Spójrzcie sami. W jednej 330 g bombonierce Excellent Pralines otrzymacie zarówno coś dla fanów czekoladek Frutti di Mare (czyli dla mnie i moich maluchów) oraz dla wielbicieli wiśni w czekoladzie. Niedługo zbliża się rocznica mojego ślubu i… już cichutko podpowiadam mężowi, aby sprawił mi w prezencie właśnie taką bombonierkę. Polecam ją i Wam. Próbowaliście już bombonierek od Vobro? Która
Słodkie okruszkiwymiarach biszkoptu. Ja zazwyczaj papier z bezą układam na odwrocie blachy wtedy łatwo zsunąć bezę bez obaw jej połamania. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach 40 minut. Polewa: Czekolada gorzka 90g rozpuszczona na parze w połączeniu ze śmietanką 30%( ilość w zależności od gęstości jaką chcemy uzyskać) Warstwy: Biszkopt – mus gruszkowy( nałożyć lekko przestudzony, schłodzić) – krem – beza
W garach u Gosikoniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać. Masę budyniową kakaową przełożyć do szprycy i napełnić szczodrze rurki. Można ozdobić cukrem pudrem lub rozpuszczoną w kąpieli czekoladą np. gorzką
Ciastka - domowe słodkościdobry dodatek do jesiennego wieczoru z książką, czy też sesji z ulubionymi serialami lub programami . Uwielbiam zajadać się nimi siedząc pod ciepłym kocem, a w drugiej ręce trzymając gorącą czekoladę lub mleko z miodem. W przepisie użyłam mąki orkiszowej, jest uważana za zdrowszą niż tradycyjna mąka pszenna. Oczywiście, jeśli chcesz możesz ją zamienić jednak na mąkę pszenną. W przypadku mleka
365 dni dookoła kuchnidzięki czemu jest chrupiąca z wierzchu, a w środku zachowuje miękką puszystą piankę. Początkowo tort dekorowano owocami passiflory, kiwi i truskawkami, jednak z czasem zaczęto wykorzystywać inne owoce, orzechy, czekoladę, a do bezy dodaje się kakao, kawę. W lutym 1999 roku Muzeum Narodowe Nowej Zelandii Te Papa Tongarewa świętowało pierwszą rocznicę otwarcia nowego budynku tortem Pavlova o długości 45 metrów
Obiad gotowycukier waniliowy -2 łyżki mąki pszennej -1 szklanka cukru -250g masła lub margaryny WARSTWA MALINOWA -400g malin -1 galaretka malinowa -1,5 szklanki wrzątku POLEWA -100g czekolady mlecznej -3 łyżki mleka -50g masła Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka wraz z 2 białkami ucieramy z cukrem na jasną masę. Dodajemy resztę składników czyli przesianą mąkę, proszek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupiekłam w temp. 165 stopni 1 godzinę. Pieczemy do suchego patyczka na złoty kolor (pamiętaj każdy piekarnik piecze troszkę inaczej!) Ciasto studzimy i kroimy! Opcjonalnie możesz polać je rozpuszczoną czekoladą ;-) wskazówki i podpowiedzi dla początkujących łasuchów: - jeśli nie masz swoich orzechów laskowych tylko kupiłeś sprawdź przed dodaniem do ciasta czy nie są gorzkie! - piana z białek zawsze lepiej i szybciej
SMYKWKUCHNIwyszło ok. 18 szt.) Pieczemy przez ok. 25 min. (do tzw. suchego patyczka) w 170-180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia, dowolnie dekorujemy (w moim przypadku rozpuszczona czekolada oraz uprażone i posiekane orzechy
Domowy Smak Jedzeniainna czekolada niż w sklepie. Bardzo aromatyczna, dodałam skórkę pomarańczową kandyzowaną mojej produkcji:) Składniki 1/4 szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 25 dkg mleka w proszku, skórka pomarańczowa lub bakalie według uznania Zagotować wodę z cukrem,kakao i masłem,wystudzić.Następnie dodać mleko w proszku dokładnie wymieszać( gdy zbyt gęste … Czytaj dalej Czekoladki
gotuj ze mnąszklanki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa na wierzch dodatkowo na spód: 100-150 gram sucharów polewa czekoladowa przygotowana z masła, mleka, cukru i kakao / gotowa polewa czekoladowa/ czekolada rozpuszczona polewa czekoladowa: 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnka i gotujemy. Śmietanę mieszamy z cukrem i jajkami na gładki
Życie zaczyna się w kuchniZobacz jak w prosty sposób możesz samodzielnie zrobić domowy budyń czekoladowy . Intensywny smak czekolady w gęstym, aksamitnym budyniu. To świetny pomysł na śniadanie i deser. Szybko, tanio i przepysznie! Uwielbiam gotować z wykorzystaniem skrobi ziemniaczanej. Jest ona bowiem niezbędna i wręcz idealna do robienia domowych budyniów oraz kisieli. Polecam Ci przepis na kisiel truskawkowy oraz kisiel jabłkowy
AniaGotuje.plidealny do tortów, ciast, pączków, eklerków czy makaroników. Można go również jeść jak budyń na podwieczorek. Sprawdzi się także z dodatkami takimi jak cynamon, sok z cytryny, skorka pomarańczowa, czekolada czy kawa. Tym razem użyłam kremu patissiere to idealnie kruchej tarty ze śliwkami. Składniki: TARTA: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko KREM PATISSIERE
Kuchnia w oparachjest właśnie moja przyjaciółka. Czasami proste czyny wyrażają więcej niż najpiękniejsze słowa. Spróbujcie ;) Składniki (na 2 porcje) 200 gram mascarpone 4 pierniki serca piernikowe w deserowej czekoladzie "Kopernik Toruń" kilka ziarenek kardamonu skórka otarta z 1 limonki 2 łyżki miodu 2 figi 1 łyżka balsamico maliny kilka pierników "Kopernik Toruń
Mango Papajamasa. 2/3 masy wykładamy na jedną część ciasta a następnie przykrywamy drugim krążkiem. Resztą masy smarujemy wierzch oraz boki tortu. Boki ciasta możemy udekorować płatkami migdałowymi lub startą czekoladą. Wierzch dekorujemy malinami. Ciasto najlepiej smakuje po schłodzeniu. Smacznego ! Weronika
Health-Fit-Life