czekolada - 27946 przepisów (strona:238/1864)

Kawowy sernik bez pieczenia na niedzielę 310

zimno i bez pieczenia. Spód do sernika można wykonać z dowolnie wybranych ciastek. Na ogół wybieram ciastka digestive ale tym razem znalazłam w sklepie organiczne ciastka owsiane z czekolada. Po dokładnym przeglądzie składników okazało się, że ciastka faktycznie są w pełni organiczne i bez „dziwnych” dodatków. Tak więc kawowy sernik bez pieczenia po dosłownie 30 minutach przyrządzania znalazł(...)porcji 200 g serka philadephia 200 ml śmietanki, 36% 400 g kremowego serka jogurtowego 150 ml zaparzonej mocnej kawy 8 płatków żelatyny 125 g cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady Spód do sernika 200 g owsianych ciastek z czekoladą 25 g miękkiego masła Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Zmiksuj ciastka z miękkim masłem. Uformuj spód do sernika

codojedzenia
Ciasto czekoladowe z gruszkami 145

szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1 szklanka oleju 5 gruszek polewa czekoladowa: 100g mlecznej czekolady 100g białej czekolady ok 10 łyżek mleka       *** Foremkę „keksówkę”(moja ma wymiary 30×10 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Gruszki obieramy ze skórki i układamy(...)pieczemy przez ok 1 godzinę – do suchego patyczka (stopień upieczenia należy szczególnie sprawdzać w pobliżu owoców) *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową: w małym garnuszku rozpuszczamy białą czekoladę z 5 łyżkami mleka i dokładnie mieszamy *** *** Upieczone ciasto polewamy białą czekoladą, tworząc za pomocą małej łyżeczki poprzeczne paseczki. Następnie w tym samym garnuszku rozpuszczamy mleczną czekoladę z mlekiem, mieszamy i gotową polewą dekorujemy

Blog z Apetytem
Ciasto Monte na kakaowym biszkopcie 195

cukier waniliowy -2 żółtka (białka dajemy do biszkopta) -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 łyżki mąki pszennej -250g masła lub margaryny PIANKA CZEKOLADOWA -200g czekolady deserowej -350ml śmietany 30% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -kilka orzechów włoskich zmielonych na drobno BISZKOPT Dno blaszki o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia. Jajka wraz z białkami ucieramy(...)dajemy masło lub margarynę w temp pokojowej i ucieramy ją na puch, stopniowo dodajemy budyń i miksujemy na gładki krem. Krem wykładamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki. PIANKA Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. ***ważne by była to czekolada dobrej jakości-wtedy ładnie się roztopi. Roztopioną czekoladę chwilkę studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK NA ZIMNO STRACCIATELLA 176

Śmietankowy sernik na zimno z kawałkami czekolady i owocami. Pychotka. Idealny na letnie dni, by nie trzeba było uruchamiać piekarnika. U mnie w wersji z borówkami, ale można dać dowolne drobne owoce. Inspiracją był ten przepis . Przepis na tortownicę o śr.24-25cm Składniki: - ok.80g okrągłych biszkoptów - 500g schłodzonego mascarpone - 200ml schłodzonej kremówki 30 lub 36% - 100g cukru - 200ml(...)mleka - 1,5 łyżki żelatyny spożywczej - 200g jogurtu naturalnego - 100g czekolady deserowej mlecznej lub gorzkiej (u mnie deserowa) - 400-450g owoców (u mnie 450g borówek) - 4 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie) + owoce do dekoracji (u mnie ogrodowe maliny, jeżyny i poziomki) Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Zapiąć obręcz, papier wypuścić na zewnątrz. Na dnie ułożyć biszkopty. Można je skropić

Smaczne Zdrowe
Puszyste Ciasto Na Zimno Z Frużeliną Truskawkową 212

Przepyszne jest to ciasto ! Kruchy spód z ciasteczek maślanych pełnoziarnistych, krem z mascarpone i białej czekolady oraz ta przepyszna frużelina z jakże wspaniałych i słodziutkich truskawek :) Oczywiście do frużeliny możecie użyć dowolnych owoców świeżych lub mrożonych lub nawet pomieszać je, a smak będzie za każdym razem inny. Do spodu możecie również wykorzystać przeróżne ciasteczka aby i on nie był monotonny(...)Składniki na tortownicę 22 cm Spód: 180 g ciasteczek maślanych lub pełnoziarnistych lub czekoladowych 80 g masła Masa: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki 30-36 % 100 g białej czekolady Frużelina truskawkowa: 250 g truskawek, mogą być mrożone (mogą być inne owoce) 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 1 płaska łyżeczka żelatyny Spód 1. Ciastka kruszymy

