czytając przepisy, zastanawiałam się, jak też może smakować takie błyskawiczne, upieczone w mikrofalówce ciasto. Wreszcie postanowiłam sama spróbować. Wybrałam przepis znaleziony w gazetce "Przyślij Przepis" (nr3/2012), na ciasto czekoladowe, zmieniłam nieco składniki, na przykład proponowane tam rodzynki, za którymi akurat w cieście nie przepadam zastąpiłam świeżymi, truskawkami. Upiekłam ciasto w dużej filiżance, to zdecydowanie za dużo jak na jedną porcję
6nieboSkładniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10 dag posiekanych orzechów włoskich 1/3 … Czytaj dalej Kostka z truskawką
czarrna od kuchniokoło 40 min. w 180 stopniach. Ciasto wystudzić. W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową
Moje domowe kucharzeniewpadłam na pomysł by zrobić sorbet truskawkowy. Składniki: truskawki 600 g śmietana 30% 400 ml ksylitol ( cukier brzozowy ) 4 łyżki Dodatkowo: Herbatniki Kacperki z witaminami Cukry Nyskie wiórka czekoladowe zielone truskawki całe
Różowa kuchniazawiera żadnych niepotrzebnych chemicznych składników, które możemy spotkać w ich sklepowej wersji :) Składniki (6 sztuk): 100 g masła orzechowego z orzechów nerkowca 75 g czekoladowej odżywki białkowej (u mnie waniliowa z 2 łyżeczkami kakao) 1,5 łyżki płynnego miodu 45g płatków owsianych górskich 2-4 łyżki wody Przygotowanie: Masło orzechowe wymieszać z miodem, odżywkę
Malinowo w kuchniCzekoladowy makaron ... może i banalne ale jakie smaczne z truskawkami i bitą śmietaną :) Nie będzie tu przepisu :) Danie było smaczne i tyle w temacie
Gotowanie jest łatweLubicie kremy? Takie gęste, słodkie, czekoladowe... w stylu słynnej Nutelli? :) Mam dzisiaj dla Was przepis na jeden z najzdrowszych i jednocześnie najsmaczniejszych deserów. Do jego wykonania nie potrzebujecie wielu składników, a samo jego przygotowanie także nie zabiera wiele czasu. Ot, trochę kaszy, banan, olej kokosowy i niewielki dodatek kakao - wszystko zmiksowane na gładką, kremową masę. Bo siła tkwi w prostocie
Kuchnia EllieŚwietna przekąska, pasuje do zup typu krem, sałatek. Można nim posypać także dość syte zupy z dużą ilością mięsa i warzyw. Polecam też groszek ptysiowy polany domową polewą czekoladową:) Smacznego:) Składniki: 75 g mąki pszennej 100 ml wody mineralnej 2 mniejsze jajka 25 g masła sól drobnoziarnista Wykonanie: Przygotuj garnuszek, w którym zagotuj wodę z masłem z odrobiną soli. Dodaj
Zasmakuj KuchniTruskawki i czekolada mmmm.... Chyba nie ma lepszego połączenia. Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na czekoladowe muffiny z bitą śmietaną i truskawkami. Ja się zakochałam - a wy? :) Na 12 muffinek potrzebujemy: 225 g przesianej mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 200 ml mleka 50 ml oleju 1 posiekaną tabliczkę czekolady mlecznej
Kolejny blog o gotowaniuporcję) 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub opcjonalnie zbożowej (w zależności jak mocną lubimy kawę) szklanka truskawek łyżeczka nasion chia (można pominąć) 2 łyżeczki cukru 100ml śmietanki kremówki wiórki czekoladowe do posypania Sposób przygotowania: Kawę zaparzamy gorącą wodą. Truskawki myjemy, odszypułkowujemy i miksujemy na gładko z łyżeczką cukru. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno
Pyry na Gazwpadłam na pomysł by zrobić sorbet truskawkowy. Składniki: truskawki 600 g śmietana 30% 400 ml ksylitol ( cukier brzozowy ) 4 łyżki Dodatkowo: Herbatniki Kacperki z witaminami Cukry Nyskie wiórka czekoladowe zielone truskawki całe Krok 1 Truskawki myjemy odrywamy szypułki i wkładamy do kielicha. Wlewamy lekko zmrożoną śmietanę i wsypujemy ksylitol. Miksujemy, masa robi nam się gęstawa. Zmiksowane truskawki przekładamy
Różowa kuchniaczas ubijać. Dodać na końcu aromat migdałowy i amaretto. Zmiksować. Placki przełożyć masą i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto można polać delikanie polewą z czekolady, wywijając na wierzchu czekoladowe esy - floresy. Najlepiej smakuje na drugi dzień i później, kiedy amaretto i migdały uwolnią swe nuty zapachowo - smakowe. Smacznego! fot. Izabela Magdalena PS. Przepis pochodzi od Doroty
Kuchnia smakówWitajcie Kochani po dość długiej nieobecności. Prezentujemy Wam dziś na szybko zrobione muffinki z wyraźnymi nutami cytryny, doskonale skomponowane z kawałkami białej czekolady, która rozpływa się w ustach. Czekoladowy aksamit na języku sprawia, że całość jest idealna. Taka, jaka ma być. Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady kuchniasmakow.blogspot.com Składniki na ok. 16 sztuk 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru
Kuchnia smakówsmutku i radości, czas zakasać rękawy i wziąć się do pracy. A na blogu dziś wytwór twórczej kreatywności Agnieszki, który umknął mi i zaplątał się w mailach. Pudding czekoladowy bez cukru Jego zalety: - szybki w przygotowaniu, - zdrowy, - zadowoli Wasze kubki smakowe. www.kuchniasmakow.blogpost.com 1 dojrzałe avokado 2 banany 2 - 3 łyżki ciemnego kakao Avokado obieramy
Kuchnia smakówsię w ustach... N ie narzekający.... C zas umilający..... S wary łagodzący.... R ozpieszczający.... R ozluźniający i relaksujący.... Z mysły dopieszczający.... P ozytywnie działający.... S-T-O-P! Blok czekoladowy z wiśniami. www.kuchniasmakow.blogspot.com Przepis: 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 szklanki mleka w proszku 1 paczka herbatników pettit berry posiekane orzechy włoskie
Kuchnia smaków