czekolada - 27946 przepisów (strona:1153/1864)

Pierniczki mięciutkie. 2474

piekarniku nagrzanym do 180 stopni 10-12 minut. Gotowe pierniczki można polukrować lub polać polewą czekoladową. Ja zrobiłam część z polewą, a część z lukrem. Polewa czekoladowa: 150 g. czekolady gorzkiej 1 łyżka miękkiego masła 7-8 łyżek mleka Składniki polewy roztopić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Lekko przestudzić i udekorować pierniczki. Lukier: 1 białko 7 czubatych łyżek cukru

Agusiowe smakołyki
pierniki norymberskie 141

lekko spłaszczam łyżką nadając mu odpowiedni kształt. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę pierniki około 20 minut. Po wystudzeniu dekoruję lukrem królewskim lub roztopioną czekoladą

babka w formie
Przepisz #191 🎄 Świąteczne pierniczki (bez glutenu) 159

Wykrawamy pierniki. Układamy na blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Pierniki dekorujemy w dowolny sposób - na przykład rozpuszczoną gorzką czekoladą. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Pierniki można jeść już w dniu upieczenia a w pojemniku można je przechowywać przez kilka dni. Smacznego

Health-Fit-Life
Najlepsze ciastka dla Świętego Mikołaja 142

leży duży talerz z ciastkami. A Wy pieczecie ciasteczka dla Mikołaja? Macie gotowe prezenty? Najlepsze ciastka dla Świętego Mikołaja Ciasteczka migdałowe   Śnieżne kule Orzechowe księżyce Owsiane z białą czekolada i żurawiną Ciasteczka cytrynowe Oreo cookies M&M cookies Artykuł Najlepsze ciastka dla Świętego Mikołaja pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Szybki piernik korzenny 192

tysiąca innych rzeczy, których nawet nie mogę spamiętać. Trochę mi smutno, że nie wygląda to jak w bajce – spokojny, wieczorny relaks przed świątecznymi filmami, w kubku gorąca czekolada, na nogach świąteczne skarpety, a obok łóżka pierniczki lub piernik pięknie udekorowany. Rzeczywistość jest troszkę inna. Co prawda aktualnie siedzę w łóżku, ale z zapaleniem zatok. Filmów nie oglądam, bo głowa

365 dni dookoła kuchni
Pierniczki na mące gryczanej i żytniej 212

dbających o linię, trenujących na siłowni czy zwyczajnie - dla tych dbających o codzienną zbilansowaną dietę. Pierniczki żytnio-gryczane, by stały się pięknym prezentem - warto udekorować. Do dekoracji polecam gorzką czekoladę, rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Moje pierniczki obsypywałam wiórkami kokosowymi, siekanymi migdałami i odrobiną złotych kuleczek cukrowych ( ale naprawdę odrobiną ), tak by dodać nieco świątecznego blasku ;) PRZEPIS  NA PIERNICZKI GRYCZANE

kolorowotorcikowo
Kakałko z piankowymi bałwankami 103

łatwo sprawić! Wystarczy mieć w pogotowiu kilka pianek, które można udekorować wcześniej i kakao! PS. W dni, które wymagają mocniejszych pocieszaczy, warto wybrać wersję na wypasie w postaci  czekolady na gorąco zamiast kakao. ;) * SKŁADNIKI Kakao: 500 ml mleka 4 łyżki kakao 2 łyżeczki miodu lub cukru szczypta cynamonu lub kardamonu Piankowe bałwanki: kilka dużych pianek marshmallows 4 łyżki cukru

Food Square
Pierniki norymberskie 280

kawałek anyżu + łyżka kakao. Całość utłuczona w moździerzu. Taka przyprawa daje bardzo pikantne ciastka. **większość przepisów podaje, by masę piernikową kłaść na okrągłych oblatach lub waflach (pominęłam) ***można posmarować czekoladą Smacznego :). Znajdź mnie na fb.  Inne pierniczki

Rodzinka w kuchni
Kokosanki - czekoladowo kokosowa kostka. 592

rozwarstwić wtedy należy wlewać po łyżce mleka i energicznie mieszać aż znów się połączy i będzie błyszcząca.  Polewę odstawiamy na chwilkę aż lekko ostygnie, widelcem maczamy kostki w czekoladzie obtaczając je z każdej strony. Przekładamy na talerz z wiórkami, obtaczamy i gotowe.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Zielone ciasto z rodzynkami 114

mocy; w piekarnikach grzanych butlą gazu ciasto piekłam ok. 60 minut. Gotowe wyłóż na blat, wystudź i posyp cukrem pudrem. Można udekorować lukrem lub polewą z białej lub gorzkiej czekolady. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Nugat z pistacjami, żurawiną i migdałami 138

wszystkich słodyczy na świecie (poza czekoladą oczywiście) najbardziej kocham nugat! Bardzo słodki, o piankowej, lekko ciągnącej się konsystencji i z mnóstwem orzechów. Najbardziej uwielbiam turrón z Alicante, którym przy każdym wypadzie do Hiszpanii zajadam się na tony (dobrze, że ostatnio mają wersję bez cukru!). ;) Po dobry nugat jednak wcale nie trzeba jechać daleko, bo bardzo łatwo można go zrobić

Food Square
Lato przez cały rok? Czy to możliwe? 113

chwilę o jakieś typowo letnie przepisy byłam lekko zdziwiona i zaciekawiona, dlaczego w mrozy właśnie takie dania są przez nią tak poszukiwane. Ja zimową porą najczęściej sięgam po gorącą czekoladę lub kakao, cynamonowe słodkości i wszystko, to co pasuje idealnie do mojej wizji relaksu (czyt. ciepły kocyk, coś słodkiego, coś gorącego i… cisza) Jednak wiedziona ciekawością w tym roku

Słodkie okruszki
Domowe mleko kokosowe 132

mnie, smak i konsystencję porównywalną do takiego mleka prosto od krowy, tylko z kokosową nutą. Jest przepyszne. Myślę, że mleko kokosowe świetnie sprawdzi się przy przygotowywaniu domowej gorącej czekolady . Gdy schowamy mleko do lodówki na jego powierzchni zbierze się warstwa tłuszczu, taka kokosowa śmietanka. Warto więc przed nalaniem wstrząsnąć butelkę lub podgrzać odrobinę, by tłuszcz kokosowy się rozpuścił. Można też

Figa S-makiem
Mięciutkie pierniczki 424

piekarnika nagrzanego do 160’C z termoobiegiem i pieczemy przez 10 minut *** *** Z podanych składników wyszły mi 4 duże blachy pierniczków *** *** Po przestudzeniu pierniczki lukrujemy lub polewamy czekoladą (u mnie lukier + bakalie) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: MAKOWA GWIAZDA ŚWIĄTECZNA PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania