czekolada - 27946 przepisów (strona:293/1864)

Babeczki dyniowe - dynie halloween'owe 133

kokosu 3 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Skórka otarta z jednej pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia  5 dkg gorzkiej czekolady 5 dkg mlecznej czekolady Do dekoracji 5 dkg białej czekolady  czerwony barwnik PRZYGOTOWANIE Około 2 kg dyni ( ja wybrałam hokkaido ze względu na lekko orzechowy posmak) obieram i czyszczę, następnie kroję(...)mieszam dokładnie aby nie powstały grudki. Następnie dodaję po jednym jajku za każdym razem dokładnie mieszając aby składniki połączyły się. Na końcu dodaję kokos i pokrojoną w drobne kawałki czekoladę. Całość jeszcze raz mieszam. Foremki napełniam do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika babeczki wykładam do góry dnem

Magiczna kuchnia Darii
Domowa czekolada 348

Czekolada ze sklepu, nie da się ukryć, jest pyszna, ale czy próbowaliście kiedyś samemu wykonać czekoladę? Mam recepturę na łatwą i szybką w wykonaniu oraz przepyszną w smaku czekoladę domowej roboty. Jest oczywiście mega kalorycznym deserem, ale czasami można ulec małej pokusie ;) Składniki: 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe 3/4 szklanki mleka 3 łyżki kakao mleko w proszku margaryna(...)Sposób przyrządzenia: W garnku rozpuścić margarynę, a potem po kolei dodawać cukry, mleko (płynne nie w proszku) oraz kakao (im więcej dodamy kakao tym czekolada będzie ciemniejsza, ja niestety miałam tylko resztkę około 2 łyżek dlatego moja jest jaśniejsza). To wszystko zagotować, potem zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku i dokładnie wszystko utrzeć. Czekoladę przełożyć do naczynia, w którym

upichcic
Mini eklerki 153

deser przyszykowałam parę smakołyków. Jedną z moich propozycji były mini eklerki - takie na jeden gryz. Bardzo smaczne, przygotowane z ciasta parzonego i kremu budyniowego, wszystko polane czekolada deserową. Pycha!" Składniki: 320 g mąki 150 g margaryny 1,5 szklanki wody 5 jaj 400 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego  100 g masła w temp. pokojowej 2-3 łyżki cukru(...)prawdziwą wanilią lub zwykłego 200 g czekolady deserowej Sposób przygotowania: Wodę wlewamy do rondelka i dodajemy masło / margarynę. Gdy masło całkowicie się rozpuści dodajemy mąkę i mieszamy tak aby nie powstały grudki. Ciasto zdejmujemy z palnika gdy masa będzie odchodzić od ścianek. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie kolejno dodajemy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie gładka, ciasto przekładamy

Słodkie Przyjemności
22 urodziny i Beza Jamiego Olivera 208

cały tydzień! Rozpoczęłam w niedzielę a skończę w sobotę! Baaardzo mnie to cieszy. Co przygotowałam jako mój tort? Oczywiście bezę! Beza według receptury Jamiego Olivera z gruszkami, świeżą żurawiną, czekoladą i orzechami. <3 W sumie nic dodawać nie muszę. Najlepsza jest zaraz po przygotowaniu, więc jeśli przygotowujecie bezę z wyprzedzeniem, zgromadźcie wszystkie składniki i połączcie je w ostatniej chwili(...)szczypta soli  50 g orzechów laskowych, bez skórek 50 g orzechów włoskich, najlepiej bez skórek 2 słoiki gruszek w syropie ( u mnie domowe) troszkę imbiru 200 g ciemnej czekolady (o zawartości minimum 70% kakao) 400 ml kremówki 50 g przesianego cukru pudru nasionka z jednej laski wanilii  skórka otarta z jednej pomarańczy - u mnie kandyzowana 2 garście

Słodkie Przyjemności
Pralinki migdałowe z białą czekoladą 142

bliskiej osobie. Zapraszam na Pralinki migdałowe." Składniki : 3/4 szklanki mleka 65 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 50 g masła 250 g mleka w proszku 130 g rozpuszczonej białej czekolady 50 g zmielonych migdałów 40 g fistaszków - nie solonych 100 g pokruszonych maślanych herbatników dodatkowo : 50 g białej i 50 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy(...)cukry i masło. Gdy się rozpuszczą dodajemy mleko w proszku i za pomocą trzepaczki intensywnie mieszamy tak, aby nie powstały grudki.  Do mlecznej masy partiami dodajemy rozpuszczoną czekoladę i pokruszone orzechy. Masę odstawiamy do ostygnięcia - po około 30 minutach dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy a następnie odstawiamy do lodówki. Za pomocą łyżeczki tworzymy jednakowe kuleczki, które następnie formujemy w dłoniach

