Lubicie ciasto marchewkowe? Ja bardzo! Zarówno takie „solo” prosto z piekarnika, jak i oblewane czekoladą albo przekładane pysznym kremem mascarpone. Dziś przygotowałam dla Was coś specjalnego! Ciasto wyszło tak pyszne, że zniknęło u mnie zaraz po zdjęciach! Każdy ( serio! ) dobierał sobie dokładkę! Jest fantastycznie puszyste i delikatne, a nadziewane gruszki dodają mu niezwykłego smaku i niespotykanego wyglądu! Gorąco
Ostra na Słodkoidzie już z górki Schłodzone w lodówce ciasto świetnie komponuje się z klasyczną lub mrożoną kawą, a dodatek karobu nadaje słodyczy i lekko czekoladowego smaku. Nie stosuję w przepisach czekolady, ale jeśli wolicie klasyczne kompozycje, śmiało możecie w przepisie wykorzystać kakao zamiast karobu i jestem pewna, że wyjdzie równie smacznie Oczywiście jak zwykle ciasto jest bez cukru, a w dodatku
Fitkotstał się inspiracją do przygotowania uproszczonej wersji domowych lodów. Zazwyczaj robię je na śmietance z całym rytuałem chłodzenia, a następnie ucierania w sorbetierze. Nasze ulubione to waniliowe z kawałkami czekolady. Z racji tego, że waniliowe szybko się skończyły, a nie było czasu na nową produkcję, postanowiłam pójść trochę na skróty i wypróbować prosty przepis wymyślony tuż po zlustrowaniu lodówki
Raj dla PodniebieniaNiestety, nie są to prawdziwe Rogale Marcińskie, jednak od kiedy pamiętam, właśnie rogaliki drożdżowe przygotowywało się w moim domu z tej okazji. Rogaliki drożdżowe najczęściej przygotowuję z powidłami lub czekoladą, jednak... Tryb czytania Artykuł Rogaliki drożdżowe pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plProsty i łatwy przepis na doskonałe słodkie naleśniki. Napełnij naleśniki czekoladą i owocami. Wylewny deser, który zawsze dotyka delikatnych ... podniebień. SKŁADNIKI: 500 ml. mleka 300 gr. mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 1/2łyżeczki oleju szczypta soli 2 banany 2 gruszki nutella WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny
RITA food channelmasłem orzechowym, które sprawia, że ciasteczka są bardziej kruche. Przepis jak zwykle jest bardzo prosty, nie potrzeba również wielu składników, chociaż śmiało można dodać do ciasteczek np. kawałki gorzkiej czekolady lub suszone owoce. Ciasteczka doskonale nadają się na szybką przekąskę lub drugie śniadanie. Składniki (ok. 9 sztuk): 1 jajko 1 szklanka mąki owsianej 3 łyżki masła orzechowego (u mnie
Healthy food explorerpodgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do uzyskania preferowanej konsystencji*. Przelać do miseczki lub słoiczka i udekorować ulubionymi dodatkami (np. orzechy, granola, płatki owsiane, kawałki jabłka, czekolada) *Jeśli masa zbytnio zgęstnieje dolać mleka lub soku
Healthy food explorersłodsze wypieki to polecam dodać miód lub ksylitol. Babka miała być ozdobiona polewą czekoladową, ale gdy już wszystko ładnie piekło się w piekarniku zorientowałam się, że nie mam gorzkiej czekolady! Nie chciało mi się po nią specjalnie iść do sklepu, a po zrobieniu zdjęć babeczka kawałek po kawałku zaczęła znikać, więc stwierdziłam, że już nie ma sensu dorabiać. Jednak bardzo
Healthy food explorermasło orzechowe, a o co je jeszcze urozmaicimy zależy tylko od nas i naszej inwencji. Polecam do nich dodać pokruszone orzechy ziemne, świetnie sprawdzą się też kawałki gorzkiej czekolady. Można do nich dodać naprawdę co tylko się chcę. Ja na pewno jeszcze nie jeden raz je wykonam i na pewno będę kombinować z różnymi dodatkami. Polecam w ciepłe letni
Healthy food explorertłuszczu. Użyłam mąki owsianej (można zmielić płatki owsiane), ale na pewno dobrze sprawdzi się również mąka razowa lub orkiszowa. Muffinki można również wzbogacić np. o bakalie albo kawałki gorzkiej czekolady. Idealnie sprawdzą się jako szybka i smaczna przekąska nie tylko na diecie ;) Składniki (12 sztuk): 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego 4 średnie dojrzałe banany 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie
Healthy food explorerwyglądu przypominają bułeczki a smakują jak chlebek bananowy :) Można je zjeść na śniadanie, najlepiej posmarowane masłem orzechowym lub dżemem. Jeśli ktoś chce to śmiało może je urozmaicić o gorzką czekoladę lub orzechy, ale w takiej prostej wersji też znikają bardzo szybko z talerza i mają swój urok :) Składniki (8 muffinek): 1 dojrzały banan 150 g gęstego jogurtu naturalnego lub jogurtu
Healthy food explorermałej formie (średnica 20 cm) i na dwa razy, ale można również zrobić to za jednym razem i przekroić po upieczeniu. Wierzch można też polać roztopioną gorzką czekoladą, wtedy na pewno będzie się bardzo ładnie prezentować. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, po nocy spędzonej w lodówce. Składniki: Ciasto: 1 puszka czerwonej fasoli 3 jajka 4 łyżki ciemnego kakao
Healthy food explorerwiśni, świeżych lub mrożonych 3 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny ( 4 g ) + 1 łyżka zimnej wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka zimnej wody Dodatkowo: rurki/wiórki z czekolady do dekoracji Wykonanie: Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm: spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią spożywczą ( dzięki folii bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Spód: Ciastka posiekać
Opowieści z piekarnikabądź nie mają czasu na długie przygotowania deseru. A jaki efekt! Zachęcam do wypróbowania ciasta z czerwonej fasoli, które w smaku przypomina klasyczne ciasto kakaowe lub brownie, ale bez czekolady Gotowe ciasto polewam domową polewą czekoladową (z masła, mleka, cukru pudru i kakao), dowolnie można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. A! Jeszcze jedno, takie połączenie świetnie smakuje także
Zasmakuj Kuchni