maskarpone 2-3 łyżki cukru Masa czerwona 150 ml śmietany 30% 3 łyżki dżemu z całymi owocami wiśniami Dodatkowo do ustroju tortu Świeże listki mięty Kakao do posypania Tarta czekolada PRZYGOTOWANIE: Do jednej miski wlewamy 150 ml śmietanki i 250 ml serka mascarpone, dodaję łyżkę cukru pudru i ubijamy za pomocą miksera na sztywno. Do drugiej miski wlewamy pozostałe
Gotowanie PatkiZachęcam do skosztowania. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu a efekt jest smakowity. Ciemny biszkopt przekładamy kremem na bazie kajmaku, kremówki i podprażonych ziaren słonecznika. Całość polana gorzką czekoladą. Mmm... pyszności musicie spróbować. Ciekawe połączenie smaków. Biszkopt:5 jajek3/4 szklanki cukru1/2
Krokusowy Domskładniki. Są wegańskie, bo nie używam produktów odzwierzęcych. Są bez laktozy, bo nie ma w nich produktów mlecznych. Są też bezglutenowe! Oferuję Wam dziś aż trzy smaki – truskawka, czekolada i pietruszka! Co Wy na to? Lody mają swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Kiedyś były pakowane w kostkę jak masło, dziś mamy tysiące ich rodzajów. Jakie są najlepsze
Dietologkawę i nim się obejrzysz, płatki będą gotowe. Jest na tyle elastycznym daniem, że możesz skomponować je ze swoimi ulubionymi dodatkami. Możesz dodać świeże, mrożone czy suszone owoce, orzechy, czekoladę, ulubione mleko, aromaty, przyprawy i wiele innych. Dosłownie wszystko co lubisz. Możesz sprawić, by owsianka smakowała jak twój ulubiony deser. Dzisiaj podzielę się z tobą orzechowo-cynamonową owsianką
Słodkie Gotowanieprzygotowania prawie o godzinę. Ryżankę możesz skomponować dokładnie tak jak chcesz. Dzisiaj podaję przepis z cynamonem i gruszką, ale ty możesz dodać co zechcesz. Jeśli lubisz banany, miód czy czekoladę, po prostu je dodaj i nie zastanawiaj się czy to kaloryczne, śniadanie ma być treściwe. Możesz użyć każdego owocu czy orzechów, ryżanka nie ma ograniczeń. Bądźmy kreatywni! Baw się smakami
Słodkie GotowanieGumowe blondies z czekoladą…. Cała magia dzieje się w jednej misce. Nie lubimy brudnych naczyń. Chodzi przecież o to, żeby było szybko i smacznie. A to blondies jest baaardzo smaczne, gumowe i co najważniejsze – czekoladowe Więc… kto jest podekscytowany nadejściem wiosny? Połowa z was pewnie mówi „Ja, ja, ja!!”, a druga połowa prawdopodobnie przewraca oczami
Słodkie Gotowaniewymagający . Z jego pomocą, każdy przygotuje miękkie i puszyste precle w swoim domu. Moje precle posypałam solą, ale możesz kombinować z ulubionymi smakami , ile zechcesz. Użyj cynamonu, brązowego cukru, czekolady, czosnku, pieprzu cayenne, parmezanu lub ulubionych ziół. Dla precli nie ma ograniczeń Artykuł Domowe Precle pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie GotowaniePyszne, kruche, owsiane ciasteczka najeżone bakaliami, czekoladą, pachnące pomarańczą. Szybkie i łatwe wykonanie nie stwarzają problemu nawet niecierpliwemu czterolatkowi. Jednak najważniejszy jest fakt, iż posiadają same zdrowe składniki - wcinamy słodkości bez wyrzutów sumienia! SKŁADNIKI: 0,5 szklanki oleju kokosowego 0,5 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki wiorków kokosowych
Upiecz sobie babeczkętego! Świadomość, iż to są zdrowe, własnoręcznie wykonane, zimne słodkości, jest bezcenna. SKŁADNIKI: dojrzałe banany ok. 1,5 kg (obrane, pokrojone i zamrożone) 1 łyżka miodu (opcjonalnie) 1/2 tabliczki czekolady ( u mnie gorzka) 1/2 szklanki rodzynek WYKONANIE: blenduję zamrożone banany, gdy są za mało słodkie dodaję miód dorzucam resztę składników i jeszcze chwilę mieszam lody można od razu wcinać
Upiecz sobie babeczkęprzypadną do gustu waszym pociechą 1. LODY: lody bananowe - wodne lody owocowe 2. OWOCOWE LIZAKI: kroję owoce w plasterki i zatapiam je w polewie czekoladowej ( pokruszoną tabliczkę czekolady rozpuszczam z łyżką oleju kokosowego w mikrofalówce), nadziewam na patyczek do szaszłyków, w którym odkrawam tą ostrą końcówkę, umieszczam na ok. 30 minut w lodówce, aby polewa stwardniała
Upiecz sobie babeczkęwakacje, na których wiele osób chce wyglądać jak najlepiej. Ludzie katują się przeróżnymi dietami, odmawiając sobie prawie wszystkiego… A pokusy czają się gdzie okiem sięgnąć. Czekolada schowana głęboko w szafce, lody w zamrażarce, cukierki na najwyższej półce w kuchni. Dla niektórych taka pokusa jest
Vegan Tasteogóle uwielbiam to połączenie rabarbaru z truskawkami i testuję je w tym roku na różnych frontach, również bardziej wytrawnych. Jeśli lubicie drożdżówki możecie dodatkowo potraktować lukrem lub paskami z czekolady, ale jak dla mnie im prościej tym lepiej. I konia z rzędem temu, komu uda się oprzeć jeszcze ciepłym bułeczkom Poniżej podlinkowane przepisy na ciasto i budyń. Do wykonania drożdżówek
Mieszam w Garnkusłono. My z mężem preferujemy pampuchy na słodko... z owocami. Bułki na parze często przygotowywała mama jak byłam dzieckiem. Czasami były bez żadnego farszu a czasami była to czekolada czy owoce. Zawsze jednak smakowały pysznie. Pampuchy mają wnętrze jabłkowe przygotowane z musu jabłkowego Jamar . Dzięki temu bułki na parze nabierają jabłkowej nuty. Składniki: 500 g mąki
Kuchnia w oparachPrzepis prosty, ale dający wiele smakowych emocji. Składniki na solidną porcję na dwie blachy (i tak zobaczycie, że to za mało): tabliczka dobrej jakości czekolady gorzkiej pokruszona na drobne kawałki (jeśli użyjemy mlecznej to ciastka będą równie dobre, ale już wegetariańskie) 1 szklanka cukru (najlepiej brązowego) 1 szklanka oleju 6 łyżek kakao 1/2 szklanki wody 3 szklanki mąki pszennej łyżeczka
Fleksitarianizm.plprzyjemnie. W łączeniu potraw jest też trochę chemii a nawet alchemii. To dlatego nie zawsze udaje nam się trafić w parę do szparagów (chyba że postawmy na silvanera) czy czekolady. Dania z mocnym umami nie będą zaś pasować do mocno tanicznego wina. Jakie są podstawowe zasady dobierania wina do dań? Podobne to bezpieczny wybór Przykładowo do deseru podajemy słodkie wino
Ugotowane pozamiatane