czekolada - 27946 przepisów (strona:880/1864)

MILKY WAY - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 2990

wanilinowego, około 1/2 szklanki cukru, około 400-420 g mleka w proszku, opakowanie masła (nie margaryny!) - wcześniej wyjąć z lodówki, aby miało temp. pokojową Składniki na polewę czekoladową: 2 czekolady mleczne (każda po 100 g) - można użyć gorzkiej lub pół na pół około 150 ml śmietany 30% Dodatkowo: 350 g herbatników kakaowych. Przygotowanie: Mleko wlewam do rondelka, dodaję dwa rodzaje(...)czas miksując dodaję na przemian porcję mleka w proszku i mleka gotowanego. Miksuję do czasu otrzymania gładkiego kremu na niskich obrotach. Śmietanę zagotowuję, zestawiam z ognia, dokładnie mieszam z czekoladą (wcześniej połamaną w kostkę), aż uzyskam gładką polewę czekoladową. Odkładam, aby nieco przestygła. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwę herbatników, wylewam 1/2 masy mlecznej, następnie kolejno: herbatniki, pozostała masa, herbatniki

JejKuchnia
Szarlotka bez jabłek z soku jabłkowego 217

nasączyć ponczem oba blaty i przełożyć masą( 1/3 masy zostawić na gorę placka) Składniki na poncz: 1 szklanka soku jabłkowego 100% 1 łyżka spirytusu Składniki na polewę: 1 gorzka czekolada 1 mleczna czekolada 1 mała śmietana 12% Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić, polać gotowy placek i odstawić w chłodne miejsce

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto bounty. 840

gotować, aż mleko się wygotuje około 15-20 minut. Po tym czasie wyłączyć gaz, dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Zostawić do przestudzenia. Składniki na polewę: 2 kostki czekolady mlecznej, lub po jednej mlecznej i gorzkiej 1/2 kostki margaryny Do rondelka włożyć margarynę i  połamane czekolady. Gotować na małym gazie, cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić

Agusiowe smakołyki
Kopiec Kreta 133

średnicy 25cm) 4. Piec w 180 stopniach przez 30-40 minut (wkładałam do nagrzanego piekarnika) Masa: 500ml kremówki 3 śmietan fixy 4 łyżki cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady Kremówkę wymieszać ze śmietan fixami oraz cukrem pudrem. Na sam koniec dodać czekoladę pokrojoną w małą kosteczkę - delikatnie wymieszać. W wystudzonym cieście wydrążamy środek, tak by zostały 2-3cm brzegi

My World by Dagmara Rek
Czekoladowa tarta z tapioką (bez pieczenia) 204

szklanki mleka roślinnego (pół na pół: kokosowe i sojowe, dobrze wymieszane) 5-6 łyżek syropu klonowego 3 łyżki skrobi ziemniaczanej + 3 łyżki wody szczypta soli 120 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: pestki z połowy granatu Przygotowanie: Granulki tapioki zalać wodą, przykryć i odstawić na ok. 4 godziny lub na noc (nie wstawiać do lodówki). Spód: W malakserze/ blenderze rozdrobnić orzechy(...)małej miseczce wymieszać skrobię ziemniaczaną z wodą, dodać mieszankę do garnka oraz szczyptę soli. Gotować przez ok. 5 min., mieszając, aż pudding zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić, aby masa lekko przestygła. Następnie przełożyć ją na przygotowany spód.  Gdy tarta całkowicie wystygnie, wstawić ją na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą

Domowa Cookierenka Agi
Czekoladowe krówki z masłem słonecznikowym i daktylami 213

dowolnie – jako przekąskę na drugie śniadanie czy do kawy, powinny być jednak przechowywane w chłodzie. Składniki: 1 szklanka pasty słonecznikowej (przepis poniżej) 1 szklanka daktyli 1 tabliczka ciemnej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego Aby przygotować domową pastę słonecznikową, delikatnie upraż na rozgrzanej patelni 1 szklankę ziaren słonecznika z dodatkiem szczypty soli. Przełóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę(...)słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby przygotować krówki, daktyle namocz na 15 minut w ciepłej wodzie, a następnie dokładnie odciśnij i przełóż do malaksera (ostrze S) i dokładnie zmiksuj. Czekoladę połam na małe kawałki, wrzuć do miski wraz z olejem kokosowym i rozpuść w kąpieli wodnej. Ciemną płynną masę wraz z pastą słonecznikową dodaj do daktyli i ponownie zmiksuj. Przełóż

Roślinna - blog wegański
Czekoladowe krówki z masłem słonecznikowym i daktylami 213

dowolnie – jako przekąskę na drugie śniadanie czy do kawy, powinny być jednak przechowywane w chłodzie. Składniki: 1 szklanka pasty słonecznikowej (przepis poniżej) 1 szklanka daktyli 1 tabliczka ciemnej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego Aby przygotować domową pastę słonecznikową, delikatnie upraż na rozgrzanej patelni 1 szklankę ziaren słonecznika z dodatkiem szczypty soli. Przełóż do blendera i zmiksuj na gładką pastę(...)słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby przygotować krówki, daktyle namocz na 15 minut w ciepłej wodzie, a następnie dokładnie odciśnij i przełóż do malaksera (ostrze S) i dokładnie zmiksuj. Czekoladę połam na małe kawałki, wrzuć do miski wraz z olejem kokosowym i rozpuść w kąpieli wodnej. Ciemną płynną masę wraz z pastą słonecznikową dodaj do daktyli i ponownie zmiksuj. Przełóż

