czekolada - 27946 przepisów (strona:919/1864)

Wielkanocne muffinki-zajączki :-) 162

fajny :-) ZACZYNAMY: SKŁADNIKI Muffinki  oraz krem przygotowujemy według tego przepisu:  kliknij DODATKI  -kilka różowych żelków jelly beans (można kupić w biedronce na wagę) -różowa posypka  -czekolada mleczna -suchy andrut twardy Upieczoną babeczkę pokrywamy kremem, używamy do tego szprycy z gwiazdkową końcówką. Następnie z andruta wycinamy szklanką kółko z kółka wycinamy uszy-przycinając szklanką brzegi kółka. Powstałe(...)cienko kremem, środek posypujemy różową posypką-bedzie to środek uszka zajączka. W babeczce robimy małe nacięcia i wkładamy w nie uszka. Na środek babeczki dajemy różowy cukiereczek A roztopioną czekoladą umieszczoną w woreczku robimy zajączkowi uśmiech, wąsy i oczy. I gotowe :-) Bardzo łatwe i śliczne :-) Polecam gorąco spróbować samemu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto krokodyle oczy 192

pieczenia KREM -200g masła  -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -1 łyżka mąki pszennej -cukier  waniliowy -3/4 szklanki cukru -3,5 szkl mleka POLEWA: -tabliczka czekolady deserowej -2 łyżki masła -pół łyżki kakao -3 łyżki mleka DODATKI -powidła śliwkowe -orzeszki ziemne lub włoskie Z podanych składników zagniatamy ciasto, białka odkładamy do biszkopta. Ciasto dzielmy w proporcji(...)ciasto. Z podanych składników pieczemy biszkopt. Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtko, mąkę, oraz proszek do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzony biszkopt wykładamy na ciasto. czekoladę wraz z resztą składników polewy rozpuszczamy nad kąpielą wodną do połączenia składników. Polewamy nią ciasto, można pokryć całe, lub tak jak ja zrobić zygzaki.  Całość posypujemy orzeszkami.  Chowamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto szachownica, łatwe i pyszne 375

łyżeczki proszku do pieczenia -10 łyżek oleju DODATKOWO -1 litr śmietany 36% -2 śmietan-fixy *opcjonalnie -3 łyżki cukru pudu -czubate -4-5 łyżek powideł śliwkowych  -kawałek mlecznej czekolady do posypania ciasta PONCZ -0,5 szklanki wody -4 łyżki wódki -1 łyżka cukru -troszkę soku z cytryny Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od zrobienia biszkopta. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy(...)pozostałe paski kładziemy na śmietanie, tak by były na skos od pierwszych pasków. Ponczujemy i w szpary znów dajemy śmietanę. Całe ciasto smarujemy cienko resztą śmietany i posypujemy startą czekoladą i gotowe :-)   Ciasto chowamy do lodówki co najmniej na 3-4 godzinki, jest pyszne :-) Polecam  Smacznego !!! Życzę miłego dnia, i aby taki był trochę kwiecia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Serniczki czekoladowe. 241

niedzielnej , popołudniowej kawy .Rozpływają się w ustach ,są szybkie w przygotowaniu i mega czekoladowe .Nie zwlekaj !. Składniki: 200 g mascarpone 200 g sera kremowego typu Philadelphia 200 g gorzkiej czekolady ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka ,oddzielić żółtka od białek 0,5 szklanki cukru łyżka gorzkiego kakao Sery mieszamy z cukrem i żółtkami .Dodajemy rozpuszczoną czekoladę ,kakao i mieszamy lub ubijamy krótko

