czekolada - 27946 przepisów (strona:1161/1864)

Wyjątkowe bombonierki od Vobro 201

Spójrzcie sami. W jednej 330 g bombonierce Excellent Pralines otrzymacie zarówno coś dla fanów czekoladek Frutti di Mare (czyli dla mnie i moich maluchów) oraz dla wielbicieli wiśni w czekoladzie. Niedługo zbliża się rocznica mojego ślubu i… już cichutko podpowiadam mężowi, aby sprawił mi w prezencie właśnie taką bombonierkę. Polecam ją i Wam. Próbowaliście już bombonierek od Vobro? Która

Słodkie okruszki
Ciasto gruszkowe z wafelkową bezą 192

wymiarach biszkoptu. Ja zazwyczaj papier z bezą układam na odwrocie blachy wtedy łatwo zsunąć bezę bez obaw jej połamania. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach 40 minut. Polewa: Czekolada gorzka 90g rozpuszczona na parze w połączeniu ze śmietanką 30%( ilość w zależności od gęstości jaką chcemy uzyskać)   Warstwy: Biszkopt – mus gruszkowy( nałożyć lekko przestudzony, schłodzić) – krem – beza

W garach u Gosi
BARDZO KRUCHE RURKI Z KREMEM KAKAOWYM 153

koniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać. Masę budyniową kakaową przełożyć do szprycy i napełnić szczodrze rurki. Można ozdobić cukrem pudrem lub rozpuszczoną w kąpieli czekoladą np. gorzką

Ciastka - domowe słodkości
Cinnamon rolls, czyli bułeczki cynamonowe 152

dobry dodatek do jesiennego wieczoru z książką, czy też sesji z ulubionymi serialami lub programami . Uwielbiam zajadać się nimi siedząc pod ciepłym kocem, a w drugiej ręce trzymając gorącą czekoladę lub mleko z miodem. W przepisie użyłam mąki orkiszowej, jest uważana za zdrowszą niż tradycyjna mąka pszenna. Oczywiście, jeśli chcesz możesz ją zamienić jednak na mąkę pszenną. W przypadku mleka

365 dni dookoła kuchni
Beza Pavlova z malinami i borówkami (historia i przepis) 187

dzięki czemu jest chrupiąca z wierzchu, a w środku zachowuje miękką puszystą piankę. Początkowo tort dekorowano owocami passiflory, kiwi i truskawkami, jednak z czasem zaczęto wykorzystywać inne owoce, orzechy, czekoladę, a do bezy dodaje się kakao, kawę. W lutym 1999 roku Muzeum Narodowe Nowej Zelandii Te Papa Tongarewa świętowało pierwszą rocznicę otwarcia nowego budynku tortem Pavlova o długości 45 metrów

Obiad gotowy
Ciasto Pożegnanie Lata-z kremem i malinami 355

cukier waniliowy -2 łyżki mąki pszennej -1 szklanka cukru -250g masła lub margaryny WARSTWA MALINOWA -400g malin -1 galaretka malinowa -1,5 szklanki wrzątku POLEWA -100g czekolady mlecznej -3 łyżki mleka -50g masła Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka wraz z 2 białkami ucieramy z cukrem na jasną masę. Dodajemy resztę składników czyli przesianą mąkę, proszek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Korzenne ciasto z całymi gruszkami! 162

piekłam w temp. 165 stopni 1 godzinę. Pieczemy do suchego patyczka na złoty kolor (pamiętaj każdy piekarnik piecze troszkę inaczej!) Ciasto studzimy i kroimy! Opcjonalnie możesz polać je rozpuszczoną czekoladą ;-) wskazówki i podpowiedzi dla początkujących łasuchów: - jeśli nie masz swoich orzechów laskowych tylko kupiłeś sprawdź przed dodaniem do ciasta czy nie są gorzkie! - piana z białek zawsze lepiej i szybciej

SMYKWKUCHNI
muffinki korzenne z jabłkami 115

wyszło ok. 18 szt.) Pieczemy przez ok. 25 min. (do tzw. suchego patyczka) w 170-180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia, dowolnie dekorujemy (w moim przypadku rozpuszczona czekolada oraz uprażone i posiekane orzechy

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladki 128

inna czekolada niż w sklepie. Bardzo aromatyczna, dodałam skórkę pomarańczową kandyzowaną mojej produkcji:) Składniki 1/4 szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 25 dkg mleka w proszku, skórka pomarańczowa lub bakalie według uznania Zagotować wodę z cukrem,kakao i masłem,wystudzić.Następnie dodać mleko w proszku dokładnie wymieszać( gdy zbyt gęste … Czytaj dalej Czekoladki

gotuj ze mną
Cytrynowy sernik gotowany 243

szklanki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa na wierzch dodatkowo na spód: 100-150 gram sucharów polewa czekoladowa przygotowana z masła, mleka, cukru i kakao /  gotowa polewa czekoladowa/ czekolada rozpuszczona polewa czekoladowa: 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnka i gotujemy. Śmietanę mieszamy z cukrem i jajkami na gładki

Życie zaczyna się w kuchni
Budyń czekoladowy 236

Zobacz jak w prosty sposób możesz samodzielnie zrobić domowy budyń czekoladowy . Intensywny smak czekolady w gęstym, aksamitnym budyniu. To świetny pomysł na śniadanie i deser.  Szybko, tanio i przepysznie! Uwielbiam gotować z wykorzystaniem skrobi ziemniaczanej. Jest ona bowiem niezbędna i wręcz idealna do robienia domowych budyniów oraz kisieli. Polecam Ci przepis na kisiel truskawkowy oraz kisiel jabłkowy

AniaGotuje.pl
TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM PATISSIERE 116

idealny do tortów, ciast, pączków, eklerków czy makaroników. Można go również jeść jak budyń na podwieczorek. Sprawdzi się także z dodatkami takimi jak cynamon, sok z cytryny, skorka pomarańczowa, czekolada czy kawa. Tym razem użyłam kremu patissiere to idealnie kruchej tarty ze śliwkami. Składniki: TARTA: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko KREM PATISSIERE

Kuchnia w oparach
Krem piernikowy mascarpone 101

jest właśnie moja przyjaciółka. Czasami proste czyny wyrażają więcej niż najpiękniejsze słowa. Spróbujcie ;)     Składniki (na 2 porcje) 200 gram mascarpone  4 pierniki serca piernikowe w deserowej czekoladzie "Kopernik Toruń" kilka ziarenek kardamonu  skórka otarta z 1 limonki  2 łyżki miodu  2 figi  1 łyżka balsamico  maliny  kilka pierników "Kopernik Toruń

Mango Papaja
Przepis #174 Różowy torcik na zakończenie lata - bez glutenu 92

masa. 2/3 masy wykładamy na jedną część ciasta a następnie przykrywamy drugim krążkiem. Resztą masy smarujemy wierzch oraz boki tortu.  Boki ciasta możemy udekorować płatkami migdałowymi lub startą czekoladą. Wierzch dekorujemy malinami. Ciasto najlepiej smakuje po schłodzeniu. Smacznego ! Weronika

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania