Fasolowe gofry bananowo-kokosowe*; z białą czekoladą i malinami, polane mleczkiem kokosowym *z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym bo dawno żadnych fasolowych gofrów nie było, i póki mam czas na wolny poranek, bo wrzesień dość intensywnie się zapowiada, aa, mimo wszystko w sumie to i tak go się już doczekać się nie mogę, szczególnie weekendów :D Przepisem podzielę
More food, love and dreamsporcelanowej paterze Tamara Bogucice i posypała je cukrem pudrem i na każdej ułożyła gałązkę czerwonej porzeczki. Smakołyki znikały z niewyobrażalną szybkością. Dla takiego widoku, umorusanych cukrem pudrem i czekoladą dzieci warto czasem zmienić reguły i podać coś słodkiego na śniadanie. W końcu były jeszcze wakacje
Malinowe PocałunkiKakaowy omlet gryczany; z ricottą, malinami i gorzką czekoladą Odzwyczaiłam się od smażenia omletów, choć nie powiem ten z mąki gryczanej wyszedł naprawdę fajnie, taki grubiutki < 3 pomimo, że dawno już takich nie robiłam i przy ubijaniu myślałam, że będzie płaski :P W powietrzu coraz bardziej czuć jesień, rano coraz zimnej, na targu więcej śliwek i jabłek
More food, love and dreamsmasę serową: - 250 gram mascarpone - 100 mililitrów kwaśne śmietany 18% - 2-3 jajka - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 tabliczka czekoladowy gorzkiej Przygotowanie masy serowej: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzamy. Wszystkie składniki łączymy. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy w kąpieli wodnej, w temperaturze około 160-170 stopni przez 1 godzinę. Sernik przed podaniem
Życie zamknięte w smakubrzoskwiniowy "serniczek" na zimno z kaszy jaglanej z domową wegańską czekoladą~ Nie wiedziałam jak nazwać to śniadanie...padło więc na kolejny serniczek na zimno, chyba za sprawą konsystencji... ;) Śniadanie na zimno - cudowna rzecz w gorący dzień! Chociaż wiecie co? Bardzo mnie cieszą te upały - kocham taką pogodę :D Jednak gdy dwa dni temu w ogrodzie babci zobaczyłam masę zeschniętych krzaków
breakfast of dreamsWczoraj : ~marchewkowa kasza jaglana ze śliwkami (w środku) i białą czekoladą Studentską z bakaliami~ Dzisiaj: ~kasza owsiana na jogurcie sojowym z kawą zbożową i morelami~ Wczoraj, tak jak pisałam na fanpage , niestety nie dałam rady się pojawić rano ze śniadaniem. We wtorek niestety nie udało nam się zdobyć drugiej góry...Zwiedzilismy jednak piękną jaskinię! Po wyjściu z niej od razu
breakfast of dreamsmożecie co jakiś czas lekko obniżyć temperaturę - ja piekłam 20 minut i zeszłam do 190 stopni Celsjusza. Gotowego Dutch Baby podałam z sosem czekoladowym (roztopiona w kuchence mikrofalowej mleczna czekolada i odrobina mleka) oraz z karmelizowanymi brzoskwiniami
tost z dżememCzekoladowa cukiniowa owsianka; z gorzką czekoladą, ufo i borówkami Bo dawno już żadnego owsianego ulepka nie było, w sumie to jakoś zapomniana ta owsianka ostatnio u nie, no, ale tyle innych dobrych rzeczy też jest *.* no, ale śniadanie w sam raz na dzień po za domem, kino, próbowanie nowej knajpki, zapowiada się dobrze
More food, love and dreamspomysłu :) Białą fasolę zmiksowałam z ciemnym kakao i przyprawą korzenną i muszę przyznać, że efekt mnie zaskoczył :) Placuszki są kruche, mięsiste i bardzo sycące, cudownie pachną przyprawą korzenną i czekoladą... jeden ma tylko 30 kcal! Składniki: 200 g białej fasoli (waga po odsączeniu) 2 jajka 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej 1/2 łyżeczki proszku
Chocolate Muffin Blogproszku do pieczenia łyżeczka czubata kakao naturalnego łyżka cukru lub coś innego do posłodzenia łyżka stopionego i ostudzonego masła lub oleju 4 łyżki zimnego mleka średnie jajko opcjonalnie: posiekana czekolada mleczna lub gorzka, suszone owoce, posiekane orzechy itp. jak zrobić? Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia wymieszać w jednym naczyniu. W drugim naczyniu
tost z dżemempudding ryżowy gotowany z wiśniami podany z gorzką czekoladą~ Tato przywiózł mi caaaaałe wiadro wiśni więc będzie wiśniowo...Zaczęłam już od śniadania :D A teraz idę drylować pozostałe 5kg i robić dżemy oraz nalewkę... Wczoraj pogoda dopisała i wsiadłam na rower :) Razem z kolegą troche pojeździliśmy - 1,5h i 18km, nieźle ;) Szkoda tylko że mam niezbyt wygodne siodełko i moja
breakfast of dreamsSkładniki na ok. 17 placuszków: 1 banan 1 jajko 75 g mąki garść płatków migdałowych 1 łyżka cukru pudru 25 g startej na tarte czekolady olej do smażenia 100 ml mleka Wszystkie składniki zmiksować, rozgrzać olej na patelni i smażyć placuszki. Przepis pochodzi z White Plate
Moja Galeria Smakuzgęstniała. Tężejącą masę wyłożyć na pierwszy placek kakaowy, nałożyć drugi blat. Dokładnie docisnąć. Na czas przygotowywania polewy czekoladowej włożyłam ciasto do lodówki i obciążyłam deską. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kremówki 30% 2 łyżki masła 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i rozpuścić na małym ogniu, cały czas mieszając. Przestudzić. Ciasto pokryć polewą czekoladową
Moja Galeria Smakumąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 sody oczyszczonej 1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 120 g cukru 60 g wiórków kokosowych 50 g dropsów czekoladowych (można zastąpić posiekaną czekoladą) 1. W misie miksera masło utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym. Dodać jajko, zmiksować. 2. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do ciasta. Połączyć
Moja Galeria Smakumogą być, ale po co przykrywać je tłustą bitą śmietaną i posypywać okruszkami ciasta? Do tego wszystkiego jeszcze ten kształt, który uniemożliwia ukrojenie ładnych, estetycznych kawałków... Samo połączenie banan-czekolada jest bardzo trafione, ale taki deser musi być dobrze przemyślany :) Moja wersja jest w pełni zdrowa i pyszna :) Moim zdaniem jest lepsza niż kaloryczny oryginał. Zapraszam wszystkich czekomaniaków :) Spód
Chocolate Muffin Blog