Ladylaura.
Wegańskie ciasto z dynią i jabłkami 294

ciasto przez 40-50 minut w 180 C, na środkowej półce piekarnika (włącz termoobieg, jeżeli Twój piekarnik posiada taką funkcję) Jeszcze ciepłe ciasto możesz udekorować ścierając na grubych oczkach czekoladę (u mnie było to pół tabliczki 74 % czekolady). Smacznego!       Artykuł Wegańskie ciasto z dynią i jabłkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Błyskawiczny piątek - Czekoladowe ciasto z cukinią 154

mąki pszennej  * 0,5 szklanki kakao * łyżeczka proszku do pieczenia * łyżeczka sody * szczypta soli * łyżeczka cynamonu  * szklanka cukru trzcinowego  * pół szklanki oleju * 2 jajka * tabliczka mlecznej czekolady  Przygotowanie : Cukinię wymieszać z kawą, dodać jajka i olej . Mąkę wymiesza ć z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać cukinię i posiekaną czekoladę . Wymieszać ciasto , przelać do formy i piec

Magiczne Życie Marty
Sernik gotowany 282

się nie przypalił. Kiedy zacznie już bulgotać wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie gęsta. Dodatkowo 200 g herbatników posypka czekoladowa Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą

O kuchni z uczuciem
Torcik biszkoptowo malinowy 176

likieru waniliowego Warstwa malinowa: 1 szklanka świeżych malin 2  galaretki malinowe Dr.Oetker Poncz: ½ szklanki likieru waniliowego ½ szklanki przegotowanej wody Dodatkowo: Bita śmietana do dekoracji Tarta gorzka i biała czekolada Świeże maliny Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania galaretki malinowej: 2 torebki galaretki zalewamy ½ litra wrzącej wody, odstawiamy do wystygnięcia, do zimnej ale płynnej galaretki wsypujemy maliny, wylewamy do wyłożonej(...)ponczu, cienką warstwą rozsmarować krem, na środek wyłożyć galaretkę z malinami, przykryć resztą kremu oraz drugim biszkoptem który nasączamy resztą ponczu. Torcik dekorujemy bitą śmietaną, tartą gorzką i białą czekoladą oraz malinami. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Rolada bezowa z truskawkami 187

ziemniaczanej – szczypta soli waniliowej Masa: – 400g śmietany kremówki – 250g serka mascarpone – skórka z cytryny – 3 łyżeczki cukru pudru – 600g truskawek Dodatkowo do dekoracji: - czekolada - bita śmietana - truskawki Białka ubijamy z solą waniliową. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukier. Ubijamy do chwili, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodajemy mąkę i ocet – krótko miksujemy(...)Masę wykładamy na bezę, rozprowadzamy wyrównując powierzchnię i zwijamy roladę. Zwijamy w papier do pieczenia i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po wyjęciu można ozdobić wzorem z czekolady. To jest pierwszy sposób podania. Drugi – wstawiamy roladę do zamrażarki na kilka godzin. Wyjmujemy deser mrożony. Podajemy ze świeżymi truskawkami i bitą śmietaną. Rolada bezowa z truskawkami – na dwa sposoby

mojewypiekiinietylko
Nutri Boost – wrażenia z użytkowania 195

pierścienie do picia Elementy nadają się do mycia w zmywarce Nutri boost to nie tylko koktajle, to blender który zastąpi nawet tarkę. Specjalne ostrze pozwoli nam zetrzeć czekoladę na wiórki, ser czy przygotować własną mieszankę przypraw. Pokusiłam się o przygotowanie zielonego masła i blender poradził sobie z nim znakomicie.   W codziennych sprawach nutri pomoże nam przygotować zupę krem, przygotować(...)owoce w butelce, a potem zabrać ją ze sobą. Teraz powstała wersja większa, pozwalająca przygotować małe i duże porcje, wykorzystująca potencjał urządzenia i wprowadzająca nowe funkcje jak tarcie sera, czekolady, kawy czy przypraw. I to mi się podoba

