czekolada - 27946 przepisów (strona:1146/1864)

Sernik czekoladowy z ciasteczkami i bitą śmietaną. 175

cukier puder do smaku 1-2 łyżki kakao 2 kopiaste łyżki żelatyny 5  łyżek gorącej wody Dodatkowo: około 20 okrągłych biszkoptów około 20 dag kruchych okrągłych ciasteczek w czekoladzie Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy

Izabelawkuchni
Przepis #141 Wafle "Princessa" - bez białego cukru 177

Chowamy do lodówki na 2-3 godziny. Przestudzoną masą przekładamy nasze wafle. Wierzch smarujemy musem kokosowym.   Wafle przechowujemy w lodówce. Zamiast musu kokosowego wierzch można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Idealnie sprawdzą się na przekąską lub słodki deser. Smacznego

Health-Fit-Life
Czekoladowo-orzechowy torcik lodowy 192

Rewelacyjny śmietankowy torcik lodowy z dużą ilością gorzkiej czekolady i orzechów to świetna propozycja dla fanów zimnych deserów. Składniki: 800ml śmietany 30% 400g gorzkiej kuwertury 200g bezy 300g orzechowego krokantu 2 cukry wanilinowe Dekoracja: bita śmietana płatki czekoladowe różowe cukrowe perełki Wykonanie: 1. Kuwerturę i bezy pokroić nożem na małe kawałki. 2. Śmietanę ubić na sztywno, miksując dodać cukier wanilinowy

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) 174

Meega czekoladowe – choć bez grama czekolady, Banalnie proste – wszystko do miski i traktujesz blenderem, Nieprzyzwoicie wilgotne i pyszne, Wersja FIT – możesz zajadać się do woli… – Jeżeli obawiacie się fasoli, to wierzcie mi, niepotrzebnie, nie wyczujecie jej w cieście Przepis wprost od Marty, z bloga zdrowejestczadowe.pl Artykuł Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Ciasteczka z daktylami i wiórkami 159

kruszyć, dlatego należy zdjąć z blaszki razem z papierem i wystudzić. Ciasteczka po wystudzeniu są dobre same w sobie, ale jeśli ktoś chce, to może polać je odrobiną gorzkiej czekolady. Zobacz również: ciasteczka z płatków ryżowych

Kuchcik gotuje
Tofu,Twój nowy przyjaciel w menu 181

powstaje z mąki ciecierzycowej. Jest też tofu migdałowe (almond tofu). To jednak rodzaj galaretki, którą robi się z mleka, cukru, ekstraktu migdałowego i środka żelującego. Polecam przepis na mus czekolady z tofu jedwabistego   Artykuł Tofu,Twój nowy przyjaciel w menu pochodzi z serwisu Fleksitarianizm.pl

Fleksitarianizm.pl
Mufinki z rabarbarem i jabłkami 191

szybko zrobione..do mufinek można dać dowolne owoce, można też posypać kruszonką przed upieczeniem...można też polukrować lub polać roztopioną czekoladą itp.U mnie bez kruszonki i posypane tylko cukrem pudrem. 150 g mąki 75  g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g jogurtu 50 g oleju 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolne owoce [ u mnie jabłko

Moje domowe kucharzenie
CIASTO Z RURKAMI – w 15 minut! 382

Mama zrobiła kolejne ciacho! Jak wiecie Ona woli takie bardziej piankowe, z owocami i galaretką, ale tym razem poszła zdecydowanie w moje klimaty! Karmel i czekolada- to co uwielbiam! Połączenie chrupiących krakersów z kajmakiem i słodką, puszystą śmietaną jest świetnym pomysłem dla każdego łasucha! Kropeczka nad I to chrupiące czekoladowe rurki, które nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie wyglądądają

Ostra na Słodko
Naleśniki z serkiem wiejskim 173

serkiem grani. Mają troszkę inny smak, ale są bardzo delikatne i puszyste. Swietnie smakują z serem na słodko , dżemem lub prażonymi jabłkami. Na wierzchu proponuję polać polewą owocową  czekoladą lub syropem klonowym. Po inne przepisy na smaczne naleśniki i placki zapraszam na bloga do zakładki naleśniki i gofry. Jeżeli przygotowaliście Państwo potrawę z moich przepisów to proszę podzielcie się

O kuchni z uczuciem
Babka piaskowa – poznańska 212

pieczemy około 40 minut – do suchego patyczka. Gotową babkę możemy polać polewą czekoladową, oprószyć cukrem pudrem lub polukrować *** *** Polewę czekoladową uzyskamy np. poprzez podgrzanie 100g mlecznej lub deserowej czekolady z 50ml mleka i dokładne wymieszanie *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Błyskawiczne ciasteczka owsiane 173

płatków owsianych zwykłych – 85 g wiórków kokosowych – 100 g mąki pszennej – 70 g cukru pudru – 100 g roztopionego masła – 1 łyżka miodu – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do miski wsypać płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę, sodę i cukier, Wszystko wymieszać. W małym rondelku rozpuścić masło i dodać miód ( uwaga

I LOVE LIFE
Puszyste muffiny z mango i jogurtem, bez masła (Muffin allo yogurt e mango, senza burro) 234

pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka.  Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem babeczki dekorujemy rozpuszczoną białą czekolad ą oraz oprószamy wiórkami kokosowymi. **** PREPARAZIONE Preparate due ciotole. Nella prima ciotola setacciate la farina con il lievito per dolci. In un'altra ciotola montate le uova

La grande e la piccola cuoca
BEZGLUTENOWE BROWNIE z bakłażanów i bez jajek. 156

Brownie z bakłażanów.🍪🍪🍪 BEZGLUTENOWE BEZ JAJEK Jak niedorzecznie by to brzmiało zestawienie bakłażany i czekolada wypada smakowicie. Powiem szczerze, jeżeli mi się udało, a mam dwie ręce do garów, ten Artykuł BEZGLUTENOWE BROWNIE z bakłażanów i bez jajek. pochodzi z serwisu MODA

MODA NA BIO
Orzechowe ciasteczka chrup chrup 137

żółtko 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia ziarenka z 1/2 laski wanilii lub małe opakowanie cukru waniliowego (8 g) skórka starta z 1 pomarańczy Składniki na polewę: 3 kostki gorzkiej czekolady, pół łyżeczki masła, łyżeczka mleka Wykonanie: Na stolnicę przesiewamy obie mąki, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, zimne masło, siekamy nożem do momentu, aż składniki trochę się połączą, następnie dodajemy

KulinarneImpresje.pl
Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) 196

typu, które często piekę bez spodu. Chciałam jednak spróbować czegoś nowego i tak powstał ten lekko wilgotny spód, który smakiem jest zbliżony do brownie (nie ma nic wspólnego z czekoladą, bo dodałam karob ;)). Słodycz pochodzi głównie z daktyli, a warstwa serowa dzięki serkom wiejskim wyszła naprawdę bardzo delikatna. Maliny oczywiście przełamują słodycz całego deseru i idealnie pasują do reszty. Dzisiaj

Fitkot