Praliny pistacjowe w białej czekoladzie

Praliny pistacjowe w białej czekoladzie

Praliny pistacjowe w białej czekoladzie

Zamiast kupować gotowe praliny w sklepie, spróbujcie zrobić je sami. To nic trudnego, ani nie zajmuje dużo czasu, a satysfakcję macie gwarantowaną. Poziom zaawansowania: Łatwy Składniki na 8-10 kulek: 6 herbatników typu „Petitki” duża garść pistacji obranych ze skórki 60 g białej czekolady + 40 g do polewy 50 g masła Przygotowanie: Na początku miksujemy herbatniki, pistacje, rozpuszczone masło i białą czekoladę, tak aby było widać cząstki pistacji i herbatników (Jeśli całość będzie zbyt sypka, to zalec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyszny Duet

Autor

Pyszny DuetPyszny Duet

Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, czekolada

Inne przepisy z Pyszny Duet

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.