czekolada - 27946 przepisów (strona:1164/1864)

Ciasteczka maślano-cynamonowe 170

Kruche, wyjątkowe ciasteczka maślane, którym nie można się oprzeć. Za to można polać je kolorowym lukrem czy czekoladą, udekorować, smakować Jest świątecznie, nie tylko pierniczki smakują w Boże Narodzenie – takie ciasteczka z pewnością znajdą swoich fanów Są bardzo kruche, maślano-cynamonowe, pyszne ♥ Inne pomysły na takie ciasteczka? Proszę bardzo wystarczy dodać do takiego ciasta: 70 g wiórków kokosowych, będą

Zasmakuj Kuchni
PUSZYSTY PIERNIK 146

nutą i wilgotnym wnętrzem skąpany w białej polewie z bakaliową okrasą !   Brzmi poetycko, a smakuje bajecznie ! *Z podanych składników wychodzą dwie foremki keksówki  **Polewa: 100 g białej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej z 1 łyżką żelatyny  *** Posypka: Morele, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa  SKŁADNIKI: 5 jajek 100 ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 125 g masła

Marcepanowa kuchnia
Przepis na placek tulipan - kolorowa fantazja 209

Dalej ubijamy. Gdy już będzie dokładnie wymieszana masa, wtedy wykładamy ją na środek ciasta. Zostawiamy trochę, abyśmy mogli posmarować nią wierzch ciasta i posypujemy go mleczną lub gorzką startą czekoladą

Jak u mamy
Twarogowe rafaello z olejem lnianym 175

szczyptę cynamonu. Z gotowej masy formuj niewielkie kulki, układaj je na dużym talerzu. Gotowe rafaello wstaw na 2 h do lodówki. Jeśli chcesz możesz je polać polewą z gorzkiej czekolady, ale bez dodatku smakują równie wyśmienicie Pamiętaj, aby przechowywać je w lodówce Smacznego Artykuł Twarogowe rafaello z olejem lnianym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Piernik bananowy i róża z karmelu 212

jeszcze śmieszniej, jutro (dwudziestego drugiego grudnia, jakby ktoś zapomniał) mam egzaminy, na które nie tylko muszę umieć obliczać ceny, podatki i wydatki, ale wiedzieć, ile procent celulozy jest w czekoladzie, jakie są najważniejsze enzymy w maśle i w jaki sposób produkuje się nugat... Głowa pęka mi od liczb i ułamków, a to przecież jeszcze nie koniec... Na szczęście choinka już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pyszny bezglutenowy piernik 217

Jeżeli brakuje Wam pomysłów na świąteczne wypieki to polecamy Wam ten miękki, aromatyczny a do tego pyszny bezglutenowy piernik :) Składniki na ciasto: – 100 g mąki

Kuchenne Wariacje
Lebkuchen 434

Układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia, spłaszczyć do grubości ok. 1 cm. Piec przez 15 minut. Wystudzić na kratce. Gdy ciastka przestygną można je polukrować, albo oblać rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! Lukier 200 g przesianego cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Cukier utrzeć z wodą na dość rzadki lukier. Zanurzać ciastka, odkładać na kratkę do zastygnięcia

Pełny talerz
Sernik mango-dynia na spodzie z bezglutenowych ciasteczek speculoos z polewą daktylowo-kakowo-pomarańczową (bez glutenu , cukru 196

łyżki kakao -skórka otarta z ½ pomarańczy -1/2 szkl. gorącej wody -2 płaskie łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. wody Dodatkowo -Do ozdoby: pozostałe ciasteczka speculoos, orzeszki ziemne, kilka kostek gorzkiej czekolady SPÓD Z CIASTEK SPECULOOS Ciasteczka zmielić na mączkę w rozdrabniaczu lub ręcznie przy pomocy grubego woreczka i wałka do ciasta. Wymieszać je razem z mąką migdałową, następnie dolać olej lub masło

Candy Pandas
Domowy likier – kawowa krówka 202

Kolejny rok z rzędu, chcę przygotować moim bliskim coś niepowtarzalnego, prosto z serca. W zeszłym roku były to wielkie słoiki z gotową mieszanką na ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą, do których wystarczyło dodać tylko jajka i masło. W tym roku zaś, wpadłam na pomysł domowego likieru. Wszystko za sprawą, dostępnych wszędzie, pięknych pojemników i buteleczek. Zapomniałam już jakie

Be Fit Be Strong
Królewiec miodowo -biszkoptowy 271

ciasto miodowe smarujemy 1/2 słoika dżemu lub powidłami, wykładamy  połowę utartego kremu 2 - ciasto biszkoptowe smarujemy pozostałym dżemem i kremem  Przykrywamy  całość ciastem miodowym  Dekorujemy czekoladą (mleczną, gorzką lub białą) rozpuszczoną  w kąpieli wodnej Ciasto odstawić w chłodne miejsce. najsmaczniejsze jest na następny dzień.    Smacznego

kgwjanczewo
Choinki Johanna Lafera 169

zakupy, pakowanie prezentów, choinka...No właśnie choinka. Nie tylko zielona, ozdobiona bombkami i pachnąca lasem. Pięknie wyglądają migdałowe choinki na świątecznym stole. Dzisiejsze choineczki są mięciutkie, delikatne, oblane białą czekoladą i posypane pistacjami. Bardzo, bardzo smaczne i gorąco je Wam polecam. Piekę je od paru lat, już

dolcevitainmykitchen
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 171

smaku, ani zapachu. Przepis na bezglutenowe ciasteczka skondensowane jest bardzo prosty i uniwersalny. Można je upiec w wersji podstawowej lub z dodatkami, i wykorzystać: suchy mak, proszek truskawkowy, kakao, czekoladę, przyprawę do piernika… i nie tylko. To idealne łakocie na spotkanie przy kawie, czy też rodzinne uroczystości. Z jednej porcji wychodzi 35 ciastek. Gorąco polecam – dla osób na diecie

mojewypiekiinietylko
CYTRYNOWY SERNIK Z RICOTTY NA CHRUPIĄCYM ORZECHOWYM CRUMBLE + test robota kuchennego Electrolux Assistent Pro 297

Królowa serników znów wkracza do akcji! Na blogu są już klasyczne , z orzechami , jabłkami , czekoladą , owocami a nawet bezą ! Dziś mam dla Was przepis na kolejną petardę – tym razem zapraszam na genialny Cytrynowy sernik z ricotty na chrupiącym orzechowym crumble, z paloną bezą włoską. Niesamowicie delikatny, wspaniale orzeźwiający, ale nie kwaśny, cudownie kremowy. Sernik, który mogłabym jeść nieustannie

Ostra na Słodko
Ciasto przekładaniec bez pieczenia 599

Krem z kaszy manny: 500 ml mleka 5 łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru 200 g masła 1 łyżka soku z cytryny Polewa: 100 g czekolady deserowej 80 ml śmietany 30% 1 łyżeczka miodu naturalnego Dodatkowo: 250 g gęstej marmolady owocowej 50 g płatków migdałowych 250 g herbatników czekoladowych Odmierzałam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka

Kuchcik gotuje
Drożdżowa Rolada Makowa 206

około 20 min. Wierzchy rolad przed włożeniem do pieca możemy posmarować białkiem. Nasze rolady pieczemy w 190 stop przez około 40-50 min. Po upieczeniu mozemy polać je czekoladą lub lukrem

Gotowanie...to proste !