Blueberry Corner by "jagodzianka" Baaardzo czekoladowe ciacho. Już w trakcie jego przygotowywania, zapach czekolady przyciąga do kuchni wszystkich domowników. Przed wyjęciem z blachy, ciasto … Przeczytaj cały artykuł Post Brownie z kawałkami toffi pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" Idealny deser na walentynki lub inną uroczystą kolację. Płynna, ciepła i subtelnie pikantna czekolada rozpływa się w ustach, pieszcząc zmysły … Przeczytaj cały artykuł Post Fondant czekoladowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBlueberry Corner by "jagodzianka" 12 kwietnia to dzień czekolady. Uczciłam go, piekąc bardzo czekoladowe ciacho z niespodzianką w środku. A tą niespodzianką jest pomarańczowy … Przeczytaj cały artykuł Post Czekoladowe ciacho z niespodzianką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner100g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g cukru pudru jajko cukier wanilinowy 80 g płatków czekoladowych 100 kandyzowanej skórki pomarańczowej Sposób przyotowania: Ze wszystkich składników (oprócz czekoladą i skórką pomarańczową) zanieść głądkie ciasto.Konsystencją powinno być podobne do plasteliny.Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie zagniatamy. Z ciasta formujemy 2 wałki,które zawijamy osobno w folię
Wielki apetytKakaowo-bananowe płatki ryżowe*; z gorzką czekoladą *z rozgniecionym bananem, kakao, na czekoladowym mleku sojowym Co prawda tylko 3 lekcje, ale szkoła to szkoła xd Powodzenia dzisiaj na matmie
More food, love and dreamsBrzmi nieco zimowo i świątecznie prawda? :) Nie wiem jak wam, ale mi to w zupełności nie przeszkadza. Kocham czekoladę, kocham płatki owsiane i bakalie, a wszystko w jednej miseczce to po prostu bajka. Mam nadzieję, że takie połączenie również Wam posmakuje :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych ok. 250 ml mleka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
Chocolate Muffin Blogpoczwórnie Czekoladowy ryż na mleku*; z malinami *na czekoladowym mleku sojowym, z budyniem czekoladowym, kakao i gorzką czekoladą Czasami dobrze jest mieć bałagan w zamrażalniku, chociażby dla znalezienia takich skarbów. Bardziej czekoladowo chyba się już nie dało
More food, love and dreamsskładników z krajów słynących z ich produkcji. I tak, wanilia używana do produkcji lodów Carte d’Or pochodzi z upraw z Madagaskaru, kakao – z Ekwadoru, kawa – z Kolumbii, a czekolada – produkowana jest w Belgii. W ciągu kolejnych kilku lat marka wprowadziła nowe smaki, do najbardziej popularnych w Polsce należą Tiramisu, Bakalia oraz Caffe Latte. Pierwszy użyty w historii marki Carte
Ostra na Słodkoręcznie robione. Pyszne. Nie za słodkie, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem i oczywiście śliczne. My miałyśmy przyjemność wykonać pralinki pod okiem właściciela Czekoladowego Jakuba Przysuchy. Do pralinek użyta została najlepsza czekolada, własnej produkcji mus malinowy, prawdziwy alkohol. Zastanawiam się czy ten wpis nie wygląda jak laurka? No może trochę, ale co zrobić, skoro tylko takie myśli mam po wyjściu
królestwo garówKakaowa muffina z mąki kokosowej; z bananem, kawą, daktylami i gorzką czekoladą Całkowicie z mąki kokosowej, bez żadnej innej, strach był, bo ta mąka kokosowa, a ona jest... inna xd ale za to właśnie ją uwielbiam < 3 Był strach, czy coś z tego wyjdzie, ale wyszło i to jak pysznie
More food, love and dreamsprzelewamy do tortownicy i pieczemy 50 minut w 160 stopniach (polecam najpierw spód a potem górę) Upieczony sernik odkładamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy go z formy, polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy bitą śmietaną
ciastkarnia na kruchym spodzieduży plus dla osób nie tolerujących glutenu), ale cudowny czekoladowy smak. Ten deser jest pyszny!!! Ja robiłam go na Wielkanoc, ale pasuje na każdą okazję, jeśli tylko lubimy dużo czekolady Źródło — Cukiernia Lidla Nowy post Ciasto czekoladowe — bez mąki pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńceciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski, uderzyć w nie pięścią i podsypując odrobiną mąki rozwałkować na kształt prostokąta o wym. 25x40cm. Nadzienie: 100g gorzkiej czekolady, 1/4 szklanki brązowego cukru, czubata łyżka kakao, 40g masła, łyżeczka cynamonu, opakowanie białej polewy do dekoracji (użyłam Helio) . Wszystko przełożyć do blendera i zmiksować. Masę rozsypać
Z miłości do słodkościwiecie naleśnikowy ze mnie potwór! Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki , o czym pisałam już wielokrotnie. I na słodko i na ostro .. i wytrawne … i z mięsem, z czekoladą, z serem czy dżemem. Nie ważne z czym – ważne, żeby to były naleśniki! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną czekoladową , naleśnikową lazanie. Delikatne czekoladowe naleśniki przekładane słodkim nadzieniem z białego
Ostra na SłodkoCiągnący karmel + chrupiące orzeszki + czekolada = rozkosz dla podniebienia... i 509 kcal w jednym batoniku* :) Brzmi znajomo? Tak w skrócie można opisać pewien znany batonik. Będąc na diecie czy po prostu zdrowo się odżywiając musimy zapomnieć o takich słodyczach. Jeśli śledzicie wpisy na blogu to z pewnością domyślacie się, że uwielbiam tworzyć równie pyszne, zdrowe wersje takich smakołyków. Dziś
Chocolate Muffin Blog