Słodkie Przyjemności
Podwójnie czekoladowa tarta 358

czekoladową tartę!" Składniki :  150 masła 200 g mąki 100 g cukru  30 g owsianych płatów  1 jajko  Krem :  180 ml śmietany  280 g czekolady  2 łyżeczki masła  Dodatkowo :   180 ml śmietany   150 g gorzkiej czekolady  Sposób przygotowania:  Na blat przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, płatki owsiane – mieszamy(...)ciasto zawijamy w folię i wstawiamy na około 30 minut do lodówki.  W tym czasie do rondelka wlewamy śmietankę, wrzucamy masło, a gdy ono się rozpuści wrzucamy pokruszoną czekoladę. Ciągle mieszamy, gdy zgęstnieje odstawiamy do ostudzenia. Śmietanę ubijamy bez dodatku cukru, wstawiamy w miseczce pod przykryciem do lodówki. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej albo mikrofali, a następnie cienko

Słodkie Przyjemności
Tort czekoladowo budyniowy 147

wygląd. Są naprawdę bardzo uroczyste i jak je robić, to tylko na jakąś okazję. Dzisiejszy, w sumie nie wygląda cudownie, ale za to bardzo mi smakuje, to chyba ta czekolada. I jestem w kropce, w końcu nie wiem co o tym myśleć. Może po prostu zaproponuje Wam, abyście przygotowali go sami i ocenili. Dla mnie(...)Składniki : 4 żółtka 4 białka 100 g mąki 3 łyżki mleka 100 g cukru Dodatkowo 400 ml mleka budyń waniliowy 100 g czekolady gorzkiej 300 g masła 150 g cukru pudru 2 łyżki nalewki wiśniowej Sposób przygotowania: Żółtka ucieramy razem cukrem na kogiel mogiel, dodajemy mleko i olej i dalej ubijamy. Następnie do masy jajecznej dodajemy mąkę i lekko łączymy

Słodkie Przyjemności
Tort Czekoladowy 420

jajka szklanka cukru pudru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo 400 g masła 150 g cukru pudru 190 g czekolady 80 g  czekolady / wiórek czekoladowych do dekoracji marmolada wieloowocowa/wiśniowa Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy. Gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy mleko i mieszamy(...)piekarnika, w momencie, gdy wbity w ciasto patyczek, nie będzie mokry. Studzimy w formie.  Przygotowanie kremu. Do miski wrzucamy miękkie masło, dodajemy cukier puder i miksujemy.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej albo w mikrofali. Ostawiamy do przestudzenia, a następnie dodajemy do zmiksowanego masła. Całość ponownie miksujemy i wstawiamy do lodówki na około 1,5-2 godziny. Przygotowanie wiórek

Słodkie Przyjemności
Ludziki z nadzieniem czekoladowym 101

misie, czy króliczki. :)  Ważna w tym wypadku oczywiście jest foremka, ale jeżeli macie ochotę, na biszkoptowe babeczki, ciastem możecie wypełnić foremki na muffiny, które później będziecie mogli nadziewać czekoladą. Wyjdą pysznie! Polecam :)" Składniki: 135 g masła 115 g cukru pudru 2 jajka łyżka mleka łyżka ekstraktu waniliowego 120 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka kakao 2 łyżki śmietanki(...)czekolady Sposób przygotowania: Miękkie masło i cukier puder mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Następnie wbijamy jajka i dalej mieszamy. W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do ciasta razem z mlekiem i ekstraktem waniliowym - łączymy. Z przygotowanej masy odkładamy łyżkę ciasta którą łączymy z łyżeczką kakao. Do przygotowanej silikonowej formy z ludzikami, misiami

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka bananowo-czekoladowe 127

osoby, które potrafią z dnia na dzień pozbyć się ze swojej diety słodyczy. Ja nie potrafiłam. Wytrzymałam z 4 dni ( i tak długo! ) i musiałam powrócić do kawałka gorzkiej czekolady, następnego dnia był to już cały pasek, pod koniec tygodnia skończyło się na połowie tabliczki. Straszne uzależnienie! Ale to dziwne, bo działa na mnie tak wyłącznie czekolada, chipsy, chrupki(...)pewnym czasie się przyzwyczaję i mi to minie :) Wracając do ciasteczek.. Przygotowałam ostatnio pyszne "szczątkowe" ciasteczka - nazywam je tak, bo wykorzystałam do nich ostatniego banana i napoczętą tabliczkę czekolady - wyszły znakomite :) Mam nadzieję, że Wam również przypadną do gustu :) Składniki : 120 g masła 80 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g gorzkiej czekolady 1 banan

