sama nie pałam do nich wielką miłością. W zasadzie tylko takie zielone, jeszcze lekko niedojrzałe jadam od czasu do czasu… Czytaj dalej Najlepsze muffiny bananowe z kawałkami czekolady
brunetkawkuchnitwarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 3 jaja 100 g cukru 2 łyżki oleju 300 ml mleka torebka budyniu waniliowego bez cukru Polewa czekoladowa 40 g masła 100 g gorzkiej czekolady 30 ml płynnej śmietany 30-36 % Przygotuj brownie. Rozpuścić masło w rondelku, po czym zdjąć garnek z palnika i dodać cukier, kakao i sól. Wymieszać drewnianą łyżką lub trzepaczką. Odstawić(...)minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie na noc włożyć do lodówki. Przygotować polewę. Czekoladę drobno posiekać.Przełożyć do metalowej miski, dodać masło i śmietanę.Całość roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając, a ż powstanie jednolita masa. Ciepłą polewę wylać na wierzch sernika. Zostawić do zastygnięcia.Posypałam kokosem
Z Kuchni Do Kuchniszklanka maślanki lub kefiru 1,5 szklanki drobnego cukru pół szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka gorącej kawy Na krem czekoladowy: 230g czekolady (gorzkiej, mlecznej lub pół na pół) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (granulek) 5 łyżek wody 1 łyżka wódki 2 duże jajka, umyte i sparzone wrzątkiem 2 łyżki cukru szklanka(...)suchego patyczka). Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Jeden blat układamy z powrotem w foremce i smarujemy dżemem. Krem czekoladowy: w szklanej lub metalowej misce umieszczamy połamaną czekoladę, kakao, wodę, alkohol. Miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą (tak, by dno miski nie stykało się z wodą). Rozpuszczamy składniki ciągle mieszając. Żółtka ucieramy z łyżką cukru na jasny
Smak mojej kuchniŚmietankę i mascarpone ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Krem wylać na ciasto, schłodzić przez około 2-3 godziny w lodówce. Polewa czekoladowa: 100 g białej czekolady 40 g masła 1 łyżka mleka Czekoladę połamać, dodać masło i mleko. Rozpuścić nad kąpielą wodną. Polewą czekoladową udekorować ciasto, ponownie schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia Ewysztuk: – 2 duże banany lub 3 średnie (najlepiej bardzo dojrzałe) – 1 szklanka płatków owsianych zwykłych – 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Banany rozgnieść w misce na papkę. Do miski wsypać pokrojoną czekoladę, płatki owsiane i zmielony cynamon. Wszystko mieszamy. Formujemy kuleczki o średnicy
I LOVE LIFEcukru pudru Mleko zagotować z orzechami zdjąć z palnika i wystudzić. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać orzechy i zmiksować na gładko. Polewa 100 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki Śmietanę podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z palnika i wsypać pokruszoną czekoladę. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Składanie ciasta kruchy placek jabłka kruchy placek
O kuchni z uczuciemcodziennej rutyny, wróciłam też do dobrego zwyczaju przygotowywania sobie na śniadanie puddingów chia. Są szybkie, łatwe, a kombinacje smakowe - nieskończone. Tym razem sięgnęłam po orzeźwiającą miętę i kojącą czekoladę - idealne połączenie na poranek, który nastąpi dopiero kilka godzin po przebudzeniu. Jeśli lubicie after eight, te słynne czekoladki, to coś zdecydowanie dla Was. Ja za nimi średnio przepadam(...)wersja puddingu mnie urzekła. Jednocześnie pobudza do życia i sprawia, że świat wydaje się piękniejszy. Połączenie mięty i czekolady w idealnych proporcjach. Przede mną pracujący weekend, więc taka porcja energii z rana przyda mi się z pewnością. Czekoladowo-miętowy pudding chia Składniki: (na 3-4 porcje) 400 ml mleczka kokosowego 400 ml mleka 3 łyżki nasion chia 2 łyżki kakao
Pożeraczka, czyli raz adobrzelnianego 100 g płatków migdałowych 1 jabłko, obrane, pokrojone w kostkę 100 -120 g miodu 30 g oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta soli opcjonalnie: 50 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałeczki wykonanie: Płatki owsiane mieszamy z orzechami, siemieniem lnianym, płatkami migdałowymi, pokrojonym w kostkę jabłkiem, solą oraz cynamonem. W osobnym naczyniu podgrzewamy miód z olejem kokosowy(...)czasu przemieszając, tak aby się granola nie przypaliła. Następnie wyjmujemy z piekarnika dodajemy goldenberry (suszoną miechunkę), mieszamy i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Do wystudzonej granoli opcjonalnie dodajemy połamana czekoladę. Przekładamy do słoika, zakręcamy. Podajemy z mlekiem, jogurtem, kefirem
