mleka kokosowego (stała część), 2 szklanki płatków kokosowych, 100 ml wody, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki ksylitolu w pudrze. Dodatkowo: Domowe czekoladki z TEGO przepisu, starta czekolada, jagody, borówki, jeżyny lub maliny. Wykonanie: Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt mieszamy ze sobą i dodajemy do bananów. Wykładamy do tortownicy i pieczemy 25 minut w temperaturze(...)masa delikatnie stężeje przykrywamy drugim blatem. Składniki na masę koksową dokładnie blendujemy na puszysty krem, który rozsmarowujemy na wierzchu tortu i dookoła. Dekorujemy borówkami, domowymi czekoladkami i starta czekoladą
Jeść, by żyć w zdrowiucukru 1 łyżka cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.oetker 15 dag czerwonej porzeczki 50 g białej czekolady Sposób przygotowania: Jajka wbić do miski, wsypać cukier oraz cukier cytrynowy, ubijać aż masa będzie puszysta i jasna, masło rozpuścić do płynnej konsystencji, wystudzić, mąkę wymieszać z proszkiem(...)połączenia. Ciasto wlewać do papierowych papilotek, posypać osuszoną czerwoną porzeczką. Piec około 30 minut w temp 180*c –do suchego patyczka. Po upieczeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonpszennej 15 g kako 5 g przyprawy do piernika 75 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150 g margaryny 1 żółtko spód piernikowy 180 g margranyny 140 g czekolady deserowej 100 g miodu 15 g przyprawy do piernika 4 jaja 40 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 10 g proszku(...)kiedy składniki się połączą, ciasto formujemy w wałek, który owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika na ok 40-50 min spód piernikowy w granku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, czekoladę i miód co chwila mieszając następnie dodajemy przyprawę do piernika i dokładnie mieszamy calość moćno podgrzewamy (ok 60-70 st) ale nie zagotowujemy następnie zestawiamy z ognia i studzimy
Gotowanie z pasjąSkładniki: 1 opakowanie galaretki truskawkowej (77g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g) 1/2 litra mleka 1/2 przygotowanej gorącej wody 2 łyżki cukru kryształ 4 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretka - galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody. Odstawić do schłodzenia. Budyń - z pół litra mleka odlać 1/2 szklanki mleka, wsypać do niej 1 opakowanie budyniu, dobrze wymieszać. Resztę mleka(...)Przestudzoną galaretkę rozlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Następnie na wierzch stężonej galaretki delikatnie rozłożyć budyń, wierzch wyrównać szpatułką. Na koniec wierzch posypać startą gorzką czekoladą. Deser lekko schłodzić
Ciastka - domowe słodkościmiałam President) 2 łyżki budyniu śmietankowego z cukrem 1 jajko 1 łyżka cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 10 dag marcepanu 15 dag czerwonej porzeczki Dodatkowo: Polewa z białej czekolady Różowa posypka Sposób przygotowania: Ciasto: Masło roztopić do płynnej konsystencji. Mąkę pszenną wymieszać w misce z suchymi drożdżami, szczyptą soli oraz cukrami, wbić jajko, dodać żółtka, wlać ciepłe mleko(...)jednej blaszce obok siebie, zostawić na 15-20 minut aby podrosło, piec w temp 170*c przez 25-30 minut. Po upieczeniu wystudzić, polać polewą z białej czekolady i posypać różowym maczkiem. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonszklanki mleka w proszku Mleko z cukrem zagotować i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, wlać mleko, wsypać mleko w proszku i zmiksować. Ciasto przełożyć kremem. Polewa 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z mlekiem i wymieszać Polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce. mleczna kanapka
O kuchni z uczuciemcukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao gorzkiego 1 szklanka mleka 125 g roztopionego masła 2 jajka 200 g czekolady mlecznej Milka 250 ml mleka 1 Krem do tortów truskawkowy Cykoria około szklanki wiśni do ciasta mogą być mrożone 1 szklanka wiśni do dekoracji blaszka o wymiarach 33/22(...)misce mieszamy wszystkie składniki sypkie.Czekoladę drobno siekamy. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, następnie wlewamy mleko i roztopione masło.Mieszankę przelewamy do sypkich składników i mieszamy.Następnie dodajemy czekoladę i jeszcze raz mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. W 250 ml mleka ubijamy krem,następnie
Sama słodycz i szczypta chilikokos karmelizowany 1 łyżka masła 2 łyżki cukru około 80-100 g wiórek kokosowych dodatkowo: 1 słoiczek konfitury malinowej 2 opakowania delicji malinowych 350 g malin 1 tabliczka białej czekolady 100 g wiórek kokosowych listki mięty do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Następnie porcjami dodajemy cukier. Do masy dodajemy(...)śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Cały tort - wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Boki tortu oprószamy białym kokosem. Wierzch, sam rant dekorujemy karmelizowanymi wiórkami. górę tortu oprószamy wiórkami białej czekolady. Tort chłodzimy kilka godzin w lodówce Tuz przed podaniem na środek tortu układam delicję i dekoruję świeżymi malinami i listkami mięty