Gotowanie...to proste !
Przepis #164 Kremowe lody - bez laktozy 119

niestety może się odbić na naszej sylwetce. Dlatego dzisiaj mam dla Was lody  kokosowo - czekoladowe w stylu FIT - bez laktozy i dodatku białego cukru ( dlatego najlepiej użyć czekolady, która nie ma w składzie cukru i mleka). Są banalnie proste do zrobienia ale smakują rewelacyjnie oraz super schładzają! Warto spróbować! Wartości odżywcze na całość (dwie porcje bez dodatków): 626 kcal(...)Składniki 2 porcje - 4 banany - 15 g wiórek kokosowych - 30 g gorzkiej czekolady  Dodatkowo - płatki migdałowe - pokrojone dowolne orzeszki Wykonanie Gorzką czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Banany blendujemy na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części. Jedną z nich mieszamy z wiórkami kokosowymi. Przekładamy do pojemnika i chowamy do zamrażalnika. Drugą część mieszamy z rozpuszczoną czekoladą.  Również przekładamy

Health-Fit-Life
Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą. 175

Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne podanie arbuza. Arbuza można podać w formie pizzy z ulubionymi dodatkami, z serkiem waniliowym, bitą śmietaną czy jogurtem naturalnym, można użyć ulubioną czekoladę, mleczną, gorzką czy białą, można użyć ulubionych owoców malin, borówek czy jeżyn. Co kto lubi. Zapewniam, że z takiej pizzy ucieszą się i mali i duzi. Można podać(...)możecie wybrać dla siebie swoje ulubione dodatki. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: 1 plaster arbuza ( dowolnej średnicy i grubości ) 10 dag serka waniliowego homogenizowanego 4 kostki mlecznej czekolady 6 świeżych malin pół szklanki borówek amerykańskich listki melisy cytrynowej do dekoracji Wykonanie pizzy z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą: 1. Arbuz kroimy na pół i wykrawamy z niego plaster

Izabelawkuchni
Blondies z białą czekoladą 127

Pyszne jasno złote ciasto z dodatkiem białej czekolady. W smaku i strukturze coś pomiędzy biszkoptem a ciastem jogurtowym.  Jest bardzo wdzięczne w przygotowaniu jak i pieczeniu, jednym słowem błyskawiczne. Bardzo fajnie będzie się komponowało z dodatkami tj.migdały czy owoce, dodatek czekolady wrzuconej przed pieczeniem z pewnością jeszcze podkręci jego smak. Blondies to taka żona klasycznego ciemnego brownies. Składniki(...)formę 28 x 22 cm: 100 g białej czekolady 80 g masła  1/3 szklanki cukru  2 jajka  3/4 szklanki mąki pszennej  szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 opakowanie cukru waniliowego z wanilią Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w garnku, zdejmujemy z palnika i dodajemy 100 g białej posiekanej czekolady, mieszamy do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego

Życie zaczyna się w kuchni
FIT TRUFLE Z FASOLI 145

się bardzo szybko, a najważniejsze, że smakują obłędnie! Zdrowa wersja słodyczy ;) Składniki na czekoladowe trufle: 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli lub fasola z puszki 200 g gorzkiej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki miodu kakao do obtoczenia migdały Składniki na kokosowe trufle: 1 szklanka ugotowanej fasoli lub fasola z puszki 200 g bialej czekolady 100 g płatków(...)migdałowych 2 łyżki miodu wiórki kokosowe do obtoczenia migdały Oba rozdaje trufli wykonujemy w ten sam sposób.  Fasolę i płatki migdałów blendujemy na jednolitą masę. Czekoladę należy drobno posiekać, wsypać do suchej miseczki, dodać miód. Wstawić do większego naczynia z niewielką ilością wody, gotujemy na bardzo małym ogniu. Należy uważać, aby woda nie dostała się do naczynka z czekoladą

Słodki Zakątek
Torcik zaręczynowy 186

opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Żródło: książka Ciasta s. Anastazji Ciasto 250 g margaryny 9 jajek 200 g cukru kryształu 200 g maki pszennej 200 g gorzkiej czekolady 200 g suszonej żurawiny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (na parze). Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie, a następnie odcedzić na sicie. Margarynę utrzeć(...)cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać po jednym żółtku stale ucierając. Wlać rozpuszczoną czekoladę i zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z ciastem. Wsypać żurawinę i ponownie zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie szpatułką połączyć z ciastem. Podzielić ciasto na trzy równe części i z każdej części upiec placek na blaszce o wymiarach 23x38