Słodkie Przyjemności
Biszkopt makowy z kremem z białej czekolady 355

nimi nie przepadam, te maślane kremy wydają mi się za ciężkie, te z bitej śmietany, za  mało trwałe. Ale powiem szczerze, że ten przepis na krem z białej czekolady wyszedł mi całkiem fajnie :) Sam biszkopt jest świetny, nawet bez żadnych dodatków, jednak ten krem w połączeniu z ciastem sprawia, że na jednym kawałku ciężko zakończyć. Dodatkowo wypiek ten zyskuje(...)samym wyglądem. Nada się idealnie na rodzinne spotkania przy stole. Zapraszam na biszkopt makowy z kremem z białej czekolady. Składniki na krem: szklanka mleka 3 szklanki mleka w proszku 60 g cukru 200 g masła 140 g białej czekolady dobrej jakości bita śmietana Składniki na biszkopt makowy 7 białek 7 żółtek 150 g cukru 150 g maku czubata łyżeczka proszku

Słodkie Przyjemności
Ciasto nutella 413

Czekolady! Potrzebuję czekolady! Deszcz i chłód powodują, że duża dawka kalorii jest niezbędna do normalnego funkcjonowania w społeczeństwie – szczególnie, gdy pracuje się z dziećmi i potrzeba nieustannie energii na zabawę. W sumie co się dziwić, 1 listopada na Mazowszu często drogi pokrywa już śnieg i mimo, że to wiem i nie raz już widziałam, w tym roku totalnie nie jestem(...)cukru 2 łyżki kakao 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g mąki 70 g  mleka w proszku 100 g orzechów  laskowych dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej ½ opakowania kremu czekoladowego typu nutella 50 g orzechów laskowych do dekoracji  Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier  i miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy. Do oddzielnej

Słodkie Przyjemności
Piernik czekoladowy (bez cukru) 258

miało być ciasto bez cukru. Nie miało być, ale jest, bo zapomniałam dodać go w trakcie robienia. I wiecie co? Wyszło super! Słodkie - dzięki czekoladzie i miodzie, aromatyczne i co ważne, długo utrzymujące świeżość. Co prawda, piernik jest bardzo świątecznym ciastem, jednak świetnie nada się również w okresie zimowym, gdy nasze kubki smakowe domagają się korzennych smaków. Piernik powstał(...)bazie ciasta na czekoladowe pierniczki , które tak Wam przypadły do gustu.  Składniki : 100 g masła 80 g miodu sztucznego 150 g czekolady 6 małych jaj 350 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku 4 łyżeczki przyprawy do piernika łyżka kakao dodatkowo 50 g mlecznej czekolady do dekoracji Sposób przygotowania: Czekoladę, miód i masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia

Słodkie Przyjemności
Ciasto czekoladowo – rodzynkowe p. Grażyny – danie konkursowe 346

łyżki kakao 1 łyżka octu 40 dag rodzynek 1 szkl wódki 2 budynie kakaowe 2,5 szkl mleka 1 kostka margaryny 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 1 gorzka czekolada 1 mleczna czekolada listonic_name = "Ciasto czekoladowo – rodzynkowe (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "6 jajek 2 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej(...)łyżki kakao 1 łyżka octu 40 dag rodzynek 1 szkl wódki 2 budynie kakaowe 2,5 szkl mleka 1 kostka margaryny 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 1 gorzka czekolada 1 mleczna czekolada " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Wódkę wlać do słoiczka, wsypać rodzynki, zakręcić i pozostawić na parę godzin. Krok 2 Odlać pół szkl mleka, rozpuścić w nim budynie

CoolinarniePL
Muffinki Reniferki 185

Składniki: Muffiny: 200 g mąki szklanka cukru pudru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody jajko 125 ml maślanki naturalnej 125g masła 175ml coca-coli 2 łyżki kakao   Dodatkowo: czekolada biała lub karmelowa na polewę łyżka masła opakowanie żelek serduszek na noski białe groszki na oczy precelki na rogi odrobina gorzkiej lub mlecznej czekolady na kropeczki na oczy Masło rozpuszczamy(...)Mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. Z precelków wycinamy rogi, niestety precelki się kruszą, potrzeba tu trochę cierpliwości. Czekoladę białą lub karmelową rozpuszczamy razem z masłem w rondelku. Zestawiamy z ognia. Muffinki smarujemy czekoladą, wbijamy rogi, robimy oczy i układamy noski. Odstawiamy do zastygnięcia. Żelkowe nosy są dość ciężkie

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania