380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami – Składniki: 100g herbatników 800ml mleka 2 budynie śmietankowe 1 opak. cukru wanilinowego lub 16g cukru waniliowego 70g białej czekolady 100g cukru zwykłego (ok. 1/3 szklanki o pojemności 250ml) 100g masła + szczypta soli 30g wiórków kokosowych do kremu + 25g do posypania wierzchu ciasta 40ml Advocatu (użyłam Advocat Tiramisu) 30g migdałów(...)Raffaello bez pieczenia z truskawkami – Wykonanie: W 200ml mleka rozprowadzić budynie, dodać cukier zwykły i waniliowy, wiórki (30g) i migdały w płatkach (30g). Pozostałe 600ml mleka podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki, rozpuścić dokładnie. Zagotować. Do gotującego się mleka wlać wcześniej rozrobione budynie, mieszać co jakiś czas, by nie powstały grudki. Pod koniec gotowania dodać Advocat i dalej mieszać
Kulinarne Przebojeforemkach na pralinki/kostki lodu i wstawiamy do lodówki na około godzinę do stężenia. Nie pomyślałam o tym w odpowiednim momencie, bo otwory w foremkach mogłam wysmarować rozpuszczoną czekoladą, a potem polać nią też górę, by pralinka była cała zamknięta w czekoladzie. Następnym razem ;) Może przygotujesz takie w prezencie dla bliskiej osoby
Kolorowy PrzepisownikCytrynowy sernik na mocno czekoladowym spodzie brownies i lustrzaną polewą-oczywiście też czekoladową. SPÓD BROWNIES 120 g masła 120 g mąki pszennej 100 g mlecznej czekolady łyżka kakao 3/4 szklanki cukru 2 duże jaja lub 3 małe łyżka cukru waniliowego Masło,połamaną czekoladę i kakao rozpuścić na najmniejszym gazie aż powstanie gęsta i jednolita masa czekoladowa.Ostawić do lekkiego przestudzenia
Anielskie wypiekispód,kremowe wnętrze i galaretka z prawdziwych owoców.Ciasto warte grzechu. Składniki na spód 300 g ciastek oreo (bez nadzienia) 50 g masła (miękkiego) 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Wszystkie składniki zmiksować w malakserze na konsystencję mokrego piasku.Masą ciasteczkową wylepić dno i boki tortownicy.Wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny. Nadzienie
Anielskie wypiekiłyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru pudru 4 jaja 125 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy truskawki lub inne owoce 100 g mlecznej czekolady(można ominąć) Jajka wbić do miski,lekko rozmieszać,dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,cukry i roztopione wystudzone masło-wszystko zmiksować na jednolitą masę.Na koniec dodać pokrojona w małą(...)kosteczkę czekoladę i wylać na blachę o wymiarach 29x25 cm Na wierzch poukładać truskawki i piec w 180 º C przez 30-40 min lub do suchego patyczka. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Anielskie wypiekipołączenia składników. na koniec wmieszać likier lub syrop. Masę wyłożyć do foremek silikonowych do 3/4 wysokości. Piec w 170 stopniach 25 minut. Krem: 250 g ricotty 100 g białej czekolady łyżka syropu kokosowego wiórki kokosowe (8 łyżeczek) sparzone i obrane migdały (ok 24 sztuki) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, następnie stopniowo wlewać do ricotty, mieszać łyżką. Masę schłodzić
coolinarnyłyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady 3-4 banany sok z połówki cytryny Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić do wystudzenia. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać maślankę i ostudzoną margarynę. Całość zmiksować na gładką masę(...)sokiem z cytryny, aby ściemniały. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach gorącej wody i odłożyć do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z ubitą śmietaną. Wystudzoną żelatynę przelać do masy śmietanowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na ciasto i uformować kopiec. Wydrążony wcześniej miąższ z ciasta
Domowa cukiernia Ewydeseru.Zapraszam. 1 puszka odsączonej kukurydzy 1 małe opakowanie serka naturalnego 1 łyżka wody pomarańczowej odrobina soku z cytryny miód do smaku wanilia 1 mały jogurt naturalny kakao lub czekolada *************************** Serek naturalny zmiksować z 3/4 puszki kukurydzy,wanilią,dorobioną miodu.Wyłożyć na dno szklaneczek.Na serek kukurydziany wyłożyć resztę ziaren kukurydzy,zalać zmiksowanym jogurtem naturalnym ,wodą pomarańczową i sokiem z cytryny(...)wierzchu posypać kakao lub czekoladą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiespresso 0,25 szklanki (60-70 ml) espresso zamrożonego w kostkach 2 łyżki brązowego cukru 1 szklanka mleka 2% 2-4 gałki dobrych lodów śmietankowych 10 g gorzkiej czekolady bita smietana (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Przygotować kostki z espresso (dzięki temu, że użyjemy kostek z kawy, a nie z wody napój nie będzie się rozcieńczał), wysokie szklanki schłodzić w zamrażarce(...)schłodzić i rozlać do szklanek. 3) Dodać po pól szklanki zimnego mleka, kawowe kostki i po jednej lub dwie gałki lodów śmietankowych. 4) Całość udekorować bitą śmietaną i posiekaną czekoladą. 5) Podawać od razu po przygotowaniu, koniecznie ze słomka