O kuchni z uczuciem
Krajanka czekoladowa z wiśniami 135

tortowej 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 25 ml mleka wiśnie w zalewie Krem czekoladowy 250 g masła 150 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 2 łyżeczki nescafe w proszku 1 budyń śmietankowy 3 żółtka 700 ml mleka Krem śmietankowy 400 ml śmietanki kremówki 50 g utartej czekolady złota posypka do ciasta(...)mleka, wsyp kawę i zagotuj. W reszcie mleka rozpuść budyń i wymieszaj z żółtkami. Wlej do wrzącego mleka stale mieszając. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z kuchni i dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj budyń tak aby całkowicie połączył się z czekoladą. Odstaw na bok do całkowitego ostudzenia. W misce zmiksuj miękkie masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodaj porcjami zimny

codojedzenia
WAFLE PRZEKŁADANE MLEKIEM W PROSZKU 171

Pyszne domowe wafle z kremem kakaowym oraz czekoladą. SKŁADNIKI 1 opakowanie suchych wafli, ¼ szkl. mleka, 2 łyżki cukru, 1 szkl. mleka w proszku, 80 g masła, 1 łyżka kakao, ½ tabliczki gorzkiej czekolady WYKONANIE Mleko rozpuszczamy z cukrem, masłem i kakao, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku, miksujemy. Kremem przekładamy wafle. Lekko dociskamy, owijamy w folię aluminiową, wkładamy(...)lodówki na kilka godzin. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wafle kroimy na mniejsze kawałki, maczamy w czekoladzie, odsączam z nadmiaru na kratce. Odstawiamy do stężenia czekolady w chłodne miejsce

słodki bratek
Orzeźwiające, zdrowe lody o smaku awokado i limonki 175

Przyłapałam się na tym, że codziennie jem lody. Oblane czekoladą i kaloryczne. Jako że zrobienie domowych lodów zajmuje około dziesięć minut, to ochrzaniłam się w myślach i zabrałam się do roboty. Wystarczy się tylko zmobilizować! Padło na lody cudownie orzeźwiające, zdrowe, o egzotycznym posmaku limonki. Polewę zrobiłam z gorzkiej czekolady i wzbogaciłam ją o Inkę, dla wzmocnienia smaku i dodatkowej(...)Lodarian Lody o smaku awokado i limonki: 2 dojrzałe awokado 2 limonki pół niedużego banana 250-300 g jogurtu greckiego 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 gorzka czekolada (100 g) 2 łyżeczki oleju kokosowego 2 łyżeczki kawy Inki (u mnie z błonnikiem) wiórki kokosowe Za pomocą ręcznego lub kielichowego blendera miksujemy ze sobą: dwa obrane awokado, pół banana

Poezja smaku
Ciasto Bounty 152

Już od dawna miałam ochotę na to ciasto kokosowe. Ciasto wykonałam na wzór batoników "bounty". Batoniki bounty są bardzo mocno kokosowe w środku i na zewnątrz oblane grubo czekoladą.  Są słodkie i pyszne. Ciasto bounty to czekoladowy, miękki biszkopt przełożony niebiańskim kremem kokosowym oblany czekoladą. Idealne na następny dzień. Najlepsze i najbardziej podobne do batoników ciasto kokosowe.  "BOUNTY(...)budyń i wlać do masy kokosowej. Gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Na połowę blatu biszkoptowego wylać masę kokosową. Przykryć drugą częścią blatu.  Wstawić do lodówki.  Polewa czekolada mleczna 100 g. czekolada gorzka 85% 50 g.  masło 1 czubata łyżka wiórki kokosowe do obsypania W rondelku rozpuścić masło. Dodać połamaną czekoladę. Mieszać sylikonową lub drewnianą łyżką

Kuchnia Paulettes
Mini serniczki miętowo – czekoladowe. Pyszny, letni orzeźwiający deser. Tylko 4 składniki. 165

fani połączenia czekolady i mięty? Jak dla mnie to strzał w10. Serniczek bardzo orzeźwiający, dodatkowo z kawałkami czekolady więc jest co chrupać. Składniki: 4 czubate łyżki twarogu mielonego (można użyć również soft cheese lub mascarpone) łyżka miodu 20g gorzkiej czekolady 3 gałązki świeżej mięty Sposób przygotowania: Miętę umyj pod bieżącą wodą. Zerwij listki. Wrzuć do miski razem z miodem oraz(...)twarogiem. Zmiksuj (ja użyłam do tego zwykłego blendera) Wymieszaj z posiekaną gorzką czekoladą. Przełóż do naczynia i ozdób gorzką czekoladą oraz miętą. Odstaw do lodówki najlepiej

wysmienity