Gotowanie i blogowanie
Tiramisu 185

serka mascarpone - 200 ml mocnego naparu kawy - 5 żółtek - 100 ml śmietanki kremówki - 250 g podłużnych biszkoptów - 100 ml rumu - 5 łyżek cukru pudru - 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Kawę mieszamy z rumem i wlewamy do głębokiego talerza. Żółtka ubijamy z cukrem na parze, aż powstanie gęsta jasna masa. Zestawiamy masę z ognia i cały czas ubijając dodajemy(...)łączymy z ubitą na sztywno kremówką. Biszkopty delikatnie maczamy w kawie połączonej z alkoholem. Na nie układamy warstwę kremu, znów namoczone biszkopty i pozostały krem. Całość obficie posypujemy startą czekoladą i wsadzamy do lodówki na minimum 3 godziny

Zainspirowana w kuchni
Jaglanka na wodzie kokosowej z daktylami, jeżynami i siemieniem lnianym 265

porcja dla 1 osoby Składniki: 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki wody kokosowej 4 daktyle garść jeżyn szczypta cynamonu 1 łyżeczka siemienia lnianego kilka suszonych bananów 2 kostki gorzkiej czekolady syrop klonowy do polania Przygotowanie: Kaszę jaglaną przepłukać pod wodą i wrzucić do gotującej się wody kokosowej. Gotować z 2 daktylami około 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie(...)pozostawić pod przykryciem na 5 minut. 2 pozostałe daktyle przekroić na pół. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Kaszę jaglaną przełożyć do kielicha blendera. Dodać kilka łyżek mleka/wody kokosowej, cynamon, siemię lniane. Zblednować na gładki budyń. Jeśli potrzeba, dodać więcej wody/mleka. Jaglankę wyłożyć do miseczki. Posypać jeżynami, suszonymi bananami, ułożyć daktyle, wysypać wiórki czekoladowe i polać syropem klonowym dla dodatkowej słodyczy. Prosto

Jaglusia
Rolada tiramisu z tartą czekoladą 229

przegotowanej wody 50 ml Amaretto   Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem oraz kawą (proszek(...)delikatnie rozwinięty biszkopt. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i kawę rozpuszczalną (proszek) i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę i dokładnie mieszamy z kremem. Roladę smarujemy kremem i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem nie uciekł. Gotową roladę lekko dociskamy formując ładny wałek z łączeniem na dole, zawijamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Fit babka śliwkowa 150

rozpuściło , kiedy już masło nam się rozpuściło , dodaję cukier ksylitol i podgrzewam do momentu aż cukier się rozpuści , następnie dodaję kakao i bardzo szybko mieszam jak zaczyna powstawać nam czekolada , zdejmuję z ognia , mieszam kilka minutek i gotowa polewa do ciasta . Kiedy polewę mamy gotową , nasze ciasto kładę na paterze bądź ładnym talerzu i polewam całe ciasto polewą czekoladową , odstawiam(...)godzinki aby czekolada się troszkę troszkę zastygła.   Po trzech godzinkach mamy przepyszne ciasto do kawy .                                                                                    Smacznego

Mój Smak
Ciasto czekoladowe z cukinią 140

pół łyżeczki ekstraktu waniliowego lub migdałowego 3/4 szklanki cukru jajko 2 szklanki cukinii startej na tarce (ok. 250g) Składniki na polewę: 80ml śmietanki 30 lub 36% 80g dobrej gorzkiej czekolady (u mnie 90%) Wykonanie ciasta: Rozpuszczamy masło w małym rondelku i odstawiamy do przestudzenia. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jeśli jest bardzo soczysta to odsączamy. Mąkę(...)papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni (do tzw. suchego patyczka). Wykonanie polewy: Śmietankę wlewamy do rondelka i doprowadzamy ją do wrzenia. Dodajemy kawałki czekolady i mieszamy, by się rozpuściły. Gotową polewą oblewamy ciasto, zostawiamy na chwilę do stężenia.  Blaszka: Korytko, keksówka o długości ok. 20cm. Przepis zaczerpnęłam z bloga www.ilovebake.pl Oto blogi

Mania Wypiekania