kukurydzianej i ziemniaczanej, który kompletnie nie sprawia żadnych problemów podczas pieczenia. Nadzieniem i wierzchnią warstwą ciasta jest obłędnie pyszny krem jogurtowo-kokosowy ! Na wierzchu świeże malinki i gorzka czekolada . Całość smakuje fantastycznie, nieziemsko, bajecznie! Ciacho zrobione wieczorem, gdzie nazajutrz, późnym rankiem nie było już po nim śladu! Zajadały się nim i wychwalały osoby dość sceptycznie nastawione do zdrowej żywności(...)cytryny i syropem klonowym. 2/3 masy wyłóż jako środek ciasta, a pozostałą częścią wysmaruj zewnętrzną część biszkoptu. Na wierzchu ułóż maliny, a następnie całość oblej gorzką kuwerturą lub czekoladą
Zdrowie na języku :Pmiętowych landrynek 1/4 szklanki wody Pianka miętowa: 1 torebka miętowej herbaty zaparzona w 3/4 szklanki wrzątku 1 galaretka agrestowa 200 ml śmietany 30% Dodatkowo: tarta gorzka czekolada lub posypka czekoladowa do nasączenia: słodka herbata miętowa lub zwykła herbata Sposób wykonania: 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i po jednym żółtku. Dodać mąkę przesianą(...)miętowa (2-3 łyżki odłożyć do dekoracji) biszkopt nasączony herbatą czarną lub miętową pianka miętowa Boki tortu posmarować pozostałym kremem budyniowo-miętowym. Tort ozdobić posypką czekoladową lub tartą gorzką czekoladą. Schłodzić. Smacznego
Kuchnia domowa Aniłyżki miodu krem 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka soku z cytryny 1 kostka margaryny palmy polewa 1 czekolada deserowa 2 łyżki mleka Wykonanie: Jajka, margarynę,cukier oraz miód miksujemy na puszystą masę następnie powoli dosypujemy mąkę. Na koniec dodajemy sodę wymieszaną w mleku. Dokładnie wszystko miksujemy. Ciasto dzielimy(...)budyń studzimy łączymy z margaryną za pomocą miksera dodając na przemian trochę margaryny i trochę budyniu. Krem wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy drugim ciastem z orzechami. Polewamy ciasto rozpuszczoną czekoladą w gorącym mleku. Ciasto wystawiamy w chłodne miejsce. Smacznego
kgwjanczewoIdealny na upalne dni 200 g truskawek 300 mleka 3 gałki lodów śmietankowych bita śmietana kawałek czekolady Truskawki obieramy z szypułek i miksujemy blenderze. Następnie dodajemy mleko, lody i dalej miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Shake truskawkowy podajemy z bitą śmietaną,posypujemy czekoladą,szklankę dekorujemy truskawką
Kolorowa kuchnia ElkiLipiec to czas na jagody więc u mnie dziś jagodowy sernik. Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g mlecznej czekolady Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową. Masę ciasteczkową
Kolorowa kuchnia Elkibudyniu waniliowego 200 g masła pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki o smaku jabłkowo-miętowym ponadto: duża paczka herbatników czekolada deserowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Wymieszać i przelać na blaszkę (o wym. 26/36(...)biszkopt. Na wierzch ułożyć warstwę herbatników. Galaretki rozpuścić w szklance wody. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i zmiksować z zimną galaretką. Wylać na herbatniki. Udekorować stopioną czekoladą. Schłodzić i przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi z bloga Domowa Cukierenka
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo lubimy borówki więc kolejne z nimi ciasto Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g czekolady deserowej Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową. Masę ciasteczkową przełożyć do formy
Kolorowa kuchnia Elkijest bardzo gorąco takie zimne ciasta smakują najlepiej 1000 ml śmietany 36% 3 galaretki malinowe 1 galaretka agrestowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka o smaku czarnej porzeczki 5 kostek czekolady mlecznej Galaretki: agrestową,pomarańczową i z czarnej porzeczki rozpuścić każdą osobno w 1 szklance gorącej wody.przelać do płaskiego naczynia i pozostawić do całkowitego stężenia. Najlepiej zrobić to kilka godzin(...)blaszki. Ja użyłam blaszki o wym. 24/29,którą wcześniej wyłożyłam folią aluminiową. Ciasto należy włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny. Po całkowitym stężeniu na wierzch zetrzeć czekoladę. Ciasto pokroić w sporą kostkę i można się nim delektować