Roślinna - blog wegański
Sernik Mars na zimno 1670

pudru 250 g serka mascarpone 1 szklanka śmietany 30% 200 g batonów mars 100 g batoników Kinder 0,5 szklanki mleka 2,5 łyżki żelatyny Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej 6 łyżek śmietany 30% Polewa karmelowa: 3 łyżki cukru trzcinowego 25 g masła 3 łyżki śmietany 30% Na wierzch: Kilka batoników mars i kinder Spód: Herbatniki blendujemy lub mielimy(...)drobne kawałki, łączymy z masą mieszając łyżką. Przekładamy na schłodzony spód, wygładzamy wierzch. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin (2-3). Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dolewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Wylewamy na ciasto, wygładzamy. Układamy pokrojone batoniki. Polewa karmelowa: W garnku podgrzewamy cukier, masło i śmietankę. Podgrzewamy (nie gotujemy!) do momentu rozpuszczenia cukru. Studzimy

VioletoweKucharzenie
Torcik Porzeczkowo - Serowy 169

masła 2 jajka 3 łyżki budyniu bez cukru np. waniliowego 80 ml mleka 1/2 słoika dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Polewa: 80 gr białej czekolady 1-2 łyżeczki dżemu/frużeliny z czarnej lub czerwonej porzeczki Biszkopt 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz miód. Mieszamy wszystko(...)bardzo wysoki wam wyrośnie to nawet na trzy i smarujemy najpierw dżemem następnie wykładamy 1/2 masy serowej, przykrywamy blatem, na to znów dżem i reszta masy serowej. Polewa 5. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Wylewamy na środek ciasta dodając do niej jedną łyżeczkę dżemu i całość rozprowadzamy tworząc esy floresy.  Gotowy torcik chowamy do lodówki na co najmniej

Gotowanie...to proste !
Marchewkowe brownie z wegańskim mascarpone (bezglutenowe, wegańskie, bez cukru) 213

szklanka nerkowców (wcześniej namoczonych przez min. godzinę) 1 szklanka mleka roślinnego kilka łyżek syropu klonowego (4-5) 1 łyżeczka agaru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Dodatkowo: kilka kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temp. 200 ° C. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Łyżkę mielonego siemienia lnianego zalać 3-ma łyżkami wody(...)chwilkę miksować tylko do połączenia składników. Przelać masę do rondla i zagotować, często mieszając. Gęstą masę rozsmarować na cieście, odstawić do całkowitego wystygnięcia.  Przed podaniem posypać ciasto startą czekoladą

Domowa Cookierenka Agi
Truskawkowiec 285

szklanki mąki ziemniaczanej Masa truskawkowa: 1litr mrożonych truskawek (najlepiej zmiksowanych) 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa: 0,5 l. śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru kakao/starta czekolada do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać partiami cukier. Gdy białka są ubite i cukier rozpuszczony, dodać po żółtku ciągle ubijając(...)będzie ubita dodać chłodną żelatynę i dokładnie rozmieszać. Masę śmietanową wyłożyć na wystudzoną masę truskawkową. Wyrównać i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto podawać schłodzone, posypane startą czekoladą lub kakao. *ciasto najlepiej przygotowywać w tortownicy, ja używam tortownicy o boku 24 cm, podobnej do TEJ-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
CIASTO "PALCE LIZAĆ" 41733

budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do białości. Połączyć z przestudzonym budyniem. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na pianę z białek.  Ciasto można polać rozpuszczoną czekoladą, posypać startą na tarce czekoladą albo polewą według przepisu poniżej. 1/4 kostki masła roztopić w garnku. Dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukru, wymieszać. Zimną polewę wylać na ciasto

Zrób to smacznie
Bananowe muffinki z czekoladą — bez jajek! 328

Jeśli masz ochotę na coś słodkiego i kompletny brak pomysłu, wypróbuj moje bananowe muffinki z czekoladą. Bez jajek i bez mleka! Artykuł Bananowe muffinki z czekoladą — bez jajek! pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Bezglutenowa w-z z mascarpone 269

polewa przykryje pęknięcia. Ale ostrzegam, przed taką kolejnością czynności. Ciasto jest za duże na to żeby je nasączyć i dopiero wtedy sprawnie przełożyć. Polewa czekoladowa: 1 tabliczka czekolady 1 czubata łyżka masła 2 łyżki cukru 100 ml mleka Na koniec przygotować polewę czekoladową. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać resztę składników. Całość podgrzać do całkowitego rozpuszczenia a następnie

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe babeczki biszkoptowe z jabłkami 251

temperatury pokojowej 150 g cukru 150 g mąki bezglutenowej 40 ml oleju - nie z lodówki cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże, kruche jabłko 1 kostka czekolady do starcia Jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i ubić na sztywną, białawą masę. Na koniec ubijania dodać olej i dalej ubijać jeszcze chwilę. Wcześniej wymieszać mąkę(...)stopni na 25 minut - aż się ładnie zarumienią. Ciepłe należy wyjąć z formy na babeczki, ustawić na desce lub kratce do ostudzenia a na wierzch zetrzeć trochę czekolady, która się rozpuści i przyklei do ciasta.  Smacznego

Ze smakiem bez glutenu