piekę zawsze kiedy jest szybka potrzeba na pyszne ciasto. Można ją polać polewą czekoladową lub dodać owoce, ja dodałam Figę, wyszła pyszna

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 123

układamy herbatniki.  Sernik chłodzimy. Podgrzewamy kremówkę razem z połamanymi czekoladami, masłem, aż się rozpuszczą. Zakręcamy gaz, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Na zimny sernik wylewamy polewę czekoladową i pozostawiamy do ostygnięcia.  Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów. Uwagi; Zimny sernik najlepiej kroić mokrym nożem, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 135

PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć go gorącą masą. Ciasto polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy według uznania. Makowiec przed krojeniem należy dobrze schłodzić

Kulinarne Fantazje Marioli
JABŁECZNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ 122

Przepis jest prosty, przygotowanie kruchego ciasta, jabłek oraz bitej śmietany jest łatwe, a po upieczeniu szarlotka jest bardzo smaczna i efektowna. Możemy upiec je na walentynki i ozdobić czekoladowymi serduszkami, polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 138

Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy.  Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Serniczki po upieczeniu trochę opadną. Studzimy na metalowej kratce. Bardzo zimną śmietanę ubijamy robotem

Kulinarne Fantazje Marioli