czekolada - 27946 przepisów (strona:1139/1864)

Lody bananowe z masłem orzechowym 155

jedne z najprostszych lodów. Przygotowanie ich zajmuje dosłownie parę minut, nie licząc oczekiwania na zamrożenie bananów. Można przygotować te lody z dowolnymi dodatkami jakie lubicie, z czekoladą, nutellą, a nawet chałwą. Składniki: 5 dojrzałych bananów 120g masła orzechowego 40g orzechów laskowych szczypta cynamonu Banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do miseczki i mrozimy przez około 3 godziny

AleTorcik
Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia 794

inwencja twórcza :)) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia Składniki: Spód: 180g wafelków kokosowych w polewie z białej czekolady 2 łyżki wiórków kokosowych 40g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Krem: 450g gotowego sera na sernik 300g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu

Mała Cukierenka
Belgijskie gofry z owocami 212

serka twarogowego 150 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru 1 kiwi 100 g borówek 100 g malin 1/2 szklanki frużeliny z wiśni 5 śliwek wiórki kokosowe, czekolada starta, mięta do dekoracji ciasto na gofry: Do miski, wykruszam drożdże, dodaję łyżkę mąki, szczyptę cukru i 50 ml mleka letniego. Zaczyn odstawiam na 30 minut. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję

wesoła kuchnia
Krajanka z borówkami amerykańskimi 143

średnicy 24 cm. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180 0 C przez 35 – 40 minut. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową: w małym rondelku rozpuścić 2 rządki czekolady mlecznej, 2 łyżki mleka i łyżkę masła. Nie gotować. Polać ciasto. Poczekać aż polewa zastygnie i pokroić na porcje. Smacznego

Przepisy Babci
Ciastka owsiane 172

podzielcie się swoją opinią ;) Składniki: 3 szkl płatków owsianych  2 jajka 1 kostka masła 1/2 szkl cukru 1 szkl mąki garść słonecznika garść orzechów dropsy czekoladowe (bądź tabliczka czekolady pokrojona) garść żurawiny suszonej lub rodzynki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło rozpuścić, po ostygnięciu dodać jajka, cukier oraz mąkę. Miksować ok 5 minut. Dodać płatki owsiane, dodatki

Motylkowa Kuchnia
Krówkowe szaleństwo - bezy, masa krówkowa i bita śmietana 224

serka mascarpone 330ml śmietany 30% 2 śmietan fix Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fix.  Masę śmietanową wykładamy na masę bezową, dekorujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na około godzinę.  Zajrzyj również tu: 1. Kawowa rozkosz- ciasto cappuccino 2.  Pyszne śniadanie - muffinki jajeczne 3.  Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie

My World by Dagmara Rek
Budyniowiec ze śmietankową pianką 253

dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody. Studzimy i dodajemy do ubitej śmietany miksując na najwyższych obrotach. Piankę wykładamy na masę budyniową. Wierzch możemy posypać startą czekoladą. Smacznego

Pyszności Słodkości
Sernik o smaku krówkowym 126

miksując. Masę serową wlewamy do tortownicy. Pieczemy 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po tym czasie zostawiamy ciasto w piecu na około 20 minut. Całość oblewamy rozpuszczoną czekoladą. Zajrzyj również tu: 1. Sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami kokosowymi 2. Sernik z tartym, ciemnym ciastem 3. Sernik Złota Rosa

My World by Dagmara Rek
Ciasto z truskawkami bez miksera 174

dodatkiem świeżych truskawek pachnące orzechami, jest pysznie, domowo, weekendowo Takie „wdzięczne” ciasto przygotowuję na kilka sposobów, najczęściej z takimi dodatkami jak: – z wiórkami kokosowymi i tartą czekoladą, – z dodatkiem kakao i tartej skórki z pomarańczy, – w wersji cytrynowej, – z przyprawą do piernika i tartymi orzechami, – ze świeżymi owocami, np. truskawkami, borówkami, śliwkami, tartymi jabłkami, – z owocami z puszki

Zasmakuj Kuchni
Ciasta bez pieczenia – najlepsze przepisy! 1090

sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym. KRÓL LEW PRZEPIS TUTAJ Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. KARMELOWIEC PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczne, proste i mocno karmelowe oraz nie wymagające pieczenia ciasto. CHRUPIĄCE CIASTO Z NUTELLĄ I BRZOSKWINIAMI PRZEPIS TUTAJ Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto

Blog z Apetytem
Zdrowe przekąski w podróży. 166

Więc po prostu czytajcie składy.  A z takich co ja mogę polecić to Dobra Kaloria, Be Raw Chodakowskiej czy te Intenson. Podróżując latem wybierajcie koniecznie takie bez czekolady, nawet gorzkiej!  MUSY OWOCOWE Szczelnie zapakowane, nie wyleją się i zawartość przy pomocy dziubka pakujemy od razu do buzi.  Szanse na pobrudzenie się - praktycznie zerowe.  Bardzo fajna

Czarnawisienka
Czekowiśnia 173

Czekowiśnia to nic innego jak rodzaj dżemu z wiśni. Każdy, kto próbuje raczej nie kojarzy smaku z wiśnią a raczej z czekoladą. Wyśmienity smak doskonale zastępuje np nutellę, ale znacznie zdrowszy. Można używać do przekładania ciast, tortów. Nadziewania pączków ,rogalików, itp. Świetny dodatek do tostów. Szerokie zastosowanie, dość proste przygotowanie. Można przechowywać do drugiego … Czytaj dalej Czekowiśnia

gotuj ze mną
Czekowiśnia na zimę i "Kochając pana Danielsa" 152

Wczoraj (7 lipca) obchodzony był światowy Dzień Czekolady. Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na czekowiśnię - powidła wiśniowe z dodatkiem kakao. Zawierają wyłącznie 3 składniki i z powodzeniem zastąpią popularny krem, którym niektórzy rano smarują pieczywo. Wiśni w tym roku dostatek, więc można z nich przygotować prawdziwe i naturalne cuda 😊 Składniki (na 11 słoiczków o pojemności

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki najdelikatniejsze i cienkie jak płatki 123

przesmaży przewrócić go na drugą stronę. Smażyć chwilkę. Każdy naleśnik posmarować jogurtem, obsypać owocami. Złożyć na pół i znowu na pół. Udekorować owocami i podawać. Można polać je rozpuszczoną czekoladą. Naleśniki są rewelacyjne polecam

Kuchnia Pokoleń
Tort urodzinowy malinowo-jagodowy 203

jagód ok 400 g malin   Poncz do biszkoptu: 1/2 szkl wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki malinowe 2,5 opakowania wafelków w czekoladzie Biszkopt: Białka ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku i ekstrakt waniliowy. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie

Smakołyki Asi