kakao Nadzienie kokosowo-jaglane -100g kaszy jaglanej -200ml wrzątku -80g wiórków kokosowych -130g śmietanki kokosowej -1 łyżka oleju kokosowego -ksylitol Dodatkowo -60g gorzkiej czekolady, u nas bez białego cukru (na uszy i buzie) -pozostała śmietanka kokosowa + łyżka ksylitolu -maliny KAKAOWY BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka miksować ze szczyptą soli do uzyskania sztywnej piany. Następnie(...)zrobić malince miejsce :). Wstawić całość do lodówki. W tym czasie na szablonie z papieru w kształcie głowy pandy narysować oczy, nos, buzie i nakryć koszulką foliową. Dalej rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestygniętą wlać do foliowego woreczka strunowego, odciąć odrobinę róg i malować na folii narysowane kształty i uszy. Umieścić je w zamrażarce na 1 godzinę. Po tym czasie
Candy Pandaskaszy jaglanej -2 szkl. napoju migdałowego -3 łyżki śmietany kokosowej -ksylitol -łyżeczka pasty waniliowej (lub laska wanilii) Dodatkowo -krem z orzechów włoskich Amandin ( recenzja ) -kilka kostek gorzkiej czekolady EKLERKI Napój roślinny, wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc kluskę, którą nadal na małym ogniu rozcierać łyżką(...)oraz ostygnie blendować na gładką masę dodając śmietankę kokosową. Eklerki po wystudzeniu przeciąć ostrym nożem z ząbkami, posmarować kremem z orzechów włoskich oraz kremem jaglanym. Całość polać cienko gorzką czekoladą
Candy Pandasryżowej -70g ziaren konopi -50g ksylitolu -40g słodu ryżowego (lub miodu/melasy) -30g oleju kokosowego -1 jajko - ½ łyżeczki sody -mąka ryżowa (do podsypywania ciasta) Dodatkowo -gorzka czekolada (do ozdoby) Ziarna konopii zmielić w młynku do kawy (tworzy się zwarta wilgotna mąka). Wszystkie suche składniki wymieszać. W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, dodać słód i ksylitol(...)papierem do pieczenia. Piec w 170’C ok 10 minut, zależnie od grubości (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi już się bardzo rumienią). Pozostawić do całkowitego wystudzenia i ozdobić gorzką czekoladą. Chcecie więcej szczegółów z pandziego życia? Wbijajcie na nasze
Candy PandasGardis z Lidla) -300g wody -200g napoju roślinnego (np. ryżowe lub migdałowe) -3 płaskie łyżki zmielonego siemienia lnianego -5 łyżek ksylitolu -90g daktyli -50g gorzkiej czekolady (u nas bez cukru białego) -50g żurawiny/rodzynek itp. -70g orzechów włoskich i laskowych -10 łyżeczek niezbyt gęstych powideł śliwkowych Praliny figowo-makowe -100g suszonych fig (polecamy(...)wszystko zblendować (zwracając uwagę, aby nie zrobić tego za mocno). Dodać pozostałe rozdrobnione bakalie, powidła i siemię lniane. Dokładnie wymieszać i zostawić do przestygnięcia by można było dodać rozdrobnioną czekoladę. Pierwszy blat umieścić w obręczy tortownicy tak aby przylegała ona do boków blatu (boki pokryłyśmy plastikową folią spożywczą). Wyłożyć pierwszą warstwę masy makowej (nie może być bardzo ciepła ale też
Candy Pandasszkl. fistaszków 3) Krem dyniowo-rzechowo-kokosowy -1 szkl. powyższego kremu dyniowo-orzechowego -4 łyżki gęstej śmietanki kokosowej Dodatkowo -sok z cytryny + woda (do nasączania blatów) -kilka kostek gorzkiej czekolady (do dekoracji) -łyżeczka śmietanki kokosowej (do wykonania oczu i ząbków) BISZKOPT PIERNIKOWY Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec ubijania(...)dyniowo-orzechowo-kokosowym (3) posmarować pół pyszczka tortu i boki. Odłożoną pastą dyniową (1) wykonać drugą część pyszczka i posmarować boki. Śmietanką kokosową wykonać oczy i ząbki a rozpuszczoną czekoladę wlaną do małego woreczka strunowego obrysować potrzebne kontury. Uszy wykonać z papieru, pokryć je taśmą bezbarwną (by nie nasiąkały) i w bić w odpowiednim miejscu. Też widzicie tą miłość
