serka mascarpone: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany 30% 6 łyżek cukru pudru laska wanilii lub łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki żelatyny w proszku Polewa: 150 - 200 g czekolady z co najmniej 50% kakao 80 g masła łyżeczka miodu naturalnego 2 łyżki mleka Dodatkowo: 450 - 500 g herbatników (część może być kakaowa) płatki migdałów lub pokrojone orzechy do dekoracji
Kuchcik gotujekiedy się zagotował, rozpuścił i lekko odparował wrzuciłam owoce i anyż i gotowałam aż zrobiły się szkliste. Wyjęłam do salaterki i kładłam po łyżeczce na porcję. Całość posypałam czekoladą z pomarańczą dla wzmocnienia smaku pomarańczy
AZgotuj!stopni C. Po tym czasie na podpieczony spód wylewamy masę "dyniowo-sernikową" i delikatnie rozprowadzamy. Pieczemy kolejne 30-35 minut. Ostudzone ciasto podajemy ze stratą gorzką czekoladą. Smacznego! 🎃 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Elliemleka, mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Babeczki wyciągamy z lodówki. Do każdej nakładamy łyżeczkę dżemu, a następnie nasz budyń. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, zdobimy małymi chrupiącymi kuleczkami w czekoladzie. Następnie wkładamy nasze babeczki do lodówki. Budyń musi ładnie zgęstnieć. Smacznego
Słodkie okruszkiskladniki 1 margaryna lub masło 250g 300 g chałwy sezamowej 2 lyżki cukru pudru 1 czekolada gorzka starta na tarce wszystkie składniki razem miksujemy na jednolitą masę i przekładamy andruty. Przykładamy deseczką na noc, a na 2 dzień kroimy. Do masy można dodatkowa dodać zmielone migdały
Moje WyrobyWykonanie ciasta jest banalne, do tego powstałe ciasto można spokojnie traktować jako ciasto bazę do innych wypieków. Wystarczy dodać kawałki czekolady, kakao, suszone lub świeże owoce i jest! Za każdym razem inne pyszne, domowe ciasto. Lubię takie przepisy Dziś pachnące wanilią ciasto z dodatkiem rodzynek posypane cukrem pudrem. SMACZNEGO! PARZCIE KAWY I KRÓJCIE PYSZNE I DELIKATNE W SMAKU WANILIOWE CIASTO
Zasmakuj Kuchnizgęstnienia masy. około 1 minuty. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy. Lekko wystudzony budyń wlewamy na biszkopty i starannie go rozprowadzamy. Na budyniu układamy ciastka delicje czekoladą do góry. Ciasto wstawiamy do lodowki aby masa stężała. Zielone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość gorącej wody do 250 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Do miski wlewamy mleko
Smakowite Daniaorzechami, suszoną morelą i ananasem 14. Placuszki na maślance z borówkami 15. Placuszki jogurtowe z kokosem 16. Placuszki serowe z cynamonem 17. Jaglane placuszki z żurawiną i gorzką czekoladą 18. Placuszki jogurtowe z borówką amerykańską 19. Pyszne placuszki z kaszy manny z malinami 20. Puszyste placuszki z ricottą
kruche babeczkiśmietany 30 % krem budyniowy: 250 g masła 2 budynie waniliowe bez cukru Winiary 4 łyżki cukru 2 żółtka 750 ml mleka 3.2% 110 g herbatników z czekoladą kakao do posypania Pure z dyni: Dynię kroję na kawałki razem ze skórą, pozbawiam nasion, układam na blaszce na papierze i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 20 minut
wesoła kuchniajajek 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka kaszy mannej dodatkowo: 50 g migdałów 50 g suszonej żurawiny cukier puder / biała czekolada do dekoracji Sposób przygotowania sernika: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy i odstawiamy na chwilę. Miękkie masło ubijamy. Następnie dodajemy na przemian żółtko z łyżką cukru pudru, cały czas dokładnie
Słodkie Przyjemnościpochmurne dni i długie zimowe wieczory. Szwedzkie ciasto czekoladowe o błotnistej strukturze Kladdkaka to odpowiedź na wszelkie szarugi. Te zewnętrzne, jak i wewnętrzne ale także znakomity zaspokajacz ochoty na czekoladę pod inną postacią, niż kostka :) Tradycyjny domowy wypiek ze szwedzkich domów do przygotowania w jedyne 30min przy pomocy zaledwie szpatułki lub drewnianej łyżki. Prosty, szybki, ze składników, które w domu
Kuchnia w Słońcu Skąpanapotrzebne do upieczenia i złożenia piernika: papier do pieczenia twarda marmolada lub powidła śliwkowe płatki migdałów lub drobno pokrojone orzechy polewa czekoladowa: 60 g masła 1 i 1/2 tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej 1. Ciasto na piernik wyjmuje wcześniej tak 2-3 godziny aby się ogrzało i zmiękło. 2. Następnie lekko podsypując stolnice i wałek, wałkuje na wielkość blaszki
Gotowanie...to proste !słabość do drożdżowych wypieków, a największą właśnie do rogalików. Przygotowuję je w różnych wersjach i z różnymi nadzieniami, owocami, dżemem, budyniem, a nawet czekoladą. Tym razem postawiłam na wersję bezmleczną, idealna będzie dla wszystkich którzy mają alergię na białko mleka krowiego lub nie trawią laktozy, gwarantuję, że pozostałym także posmakują. Składniki: 1 szklanka wody gazowanej 3/4 margaryny
Cynamonowe szczęście