Fitsweet.mewiększa) (*) 3 szklanki mąki pszennej (**) 2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 50g czekolady (użyłam mlecznej z mojej ulubionej Cukieterii ) 1 słoik wiśni w syropie (polecam Dagomy ) (***) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wiśnie odsączyć z syropu i obtoczyć w mące ziemniaczanej. Żółtka oddzielić od białek(...)następnie połączyć z cukrem. Nie przerywając mieszania - dodawać po 1 żółtku i naprzemiennie olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt. Na końcu wmieszać aromat i posiekaną czekoladę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki należy przełożyć masę. Na wierzchu ułożyć owoce. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec
Di gotujewodzie. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do mascarpone i miksujemy do połączenia się, na końcu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy. dodatkowo: parę świeżych truskawek ok. 60 g rozpuszczonej czekolady wykonanie ciasta: Na ciasto biszkoptowe wykładamy tężejący mus truskawkowy, a następnie krem. Całość wstawiamy do lodówki na min 2 godz. Przed podaniem dowolnie dekorujemy truskawkami i czekoladą
Domowy Smak Jedzeniadwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki 30% ½ kg twarogu mielonego 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 50 g startej gorzkiej czekolady ½ szklanki cukru pudru Wierzch: Dowolne owoce lata (czereśnie, winogrona, banany, truskawki) 2 galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy(...)masę, dodajemy zmielony twaróg wymieszany z cukrem pudrem, delikatnie miksujemy aż do połączenia. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy truskawkową tężejącą galaretkę, miksujemy, wsypujemy startą na tarce czekoladę, mieszamy, masę wylewamy na biszkopty, wygładzamy wkładamy na 10 minut do lodówki aby stężała. Do pozostałej masy serowej wlewamy agrestowa galaretkę, miksujemy, wylewamy na truskawkową warstwę, rozsypujemy obrane umyte
Wanilia i Kardamonlodówki. Rozwinąć delikatnie biszkopt, szybko nałożyć krem i poukładać maliny. Ponownie zawinąć w ściereczkę i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Rozpuścić 1/2 tabliczki czekolady i ozdobić rozpuszczoną czekoladą - zrobić esy floresy ;) Posypać cukrem pudrem i cynamonem
Piekarz-Kucharz-Garkotłukbyć z masłem orzechowym i bardzo chciałam aby smakował niemal jak baton. No to wymyśliłam! Przepyszną tartę na spodzie czekoladowym, z kremowym i obłędnie dobrym nadzieniem sernikowo-orzechowym, oblane czekoladą. Ciasto robi się bardzo szybko i nie wymaga ono od Nas większych umiejętności kulinarnych. Przepis na ciasto mojego autorstwa. SKŁADNIKI: SPÓD TARTY: - 100 g masła z lodówki - 90 g mąki(...)minut. Ciasto pieczemy na lekko złoty kolor, najlepiej w piekarniku parowym. Temperatura 170 stopni C. Ciasto studzimy całkowicie. Wierzch ciasto można oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto powinno być przechowywane w lodówce, tak smakuje niczym baton! Pyszne! Życzę smacznego! Czy Wy też uwielbiacie masło orzechowe
SMYKWKUCHNIłyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku, Masa śmietanowa: 400 ml śmietany 30% 1 opakowanie śmietan- fix, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, ½ szklanki wody, 1 tabliczka białej czekolady, Dodatkowo: 400g truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej, 1 litr wody, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka razem ze szczyptą soli ubijam na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaję cukier i ocet. Następnie dodaję(...)stopni. 2. Masa: Żelatynę rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem i śmietan- fixem. Do masy dodaję tężejącą żelatynę. Miksuję. Białą czekoladę kroję w małą kostkę. Dodaję do masy. Mieszam. Masę wykładam na biszkopt makowy. 3. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki obieram z szypułek i układam na cieście
Tradycyjna kuchnia Kasi