Candy Pandasszkl. wiórków kokosowych -120g śmietany kokosowej (stałej części mleka kokosowego w puszce) Bałwanki -100g wiórków kokosowych (drobnych) -200g śmietany kokosowej -substancja słodząca Tagatesse Dodatkowo -kostka gorzkiej czekolady (na oczy i guziczki bałwanków) -kilka czerwonych cukrowych kryształków -reszta śmietanki kokosowej + trochę wiórków kokosowych (do pokrycia i posypania wierchu) CIACHO JAGLANO-RYŻOWE Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać kilka razy(...)spodu kawałek wykałaczki aby móc bałwanki wbić na ciasto). Bałwanki wstawić na kilkanaście minut do lodówki. W tym czasie w małym woreczku foliowym w kąpieli wodnej rozpuścić kostkę gorzkiej czekolady, odciąć minimalnie róg i tą końcówką wykonać oczy i guziczki bałwanków. Cukrowe kryształki przylepić na odrobinę śmietanki kokosowej lub jakiegoś jogurtu. Ciasto wyciągnąć z tortownicy (nożem odciąć boki przed zdjęciem
Candy Pandaswzględem smaku, struktury a także „czystego” składu. Dodatkowo ich zastosowanie jest bardzo szerokie więc warto zaopatrzyć się w niejedną paczuszkę ;) Jogurt chia z musem gruszkowym, ekspandowaną gryką, gorzką czekoladą i marchewką ;) Kokosowa czekolada z ekspandowanym orkiszem i pszenicą (przepis na instagramie) Mleczna zupa dyniowa z ekspandowanym owsem Owies/Komosa Ocena: 6 pand Orkisz/Pszenica/Gryka Ocena: 5 pand
Candy Pandaskokosowej (do pokrycia) lub jogurt typu greckiego Dodatkowo Ciasteczka korzenne z tego przepisu (lub inne wasze ulubione ciasteczka) Pralinki orzechowe z tego przepisu Kilka kostek gorzkiej i opcjonalnie białej czekolady Ekspandowana komosa Soligrano KORZENNY JAGIELNIK Kaszę jaglaną przesypać do miseczki i kilkakrotnie zalać gorącą wodą i przecedzać przez sitko. Kaszę z napojem roślinnym gotować do wchłonięcia płynów. Pod koniec dodać(...)formy i zdjąć pierścień tortownicy. Resztę śmietanki kokosowej ubić z łyżką ksylitolu i obłożyć nią jagielnik. Boki solidnie obsypać ekspandowaną komosą, na górze ułożyć pralinki i całość polać strumieniem czekolady. Ferrero na środku „dla odważnych
Candy Pandasmiękkiego oleju kokosowego -1/3 szkl. napoju roślinnego -4 łyżki ksylitolu/erytrytolu -2 jajka -1,5 szkl. dodatków (u nas posiekane migdały, słonecznik, uprażone wiórki kokosowe) -50g posiekanej gorzkiej czekolady (u nas surowa Cocoa) -cynamon -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Dynię, banana, napój i olej zmiksować blenderem. Jajka miksować z ksylitolem do napuszenia i połączyć z dyniową(...)białkowej przesiać przez sito mąkę kasztanową aby pozbyć się grudek. Dodać proszek do pieczenia, cynamon i wymieszać. Mokre składniki połączyć delikatnie z mąkami a na koniec dodać dodatki oraz czekoladę. Znów całość delikatnie wymieszać, porcjami nalewać do foremek i piec w 180’C ok 20 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem czy są w środku upieczone). Uwaga!: Najlepiej smakują na ciepło
Candy Pandasserka ricotty -750g jogurtu naturalnego -ksylitol (w ilości indywidualnej) -2-3 miarki odżywki białkowej (u nas waniliowa) -5 pełnych łyżeczek żelatyny + ¼ gorącej wody Dodatkowo -kilka kostek gorzkiej czekolady (do ozdoby) -czekoladowa panda lub inne zwierzątko :P CZEKO-BIAŁKOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać żółtka i nadal ubijać. Do masy jajecznej dodać kakao oraz odżywkę(...)ułożyć drugi mały biszkopt, którego znów docinać delikatnie i wyrównać. Wylać ostatnią większą warstwę masy serowej. Całość włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). CZEKOLADOWE ŁAPKI Gorzką czekoladę rozpuścić nad parą wodną, wlać do foliowego małego woreczka strunowego i zamknąć go. Na papierze narysować wzór łapek, którego umieścić pod koszulką foliową. Odciąć minimalnie róg woreczka i rysować kształty