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: śmietana 30 % 330 ml/zimna, galaretka gruszkowa 1 opakowanie, zaparzona mocna kawa 1 szklanka, biszkopty okrągłe 150 gram, konfitura niskosłodzona - ile potrzeba/truskawkowa, herbatniki pełnoziarniste 15 sztuk, czekolada starta 100 gram do szklanki wsypać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać wrzątkiem i ostudzić do pucharków wkładać namoczone biszkopty w kawie zimną śmietanę ubić na sztywno z galaretką gruszkową, porcje nałożyć na biszkopty(...)porcję dżemu niskosłodzonego truskawkowego powtórzyć: biszkopty,śmietana, dżem powkładać herbatniki pełnoziarniste, posypać startą czekoladą i schować do lodówki - smaczny deserek na szybko............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 3 jajka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, ¼ szkl. oleju, 150 g serka waniliowego, olejek waniliowy Dodatkowo: czekolada gorzka, 2 łyżki śmietanki 30%, czekoladowe perełki WYKONANIE Murzynek: Masło rozpuszczamy razem z cukrem, mlekiem i kakao. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzoną masę przelewamy do miski, dodajemy żółtka, mąkę i proszek(...)ubijamy z cukrem, dodajemy zmielony twaróg, serek, budyń, olej i aromat. Tak przygotowaną masę delikatnie wykładamy na ciasto murzynkowe. Pieczemy 50 min.w 180 stopniach. Nad kąpielą wodną rozpuszczamy czekoladę wraz ze śmietanką. Po wystudzeniu polewamy ciasto, posypujemy perełkami. Masa serowa poszła na dół, ponieważ ciasto było lżejsze, jeśli dodamy więcej mąki powinno zostać na dole, a masa serowa
słodki bratekidealne na pierwsze śniadanie . Dostępn a jest w smakach: truskawka-banan, malina-ananas, jabłko-gruszka, figa-winogrona. Jogobella Breakfast (125g) to na połączenie chrupkich dodatków (orzechów,czekolady,musli i suszonych owoców) z jogurtem owocowym w 3 smakach: Choco Crunchy (jagoda, banan), Tropical Musli (brzoskwinia, truskawka), Nuts Musli (brzoskwinia, truskawka). W Jogobell i 8 zbóż (200g) znajdziecie(...)banan, śliwka, truskawka, brzoskwinia, wiśnia, jagoda. Ja osobiście zakochałam się w małych porcjach Jogobelli Musli. Małym odkrywcom polecam Jogobellę Breakfast w wersji Choco Crunchy ze słodkim dodatkiem chrupiącej czekolady, a 8 zbóz to solidna porcja dla większych głodomorów. Osobiście przetestowałam wszystkie i gorąco je polecam. Są naprawdę pyszne. #porcjaradosci
Bon appetit mon amiepuree z pieczonej dyni ( dynię miąższ dyni pieczemy 180 C około 40 minut, następnie blendujemy) 120 g masła 120 g cukru pudru 250 g gorzkiej czekolady 30 g kakao 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli Przygotowanie: W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajko(...)następnie dodajemy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy i dodajemy puree z dyni oraz posiekaną czekoladę, delikatnie mieszając łączymy składniki. Formujemy ręcznie ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C termoobieg około 20- 25 minut. Smacznego
Niezły Młynekbędzie oznaczało, że cały proces trzeba będzie powtórzyć z nową porcją. Kolor zacznie z czasem nabierać coraz intensywniejszej barwy – chodzi o to, aby uzyskać co najmniej kolor mlecznej czekolady. Można spróbować podsmażyć mąkę do ciemniejszej barwy, ale odpowiednik mlecznej czekolady w zupełności wystarczy (patrz na zdjęcie). 3. ROUX + WARZYWA (8 min) Do mleczno-czekoladowej zasmażki dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę
Nerds Kitchenznajdzie swoich zwolenników , zapraszam do spróbowania przepisu . Składniki 1 kubeczek śmietany 30 % 1 kubeczek serka mascarpone 2 galaretki ( smak według uznania ) 3 łyżeczki żelatyny 1 czekolada mleczna 3 łyżki cukru pudru paczka biszkoptów 2 krople zapachu śmietankowego Wykonanie Na początku gotujemy wodę i rozpuszczamy nasze dwie galaretki(...)śmietankowy i wszystko razem dokładnie mieszam . Jak mamy przygotowaną masę śmietanowa , dodaję wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszam , następnie masę rozdzielam na dwie połówki , do jednej dodaję rozpuszczoną wystudzoną czekoladę , a do drugiej dodaję cukier puder . Kiedy mamy przygotowane nasze masy , i galaretka w tortownicy zastygła , wykładam białą masę i wykładam biszkopty i następnie wykładam drugą masę czekoladową na wierzch
Mój Smakcytryny 2 galaretki pomarańczowe 1 cukier waniliowy 1/3 łyżeczki cynamonu masa budyniowa: 0,75 l mleka 2 budynie 100 g masła dodatkowo: kilka małych biszkoptów biała czekolada Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek(...)około pół godziny do lodówki, aby masa jabłkowa stężała. Następnie na biszkopt wykładamy m as ę budyniową,a wierzch posypujemy startymi biszkoptami lub samą startą biał ą czekoladą
Bon appetit mon amie