sera twarogowego zmielonego (np. z wiaderka) 100 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 200 g jagód Na polewę: 2 białe czekolady 100 g jagód WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, kakao, cukier, posiekane nożem zimne masło, wbić jajko i wlać zimną wodę. Zagnieść całość na jednolite ciasto, zawinąć w przeźroczystą folię spożywczą(...)niego sernika przez kolejne 30 minut. Dopiero po tym czasie wyciągnąć sernik z piekarnika i zostawić do ostudzenia w temperaturze pokojowej (serniki nie lubią nagłych zmian temperatury). Polewa: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej i polać nimi ostudzony sernik. Umyte i osuszone jagody rozsypać gęsto na czekoladzie. Włożyć sernik do lodówki (najlepiej na całą
Passions hobbies lifeMiałam serek ricotta i tak oto w ramach wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę powstały pyszne mufinki z serkiem i czekoladą. Mufinki piekły także:cdn. 250 g ricotty 2 jajka 320 ml mleka 60 g roztopionego masła 260 g mąki 250 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 60 g kakao 170 g czekolady Składniki mokre(...)mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie mieszamy łyżką, wszystko razem , dodając pokrojoną czekoladę.Ciasto wylać do foremek na mufinki i piec w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut.Po wystudzeniu dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzenieKokos + maliny + czekolada = IDEAŁ! Uwielbiam to połączenie i to właśnie ono dziś odgrywa u mnie główną rolę! Mam dla Was przepis na przepyszne ciasto kokosowe na czekoladowym, ciasteczkowym spodzie , pokryte dużą ilością soczystych malin i płatkami kokosa. Ciasto smakuje rewelacyjnie – jest bardzo lekkie, delikatne , idealne nie tylko na upały! Robi się je błyskawicznie, bo nie wymaga pieczenia i jest(...)wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie! Takie Rafaello z malinami zachwyci wszystkich łasuchów! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka 12×20 ) * masło – 70 g * herbatniki – 150 g * mleczna czekolada – 70 g * mleko – 50 ml * jogurt grecki – 250 g * śmietana 30% – 150 ml * wiórki kokosowe – 0,5 szkl * cukier puder – 0,5 szkl * żelatyna
Ostra na SłodkoWszystkie składniki mieszamy ze sobą i blendujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy, którą wykładamy dno tortownicy (22 cm) Masa: 2 puszki mleczka koksowego - 2x400 ml 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny) By ciasto się udało mleczko kokosowe musi postać w lodówce co najmniej dobę. Wykładamy do garnka jego stałą część (wodę wylewamy, ewentualnie(...)zużywamy np do koktajlu) dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy całość mieszając aż czekolada się rozpuści. Ważne, by masy nie zagotować, wtedy może nam się nie zgęstnieć. Gdy czekoladowy sos trochę ostygnie wykładamy go do tortownicy, a na wierzchu układamy owoce. Ja użyłam jagód i wiśni, ale świetnie będą pasowały tutaj także maliny. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin
Cynamonowe szczęścieJeżeli lubicie brownie, jeżeli nie boicie się, że czekolada ogarnie Was w 100% i pochłonie malinowo- porzeczkowym szaleństwem to zdecydowanie pokochacie te babeczki. Proste w wykonaniu, znikają w oka mgnieniu i to jest ich największą wadą ;) Jedynym pozytywem jest to, że proporcje pozwalają nam na zrobienie 20-22 sztuk co wydłuża odrobinę ich istnienie. Spróbujcie :) Składniki: 335g mąki pszennej(...)pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 300ml śmietany 18% 150ml jogurtu naturalnego 90g drobnego białego cukru 110g drobnego cukru brązowego 120ml oleju 3 łyżki kakao 150g gorzkiej czekolady (1,5 tabliczki) 1,5 szklanki malin szklanka czarnej porzeczki Przygotowanie: Przygotowujemy dwie miski.W jednej umieszczamy wszystkie suche składniki, a do drugiej wlewamy wszystkie mokre ( po uprzednim roztarciu jajek). Produkty mieszamy
ChilliJemytylko zapewnić, że te muffinki zasmakują Wam tak samo, jak moim bliskim. Bardzo polecam! Składniki: (na ok. 10 sztuk) Ciasto: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 200 g cukru 2 jajka w temperaturze pokojowej 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g czerwonej porzeczki Dodatkowo: cukier puder do oprószenia(...)Przygotowanie: Ciasto: Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub podgrzać na małym ogniu uważając, by czekolada się nie przypaliła. Następnie wsypać cukier, wymieszać. Garnuszek zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej. Do ostudzonej masy wbić jajka i zmiksować. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz czerwone porzeczki, wymieszać szpatułką do połączenia składników
Nastoletnie WypiekaniePyszne chrupiące ciasteczka z gorzką czekoladą i orzechami. Mniam <3 Ciasteczka inspirowane są przepisem z książki "Thermomix. Kulinarne ABC". Zapraszam do przygotowań! Składniki na 30 ciasteczek (2 blaszki): 130 g miękkiego masła 100 g białego cukru 100 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 jajko 180 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia szczypta soli 150 g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej 60 g orzechów włoskich, drobno posiekanych 60 g migdałów, drobno posiekanych CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie miksera umieszczamy masło, cukier biały, cukier trzcinowy, cukier z wanilią i jajko. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając ubijania dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem
My Culinary Artcukru lub więcej do smaku 1 łyżeczka sody 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka rozmiar L Formę do pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Olej, mleko, kakao, cukier, czekoladę, podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników. Ostudzić do temperatury pokojowej. W misce wymieszać mąkę z sodą, przesiać. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dodać do mieszanki czekoladowej, białka odłożyć(...)wstawić do piekarnika, piec 45 min, do suchego patyczka. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia, następnie wstawić do lodówki. Przed podaniem przygotować polewę: 150 ml śmietany 30% 50 g czekolady 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody do namoczenia żelatyny 2-3 łyżki cukru W małej miseczce umieścić wodę i żelatynę. Pozostawić na 10 min do napęcznienia. Następnie podgrzać
moj przepis naSzybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto z morelami. Bardzo delikatne w smaku, wilgotne, pachnące biał ą czekolad ą i konfitur ą morelow ą . Smacznego :) **** La torta con le albicocche ha un sapore fresco e delicato. Se ne potra' apprezzare il leggero profumato di cioccolato bianco e la sua consistenza soffice ed invitante(...)facile e veloce realizzazione. Buon appetito :) SKŁADNIKI 250 gr moreli 200 gr m ą ki pszennej 50 gr cukru 100 gr białej czekolady 100 gr masła 3 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki konfitury morelowej **** INGREDIENTI 250 g di albicocche 200 g di farina
La grande e la piccola cuocakokosowy powinien zachwycić podniebienie nawet najbardziej wybrednego łakomczucha :) Bardzo pasuje do sezonowych owoców, dlatego polecam podawać go w ich towarzystwie. 1 kg mielonego twarogu łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka puszka schłodzonego mleczka kokosowego łyżka cukru pudru trzcinowego owoce (u mnie zmiksowane truskawki oraz jagody i maliny) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej(...)odstawiamy do przestudzenia. Twaróg miksujemy z miodem, mąką i jajkami. Dodajemy roztopiona czekoladę i dokładnie łączymy składniki. Masę przelewamy do formy o średnicy około 21 cm. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach (na dolnej półce kładziemy żaroodporną formę wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy
Mienta blogzachwycił. Trochę było mi żal CR7, ale zwycięstwo Portugalii pewnie pozwoli mu zapomnieć o bólu i łzach ;) W razie czego służę przepisem na brownie ;) ;) Składniki: 150 g gorzkiej czekolady 4 jajka 200 g brązowego cukru 100 g mielonych orzechów (np. włoskich, u mnie mieszanka włoskich i laskowych) 140 g masła (roztopionego) 25 g kakao 75 g gorącej wody Wykonanie: Kakao(...)rozpuścić w gorącej wodzie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać kakao, masło mielone orzechy, żółtka i cukier. Wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać. Formę o boku 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez godzinę
zadanie-gotowanieKlasyczne ciasto czekoladowe z kwaśnymi wiśniami, chrupiącymi migdałami i mnóstwem czekolady- po prostu obłęd :) Ciasto jest mięciutkie i wilgotne, doskonałe! SKŁADNIKI (30 x 10 cm) 200g mąki pszennej 200g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 40g kakao 40g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 250g masła 100ml maślanki 4 jajka 100g mlecznej lub gorzkiej(...)czekolady 100g migdałów 300g wydrylowanych wiśni cukier puder do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oddzielamy od żółtek. Do masy maślanej dodajmy po jednym żółtku i cały czas miksujemy. Sypkie składniki, tj. mąkę, mąkę ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy na przemian z mlekiem do masy maślanej. Białka ubijamy
DefinicjaSmakuSuper łatwe i super pyszne. Sklepowe pieguski zna każdy. Polecam przygotować te pyszne ciasteczka z czekoladą i orzechami w domu. Robi się je szybko i równie szybko znikają. Przepis Doroty Świątkowskiej. Składniki: 250 g masła 3/4 szklanki drobnego cukru 1 jajko 2,5 szklanki mąki pszennej pół łyżeczki soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 150 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady(...)cukier utrzeć do otrzymania jasnej i puszystej masy. Dodać jajko dokładnie połączyć składniki a następnie dodawać kolejno mąkę, sodę i sól i dokładnie zmiksować. Do masy dodać orzechy i czekoladę, zmiksować do połączenia składników. Z masy robić małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczyć dłonią, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Piec około 10 - 15 minut
Pyry na Gazjuż nie pamiętam ile ich mam na blogu. Jak na złość ciężko było mi się zdecydować, które ponownie mogłabym upiec. Wszystkie są pyszniutkie. Chciałam zrobić jakieś z białą czekoladą, ale finalnie - podmieniłam ją na mleczną. Biała za bardzo kusi i po prostu... ją zjadłam. Troszkę zmodyfikowałam przepis i wyszły niezwykle pyszne ciasteczka, które zniknęły ekspresowo. Cała rodzina je podjadała(...)cukru 1 łyżka likieru toffi (w oryginale połowa mniej ekstraktu z wanilii) 1 jajko (duże) Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych 100g czekolady (użyłam mlecznej) W dużej misce zmiksować masło ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać likier i następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie
Di gotujejuż nie pamiętam ile ich mam na blogu. Jak na złość ciężko było mi się zdecydować, które ponownie mogłabym upiec. Wszystkie są pyszniutkie. Chciałam zrobić jakieś z białą czekoladą, ale finalnie - podmieniłam ją na mleczną. Biała za bardzo kusi i po prostu... ją zjadłam. Troszkę zmodyfikowałam przepis i wyszły niezwykle pyszne ciasteczka, które zniknęły ekspresowo. Cała rodzina je podjadała(...)cukru 1 łyżka likieru toffi (w oryginale połowa mniej ekstraktu z wanilii) 1 jajko (duże) Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych 100g czekolady (użyłam mlecznej) W dużej misce zmiksować masło ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko, dodać likier i następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie
Di gotuje