trzech składników wypatrzyłam na youtube . Ciasto bije tam rekordy popularności. Ale czy to jest #Sernik ? Raczej jest to #ciasto sernikowe z 3 składników. W porównaniu do oryginału zwiększyłam ilość czekolady i serka do150 g, ilość jajek pozostała bez zmian. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. Przepis na Japanese Cotton Cheesecake , czyli pyszne ciasto z trzech(...)składników. 3 jajka, 150 g kremowego twarożku, 150 g białej czekolady. Białka ubijamy na sztywno (ja ubiłam ze szczypta soli) i dzielimy na trzy części, Rozpuszczoną białą czekoladę na parze mieszamy z twarożkiem, dodajemy żółtka cały czas mieszając. Partiami dodajemy ubitą pianę, za każdym razem ubijając dokładnie masę. Na dno formy będącej na wyposażeniu piekarnika wlewamy 1 litr wrzącej wody
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięidealny sposób na uczczenie pierwszego dnia po zakończeniu pracy wakacyjnej. Słońce, leniwy poranek i pyszne śniadanie - wakacje czas zacząć! Nie ma nic lepszego niż połączenie masła orzechowego i czekolady, a wszystko to zatopione w cieście naleśnikowym, podane na ciepło, rozpływające się w ustach... zdecydowanie śniadanie miesiąca! Z poniższego przepisu wyszły mi trzy duże, pożywne naleśniki dla jednej osoby :) Składniki(...)łyżki mąki żytniej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-6 kostek czekolady masło orzechowe Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 i 1/2 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować
Chocolate Muffin Blogłyżeczki soli 150 g masła 120 ml oleju 300 g cukru kryształu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego 260 g cukinii 50 g czekolady W misce mieszamy mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Cukinię myjemy i ścieramy na małych oczkach tarki. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Mikserem ucieramy masło z cukrem(...)ekstrakt z wanilii i dalej ucieramy. Kolejno dodajemy jogurt grecki i ucieramy do połączenia. Powoli, stopniowo dodajemy suche wymieszane składniki. Ucieramy do połączenia. Na sam koniec wsypujemy cukinię i czekoladę. Mieszamy szpatułką do połączenia. Formę kwadratową o boku 20 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około
Made By Mom And SonLato to idealny moment na eksperymentowanie z owocami :) Jak zrobić prosty i szybki deser przy minimalnej ilości składników? Wystarczy połączyć chrupiące herbatniki, serek oraz białą czekoladę, a wierzch wykończyć galaretka i owocami, które mamy pod ręką. Ten, który dziś Wam prezentuję jest w całości mojego autorstwa. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Spód: 3-4 herbatniki czekoladowe Masa(...)twarożku 50 g serka kremowego 100 g białej czekolady Wierzch: 3-4 morele 1 galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuscic w 300ml wody. Ostudzić i odstawić do stężenia. Morele pokroić na ćwiartki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Zmiksować z serem na gładką masę. Na spod pucharków pokruszyć po jednym herbatniku. Wyłożyć 1/3 masy serowej i ułożyć
Chocolate Muffin Blogbrzoskwiń 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki wody POLEWA: 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao 2 łyżki wody 25g masła 50 g czekolady mlecznej BISZKOPT: Mąki przesiać i wymieszać z kakao. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ustawić mikser na najwyższe obroty i wsypywać(...)zimne ostrożnie wyjąć z blachy. Przygotować polewę. Cukier puder, kakao i wodę rozmieszać w garnuszku i zagotować. Dodać masło, a kiedy się rozpuści zdjąć z ognia i rozpuścić połamaną czekoladę. Polać z łyżki po placku. Smacznego :) RADA: Biszkopt i ciasto kokosowe najlepiej upiec dzień wcześniej. Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO
https:KKuchniaMniamszklanki jagód Goji 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki płatków jaglanych Kupiec 1/2 szklanki otrębów owsianych Kupiec 1/4 szklanki sezamu 1 łyżeczka mielonego lnu 1 łyżka miodu prawdziwego 50g czekolady mlecznej Daktyle i jagody goji przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i pozostawić do wystudzenia. U mnie stały całą noc. Kiedy owoce napęcznieją wyjąć daktyle i zmiksować je blenderem razem z wodą(...)grubość 1-1,5cm. Wyrównywałam i dogniatałam powierzchnię deską do krojenia. Piec w temperaturze 180*C przez 10min. Przestudzoną masę pokroić na batoniki. Jeden brzeg zatopić w roztopionej czekoladzie i odstawić do zastygnięcia. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z owocami , Ciasteczka , DLA DZIECI , Na wynos , SŁODKO Tagged: czekolada , daktyle , jagody goji , len , otręby , płatki jaglane
https:KKuchniaMniamokoło 30 ciasteczek: 1 i 1/3 szk mąki pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 80 g miękkiego masła pół szkl cukru pudru jajko pół szk żurawiny 40 g białej czekolady 1 łyżka ekstraktu z wanilli Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj jajko i ekstrakt i zmiksować. Do miski przesiać mąkę, sodę i szczyptę soli. Powoli przesypywać(...)masy i miskować dalej, na końcu dodać pokrojoną czekoladę i żurawinę. Zagnieść kulę i włożyc do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, wykroi ciasteczka, piec w 180 stopniach przed około 10-12 min w zależności od grubości ciasteczek. Przepis ze strony Czekoladą utkane