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g czekolady gorzkiej, dobrej jakości 180 g śmietany kremówki 30% szczypta soli chilli w proszku wg własnego uznania kakao do obtoczenia wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzając do zagotowania. Zestawiamy z ognia i zalewamy nią połamaną na kawałeczki czekoladę. Dodajemy sól oraz do smaku chili i mieszamy na gładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią lub papierem
Domowy Smak Jedzeniabudynie i gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. 2. W misie miksera ucieramy miękkie masło do momentu, aż będzie puszyste. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 30 g masła 4 łyżki śmietanki 30% posiekane orzechy do dekoracji 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i śmietaną 30%. Przełożenie ciasta: pierwszy blat ciasta orzechowego - połowa
kruche babeczkiKREM -750 ml mleka -1 łyżka mąki ziemniaczanej -3/4 szklanki cukru -200 g masła lub margaryny -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g DODATKOWO -około 200g malin -mleczna czekolada do posypania ciasta Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Następie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy i dzielimy na pół. Wylewamy połowę(...)wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy masło lub margarynę i dodajemy stopniowo powstały budyń. Krem wykładamy na ostudzone ciasto. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. I gotowe :) Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumanny 4 jaja 3 jabłka sok z cytryny 1/4 szklanki + 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru opcjonalnie suszone wiśnie i migdały w płatkach Polewa czekoladowo - kawowa: 100 g czekolady mlecznej 70 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka miodu lub golden syrup 2 łaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 g masła w temperaturze pokojowej Sposób wykonania: Spód. Łatwizna(...)czekoladowo-kawowa. To jest jedna z moich ulubionych. Kremówkę wlałam do rondelka wsypałam kawę i wlałam golden syrup, wymieszałam i doprowadziłam do wrzenia. Zestawiłam rondelek z ognia i wrzuciłam czekoladę pokrojoną na malutkie kawałeczki, po chwili rozmieszałam wszystko dokładnie, dodałam masło i ponownie wymieszałam do momentu jego rozpuszczenia się. Gotowe. Na kilkanaście minut odstawiłam polewę do wystygnięcia
Blondynka Gotujełyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 łyżki oleju szczypta soli Masa: 400 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru nadzienie o smaku malinowym Lauretta 1 kostka gorzkiej czekolady Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie dodajemy porcjami cukier, ciągle miksując(...)którym również rozsmarowujemy masę śmietanową i robimy rozetki malinowe. Przykrywamy trzecim blatem biszkoptowym. Na wierzchu rozsmarowujemy masę śmietanową i dekorujemy rozetkami z nadzienia malinowego. Całość posypujemy startą, gorzką czekoladą. Te same czynności powtarzamy z dwoma pozostałymi torcikami. Przechowujemy w lodówce
Kuchnia MagdaLenyskładniki: 180 – 200 g czekolady gorzkiej 200 g śmietanki kremówki 30 % 1 szczypta soli wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzając do zagotowania. Zestawiamy z ognia i zalewamy nią połamaną na kawałeczki czekoladę. Dodajemy sól i mieszamy na gładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia, aż lekko stężeje. Gotowym jeszcze płynnym kremem możemy polewać ciasta, torty. Aby uzyskać krem czekoladowy do przełożenia
Domowy Smak JedzeniaRoman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 szklanka mleka 125 g masła 2 czubate łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 50 g gorzkiej czekolady 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 jajka L Białka oddzielić od żółtek. Do garnuszka wlać mleko, dodać masło, kakao, cukier, połamaną czekoladę. Podgrzewać do rozpuszczenia się składników
kulinarnyswiatdomi