kilku dni mam nastrój iście wisielczy. Drzemią we mnie tęsknoty, powracają co jakiś czas, teraz jest ten czas. Od zawsze tak mam, że smutki zagryzam czekoladą tej wiosny czekoladowym makaronem... Może skusicie się na taką kombinację? dajcie znać w komentarzach czy lubicie czekoladowy makaron a jeśli tak to w jakim towarzystwie! Makaronowy sposób, ten tutaj, znalazłam w ksiązce "Nigellisima". Proporcje
Dzieje kuchennej Wiewiórysuszonymi owocami i japońskimi piklami (w pięknym papierku z naklejką z polską banderą). Chef: Zaiyu Hasegawa z Den w Tokio, Japonia (2*) Lody z pietruszki z zabaione z białą czekoladą i pyłkiem pszczelim Chef: Jonathan K. Berntsen z Clou, w Kopenhadz, Dania (1*) Zaczęłam od kalarepy. Szczerze mówiąc przy tej przystawce poczułam się jakbym trafiła nie do Sørena Selina
Ugotowane pozamiatanekolejno ostudzić i schłodzić w lodówce (przeważnie zostawiam je na całą noc). Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem waniliowym ubić na sztywno i rozsmarować na masie wiśniowej. Wierzch posypać czekoladą oraz ewentualnie udekorować według uznania
Di gotujepysznego i coś własnego, co zjemy ze smakiem i podamy rodzinie. Jak smakowite bułeczki śniadaniowe Agaty, która zaznacza, że te smakołyki można zrobić także w wersji z jagodami, serem, czekoladą czy kruszonką. Śniadaniowe bułeczki mleczno-maślane na słodko Składniki na 10-15 bułek: 3 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej (530 g) jeśli ciasto jest zbyt lepkie, dodajemy nieco więcej
KulinarneImpresje.plCzekolada i chilli to dwa składniki, które idealnie do siebie pasują. Dziś połączyłam je razem i zrobilam mocno czekoladowe i lekko pikantne ciastka. Dodatkową zaletą ciasteczek jest to, że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 1 szklanka mąki 2/3 szklanki cukru 80 g masła 100 g kakao 3 jajka 1/2 łyżeczki chilli
magiczna kuchnia Kasiłyżki mąki kokosowej (to zależy od jej chłonności) -do 1/2 szkl. napoju roślinnego -3/4 szkl. mixu orzechów Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa z ksylitolem -borówki -orzechy -gorzka czekolada Płatki namoczyć w ciepłej wodzie tak aby pochłonęły jak najwięcej wody (jeśli jest za dużo wody to ją po prostu odlać). Następnie masło orzechowe, namoczone płatki i syrop klonowy zmielić
Candy Pandassody 400g mąki 180g cukru KREM 750ml mleka 3 żółtka 300g cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 40g 2 łyżki mąki 300g masła POLEWA -1 tabliczka mlecznej czekolady ok 100g -50g masła -5 łyżek mleka Do garnka dajemy masło,cukier i miód rozpuszczamy wszystko na małym ogniu do momentu rozpuszczenia cukru. Ściągamy z ognia, dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutemp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu do lodówki ale nie zawsze się to udaje
nietadietaciasto, wyrównać. Piec w temp. 160°C przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Polukrować i ozdobić jajeczkami czekoladowymi. Sos czekoladowy: 50 g białej czekolady 20 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Składniki umieścić w kąpieli wodnej i roztopić, wymieszać. Smacznego 😊 Źródło klik
Słodka Strefaminimalną bezpieczną temperaturę, przy której giną bakterie. Ale uwaga… termometr nada się nie tylko do mięsa. Można z jego pomocą sprawdzić temperaturę wina, jak również wykorzystać do temperowania czekolady (tego jeszcze nie przetestowałam, ale myślę, że się nada;)). Doskonale też posłuży świeżo upieczonym rodzicom do sprawdzania wody do kąpieli dla maluszka czy temperatury podawanych mu posiłków. Jak widzicie, zastosowanie
Smaki Na Talerzuminimalnej ilości oleju kokosowego lub rzepakowego. Czas smażenia placuszków z kaszy jaglanej jest około 30% dłuższy niż tych standardowych. Smażymy je na mniejszym ogniu. Placuszki podajemy ze świeżymi owocami, czekoladą lub syropem. Polecam
SMYKWKUCHNIminimalną bezpieczną temperaturę, przy której giną bakterie. Ale uwaga… termometr nada się nie tylko do mięsa. Można z jego pomocą sprawdzić temperaturę wina, jak również wykorzystać do temperowania czekolady (tego jeszcze nie przetestowałam, ale myślę, że się nada;)). Doskonale też posłuży świeżo upieczonym rodzicom do sprawdzania wody do kąpieli dla maluszka czy temperatury podawanych mu posiłków. Jak widzicie, zastosowanie
Smaki Na Talerzuodrobina gorącej wody WYKONANIE: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, na koniec wmieszać żelatynę rozpuszczona w wodzie, wyłożyć na masę kajmakową wyrównać. Wierzch posypać startym Ciastkiem maślanym albo czekoladą gorzka. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt - powidła - masa kajmakowa - śmietana - starte ciastka maślane
Dziś Ja gotujeKrem truskawkowy: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa + 150 ml wody Pozostałe: 1 słoik (250 g) dżemu truskawkowego (u mnie dżem truskawkowy z belgijską czekoladą Łowicz ) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli
Passions hobbies life