czekolada - 27946 przepisów (strona:1151/1864)

SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 92

wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem  Lauretta  o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu

Zrób to smacznie
Ciasteczka świąteczne - 3 przepisy na bożonarodzeniowe ciasteczka z Włoch, Grecji i Hiszpanii 287

nadzieje, że odnajdziecie w tym wpisie swoje typy.  Dla mnie pieczenie ciasteczek to swoisty świąteczny rytuał. Lubię przygotowywać je przez cały grudzień i podjadać do daktylowej gorącej czekolady. W tym roku Tadzio mocno włączył się w pieczenie ciasteczek, dzięki czemu okres oczekiwania na Boże Narodzenie stał się jeszcze bardziej magiczny :)  3 przepisy na świąteczne ciasteczka z Włoch, Grecji

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciastka kokosowe przekładane masą 233

cukru pudru 1 kostka masła 25 dag mleka w proszku 1 jajko olejek cytrynowy lub wyciśnięta cytryna wszystko wymieszać razem i smarować ciastka i składać. Ja ciastka ozdobiłam czekoladą i kokosem rozpuszczoną i posypałam kokosem

Moje Wyroby
pierniczki „last minute” 141

kształty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 10 min. Po upieczeniu studzimy na kratce. Możemy dowolnie udekorować lukrem lub oblać roztopioną czekoladą. (inspiracja z przepisu Justyny Milczanowskiej

Domowy Smak Jedzenia
Wyniki konkursu z 4health 185

Bolek i Lolek, a nawet Pinky i Mózg! Również jesteśmy w 100% naturalni jak płatki zbożowe, zdrowi jak nasiona chia, słodcy jak malina, a kiedy trzeba gorzcy jak czarna czekolada, twardzi jak orzechy, a kiedy nikt nie widzi… pikantni jak chilli! ”     Po ogłoszeniu wyników laureat kontaktuje się ze sponsorem celem podania adresu do przesłania nagrody

Słodkie okruszki
Piernik piwosz 162

blaszek (użyłam 2 keksówek) wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy ok 45 minut w 170 st. C do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu polewamy  rozpuszczoną czekoladą lub lukrujemy. Smacznego.   var widgetParams = "{ 'Id':'91ec772a-29f1-404e-97b0-c93d29fa024f','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder=0; iframe.width

Cynamonowe szczęście
Pierniczki 179

się schłodziło. Wałkujemy cienko i wykrawamy pierniki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st ok 10-12 min.. uważając by się nie przypaliły. Gotowe pierniki lukrujemy lub oblewamy czekoladą. Przykładowy lukier 1 białko 1 szkl cukru pudru (przesianego) kilka kropel soku z cytryny Utrzeć do uzyskania białej gęstej masy lukrowej

Gotowanie jest łatwe
Keks makowy 129

ciasta wrzucić dowolne bakalie, skórkę pomarańczową, cytrynową lub kandyzowany imbir – idealnie pasuje do keksów, polecam:) Gotowy keks posypuję cukrem pudrem, można polać lukrem, polewą z białej lub ciemnej czekolady. Będzie pysznie! Uwagi do przepisu: Przepis na keks makowy jest na jedną keksówkę o długości 30 cm. Wszystkie składniki są w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność

Zasmakuj Kuchni
Piernik z porzeczkami i kremem z kaszy manny 5172

podaniem schłodzić ciasto kilka godzin w lodówce, wówczas bez problemu się kroi i nic nie wypływa po bokach. Do oblania ciasta możecie wykonać swoją ulubioną polewę lub rozpuścić gorzką czekoladę. Ja z braku czasu posłużyłam się gotowcem :P   Mała blaszka (20x36) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka kwaśnej śmietany 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki miodu

My simple kitchen
Łowcy smaków Cztey pory roku 162

ilustrowane, nic tylko brać się za gotowanie.   Mnie już same nazwy potraw przyprawiają o bardziej intensywną pracę ślinianek, weźmy np taką "jaglaną tartę chałwową z granatem i gorzką czekoladą" albo "pomarańczowy serek z prażonych nerkowców z pieczonym rabarbarem", czy też "krem pieczarkowy z rozmarynem i masłem orzechowym", powiedzcie sami aż się chce tych potraw spróbować, albo przynajmniej wykombinować coś

Cynamonowe szczęście
Ciasto Shrek bez pieczenia 212

ciągle mieszając gotować na małej mocy palnika do czasu, aż zgęstnieje. Jeszcze ciepły budyń przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami i wystudzić. Na wystudzoną masę z soku położyć delicje czekoladą do góry. Jedną zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody, a pozostałe dwie w 800 ml gorącej wody. Galaretki wystudzić i pozostawić, aby zaczęły lekko tężeć. Śmietanę ubić z cukrem

Kuchcik gotuje
Lekki sernik straciatella na makowcu 149

szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 cukier waniliowy 3 galaretki o smaku malinowym + 3 szklanki przegotowanej wody 2 galaretki przezroczyste o smaku winogron Winiary +2 szklanki przegotowanej wody 1 czekolada mleczna Milka Wykonanie: 3 galaretki malinowe zalewamy przegotowaną wodą i odstawiamy do delikatnego stężenia. Do misy miksera przekładamy ser, cukier, cukier waniliowy i ucieramy, następnie wlewamy mleko i tężejącą galaretkę

Sama słodycz i szczypta chili
Churros – przepis na Hiszpańską przekąskę 321

również w Portugalii, Turcji, Meksyku i Ameryce Środkowej, wytwarzany z ciasta parzonego, które następnie smażone jest w formie pręcików na głębokim oleju. Churros z reguły podawane jest z gorącą czekoladą lub cukrem pudrem, serwowane również na imprezach. Ten pyszny przysmak sprzedawany jest przy głównych ulicach i ciągach komunikacyjnych a w Polsce coraz częściej spotykany w ofercie food-tracków. Poniżej sprawdzony

Księga-Smaku

Proponowane wyszukiwania