Candy Pandastwarogu bez laktozy -150g jogurtu naturalnego bez laktozy -3 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. wody (lub ok 13g agaru)* -ksylitol - Pasta orzechowa A.F.P -pasta marchewkowa Dodatkowo -2 kostki gorzkiej czekolady (do ozdoby) SPÓD ORZECHOWY Morele zalać gorącą wodą na 15-20 minut. Następnie je odsączyć i zmiksować na gładko. Morelową masę mikserem rozmieszać razem z pastą orzechową, dodać ekspandowane ziarno(...)orzechowej (uwaga masa z agarem szybciej zastyga). Sernik włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia. Na końcu pokroić całość w trójkąciki, udekorować zieleninką tworząc „nać” oraz rozpuszczoną gorzką czekoladą. *Masa z agarem wymaga gotowania gdzie czasem ser może się trochę zważyć. Żelatyna pod tym względem jest bezpieczniejsza ;) Chyba była bardzo śpiąca... albo to była jej ulubiona poza
Candy Pandasjogurtu greckiego 2 galaretki brzoskwiniowe 2/3 szklanki wody gorącej warstwa malinowa: 700 ml śmietany 30 % 350 g malin 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Diamant wierzch: 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki perełek do dekoracji 50 g malin melisa Biszkopt: Bo miski wbijam białka temperatura pokojowa i ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru i dalej ubijam aż się rozpuści(...)malinowy. Połowę masy wylewam na warstwę morelową, układam resztę malin.Przykrywam je pozostałą masą malinową. Wstawiam do lodówki na noc. Na drugi dzień albo po kilku godzinach, posypuję ciasto startą czekoladą, perełkami, dekoruję malinami i miętą. Przepis powstał w ramach kampanii Uczymy jak słodzić
wesoła kuchniaPierogi z bananami i czekoladą Na blogu było już kilka przepisów na wytrawne pierogi, w tym moje ulubione pierogi z zieloną soczewicą , których koniecznie powinniście spróbować! Tym razem przychodzę do Was ze słodkim wsadem. Nie chciałem robić pierogów z malinami lub truskawkami, bo takich przepisów w sezonie jest ogrom. Chodziły za mną jednak słodkie smaki, tak więc postawiłem na pierogi(...)wszystkie ciasta na pierogi i wybierzcie swoje ulubione. Podana kaloryczność jest dla samego wsadu. Wybierz z jakiego ciasta chcesz zrobić pierogi i podlicz kaloryczność. Artykuł Pierogi z bananami i czekoladą pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanbędziesz mieć już dość piwa, to koniecznie spróbuj Kofoli, czyli czeskiej coca-coli. Jest 100 razy lepsza niż orginał. Jakie pamiątki przywieść z Pragi? Osobiście jestem fanką draży lentilków, czekolady Studenckiej z bakaliami + galaretkami, oraz mleka w tubce Piknik. Jest bardzo dużo miejscowych wafelków i torcków wafelkowych typu torcik wedlowski, tylko bez wierzchniej warstwy czekolady (np. Kolonada). Dla taty można
Ugotowane pozamiatanecukru lub słodzika - 2 łyżki oleju - 2 całe jajka - 200 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - dżem truskawkowy lub dowolny inny Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 40 g gorzkiej czekolady Wykonanie Zaczynamy od zrobienia zaczynu. Do miseczki wrzucamy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki oraz cukru. Całość zalewamy 100 ml ciepłego mleka. Pozostawiamy na około 10 min do wyrośnięcia(...)nadzienia. Tak przygotowane pączki pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20 -25 minut. Następnie zostawiamy do wystudzenia. Międzyczasie przygotowujemy polewę. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Tak przygotowaną masą polewamy pączki. Pączki z piekarnika to świetna alternatywa dla osób dbających o linię tęskniących do tradycyjnych wypieków. Zawierają o wiele mniej kalorii i tłuszczu przez fakt pieczenia
Health-Fit-Life