Moja Galeria SmakuSkładniki na 5 bez: 3 białka jajek (około 70 g) w temperaturze pokojowej 130 g cukru opakowanie cukru waniliowego Krem: 100 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietany 30 lub 36% 50 g miękkiego masła 30 g ulubionych orzechów ( u mnie laskowe) kakao do posypania Z białek ubić pianę, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Piana powinna(...)kolejne 20 minut. Bezy będą chrupiące z zewnątrz i lekko ciągnące wewnątrz. Jeżeli chcemy aby były całkowicie suche trzeba je suszyć jeszcze przez około 40 minut w 110 stopniach. Czekoladę i orzechy zetrzeć na tarce. Kremówkę zagotować, zdjąć z ognia i wsypać startą czekoladę z orzechami. Wymieszać do rozpuszczenia. Dodać masło, wymieszać. Odłożyć do lodówki, aż trochę zgęstnieje. Gotowy krem
Moja Galeria Smakumiękkiego masła 3/4 szklanki cukru 4 duże jajka 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 szklanki mąki 1 i 1/4 proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki mleka 120 g gorzkiej czekolady Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć do uzyskania białej masy (około 3 minuty). Dodać cukier i ucierać kolejne 3 minuty. Dodać jajka, jedno po drugim. Dodać wanilię(...)zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać na zmianę mąkę i mleko, miksując tylko do wymieszania składników. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać czekoladę. Do formy wlewać kolejno jasną i ciemną część. Po wyłożeniu patyczkiem lub widelcem zrobić zygzaki. Piec 70 minut w 160 stopniach
Moja Galeria Smakumaliny). Deser wzbogacony jest o miód i whisky. Składniki na 2 porcje: 200 g śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru 1 granat 3 łyżki płatków owsianych 1 kostka czekolady 1-2 łyżki whisky ( w zależności od preferencji smakowych) 1 łyżka miodu Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać miód i whiskey(...)granatu wydobyć ziarenka. Czekoladę zatrzeć na tarce. W pucharku lub szklance układać warstwowo śmietanę, płatki owsiane i ziarenka granatu. Wierzch posypać wiórkami czekolady. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie
Moja Galeria SmakuIntensywnie czekoladowe, tradycyjne amerykańskie ciasto. Składniki: z przepisu Olgi Smile 400 g czekolady gorzkiej, dobrej jakości 2/3 szklanki cukru 6 jajek 5 łyżek kakao 200 g masła 2 szklanki mąki 200 ml śmietany 36% W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę ze śmietaną i masłem. Ostudzić. Cukier ubić z całymi jajkami. Dodać mąkę wymieszaną z kakao. Zmiksować. Dodać płynną czekoladę. Zmiksować. Przelać
Moja Galeria Smakukremówką. Prawdziwa rozpusta i bomba kaloryczna ;) Idealny na grudniowy, zimny wieczór. Składniki na 2-3 porcje: 100 g ryżu 500 ml mleka 25 g kakao 50 g gorzkiej czekolady słoik wiśni (mój miał 570 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100-150 g śmietany 30% lub 36% 1. W garnku wymieszać mleko z kakao(...)Zagotować. Dodać ryż i gotować na małym około 20 minut. Od czasu do czasu mieszać, żeby zawartość nie przywarła do garnka. Odstawić z ognia. Dodać czekoladę i 4 łyżki cukru. Wymieszać, aż czekolada się rozpuści. 2. Wiśnie odcedzić, sok zachować . Dopełnić go wodą tak, aby powstało 500 ml soku. W szklance wymieszać 5 łyżek soku z cukrem waniliowym i mąką
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek (osobno białka i żółtka) niepełna szklanka cukru 200 g miękkiego masła 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masło utrzeć z cukrem na jasna masę. Dodać żółtka. Zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, kakao i szczypta soli(...)Dodać do masy. Zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Czekoladę posiekać na kawałki. Białka wraz z czekoladą delikatnie wymieszać z pozostałym ciastem. Formę keksówkę wysmarować masłem, oprószyć mąką (lub użyć papieru do pieczenia). Przełożyć ciasto, wyrównać górę. Piec w 170 stopniach przez 1 godzinę
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 100 g malin 15 g cukru pudru 3 g żelatyny 20 ml wody 200 g śmietany 30 % 2 żółtka 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej/deserowej Żelatynę wymieszać z wodą, odstawić na 10 minut. Maliny zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić np w mikrofalówce. Wymieszać z malinami. Wyłożyć na dno 2 pucharków. Odłożyć do lodówki(...)około 30 minut do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno. Jajka sparzyć gorącą wodą. Żółtka ubić w drugiej misce. Połączyć z ubitą śmietaną. Oba rodzaje czekolad rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Jeżeli się mocno ociepliła, przestudzić. Wymieszać z masą. Mus czekoladowy wyłożyć na maliny. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2-3 porcje: 200 g śmietany 30% 200 g sera do serników 30 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 100-120 g czekoladowych ciasteczek (użyłam owsianych) Śmietanę 30% ubić na sztywno. Dodać ser, cukier puder. Zmiksować na małych obrotach do połączenia składników. Dodać startą gorzką czekoladę, delikatnie wymieszać. Ciasteczka rozdrobnić malakserem. W dwóch wysokich szklankach ułożyć warstwowo(...)ciasteczka i masę sernikową. Dodatkowo: 100 g śmietany 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić. Posypać czekoladą i / lub czekoladowymi ciasteczkami. Smacznego! Inspiracja
Moja Galeria Smaku