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżeczka proszku do pieczenia Krem: 330 ml śmietany 30% 25 dag serka mascarpone 3 -4 łyżki cukru pudru 1 szklanka świeżej porzeczki (czarna i czerwona) 50 g startej gorzkiej czekolady Poncz: 100 ml przegotowanej wody 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Jak wykonać ? Wszystkie składniki ciasta muszą mieć temp pokojową. Jajka wbić do misy miksera, wsypać cukier(...)całości. Dobrze schłodzoną kremówkę, połączyć z serkiem mascarpone, ubić na puszysty krem w trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą, nasączyć ciasto, w powstałe wgłębienie nałożyć krem, uformować na kształt kopca, posypać zostawionymi okruchami ciasta, lekko dociskając je do kremu, włożyć
Wanilia i Kardamonzaczęła by wam się warzyć czyli oddzielił by się tłuszcz od reszty to dolewamy wtedy łyżkę zimnego mleka i mieszamy całość aż powróci do odpowiedniej konsystencji (lejącej gładkiej czekolady). Lekko przestudzone placuszki polewamy czekoladą i od razu zajadamy. Smacznego
Gotowanie...to proste !Składniki: lody czekoladowo-śmietankowo-caffe latte firmy Koral z serii Kolorowe lato kilka czereśni kilka małych okrągłych biszkoptów bita śmietana czereśnia z ogonkiem, biszkopt i kakao lub tatra gorzka czekolada do dekoracji Sposób wykonania: 1. Owoce umyć. Przekroić na pół, wyjąć pestki. Wrzucić na dno wysokiej szklanki. 2. Na owoce wyłożyć pokruszone 3 okrągłe biszkopty. 3. Na biszkopty wyłożyć porcje(...)lodów. 4. Na lody wycisnąć bitą śmietanę. Wierzch oprószyć kakao lub gorzką czekoladą. Udekorować czereśnią z ogonkiem i biszkoptem. Podawać. Smacznego
Kuchnia domowa Aniborówki, a na drugą agrest. Składniki (blaszka 34x26cm): 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 szklanka maślanki w temp. pokojowej 3 jajka 1/2 szklanki oleju 1 tabliczka białej czekolady (100g) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia borówki i agrest Kruszonka: 50 g masła 30 g mąki 20 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki powinny(...)mieć temperaturę pokojową. 2. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, czekoladę startą na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W innym naczyniu połączyć jajka, maślankę i olej. 3. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką do momentu, aż ciasto będzie gładkie. 4. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce, całość posypać kruszonką
Kuchnia domowa Anicukru Masa kokosowa: 20 dag masła 10 dag wiórek kokosowych białych 12 dag cukru 120 ml mleka 2% 10 dag mleka w proszku Dodatkowo: Polewa z białej czekolady Jak je wykonać ? Masa kakaowo-orzechowa: Masło, cukier, płynne mleko, oraz kakao, doprowadzamy do wrzenia, gdy się zagotuje, wsypujemy mielone orzechy, mieszamy do uzyskania jednolitej masy, zdejmujemy z ognia, lekko studzimy(...)smarujemy resztą masy kokosowej, przykrywamy ostatnim waflem. Całość dociskamy ciężką deseczką aby masy dokładnie się skleiły, po upływie paru godzin dekorujemy je płynną rozpuszczoną polewą z białej czekolady, odstawiamy najlepiej na całą noc. Kroimy przed podaniem na małe prostokąty. Życzę smacznego
Wanilia i Kardamonskrobi (u nas z tapioki) -2 duże jajka Dodatkowo -kaszka Chufli Chia ( recenzja ) -krem: płatki jaglane, napój roślinny, ksylitol, silken tofu, ksylitol -ulubione owoce -kilka kostek gorzkiej czekolady Napój kokosowy, wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc kluskę, którą nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę(...)łyżeczki formować okrągłe „bułeczki”. Ptysie piec w 200’C ok 20-25 minut. Do kubeczków/szklaneczek włożyć przygotowaną kaszkę, krem oraz owoce. Namalować na ptysiach oczy i buźki rozpuszczoną czekoladą. Na folii zrobić czekoladowe kółka, które pozostawić w lodówce do stężenia. Ptysie w miejscu uszów naciąć ostrym nożykiem i wcisnąć w nie czekoladowe kółka
Candy Pandasksylitol (według preferencji) Dodatkowo -domowy mus morelowy -4 duże morele -400g jogurtu greckiego bez laktozy odsączonego w TEN sposób -woda+ sok z cytryny (do nasączana blatów) -kostka gorzkiej czekolady (do namalowania oczu) -kawałek marcepanu + sok ze świeżego buraka + mąka ryżowa (na język) ZIELONE BISZKOPTY Świeży szpinak opłukać i dokładnie odsączyć od wody. Zmiksować go razem z olejem na gładką(...)wszystko zastygnie żabkę obłożyć kremem z jogurtu greckiego. Z pozostałych resztek biszkoptu wyciąć łapki a resztę pokruszyć i obsypać nimi żabę. Oczy posmarować resztą kremu jogurtowego a czekoladą je wykończyć, przytwierdzić je do tortu za pomocą wykałaczek
Candy Pandas