czekolada - 27946 przepisów (strona:1148/1864)

PANCAKES Z KASZY JAGLANEJ 211

minimalnej ilości oleju kokosowego lub rzepakowego. Czas smażenia placuszków z kaszy jaglanej jest około 30% dłuższy niż tych standardowych. Smażymy je na mniejszym ogniu. Placuszki podajemy ze świeżymi owocami, czekoladą lub syropem. Polecam

SMYKWKUCHNI
Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami 281

minimalną bezpieczną temperaturę, przy której giną bakterie. Ale uwaga… termometr nada się nie tylko do mięsa. Można z jego pomocą sprawdzić temperaturę wina, jak również wykorzystać do temperowania czekolady (tego jeszcze nie przetestowałam, ale myślę, że się nada;)). Doskonale też posłuży świeżo upieczonym rodzicom do sprawdzania wody do kąpieli dla maluszka czy temperatury podawanych mu posiłków. Jak widzicie, zastosowanie

Smaki Na Talerzu
Ciasto Słodki Bezik 115

odrobina gorącej wody WYKONANIE: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, na koniec wmieszać żelatynę rozpuszczona w wodzie, wyłożyć na masę kajmakową wyrównać. Wierzch posypać startym Ciastkiem maślanym albo czekoladą gorzka. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt - powidła - masa kajmakowa - śmietana - starte ciastka maślane

Dziś Ja gotuje
Babeczki makowe z kremem truskawkowym 163

Krem truskawkowy: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa + 150 ml wody Pozostałe: 1 słoik (250 g) dżemu truskawkowego (u mnie dżem truskawkowy z belgijską czekoladą Łowicz ) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli

Passions hobbies life
Muffinki z bakaliami 135

Muffinki z żurawiną i migdałami Gdy tylko mam ochotę na coś słodkiego a jakoś niespecjalnie chce mi się biec do sklepu po kolejną tabliczkę czekolady robię muffinki. Wykorzystuję to co akurat mam w domu, a że jakieś bakalie mam na ogół robię właśnie muffinki z bakaliami. To taka zimowa wersja muffinek

Gotuj Się Kto Może
LODY TYMIANKOWE Z MIODEM 129

ubijamy na jednolitą masę. Dodajemy tymianek, ekstrakt waniliowy oraz sól. Mieszamy. wkładamy do zamrażalki do momentu powstania lodów. Co jakiś czas mieszamy masę aby powstała masa lodowa. Podajemy z czekoladą lub owocami

Kuchnia w oparach
AŻ DO KOŚCI CZYLI FILM O PROBLAMACH Z ODŻYWIANIEM 144

lądują w łazience aby wszystko z siebie wydalić. Bliscy widzą, że jemy normalnie, a mimo wszystko chudniemy. Nie potrafimy cieszyć się jedzeniem. Nie umiemy cieszyć się ze zjedzenia kawałka czekolady, ulubionego sernika czy batonika. Każdy najmniejszy kęs ciasta to obraz, że przytyjemy przynajmniej 1 kg. I zataczamy okrąg. Film "Aż do kości" pokazuje jak ciężko jest walczyć z chorobą

Kuchnia w oparach
LODY ORZECHOWE Z BEZĄ 118

Kuchnia szwajcarska kojarzy mi się z czekoladą i serami. Ja jednak pomyślałam, że zrobię coś z bezą szwajcarską, która jest bardziej wysuszona od bezy francuskiej. Następnie musiałam znaleźć przepis, który będzie przypominał mi o lecie. Od razu pomysł padł na lody. Bo przecież jak lato to zimne i pyszne lodowe inspiracje. Do przygotowania dania użyłam noża VICTORINOX. Na swojej stronie

Kuchnia w oparach
SMOOTHIE Z KALAREPĄ, SELEREM NACIOWYM I SOKIEM JABŁKOWYM 176

Przed wiosną każdy z nas zaczyna dbać o figurę. Porzucamy ciężkie dania na rzecz lekkich sałatek i koktajli. Koktajle możemy przygotować z ulubionych owoców, warzyw i dodatkami takimi jak czekolada czy orzechy. Przygotowałam więc smoothie warzywno-owocowe aby przywitać wiosnę z powerem. Użyłam do tego selera naciowego, który jest coraz bardziej popularny w polskiej kuchni. Jest składnikiem diet odchudzających

Kuchnia w oparach
CYTRYNOWA BABKA WIELKANOCNA NA BAZIE BIAŁEJ FASOLI 155

najczęściej je barszcz biały to byłabym to ja. Nie przepadam jednak za barszczem czerwonym czy ukraińskim. A i u nas taka tradycja, że w Wielkanoc pije się "grzankę" czyli czekolada z alkoholem na gorąco. Piją to wszyscy: dzieci i dorośli. Dla dzieci oczywiście jest to zdecydowanie słabsza "grzanka". Tak jak pisałam wcześniej jedziemy do rodziców, ale to nie znaczy

Kuchnia w oparach
EKLERKI TOFFI Z BORÓWKAMI 164

Zimne eklerki przekrajamy nożem wzdłuż (najlepiej nożem z piłką) 10. Na jedną część nakładamy lekko ciepły budyń i układamy borówki, przykrywamy drugą częścią. *Gotowe eklerki można dodatkowo polać czekoladą SMACZNYCH WYPIEKÓW

Marcepanowa kuchnia
Ciasteczka czekoladowe z nutką rumu. 165

Wczoraj był dzień czekolady, więc trzeba było go jakoś uczcić :) Zrobiłam kruche, delikatne, rozpływające się w ustach ciasteczka z odrobiną rumu i dużą ilością kakao. Wybrałam ciasteczka ponieważ nie trzeba ich zjeść od razu, można je przechować w szczelnym pojemniku i podbierać kiedy przyjdzie nam ochota :) Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Agusiowe smakołyki
Ciasto z fasoli, czekoladowe i FIT! 158

proszek - białka ubij na sztywno dodaj do masy i wprowadź delikatnie, wylej na blaszkę 20 cm x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia, na wierch dodaj owoce, lub gorzką czekoladę ciasto piekłam 1 godzinę i 10 min w temp. 180 stopni C Studzimy całkowicie i dopiero kroimy, ciasto jest dość delikatne i kruche. Bardzo smaczne i czekoladowe w smaku! Polecam

SMYKWKUCHNI
FIT BATONY RAW 216

szkoły! Batoniki możecie urozmaicać poprzez dodatek różnych owoców czy to zastępując nasiona słonecznika, ziarnami siemienia lnianego, pestkami dyni i posiekanymi orzechami czy migdałami. Batoniki możecie polać też gorzką czekoladą. Ja na pewno zrobię je jeszcze nie raz w różnych odsłonach

SMYKWKUCHNI
SZYBKIE ŁACIATE BABECZKI 171

wymaga zbyt dużego czasu pracy. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli. Nie są zbyt słodkie, więc dla smakoszy słodyczy polecam posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Wilgotne w środku, długo zachowują swoją świeżość. Polecam :) Składniki na 12 babeczek: * 2 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia  (użyłam proszku do pieczenia Skworcu) * szczypta soli * 1/4 szklanki

Zrób to smacznie